Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

42. nedēļa. Par sevi un par to puisi

42. nedēļa. Par sevi un par to puisi
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Kamēr kolēģis Hantimansijskas „Jugra” vārtos Vitālijs Birjukovs spiests izlaist vairākus mačus pēc kārtas, "viņa vietā" pa "būri" raujas hokeja vārtsargs Edgars Masaļskis - jau astoņas spēles pēc kārtas, un pagājušajā nedēļā viņam izdevās kas tāds, par ko „Jugra” šosezon var tikai sapņot.

Aizvadītajā nedēļā visos trijos KHL mačos Hantimanstijskas kluba „Jugra” vārtos stājās mūsu pašu Edgars Masaļskis un dabūja gatavu triju uzvaru sēriju, par kuru iepriekš (un, ļoti iespējams, arī visu atlikušo sezonas daļu) varētu tikai sapņot. Visās trijās spēlēs tika izcīnīta uzvara, un „Jugra” jau ieņem trešo ailīti no turnīra tabulas beigām Austrumu zonā ar labām izredzēm pakāpties arī līdz izslēgšanas spēļu vietām.

Kamēr vārtos biežāk stājās Edgara konkurents Vitālijs Birjukovs, Masaļskis biežāk tika izmests saplosīšanai šīs līgas spēcīgajiem, piemēram, SKA, CSKA, arī „Lev”. Te velkamas paralēles ar Latvijas izlases otrajiem vārtsargiem pasaules čempionātā pret nenoliedzamiem favorītiem – sak’, sliktāk jau nebūs, bet, ja, nu, izpeld?

Nevarētu teikt, ka Hantimansijskas komanda pagājušonedēļ bija sākusi spēlēt kā NHL komanda, bet trīs minimālas uzvaras un deviņi punkti tika sakasīti. Arī pretiniekos bija šīs sezonas trīs Rietumu grupas vārgākās komandas, mūsu pašu „Dinamo Rīga” ieskaitot. Tomēr uzvaras jāmāk paņemt arī tajos mačos, kad pretinieks ir potenciāli vājāks vai līdzīgs spēkos. Ar Masaļska palīdzību tas izdevās, un droši vien ar īpašu iedvesmu viņš devās laukumā pret rīdziniekiem, kuri 2010. gada vasarā Masaļski sastāvā ne tad gribēja, ne tad negribēja... Trijās spēlēs pret „Dinamo Rīga” viņam jugriešu vārtos divas uzvaras pamatlaikā un zaudējums papildlaikā...

Mačā pret „Spartak” (6:3) Edgaram 25 atvairīti metieni no 28 un atvairīto metienu procents 89,3%, bet nākamajās – attiecīgi ar „Dinamo Rīga” (4:3) un „Donbasu” (3:1) šie rādītāji bija 33/36 un 91,7%, kā arī 35/36 un 97,2%. Kopā trijās spēlēs 93% atvairītu metienu un 2,33 vidēji spēlē ielaistie goli. Tieši vārtsargs ar savu spēli var spārnot komandu, un Masaļskim tas izdevās. Gaidām tādu „spārnotāju” arī „Dinamo” rindās. Un ne jau pirms mača ar Magņitku dotais komandas „resnā gala” uzdevums – 12 punktu sešās spēlēs, no kurām trīs aizvadāmas ar šīs sezonas trim spēcīgākajām līgas blicēm, bet vēl viena – ar Malkina Magņitogorsku, būs tas iedvesmas avots...

Slēpts komentārs: fire
Slēpts komentārs: girtinshs

  +1 [+] [-]

, 2012-10-25 16:31, pirms 12 gadiem
Kad Edža spēlēja Dinamo, viņš bija puse no komandas un spēja komandu emocionāli uzlādēt. Tagad jācer, ka Jučers nepadosies!

  +2 [+] [-]

, 2012-10-25 16:48, pirms 12 gadiem
fire rakstīja: Autor, neviens netiek izmest saplosīšanai, nu nevajag pārspīlēt, ka itkā spēcīgākajām komandām izmet saplosīt, sito murgu arī pagājušo gadu teica daži komentos, laikam tas bijāt Jūs . Birjukovs, gan talanta, gan meistarības ziņā ir krietni labaks par Edgaru. Un salīdzināt ar izlasi PČ laikā, ir nekorekti dubultā !

Edgara sniegums Jugrā ir salīdzinoši viduvējs un nekas vairāk ! Gana daudz kļūdās un par pagājušo sezonu vispār nerunāsim, tās bija šausmas vārtos !
Nez, pāgājušajā gadā viņa statistika bija diezgan ok, 91.6% atvairīto un uz PO viņš bija pat starp labākajiem ar 95.8%

Saprotu, ka gribas d**st, bet dažreiz der arī paskatīties par ko

  -1 [+] [-]

, 2012-10-25 19:43, pirms 12 gadiem
Ne vienmēr % attaino arī spēli. Sekoju gandrīz visām Jugras spēlēm, un diemžēl nu nebija Edgara sniegums labs. Tu paskaties status un spried, bet vai skatījies maz spēles? Protams, saprotu viņs no Latvijas, tāpēc grūti samierināties, ka viņs nav labaks par kolēģi, taču diemžēl pārinieks demonstrēja labaku sniegumu

  -2 [+] [-]

, 2012-10-25 19:43, pirms 12 gadiem
Dartele rakstīja: Kad Edža spēlēja Dinamo, viņš bija puse no komandas un spēja komandu emocionāli uzlādēt. Tagad jācer, ka Jučers nepadosies!
Neteiktu viss ka puse no komandas, uzlādē emocijas un nevis viens pats Edgars