Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Badingera medības

Badingera medības
Vai nākamvasar Čeiss Badingers šādi atbildēs arī preses konferencē Rīgā?
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola līdzjutējam vienmēr patikusi doma par to, ka kāds atnāks un izglābs mūsu Eiropas mērogos viduvēji pelēcīgo izlasi. Savulaik sapņainām acīm gaidījām Kasparu Kambalu, tad viņa vietu ieņēma Andris Biedriņš, bet nu brīnumnūjiņas loma tiek piedēvēta amerikānim Čeisam Badingeram.

Šī puiša vārds saistībā ar Latvijas izlasi pie mūsu basketbola apvāršņiem uzpeldēja pagājušajā pavasarī. 24 gadus vecā basketbolista tonis sarunā ar kādu no Latvijas mediju vides, kas viņam stipri vienkāršotā līmenī (gribi/negribi) bija pajautājis par šo tēmu, bija - un kāds gan tur pārsteigums - amerikānisks. Ar būtībā pieklājīgām, taču latviešiem, protams, šķietami zīmīgām frāzēm kā "spēlēšana Latvijas izlasē būtu liels gods" un "ja šāda iespēja nāktu, es noteikti to apsvērtu". Tajā pat laikā gan neaizmirstot tikpat laipni atgādināt, ka "tomēr tādā gadījumā man zustu iespēja spēlēt ASV valstsvienībā, kas vienmēr bijis mans sapnis." Šo būtisko piebildi gan lielākā daļa Latvijā palaida gar ausīm, pieprasot Basketbola vadībai: dodiet mums Badingeru un nevelciet garumā! LBS atrunas, ka nav īstais brīdis, un šādus jautājumus ugunsgrēka režīmā nekārto, izklausījās tikpat derdzīgas kā vairums atrunu, taču - nebija jau variantu. Tauta mazliet papērās, pēc zaudējumiem paburkšķēja par "tizlo Šnepu, kas negrib Badingeru", taču vasaru kaut kā pārlaidām un nepieciešamās uzvaras, lai tiktu uz Slovēniju - sadabūjām tāpat. Tagad priekšā deviņi mēneši līdz brīdim, kad pulcēsies nākamā finālturnīra sasaukums, un nu ir īstais brīdis saprast - vai mēs tādu Badingeru gribam, un - vai varam dabūt?

Uz pirmo atbilde skaidrojama vien formāli - skaidrs, ka gribam. To apliecinājis Bagatskis un apliecinājusi arī LBS. Oktobra beigās vai novembra sākumā Edgars Šneps ieplānojis vizīti pie izlases trenera Ukrainā, un šajā tikšanās reizē rūpīgi izsijās visas kandidatūras - spēlētājus, kas pēdējā laikā nav bijuši izlasē, bet varētu uz to pretendēt. Tad galdā tiks celts arī Badingera gadījums. "Mēģināsim kopīgi saprast sabiedrotos, ar kuru palīdzību viņu visefektīvāk uzrunāt. Ja Badingers dzīvotu Latvijā vai vismaz regulāri šeit atbrauktu, tas būtu viens stāsts, taču situācijā, kāda tā ir šobrīd - kad viņš ir amerikānis un dažādas pazīmes liek domāt, ka viņa reālās saiknes ar Latviju ir visnotaļ attālinātas - ir jāatrod pareizie cilvēki, kas mācētu pastāstīt, kas ir Eiropas čempionāts, kas - Latvijas izlase, un kāpēc viņam šeit vajadzētu braukt. Parasti amerikāņiem Eiropas pase interesē tajā brīdī, kad viņiem šeit jāsāk meklēt darbs. Šis nav tas gadījums, tāpēc arī pieejai jābūt citādai," uzskata Šneps.

Versijas, kas varētu būt šie aģenti, ar kuru pārliecību sēt basketbolistā senču dzimtenes mīlestību, jau ir, un Šneps tās neslēpj. "Man ir labas attiecības ar Toronto kluba cilvēkiem - ģenerālmenedžeri un viceprezidentu. Uzturu kontaktu arī ar ASV Basketbola federācijas izpilddirektoru Džimu Tūliju, kas koordinē nacionālo izlašu basketbolu. Bagijs savukārt labi pazīstams ar Nelsonu ģimeni. Jānolemj par taktiku, par konkrētiem cilvēkiem un - uz priekšu," pārliecināts Edgars. "Ja gribam sasniegt rezultātu, jāpieiet maksimāli nopietni. Ja uzraksta tādu e-pastu, kā viens no mūsu žurnālistiem, tad arī pretī var saņemt tikai tādu, visticamāk, viņa aģenta sekretāres sagatavotu atbildi, kāda nu tā bija - standartfrāzes no sērijas "mani tas interesē", "būtu liels gods" utt. Kaut ko tādu mēs varētu dabūt kaut rīt, pēc mēneša un pēc gada - atkal. Taču svarīgāk panākt, lai viņš patiešām saprot, par ko ir runa, un sāk apsvērt šo domu ne tikai kaut kādā netveramā teorētiskā līmenī."

Kāda būtu tālākā procedūra, ja basketbolista atbilde būs pozitīva, pagaidām noskaidrots neesot, taču - tam laika pietiks, pārliecināts Šneps. Šobrīd galvenais - iegrozīt pareizajās sliedēs paša spēlētāja domāšanu. Šobrīd viņam priekšā iejušanās jaunajā klubā, taču laika pārdomām pietiks - ziema būs gara.

Čeiss Badingers Latvijas izlasei būtu...

  • 9

  • 217

  • 40


  +5 [+] [-]

, 2012-09-24 20:14, pirms 12 gadiem
Ja būs, tad skaisti, bet es tam neticu, ka dabūs laba kalibra NBA spēlmani. Tāpat veiksmi.

  -4 [+] [-]

, 2012-09-24 20:51, pirms 12 gadiem
Samērā vienaldzīgi - ja piekritīs ok, ja ne arī labi - labāk skatos uz savējiem. Nav tas džeks, kurš stabili vāks 20+10 un iecels medaļu pretendentos. Tāpat reāli, ka ierodās tikai uz vienu vasaru ..

Interesanti, ka galvenais ieinteresētais - LBS vadītājs - nespēj pastāstīt amītim, kas ir Latvijas izlase un Eiropas čempis ..
Slēpts komentārs: ..............

  +4 [+] [-]

, 2012-09-24 21:41, pirms 12 gadiem
zigiss rakstīja: Interesanti, ka galvenais ieinteresētais - LBS vadītājs - nespēj pastāstīt amītim, kas ir Latvijas izlase un Eiropas čempis ..
Nu bet, protams - kam Tu uzticētos - Zambijas basketbola federācijas vadītājam vai sev tuvam cilvēkam?

  -1 [+] [-]

, 2012-09-24 21:57, pirms 12 gadiem
rampa2 rakstīja: Nu bet, protams - kam Tu uzticētos - Zambijas basketbola federācijas vadītājam vai sev tuvam cilvēkam?
protams, ka priekšniekam vietā kur plānoju pastrādāt. ko Toronto cilvēki (un kura NBA kluba cilvēki saviem spēlētājiem vasarā iesaka braukt riskēt uz izlasēm nevis gatavoties sava kluba sezonai?!) vai Nelsonu ģimene var pastāstīt par Latviju? neviens to nevarētu labāk par Šnepu vai Bagatski, bet viņš meklēs citus - jānoalgo PR kompānija.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-24 23:03, pirms 12 gadiem
zigiss rakstīja: protams, ka priekšniekam vietā kur plānoju pastrādāt. ko Toronto cilvēki (un kura NBA kluba cilvēki saviem spēlētājiem vasarā iesaka braukt riskēt uz izlasēm nevis gatavoties sava kluba sezonai?!) vai Nelsonu ģimene var pastāstīt par Latviju? neviens to nevarētu labāk par Šnepu vai Bagatski, bet viņš meklēs citus - jānoalgo PR kompānija.
Tev skaidas galvā? Tu domā, ka tagad Šņeps pazvanīs - eu, klau draugs aizej pierunā Badingeru spēlēt LV izlasē. Pastāsti par Latviju kko utt? Tev neliekas, ka viss būtu sagatavots ko stāstīt un cik daudz?

Bet vissmieklīgākais ir fakts - Nu nebūs nekāds 20+10 vācējs, tad jau nafig viņš vajadzīgs ne? Nosauc kaut vienu spēlētāju, kurš LV izlasē kaut nedaudz tuvu viņa līmenim? NEVIENS!
Pie tam tik svarīgajā aizsarga/mazā uzbrucēja pozīcijā?

Vispār es gribētu dzirdēt vairāk kāpēc nē, nevis jā?

Ar ko kāds cits ir labāks, vai vienāds?

  +3 [+] [-]

, 2012-09-24 23:09, pirms 12 gadiem
o plāns ir ļoti pareizs - ne jau kaut kāds Šneps vai Bagatskis viņam ieskaidros, ka spēlēt Latvijas izlasē ir forši, bet Kolandželo un/vai Donijs Nelsons, kas tomēr NBA vidē ir pazīstami personāži to varētu. Lai izdodās!

  +4 [+] [-]

, 2012-09-24 23:13, pirms 12 gadiem
un par to vai viņš ir vajadzīgs vai nē manuprāt vispār nav jautājumu - čalis met ap 10 punktiem spēlē nba, ta kā Biedža savās labākajās sezonās, pie tam spēles stils viņam ir ļoti piemērots Eiropas basim - viņam ir ļoti labs metiens, pie tam Eiropas čempī viņš varēs vairāk izpausties caurgājienos, ta kā ap 20 punktiem manuprāt viņš varētu arī mierīgi mest vidēji spēlē.

  +5 [+] [-]

, 2012-09-25 06:05, pirms 12 gadiem
Nu vismaz kaut kāda skaidrība, paldies, Ingmār! Citādi visi visu laiku klusēja kā tādi apdirsušies kurmji!

  +2 [+] [-]

, 2012-09-25 09:26, pirms 12 gadiem
Nu tad visi Kuksika fani beidzot varētu atvērt acis

  +1 [+] [-]

, 2012-09-25 10:15, pirms 12 gadiem
Paldies par atbildi! Tikai man nav skaidrs vēl viens jautājums: kā tur ar tām pasēm un pilsonībām? Akal 100 gudrie neprasīs, lai noliek uz galda savu aizjūras pasi un ņem tikai vienīgo pareizo? Un lai iemācās Dievs, svētī Latviju?

  +3 [+] [-]

, 2012-09-25 10:25, pirms 12 gadiem
Nu nezinu..."ievirzīs, mēģinās, ir jāsaprot"...tas viss tikai paņems laiku un nervu. Gan LBS, gan faniem. Kāpēc nevar vnk. ar viņa aģenta starpniecību sarunāt tikšanos (ja viņš pats to vēl grib) un normāli izstāstīt ap ko lietas grozās. Kur plusi un kur mīnusi. Un palūgt, lai čalis dod skaidru atbildi, teiksim, mēneša laikā. Jau tagad, manuprāt, visi saprot, ka šances ir minimālas viņu dabūt izlasē, līdz ar to tāda lēna bakstīšanās izskatās nenopietni.

  -4 [+] [-]

, 2012-09-25 12:59, pirms 12 gadiem
Mans personīgais uzskats ir - nafig mums tādu Badingeru.
Ja vē būtu vismaz kāda +/- normāla saikne ar Latviju utt (atceramie Ostleru, kas arī solija - man liels gods, bla,bla, dabūja pasi un notinās)

Ar ko mēs būsim labāki par tādu Bosniju(Domercant, Wright) , "īstens melnais gruzīns" Pullen, Krievijā agrāk - Holden, McCarty, arī Hammonda, un tādu izlašu ir daudz.
Kāda tur vairs NACIONĀLĀ izlase.
Es esmu par to lai LV izlasē spēlē LATVIEŠI! Tie kuri grib un var.
Jā, iespējams tāpēc būs vairāk zaudes.
Bet vienaga - man nav vajadzīgs moris vai kāds kas latviski 3 cārdus nespēj salikt kopā.

Izlase nav klubs.
my 0.02$

     [+] [-]

, 2012-09-25 14:15, pirms 12 gadiem
Cipanz rakstīja: Ja vē būtu vismaz kāda +/- normāla saikne ar Latviju utt
Saikne ir bijusi. Tomēr jau, abi viņa vecvecāki no muterītes puses (attiecīgi mamma arī) ir latvieši, kas dzimuši LV. Cik jau nu var spriest no medijiem. Bet skaidrs ir arī tas, ka džeks diez vai pārdzīvo LV hokeja izlases startus, piemēram
Ar Ostleru stāsts pavisam cits - motivācija bija EU pase, kas ļauj baroties Eiropā. Tas jau visiem bija skaidrs sākumā.

Nu ja...man, savukārt, šķiet, ka būtu labi, ja viņš kaut vienu turnīru nokapātu. Jo tomēr jau - arī nacionālās izlases viena no pusēm ir - šovs un bizness. Nu tad lai spēlē labākie šovmeņi! Plus vēl, domāju, ka džeki nebūt nebūtu pretim, ja varētu uzspēlēt kopā ar stabilu NBA veci.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-25 16:20, pirms 12 gadiem
Arguments par labu LV izlasei ir tas, ka Badingera pozicija uz sho bridi- konkurence ir milziga.
Džeimss, Entonijs, Djurants, Igudala, R. Gay, Grandžers un vel vismaz paaris speletaju , kas ir labaaki par Badingeru.

     [+] [-]

, 2012-09-25 17:28, pirms 12 gadiem
flipsider rakstīja: Arguments par labu LV izlasei ir tas, ka Badingera pozicija uz sho bridi- konkurence ir milziga.
Džeimss, Entonijs, Djurants, Igudala, R. Gay, Grandžers un vel vismaz paaris speletaju , kas ir labaaki par Badingeru.
Šis arī, jā!