Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Priekšspēle bez turpinājuma

Priekšspēle bez turpinājuma
Šādus kadrus varēja ķert ik pa 15 sekundēm...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Bija cilvēki, kas jau pēc pirmā raunda pameta „Arēnu Rīga”. Tie, kas palika līdz galam, ejot ārā, nekautrējās paust savu neapmierinātību par redzēto un par to samaksāto. Stāsts ir par Maira Brieža cīņu pret Deniju Viljamsu. Precīzāk – par to, kas bija tai apkārt. Par teicami padarītu darbu, kura augļus neļāva nobaudīt viens nemotivēts brits...

Sestdienas vakarā pilna arēna bija jau uz 19.00, kaut arī Briedis ringā devās 21.53. Cilvēki bija samaksājuši solīdu summiņu par biļetēm, tie nebija viens vai divi lati. Pirms vakara naglas bija iespēja noskatīties veselas deviņas cīņas – MMA un K-1 meistari bija pagodinājuši ar savu klātbūtni, lai iesildītu publiku pirms latviešu labākā boksera cīņas ar cilvēku, kurš savulaik ir nokautējis Maiku Taisonu. Savulaik...Jāatzīst, neesmu nekāds lielais MMA un K-1 cienītājs, taču dažas cīņas – tās, kuras jau piektdienas preses konferencē tika īpaši pieteiktas – bija ļoti saistošas. Un tomēr – gan es, gan citi mediju pārstāvji, gan arī tūkstošiem cilvēku tribīnēs bija atnākuši apskatīties, kā Briedis cīnīsies pret itin slaveno bokseri. Galu galā pats pirms cīņas izteicās, ka tā būs karjeras svarīgākā.

Par pašu cīņu šoreiz neko daudz neteikšu, šo to varēs izlasīt nākamajā „Sporta Avīzes” numurā, taču, ja to vajag raksturot vienā vārdā, tad...Būsim politkorekti – vilšanās. Cilvēki ūjināja jau cīņas laikā, bet, pametot arēnu, neslēpa savu sašutumu par redzēto un arī iztērēto. Lielākā daļa nāca skatīties boksu, nevis MMA un K-1, kas šoreiz bija kā priekšspēle vakara galvenajam notikumam. Taču paša notikuma – nebija.

Tas savukārt raisa uz pārdomām, kas notiks, kad Briedis cīnīsies nākamreiz. Kāda būs cilvēku interese? Šoreiz viss apakšējais līmenis bija pārpildīts, divi augšējā līmeņa sektori arī bija vaļā. Arī galdiņi bija izpirkti. Ažiotāža – liela. Ļoti daudzi uz boksu klātienē nāca pirmo reizi, daudzi Mairi vispār nekad nebija ringā redzējuši. Vakara vadītājs cīņu nodēvēja par... sīvu. Visa arēna (tie, kas vēl līdz tam brīdim bija palikuši) ņirdza...Ja būtu bijis caurvējš, tad arī Viljamss būtu kritis tikpat bieži. Ar Mairi viss ir kārtībā, viņš pie nekā nav vainīgs – viņa līmenis ir augsts, viņš nekādi nespēj ietekmēt to, cik nopietni viņa pretinieks pieiet cīņai.

Te nu mēs nonākam pie menedžmenta. Arī viņi nespēj ielīst otra cilvēka ādā, taču tad ir jāizvēlas tāds pretinieks, par kuru nav šaubu. Kurš vismaz centīsies. Šoreiz bija gana svarīgs vārds, kas tika labi iepakots (visu cieņu!), taču - ja tāds (iz)gāžas, tad blīkšķis ir divreiz lielāks. Pēc cīņas gaitenī vienam no organizatoriem tā arī pateicu: „Tas bija drausmīgi!” Viņš tikai noplātīja rokas. Mairis Briedis ir sasniedzis jaunu pakāpienu savā karjerā, viņa progress ir apbrīnas vērts, taču, lai cīnītos pret sev cienīgiem pretiniekiem, vajag maķenīt vairāk naudiņas. Un tas ir jautājums, kas jārisina pēc iespējas ātrāk, citādi sanāk tāda spolēšana uz vietas.

Labu gribot un darot, šoreiz izcila boksa cīņa izpalika. Mairis Briedis būtībā jau ir sasniedzis vienu no primārajiem savas karjeras mērķiem – pievērst Latvijas cilvēku interesi boksam. Darīts – viņš spēj piesaistīt vairāk skatītāju nekā basketbolisti. Vismaz šoreiz spēja. Cilvēki samaksāja kārtīgu naudiņu, liela daļa nonīka teju trīs stundas, lai jau pēc dažām minūtēm vilktu mugurā jakas...Vai viņi nāks otrreiz tik kuplā skaitā? Maiks Taisons savulaik arī ilgi nekrāmējās, - kāds teiks. Jā, bet šis nav tas gadījums. Briedis vēl nav starp pasaulē labākajiem, viņš ir tikai ceļa, teiksim, vidusposmā. Un cilvēkus interesē viņa ceļš, viņi ir gatavi nākt skatīties klātienē, atbalstīt, sekot līdzi, pārdzīvot...Ja vien būtu uz ko skatīties. Tas – pienācīga pretinieka nodrošināšana - savukārt maksā naudu...Tā savukārt, es pieļauju, varētu būt vairāk. Tas atkal noved pie tā, ka Rīgā ierodas bokseris, kuram pāri vairs ir palicis tikai vārds. Tas arī viss...Un ja Maika Taisona nokautētājs ir tik vārgs, kā lai tagad tautai iestāsta, ka nākamais nebūs tāds pats – honorāra atstāvētājs?

     [+] [-]

, 2013-03-24 10:12, pirms 12 gadiem
Būtībā pilnīgi pareizi!
Arī es apsvēru domu dotie vakar uz Arēnu un izbaudīt 1x dzīvē boksu klātienē. Labi vien ir laikam, ka neaizgāju.
Cilvēkiem patīk, ka ir bokseris un labs bokseris, nevis tur šāds, tāds trenažieru zāles elks. Ir gatavi atbalstīt Mairi, bet tikko saņēma savu pirmo kurvīti.
Pirms tam 3 raundu cīņas. Pat īsti negribas iet uz tādu pasākumu uz 20-30 min. Tagad jau solījās būt, kas labāks. Bet vienalga. 2 raunds un cīņa galā. Un 10-20ls nemaksāja par MMA vai K1 cīņām. Kamēr Mairis nesāks boksēties ar kādu nopietnāku bokseri, tikmēr cilvēkiem būs šaubas par to, vai doties uz tādiem boksa mačiem, kas notiek LV vai nē..

  +3 [+] [-]

, 2013-03-24 10:18, pirms 12 gadiem
Skatitāji bija 3 reizes vairāk nekā uz vef sozonā nāk ...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-24 10:23, pirms 12 gadiem
Ak ! Atliek tikai priecāties ka neaizgāju ! Bet doma bija, piemirsu

  +1 [+] [-]

, 2013-03-24 12:40, pirms 12 gadiem
Biļetes pa 2-3 Ls, un halle būs pilna. Kādas problēmas? Bet organizatori grib tikai peļņu.

  +4 [+] [-]

, 2013-03-24 13:57, pirms 12 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Biļetes pa 2-3 Ls, un halle būs pilna. Kādas problēmas? Bet organizatori grib tikai peļņu.
Un ko tad viņiem vajadzētu gribēt? Tā taču nav nekāda labdarība. Par visu ir jāmaksā - par arēnu, par reklāmu, utt.
Tas Tev nav nekāds VEFs, kas piezīdies politiskiem ziedotājiem un var atļauties biļetes par kapeikām uz tukšu arēnu.

 +10 [+] [-]

, 2013-03-24 15:00, pirms 12 gadiem
Nečīkstēsim, ja cilvēki zin kas ir bokss, tad jārēķinās, ka cīņa var beigties jebkurā brīdī.

Lasvegasā vai Vācijā uz Kļičko cīņām nākuši/lidojuši un daudz lielāku naudu maksājuši desmitietm tūkstošu cilvēku un Taisons/Kļičko cīņu pabeidz pirmās minūtes laikā. Nu un? Tāds ir bokss - skaista neprognozējamība. Tagad jau velk uz to, ka Briedim gandrīz bija jātēlo un jāmīcās visi 6 raundi ..

  -1 [+] [-]

, 2013-03-24 15:27, pirms 12 gadiem
žirga88 rakstīja: Skatitāji bija 3 reizes vairāk nekā uz vef sozonā nāk ...
Meli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-24 22:54, pirms 12 gadiem
žirga88 rakstīja: Skatitāji bija 3 reizes vairāk nekā uz vef sozonā nāk ...
??? muļķis, kepka. Atmiņas zudums arī tev ir. (Bilbao, Valensija, žalgiris, cska utt)

Vienreiz gadā notiek boksa cīņa, kāpēc, lai neietu tauta?

  +1 [+] [-]

, 2013-03-25 09:57, pirms 12 gadiem
MMA tiesaam uzkurinaja ka atsledza Martinju Egli visa arena noelsaas bija ta iekarsusi ka nu buus Briedis bet ja tas boks izskatijas tik tiesam svaks. Denijs vispar pedejo macu uzvareeja pirms 2viem gadiem