Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"French Open": Latvijas melnā diena

Rolands Norietis
Rolands Norietis

"French Open": Latvijas melnā diena
Ernestam Gulbim cerības uz veiksmīgu startu Parīzē jāatliek uz nākamo gadu
Foto: AFP/Scanpix

Nav ko slēpt: Francijas atklāto čempionātu gaidīju ar lielām cerībām. Un nebiju vienīgais. Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova šogad bija apliecinājuši sevi starptautiskajā arēnā un pirmās kārtas maču sāka kā neapstrīdami favorīti. Protams, jebkuram var gadīties melnā diena un turnīrs būs galā, tā pa īstam nesācies. Taču to, ka zaudēs abi divi...

Ja bija kaut kādas šaubas par Latvijas tenisistu neiekļūšanu līdz otrajai kārtai, tad tikai par Gulbi. Viņa pretinieks Žuljens Beneto ir pieredzējis vīrs (28 gadi), reiz "Roland Garros" spēlējis ceturtdaļfinālā, vēl reizi – ceturtajā kārtā. Sevastovai gadījās neveiksmīgs mačs Strasbūrā, taču šķita, ka tā ir pagātne. Pretī "Grand Slam" turnīru debitante Johanna Laršone, kura pasaules rangā tikai 113. vietā. Vai veiksmīgāku izlozi varēja iedomāties?

Bažas par to, ka šī nebūs mūsējo diena, radās praktiski uzreiz – Gulbis nespēja uzvarēt paša serves geimā. Drīz vien breiks tika atgūts un Ernests uz desmit minūtēm izskatījās pārliecinošāk par francūzi Beneto. Atmiņā atausa Madrides turnīrs – arī tur Ernests pirmās kārtas maču sāka ar serves geima zaudējumu Albertam Montanjesam, bet tad lēni un pārliecinoši svaru kausus nosvēra uz savu pusi (un šķiet, servi nezaudēja līdz pat ceturtdaļfināla mačam ar Rodžeru Federeru).

Taču tas izrādījās vienīgais cerību stariņš. No jauna tika lauzta Ernesta serve un tad sekoja zaudējums setā. Kolēģis Jānis Cīrulis no preses centra ziņoja, ka nepatikšanas briest arī Anastasijai – viņas pretiniece ir priekšā ar diviem breikiem... Noskatījies pirmos trīs geimus otrajā partijā (divus no kuriem diemžēl vinnēja Beneto), no "Suzanne Lenglen" stadiona devos uz 17. kortu, lai saprastu, kas par cietu riekstu gadījies Sevastovai. Kompleksa attālākajā laukumā tablo vēstīja 6:2 un 2:1 par labu Laršonei, taču pēc mirkļa, servējot zviedrietei, bija 0:40. Pirmā doma: gan viss nostāsies savās vietā un vismaz viena uzvara Latvijai būs. Diemžēl nekā... Zviedriete nerādīja neko apbrīnas vērtu, taču tiklīdz Sevastova centās saasināt spēli, viena kļūda sekoja otrai. Vienīgā iespēja bija turēt bumbiņu laukumā un cerēt uz pretinieces kļūdām, taču tā nav liepājnieces spēle.

Visu cieņu Laršonei par noskaņošanos, taču diezin vai zviedriete cerēja savā debijas mačā šajā līmenī pieveikt tenisisti, kas nesen uzvarējusi WTA turnīrā. Sevastova vienkārši spēlēja pārāk slikti... Īpaši žēl tāpēc, ka situācija turnīra tabulā Nastjai deva cerības tikt vismaz līdz ceturtajai kārtai. Spāniete Marija Hosē Martinesa Sančesa, kura pirms dažām nedēļām triumfēja prestižajā Romas turnīrā un kura varēja kļūt par Anastasijas pretinieci otrajā aplī, zaudēja uzbekietei Akgulai Amanmuradovai. Tikmēr zara favorīte Viktorija Azarenka neatrada pretargumentus argentīnietes Gizelas Dulko spēlei.

Lenļenas vārdā nosauktajā stadionā atgriezos trešā seta pirmajā geimā, kurš par lielu pārsteigumu kļuva par pēdējo. Būdams prom, nebiju redzējis Ernesta neveiksmīgo izklupienu un to, ka viņš otrā seta vidū bija izsaucis ārstu. Atlika tikai nopūsties... Pēc redzētā sākuma gan macā šaubas, vai Gulbim būtu uzvarējis pat tad, ja viņam nekas nekaitētu.

Cerībām šogad nebija lemts piepildīties. Acīmredzot nav ko izdarīt secinājumus pēc aizvadīto turnīru rezultātiem, jo tiem nav nekādas nozīmes. Bieži vien sanāk pretēji: ja no tevis kāds kaut ko gaida, nekas neizdodas, bet panākumi nāk tad, kad tiem nav iepriekšēja pamatojuma. Vai pirms diviem gadiem, kad Gulbis uz Parīzi atbrauca, pasaules rangā esot 80. vietā un iepriekšējās nedēļas turnīra pirmajā kārtā zaudējis itālietim Andreasam Sepi, kāds varēja iedomāties, ka viņš tiks līdz „French Open” ceturtdaļfinālam?

Jāpiekrīt Ernestam: viens turnīrs vēl neko nenozīmē. Nākošgad viņam un Anastasijai Parīzē tiks dota jauna iespēja!

     [+] [-]

, 2010-05-23 23:54, pirms 14 gadiem
Bortā...

  +1 [+] [-]

, 2010-05-24 10:43, pirms 14 gadiem
pieņemsim ka viņi izlaida šo turnīru būs labi!

  +2 [+] [-]

, 2010-05-24 12:41, pirms 14 gadiem
Vot paskatīsimies kas būs kad iespējams Sevastova nākamgad jau pirmā kārtā uzrausies un Klijstersas vai piemēram uz kādas no Viljamsām...ko tad tu Norieti teiksi? Redz šogad bija tāda izdevība kādas varbūt viņai vairs nekad nebūs French Open. Tik pateicīgs zars bija...