Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

46. nedēļa. Arturs Irbe – trīs gadus pēc karjeras beigām!

46. nedēļa. Arturs Irbe – trīs gadus pēc karjeras beigām!
Foto: Romāns Kokšarovs

Lai piedod visi aktīvie sportisti, kuri ne mazums izcēlās pagājušajā nedēļā sporta laukumos, uz cīņas paklāja, trasēs, šosejā un aptaujās, nedēļas sportista gods vienam no visu laiku labākajiem Latvijas hokejistiem – vārtsargam Arturam Irbem.

Iepriekšējā nedēļa nesa Latvijas sporta faniem ne mazumu skaistu brīžu, tomēr otrdien notika pasākums, kurā tika godināts sportists par viņa iepriekšējiem nopelniem, jo sportista karjera beigta jau pirms vairāk kā trim gadiem. Tas bija hokeja vārtsargs Arturs Irbe, kura nopelnus Latvijas hokeja un Sanhosē „Sharks” labā jau uzskaitījis kolēģis Armands Puče.

Atgādināšu, ka otrdien citu sportistu vidū ar uzņemšanu Sanhosē pilsētas sporta Slavas zālē latviešu hokeja mūris kļuva par pirmo Nacionālās hokeja līgas komandas Sanhosē "Sharks" spēlētāju, kurš izpelnījies šādu godu. Dienu iepriekš Irbe veica simbolisko iemetienu NHL spēlē starp Sanhosē un Losandželosas „Kings” vienību, kas regulāri nekautrējās „darīt pāri” haizivīm pagājušā gadsimta 90. gadu pirmajā pusē. Spēlē, starp citu, uzvaru svinēja mājinieki ar 6:3, bet esmu pārliecināts, ka simboliskā iemetiena brīdī tribīnēs bija ne mazāk skaļi kā spēlē. Vietu slavas zālē Irbe izpelnījies par sniegumu periodā, kad „Sharks” tikko bija uzsākusi grūtās gaitas NHL un, izskatījās, ka reizēm tikai Arturs ticēja komandas retajām uzvarām.

Liekas, ka atgādināt, cik daudz Arturs darījis Latvijas hokeja labā – gan atteikdamies no iespējas spēlēt NVS valstu izlasē 90. gadu sākumā un Amerikā skaidrojot, kas ir Latvija un kur tā atrodas, kā arī viņa startus Latvijas izlases vārtos, nav nepieciešams. Turklāt tā jau būtu cita raksta (ļoti gara) tēma.

Nedēļa bagāta arī ar citiem notikumiem, kas nenorisinājās cīņu arēnās. Turpinot ar aptaujām, negaidīti par "Gada rīdzinieku 2010" atzīts Kontinentālās Hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers. Pirmo reizi konkursa vēsturē šādu atzinību izpelnījies ārvalstu pilsonis. Savukārt Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis nākamajā sezonā „nomainīs” Alekseju Saramotinu vienā no profesionālās riteņbraukšanas vadošajām komandām – ASV bāzētajā "Team HTC-Columbia".

Sporta arēnās izcēlušies vairāki Latvijas sportisti. Vispirms jāmin džudiste Evija Puķīte, kura Sarajevā (Bosnija un Hercegovina) notikušajā Eiropas U-23 čempionātā džudo svara kategorijā līdz 70 kg
izcīnīja bronzas medaļu. Rīgas „Dinamo” hokejists Jānis Sprukts komandas uzvarā piektdien viesos pret KHL līdervienību no Magņitogorskas „Metalurg” (5:3) guva 2 vārtus, izdarīja 2 rezultatīvas piespēles, nopelnīja lietderības koeficientu +4. Lielā mērā tieši šī spēle noteica to, ka Jānis tika nosaukts par līgas iepriekšējās nedēļas labāko uzbrucēju. Cits hokejists – aizsargs Aleksandrs Jerofejevs Novokuzņeckas "Metalurg" rindās ar 2 precīziem raidījumiem skaitliskā vairākumā, t.sk. uzvaras vārtiem, sekmēja uzvaru pār Čehovas rupekļiem no „Vitjazj” – 3:1. Turklāt Aleksandram tie bija pirmie vārtu guvumi čempionātā!

No hokejistiem negribēja atpalikt arī basketbolisti. Zanei Tamanei lielisks sniegums Eirolīgas spēlē izbraukumā pret vienu no turnīra favorītiem – Gundara Vētras trenēto Jekaterinburgas UGMK. Kaut arī Zanes klubs „MKB Euroleasing” piekāpās mājiniecēm ar 61:80, Tamane bija pamanāmākā figūra ungāru vienības sastāvā – 30 minūšu laikā 18 punktu (2p. - 5/11, 1p. - 8/13) un 13 atlēkušo bumbu. Teicama spēle Spānijas ACB čempionātā padevusies arī latviešu basketbolistam Jānim Blūmam Bilbao ''Bizkaia Basket'' zaudējumā savā laukumā pret Badalonas ''DKV Joventut'' (85:92) –, laukumā aizvadot 27:30 minūtes, viņš guva 22 punktus (2p. - 3/7, 3p. - 4/6, 1p. - 4/5).

Sākoties ziemas sportu sezonai, Latvijas bobslejisti pavadījuši uz Ameriku (pasaules kausa pirmajiem 4 posmiem) tos, kam nauda, un paši piedalās Eiropas kausa posmos, „iebraukājot” jaunos sportistus. Par spīti eksperimentiem Jānim Miņinam kopā ar Daumantu Dreiškenu, Intaru Dambi un Mihailu Arhipovu Īglsā divos posmos pēc kārtas (ir tādi brīnumi Eiropas kausā, ka divi posmi notiek vienas nedēļas laikā) uzvarējuši šajās sacensībās, divniekos pirmajā posmā kopā ar Dreiškenu tiekot pie bronzas. Pirmajā posmā četriniekiem latviešiem dubultuzvara (sudrabs Maskalāna ekipāžai).

  +1 [+] [-]

, 2010-11-22 15:27, pirms 14 gadiem
Pelnīti - Arčijs!
Tas tikai pierāda to cik daudz ir izdarījis un, ka viņa sasniegumus un ieguldīto darbu neaizmirsīs nekad