Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

FK "Ventspils" pēdējā iespēja un cerība?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

FK "Ventspils" pēdējā iespēja un cerība?
Vai sestdien pēc spēles ar "Liepājas metalurgu" ventspilnieku faniem būs iemesls līksmot un turpināt cerēt uz viņu komandas uzvaru čempionātā?
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas LMT futbola virslīgas 24. spēļu kārtu piektdien ievadīs FC "Skonto" un Daugavpils "Daugavas" mačs Rīgā, kas ir īpaši svarīgs skontiešiem, taču šīs kārtas centrālais mačs būs sestdien Ventspilī, kur mājinieki uzņems "Liepājas metelurgu". "Kurzemes derbijs" abām komandām vienmēr ir bijis svarīgs, bet tagad tam ir īpaša nozīme.

Ja skontieši piektdien nospēlēs kaut vai neizšķirti, tad ventspilnieku izredzes tos panākt (pašreiz abas komandas turnīra tabulā šķir 4 punkti) un apsteigt kļūs daudz reālākas un šāds galvenā konkurenta cīņā par titulu klupiens tikai pacels noskaņojumu. Tad atliks "tikai" nepaklupt pašiem nākamajā spēlē pret Jūrmalu, tad uzvarēt skontiešus 31. oktobrī Rīgā un pirms čempionāta pēdējās kārtas FK "Ventspils" kļūs par līderi un gandrīz jau par čempionu (pēdējā kārtā abiem konkurentiem pretinieki ir objektīvi vājāki - "Jaunība" rīdziniekiem un "Tranzit" ventspilniekiem). Taču pašreiz tā ir tikai ventspilniekiem vēlamā teorija un nekas vairāk.

"Liepājas metalurgs" droši vien jau jūtas savas čempiona pilnvaras nolicis, jo vairs tikai ļoti teorētiski var saglabāt čempiona titulu - no līdera "Skonto" liepājniekus šķir jau 10 punkti, bet atlicis aizvadīt četras spēles. Toties par otro vietu liepājnieki gan vēl paspēkosies un šajā ziņā viņiem mačs sestdien Ventspilī ir īpaši svarīgs, jo abas komandas turnīra tabulā arī šķir tikai 4 punkti.

Ventspils un Liepājas komandas savā starpā Latvijas virslīgas čempionātos tiksies 54. reizi un pagaidām pārsvars ir liepājniekiem - 21 uzvara pret ventspilnieku 17 uzvarām. "Metalurgi" turklāt pēdējā laikā ir ventspilnieku neparocīgākais pretinieks pat savā laukumā - Ventspils Olimpiskā centra stadionā Liepājas komanda nav uzvarēja kopš 2007. gada rudens jeb jau piecas spēles pēc kārtas! Šosezon abu komandu iepriekšējā mačā Ventspilī liepājnieki uzvarēja ar 4:2, bet pavisam FK "Ventspils" pēdējās 7 spēlēs zaudēja "Metalurgam" 4 reizes. Šoreiz neveiksmju sēriju pret "Liepājas metalurgu" ventspilniekiem jāpārtrauc ne tikai principa pēc, bet gan tāpēc, ka tikai tādā gadījumā viņi saglabās patiešām reālas izredzes uz titulu (tas nenozīmē, ka nākamajā kārtā Liepājā skontiešiem kāds kaut punktu atdos bez bezkompromisa cīņas, taču sava laime pirmām kārtām ir jākaļ pašiem).
FK "Ventspils" rindās diskvalifikāciju dēļ nevarēs spēlēt viens no aizsardzības balstiem Jevgeņijs Postņikovs un daudzpusīgais Grigorijs Čirkins, savukārt "Liepājas metalurgam" savainojumu dēļ nebūs pussargu Maksima Rafaļska, Igora Aleksejeva un brazīliešu aizsarga Džonesa Markesa de Souzas.

Līderu trio atlikušās spēles:

"Skonto"
Rīgā ar "Daugavu", Liepājā ar "Metalurgu", Rīgā ar "Ventspili", Rīgā ar ""Jaunību"

FK "Ventspils"
Ventspilī ar "Metalurgu", Ventspilī ar "Jūrmala-VV", Rīgā ar "Skonto", Ventspilī ar "Tranzit"

"Liepājas metalurgs"
Ventspilī ar "Ventspili", Liepājā ar "Skonto", Ventspilī ar "Tranzit", Liepājā ar "Olimps/RFS"

     [+] [-]

, 2010-10-22 14:30, pirms 13 gadiem
Anatolij, Skonto no Ventspils šķir 6 punkti!!!
LFF: TURNĪRA TABULA

  +1 [+] [-]

, 2010-10-22 14:35, pirms 13 gadiem
Un vēl viena kļūda - "Ventspils Olimpiskā centra stadionā Liepājas komanda nav uzvarēja kopš 2007. gada rudens jeb jau piecas spēles pēc kārtas!"

Pareizi jābūt Liepāja nav ZAUDĒJUSI...