Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pagalmā parādās kaplis un kulaks

Pagalmā parādās kaplis un kulaks
Neviens no viņiem neiet laukumā zaudēt. Cits jautājums - tie otri domā, spēlē un arī grib uzvaras...

Foto: Romāns Kokšarov, F64, SA+

Viņa palīgi saka – Peka savos lēmumos ir elastīgs. Padomāju. Jā! Viņš var tev pautus nogriezt ar motorzāģi, bet, ja tas nav pie rokas, to pašu darbu paveiks ar virtuves nazīti... Treneris pielāgojas, taču aiz šī vārda tiek likts lielais BET.

Tas Peka Rautakalio, kas pārņēma Rīgas Dinamo komandu no sava priekšgājēja - visa interesantā piedzīvotāja Jūliusa Šuplera - protams, pie mums ir mainījies. Sastapies ar realitāti, viņš akcentus un akordus tagad liek atbilstoši laikam un rezultātiem. No sākotnēji ieplānotā agresīvā un ātrā hokeja, viņš atteicās pēc vasaras sagatavošanās posma, atstājot savā leksikā vien vārdu – ātrs. Ja puikas ar mātes pienu, tēva roku un jaunatnes treneru pletni nav radināti pie spēka spēles, tad pārmācīt viņus šādā vecumā – nav vajadzība. Bet, ja no viņiem citi treneri nav prasījuši kārtību laukumā, tad tas gan netiks atstāts novārtā. Tagad Peka ir sapratis, ka laukumi ir ne tikai lielāki, bet arī pretinieks – labāks, kvalitatīvāks. Līdz ar to iepauzēts tika ar principiālo uzstādījumu - presings pa visu plašumu. KHL komandu aizsargi nav sāls stabi – liela daļa no viņiem prot gan apvest, gan piespēlēt, gan labi slidot. Un, visbeidzot – viņš ir sapratis, ka tomēr vajadzēs Rīgas kampaņā izmantot visas savas rakstura īpašības, arī tās, kas iezīmējas ar uzstājību, prasību un – kulaku uz galda. Jums liekas, ka Rautakalio ir nonācis skaistajā latviešu hokeja rožu dārzā un tagad ar savām lielajām somu pēdām izmīda gadu desmitiem iekoptās dobītes? Varbūt tas ir rožu dārzs, taču Pekam rokā ir kaplis. Ko dara ar kapli? Ravē nezāles...

Pēc zaudējuma pagarinājumā Minskai, mūsu galvenais treneris nepriecājās par vismaz iegūto vienu punktu, kas patiesībā bija veiksme. Tāpat viņš nerādīja ar pirkstu pretinieka virzienā – sak, viņiem tik daudz leģionāru, tik daudz labu spēlētāju un iespējas. Rautakalio paņēma cirvi un noskaldīja – sak, uz laukuma nebija tas Rīgas Dinamo, ko es pazīstu. Nu, vismaz pirmajā trešdaļā - nē. Viņš nesaka – hokejistiem pietrūkst meistarības. Viņš saka – viņi slikti nospēlēja. Viņš nesaka – Ankipāns spēles beigās sēdēja malā, jo mums vajadzēja pāriet uz cīņu trīs maiņās un tādos gadījumos, kāds vienmēr paliek rezervē. Viņš saka – Ģirts bija šajā spēlē vājš. Kāpēc nespēlēja Melins? Mums spēlē labākie... Daudzpunkts. Tātad – zviedrs, kas pēc statistikas un papīriem varētu atbilst vārdkopai – mūsu labākie - uz laukuma tomēr nav labs. Rautakalio nešķiro spēlētājus un hokejistiem mazpamazām tas sāk pielekt. Pat pārejot uz spēli trīs maiņās, laukumā sūtīja tos, kas gribēja un bija dzīvi, nevis tos, kuru maiņas bija iespēlētas treniņos vai citās spēlēs. Rautakalio pret Minsku demonstrēja ne tikai savu principialitāti, bet arī solīdas trenera iemaņas, jo punkts tika izrauts praktiski zaudētā spēlē uz kuru spēlētāji nezin kāpēc bija noskaņojušies kā kristīgā radio cienītāji. Turklāt – divas reizes spēles gaitā nācās atspēlēties, ko paveicām. Un tagad mēs beidzot skaidri zinām, ka pēcspēles metieni nav veiksme, bet gan divu meistarīgu un talantīgu hokejistu pretstāve. Kad Peka to pateica, nevienam neradās šaubas, ka konkrētajā elementā Holts vienkārši tika apspēlēts – kā vārtsargs. Tieši to treneris arī bija domājis. Tiem, kas dzīvo atmiņās par „lielo uzvaru” pār CSKA, atļaujos atgādināt – no Maskavas atbrauca komanda, kas spēlēja kā sētas pagalmā, no Minskas – komanda, kas zināja sava trenera uzdevumu un prata to izpildīt.

Kāds ir sausais atlikums, ar kuru Rīgas Dinamo tagad turpinās sezonu? Treneris nav despots, viņš prasa attieksmi un darbu. Zināšanas, ko liek uz ledus Peka Rautakalio ir piesūcinātas ar tādām hokeja niansēm, kas lielākajai daļai no spēlētājiem pagarina viņu izpratnes apvāršņus, kam līdzi noteikti pavelkas vai pavilksies meistarība. Katra diena, katra nodarbība, katra spēle ir kā play off sērijas septītā mača pagarinājums. Sliktāki viņi palikt nevar – tikai labāki. Komandas komplektācija? Nu, redzam, ka ārzemnieki atbrauca uz Dinamo treniņnometni kā izlaidušās govis – tieši fiziskajā ziņā... To var labot, taču sezonu šajā sakarā neviens neapstādinās. Melina gadījums nav izņēmums – Peka treniņos drāž Luseniusu (atvainojiet, rupji, bet – atbilstoši noskaņai), caur pieri vēro Varju un nekautrējas skubināt Lundmarku. Jo leģionāri šajā komandā ir ņemti kā pastiprinājums, nevis dekorācijas. Jaunais Podziņš, kam vieta sastāvā it kā pienāktos pēc reglamenta kā jaunajam hokejistam (dzimšanas gads 1992. vai jaunāks), starp citu, būtu pamatsastāvā arī, ja viņš neatbilstu šai vecuma kategorijai – Ainārs tur šobrīd atrodas, jo labi spēlē. Skaitliskajā vairākumā sāk iezīmēties speciālās maiņas loma – četri uzbrucēji un Ozoliņš. Nav šaubu – tas uz palikšanu. Pirmā maiņa, otrā... ceturtā. Jāsāk laikam saprast, ka pie Rautakalio šāds sadalījums nav aktuāls, jo visa sākums būs pašatdeve. Uz vienas slidas pat Ozoliņam te neļaus slidināties, nemaz nerunājot par Ņiživiju, vai vēl zemāk – Bukartu.
Tas hokejs, ko prasa no komandas treneris, prasa daudz spēka – tāpēc večiem bieži uz laukuma paliek mīkstas rokas un kājas, kas neizbēgami līdzi nes kļūdas.
Kā to mainīt? Jātrenējas. Viņi to saprot. Sāk saprast... Vai Rautakalio ir ieberzies, vai apdedzinājies? Ziniet, viņš ir vilcis arī lielākus sūdu vezumus...

1 2 45 komentāri

 +22 [+] [-]

, 2011-09-22 09:00, pirms 13 gadiem
Labs raksts! manuprāt, treneris šobrīd veic smagu darbu, kas laika gaitā nesīs augļus. Viņa attieksme ir tieši tas, kas RD šobrīd vajadzīgs - visi spēlētāji tiek turēti uz "diedziņa" un jebkurā bridī tas var pārtrūkt un laukumā tu vairs netiec...

     [+] [-]

, 2011-09-22 09:15, pirms 13 gadiem
Jāatzīst, ka pēc samērā normālās spēles pret CSKA, vakar mūsējie spēlēja stipri mīkstāk. Agresivitātes bija mazāk, spēka spēles mazāk un arī rezultāts acīmredzami sliktāks. Tiesa gan bija vēl viens aspekts ledus kvalitāte acīmredzami bija briesmīga, līdz ar to, tās saspēles un izspēles bieži bija liekas, vajadzēja pie mazākās iespējas mest pa vārtiem, bet mūsējie 65 minūšu laikā izpildīja tikai 17 metienus, lai arī ripu minskiešu zonā kontrolēja diez gan daudz.

  +6 [+] [-]

, 2011-09-22 09:20, pirms 13 gadiem
Kā ta nav spēka spēle musm Armand, Sprukts vakar tādu spēka paņēmienu beidzot uztaisīja, ka man pat nācās Jāni paslavēt

Bet ja nopietni, viss ir fiziskajā varēšanā, ja trīs gadus varēja slidot kā tīk, tad tgd beidzot ir jātrenējas, jaškrien krosiņi un jāspārda bumba, da vienalga, bet fiziski, mēs neturam to, ko prasa treneris, skumji, bet tā bu tas ir...

  -1 [+] [-]

, 2011-09-22 09:21, pirms 13 gadiem
Edgars rakstīja: Jāatzīst, ka pēc samērā normālās spēles pret CSKA, vakar mūsējie spēlēja stipri mīkstāk. Agresivitātes bija mazāk, spēka spēles mazāk un arī rezultāts acīmredzami sliktāks. Tiesa gan bija vēl viens aspekts ledus kvalitāte acīmredzami bija briesmīga, līdz ar to, tās saspēles un izspēles bieži bija liekas, vajadzēja pie mazākās iespējas mest pa vārtiem, bet mūsējie 65 minūšu laikā izpildīja tikai 17 metienus, lai arī ripu minskiešu zonā kontrolēja diez gan daudz.
Pretinieks jau ar takā bija kalsi augstāks...
Nav ko brīnīties, ka nespēlējām vairs tik pārliecinoši, kā pret CSKA

  +5 [+] [-]

, 2011-09-22 09:21, pirms 13 gadiem
Edgars rakstīja: Jāatzīst, ka pēc samērā normālās spēles pret CSKA, vakar mūsējie spēlēja stipri mīkstāk. Agresivitātes bija mazāk, spēka spēles mazāk un arī rezultāts acīmredzami sliktāks. Tiesa gan bija vēl viens aspekts ledus kvalitāte acīmredzami bija briesmīga, līdz ar to, tās saspēles un izspēles bieži bija liekas, vajadzēja pie mazākās iespējas mest pa vārtiem, bet mūsējie 65 minūšu laikā izpildīja tikai 17 metienus, lai arī ripu minskiešu zonā kontrolēja diez gan daudz.
Pret CSKA ledus bija tas pats, bet neviens nesūdzējās Bet kā saka, sliktam dejotājam arī .....

  +1 [+] [-]

, 2011-09-22 09:23, pirms 13 gadiem
Precīzi.

  +9 [+] [-]

, 2011-09-22 09:40, pirms 13 gadiem
beidzot Dinamo ir trenneris ar olaam!!! domaaju, ka rezultaats nekur neizpaliks. vakar speeleejaam ljoti pasiivi, tjip gan jau minska pati kljuudiisies. iepriecina vairaakums, var redzeet, ka ir ne tik cik kombinaacijas, bet gan kaartiiba, katrs zin kur jaabuut, un kur jaabuuut piespeelei. buus labi!

  +2 [+] [-]

, 2011-09-22 09:41, pirms 13 gadiem
Labs raksts.

  +4 [+] [-]

, 2011-09-22 09:44, pirms 13 gadiem
Malā tika nosēdināts ne tikai Ankipāns, bet uz brīdi arī Ņiživijs trešajā periodā. Viņa vietā uz dažām maiņām iznāca Lundmarks. Ņiživijs atgriezās laukumā, kad tika iegūts kārtējais vairākums un spēlēts ar 4 uzbrucējiem. To var pamanīt arī protokolā, salīdzinot spēles laikus Miķelim, Varjam un Ņiživijam.

P.S. protams, nevar izslēgt, ka tas ir bijis arī kādu veselības problēmu dēļ

P.P.S. Laviņš tā arī vispār neiznāca laukumā, lai gan uz soliņa bija

  +1 [+] [-]

, 2011-09-22 10:00, pirms 13 gadiem
Njā, skumji, bet vakar tiešām uz ledus daži vai nu sačkoja, vai nu viņiem ir lielas problēmas ar fizisko kondīciju. Vismaz man visvairāk krita acīs Sprukta lēnums, taisnās kājas un bezspēcība uzbrukumā - buratīno( piedod Jāni, bet tā izskatijās)! Ankipāns gandrīz no tās pašas škiras, Karsums arī knapi kustējās, ja neskaita divus vai trīs uzrāvienus pretinieku zonā. Brīnums, ka viņš šodien negāzās no kājām nost, jo spēlē pret Atlant viņš gāzās un krita kā nekad agrāk. Aŗ Ņiživijam vēl tomēr būtu jāpasēž trenažieru zālē, jo varēja manīt, ka nav spēka.
p.s. šobrīd novērtējot Dinamo sniegumu man visvairāk krīt acīs fiziskā spēka trūkums, kas arī izkaidro taisnās kājas, mazos ātrumus un neprecīzās piespēles, jo kad pēc ripas stiepjas ar augumu nevis ar kājām, tad parasti nekas prātīgs nesanāk!! Varbūt tam ir kāds izskaidrojums?

  +6 [+] [-]

, 2011-09-22 10:15, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Malā tika nosēdināts ne tikai Ankipāns, bet uz brīdi arī Ņiživijs trešajā periodā. Viņa vietā uz dažām maiņām iznāca Lundmarks. Ņiživijs atgriezās laukumā, kad tika iegūts kārtējais vairākums un spēlēts ar 4 uzbrucējiem. To var pamanīt arī protokolā, salīdzinot spēles laikus Miķelim, Varjam un Ņiživijam.

P.S. protams, nevar izslēgt, ka tas ir bijis arī kādu veselības problēmu dēļ

P.P.S. Laviņš tā arī vispār neiznāca laukumā, lai gan uz soliņa bija
Domāju, ka ņiživijam vajadzēja mazliet atpūtu, jo fiziski viņš izksatījās visknapākais šai spēlē...
Par Laviņu, iespējams, ka bija no spēles sākuma jau nolemts speļe't ar 6 aizsargiem, bet kas krīt acīs, ka Rautakalio nevajag tādus, kas vienkārīs/tikai padara savu darbiņu (Laviņš, Ankipāns, Lucenius...), viņam vajag iniciatīvu agresivitāti un pamanāmību starp saviem spēlētājiem.
Varēs spēlēt Soča, domāju, ka arī Krišjānism būs jāpasēž uz soliņa...
Kaut gan prasītos iedot pārdoimu laiku Galviņam un Cibuļskim, tomēr ļoti bezatbildīgas darbības laukumā..

  +4 [+] [-]

, 2011-09-22 10:16, pirms 13 gadiem
Nu vismaz būs kāds, kas pacels mūsu bāleliņu kvalitātes latiņu! Arī Virsaitim pavasarī būs vieglāk vest mūs pretim medaļām!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-22 10:19, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Kā ta nav spēka spēle musm Armand, Sprukts vakar tādu spēka paņēmienu beidzot uztaisīja, ka man pat nācās Jāni paslavēt

Bet ja nopietni, viss ir fiziskajā varēšanā, ja trīs gadus varēja slidot kā tīk, tad tgd beidzot ir jātrenējas, jaškrien krosiņi un jāspārda bumba, da vienalga, bet fiziski, mēs neturam to, ko prasa treneris, skumji, bet tā bu tas ir...
Zini kas ir skumjakas turpinot tavu fiziskas kondicijas domu?ir tas ka LV izlase pa leilam 95% ir RD...un LV izlases treneris speka speles un presinga ir vel trakaks ka Peka,ar to gribu teikt ka tik beigas musejie nenoluzt ta ka PC atkal esam tada bedre ar tadiem rezultaatiem.Es kaut ka neticu ka ar sadu speli(lai ari daudz skatamaka..ja atskaitam vakardienas speli)RD izvilks visu sezonu kur nu vel PO.Gadu no gada kadam atslegas spelmanim ir trauma uz ilgaku laiku.RD nav Znaroka pagajusa gada komanda kas jau decembri bija nodrosinajusi PO un tad traumas tik lielu lomu nespeleja.Ja mums vecie kadri Ozo,Sasa,Ankipans+kads no jaunajiem neiztures slodzi vai atraus traumu,tas dargi maksas.Pietam vel jau jautajums ir cik speles Holts spes nospelet un kad vina kondicija saks klibot.Turpinot,ja Jucers ienaks tik veiksmigi ka Lusinjs pagajus gad tad viss ok bet ja ienak ar pretejam sekmem,ko tad?

  +3 [+] [-]

, 2011-09-22 10:23, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Pretinieks jau ar takā bija kalsi augstāks...
Nav ko brīnīties, ka nespēlējām vairs tik pārliecinoši, kā pret CSKA
tas nozīmē, ka nav profesionālas attieksmes pret savu darbu.. kaut pret Saldus 1998 HK, bet ir jāspēlē ar 110%

  -2 [+] [-]

, 2011-09-22 10:24, pirms 13 gadiem
martins_ms rakstīja: Pret CSKA ledus bija tas pats, bet neviens nesūdzējās Bet kā saka, sliktam dejotājam arī .....
Vai tu vispār kaut ko arī izlasīji ko es uzrakstīju? vai tikai runā?

Es teicu, ka pie šādas ledus kvalitātes, bija daudz mazāk jāvadās, jāpiespēlē BET DAUDZ VAIRĀK JĀMET PA VĀRTIEM.

jefiņš totāls...

Un pret CSKA ledus bija daudz labāks, vakar pat tiesnešiem bija kādi 4-5 pilnīgi neloģiski kritieni, ripa neslīdēja (iemesls mūsu pirmajiem gūtajiem vārtiem)

  +2 [+] [-]

, 2011-09-22 10:26, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Pretinieks jau ar takā bija kalsi augstāks...
Nav ko brīnīties, ka nespēlējām vairs tik pārliecinoši, kā pret CSKA
īsti negribētu piekrist agresivitāte pretinieka zona, bija daudz mazāka, pret CSKA tiešām jebkurā epizodē visi gāja līdz galam un līmēja bortā visus pēc kārtas, vakar spēle bija daudz bezzobaināka.

Pie tam, kā jau es te citiem rakstīju, pie šādas ledus kvalitātes tu nevari spēle† tik kombicionālu hokeju, Minska mums parādīja, ka ir jāmet ripa zonā un jāmet pa vārtiem Minskai 33 metieni pa visu spēli mums 17.

  +5 [+] [-]

, 2011-09-22 10:27, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Kaut gan prasītos iedot pārdoimu laiku Galviņam un Cibuļskim, tomēr ļoti bezatbildīgas darbības laukumā..
Par Cibuļski piekrītu, bet attiecībā uz Galviņu - viņš tāds vienmēr ir bijis. "Mākslinieks" un pofigists. Toties viņš uz laukuma negriež ceļu nevienam un spēj uzņemties iniciatīvu, kad citiem tas neizdodas. Ir savi mīnusi un savi plusi - kā jau visiem.

  -1 [+] [-]

, 2011-09-22 10:28, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Kā ta nav spēka spēle musm Armand, Sprukts vakar tādu spēka paņēmienu beidzot uztaisīja, ka man pat nācās Jāni paslavēt

Bet ja nopietni, viss ir fiziskajā varēšanā, ja trīs gadus varēja slidot kā tīk, tad tgd beidzot ir jātrenējas, jaškrien krosiņi un jāspārda bumba, da vienalga, bet fiziski, mēs neturam to, ko prasa treneris, skumji, bet tā bu tas ir...
Neapmiizies?Tu ko,tenisu skaties,Tavam Jancitim minimums 10 x par speli ta butu jadara,par ko vinam algu maksa,pietiek jau ar to,ka maksa par vina katastrofalo slidosanu

  +2 [+] [-]

, 2011-09-22 10:29, pirms 13 gadiem
vitamins69 rakstīja: Njā, skumji, bet vakar tiešām uz ledus daži vai nu sačkoja, vai nu viņiem ir lielas problēmas ar fizisko kondīciju. Vismaz man visvairāk krita acīs Sprukta lēnums, taisnās kājas un bezspēcība uzbrukumā - buratīno( piedod Jāni, bet tā izskatijās)! Ankipāns gandrīz no tās pašas škiras, Karsums arī knapi kustējās, ja neskaita divus vai trīs uzrāvienus pretinieku zonā. Brīnums, ka viņš šodien negāzās no kājām nost, jo spēlē pret Atlant viņš gāzās un krita kā nekad agrāk. Aŗ Ņiživijam vēl tomēr būtu jāpasēž trenažieru zālē, jo varēja manīt, ka nav spēka.
p.s. šobrīd novērtējot Dinamo sniegumu man visvairāk krīt acīs fiziskā spēka trūkums, kas arī izkaidro taisnās kājas, mazos ātrumus un neprecīzās piespēles, jo kad pēc ripas stiepjas ar augumu nevis ar kājām, tad parasti nekas prātīgs nesanāk!! Varbūt tam ir kāds izskaidrojums?
Tam izskaidrojumu tu jau pats minēji teikumā pirms sava pēdējā jautājuma
Puiši nav raduši tā strā'dat, tādai slodzei nav ielikta fiziskā bāze, ar treniņnometni bija par maz... Turklāt ja būtu piespēļu kvalitāte un saprašana, kur kuram jāatrodas un kas jādara, tad arī mazāk nogurtu un patērētu spēkus. Pietiek jau apskatīties uz spēlētājiem puslaiku intervijās, kad pēc reklāmas pauzes vēl nevar elpu atģūt tādi džeki kā Miķelis, Jēkabs utt... Kur nu tur runāt kko par Ozoliņu, Ankipānu, Ņiživiju... Sprukts vienmēr ir spējis tikai līdz laukuma vienam galam nospurtot, atpakaļ parasti slidoja uz maiņu, ne aizsardzībā, loģiski, ka viņam te ir elle, ne brīva slidināšanaš, ka'pie Šupja.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-22 10:30, pirms 13 gadiem
Labs raksts.
Tikai mana dzīves pieredze rāda, ka jebkurai asai reakcijai ir tikpat asa pretreakcija.
Ja Pekka sāks reāli ,,drāzt,,RD spēlētājus, tad viņš iepazīsies ar RD spēlētāju pretreakciju, jo šajā komandā spēlē vīri ar pieredzi, un nevis puikas no junioru līgas.
Nezinu kāds viņš ir psihologs, bet gudrs treneris, nekad publiski nesāks muldēt sliktu par saviem spēlētājiem. Pekka jau ir ar soļa trešdaļu pārkāpis sarkanai līnijai.

  +2 [+] [-]

, 2011-09-22 10:31, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Par Cibuļski piekrītu, bet attiecībā uz Galviņu - viņš tāds vienmēr ir bijis. "Mākslinieks" un pofigists. Toties viņš uz laukuma negriež ceļu nevienam un spēj uzņemties iniciatīvu, kad citiem tas neizdodas. Ir savi mīnusi un savi plusi - kā jau visiem.
Jā piekrītu, par Galviņu, tāds pats kā Ozo, tikai tā meistarība mazāka... Pie vārtiem pielīst nekautrējas, mest tāpat, turklāt grūstīties ar māk.. Tomēr, divi tādi vienlaikus komandā mazliet par daudz, iespējams trenerim kāds no viņiem malziet jāierobežo savā repertuārā...
Slēpts komentārs: Mmario

  +3 [+] [-]

, 2011-09-22 10:34, pirms 13 gadiem
rainmaker rakstīja: Zini kas ir skumjakas turpinot tavu fiziskas kondicijas domu?ir tas ka LV izlase pa leilam 95% ir RD...un LV izlases treneris speka speles un presinga ir vel trakaks ka Peka,ar to gribu teikt ka tik beigas musejie nenoluzt ta ka PC atkal esam tada bedre ar tadiem rezultaatiem.Es kaut ka neticu ka ar sadu speli(lai ari daudz skatamaka..ja atskaitam vakardienas speli)RD izvilks visu sezonu kur nu vel PO.Gadu no gada kadam atslegas spelmanim ir trauma uz ilgaku laiku.RD nav Znaroka pagajusa gada komanda kas jau decembri bija nodrosinajusi PO un tad traumas tik lielu lomu nespeleja.Ja mums vecie kadri Ozo,Sasa,Ankipans+kads no jaunajiem neiztures slodzi vai atraus traumu,tas dargi maksas.Pietam vel jau jautajums ir cik speles Holts spes nospelet un kad vina kondicija saks klibot.Turpinot,ja Jucers ienaks tik veiksmigi ka Lusinjs pagajus gad tad viss ok bet ja ienak ar pretejam sekmem,ko tad?
Jāpiekrīt, ka Izlasei varētu spēki nepietikt, iespējams pat kāds varētu atteikties no spēlēšanas izlasē. No otras puses, tomēr jauni puiši, trīs nedēļas atpūtīsies, būs OK, Ankipāns, Ņiživijs jau tāpat nespēlēšot, tāpat arī Laviņš.
Kapēc saku trīs nedēļas, neticu, ka tiksim tālāk par pirmo kārtu play-off.

  -2 [+] [-]

, 2011-09-22 10:35, pirms 13 gadiem
Mmario rakstīja: Kā to saprast - "Ziniet, viņš ir vilcis arī lielākus sūdu vezumus..."???
Dinamo ir sūds, bet ir vēl lielāki sūdu vezumi???
Nu Puče - izvēlies izteicienus!!!
Jā,es arī šo teikumu piefiksēju.

     [+] [-]

, 2011-09-22 10:41, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Jāpiekrīt, ka Izlasei varētu spēki nepietikt, iespējams pat kāds varētu atteikties no spēlēšanas izlasē. No otras puses, tomēr jauni puiši, trīs nedēļas atpūtīsies, būs OK, Ankipāns, Ņiživijs jau tāpat nespēlēšot, tāpat arī Laviņš.
Kapēc saku trīs nedēļas, neticu, ka tiksim tālāk par pirmo kārtu play-off.
protams jauniem jua 3 ned pietiks ja vien nebus sakrajusi traumas kuras faktiski formu nositis turpat kur vina bija vasaras sakuma.Un japiekrit ka nevis iespejams bet pa visam noteikti kads atteiksies spelet.Pietam dazadu apstaklu sakritibas un laimes mates palidziba var ari izspelet joku ka 3 musu NHL cinitaji tiek i komandas un tiek gana talu PO.

  +5 [+] [-]

, 2011-09-22 10:43, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Labs raksts.
Tikai mana dzīves pieredze rāda, ka jebkurai asai reakcijai ir tikpat asa pretreakcija.
Ja Pekka sāks reāli ,,drāzt,,RD spēlētājus, tad viņš iepazīsies ar RD spēlētāju pretreakciju, jo šajā komandā spēlē vīri ar pieredzi, un nevis puikas no junioru līgas.
Nezinu kāds viņš ir psihologs, bet gudrs treneris, nekad publiski nesāks muldēt sliktu par saviem spēlētājiem. Pekka jau ir ar soļa trešdaļu pārkāpis sarkanai līnijai.
Ja treneris no spēlētāja parsa darīt savu darbu, bet viņš dara to pretēji vai savādāk, ko viņam citu teikt?
Piekrītu, ka nevar aurot, bet viņš jau neko nepareizu nepateica, tie, kas šodien krīt ārā, pagājušo gad tika piesegti, bet viņu knapā varēšana arī pagājušo gad bija redzama. Ankipāns, Ņiživijs (labi pēc traumas), Srukts, viņiem jau pagājušo gad bija problēmas ar izturību.
Bet par Laviņu, viņš jau ir spītīgs, noteikti uzmeta lūpu, ka tiek turēts kā septītais, tapēc jau arī palika uz soliņa.
teorētiski, terneris jau nelamā spēlētājus par sliktu rezultātu, viņam nepatīk, kā tiek padarīts darbs. Viņš taču pie zaudētām, bet organizētām spēlēm ir arī savējos slavējis....

  +1 [+] [-]

, 2011-09-22 10:44, pirms 13 gadiem
rainmaker rakstīja: protams jauniem jua 3 ned pietiks ja vien nebus sakrajusi traumas kuras faktiski formu nositis turpat kur vina bija vasaras sakuma.Un japiekrit ka nevis iespejams bet pa visam noteikti kads atteiksies spelet.Pietam dazadu apstaklu sakritibas un laimes mates palidziba var ari izspelet joku ka 3 musu NHL cinitaji tiek i komandas un tiek gana talu PO.
Es labprāt redzētu daugaviņu Dinamo sastāvā, tai komandai viņš ir vajadzīgs

  +2 [+] [-]

, 2011-09-22 10:49, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Es labprāt redzētu daugaviņu Dinamo sastāvā, tai komandai viņš ir vajadzīgs
man par to bazas mac..atceries ka Karsums cinijas lai tiktu NHL...un ja nemaldos vinam pat bija vienvirziena ligums.Bet saka spelet RD un pirma sezona bija pilnigi nekada pat nevareja pateikt ka speletajs bijis NHL.Kur garantija ka ar Daugavinju ta pat nebus?

  +1 [+] [-]

, 2011-09-22 11:11, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Malā tika nosēdināts ne tikai Ankipāns, bet uz brīdi arī Ņiživijs trešajā periodā. Viņa vietā uz dažām maiņām iznāca Lundmarks. Ņiživijs atgriezās laukumā, kad tika iegūts kārtējais vairākums un spēlēts ar 4 uzbrucējiem. To var pamanīt arī protokolā, salīdzinot spēles laikus Miķelim, Varjam un Ņiživijam.

P.S. protams, nevar izslēgt, ka tas ir bijis arī kādu veselības problēmu dēļ

P.P.S. Laviņš tā arī vispār neiznāca laukumā, lai gan uz soliņa bija
Par Laviņu jau Peka pateica, ka viņam smagas kājas vakar esot bijušas, tādēļ atstāts kā 7. aizsargs

  +1 [+] [-]

, 2011-09-22 11:13, pirms 13 gadiem
rainmaker rakstīja: man par to bazas mac..atceries ka Karsums cinijas lai tiktu NHL...un ja nemaldos vinam pat bija vienvirziena ligums.Bet saka spelet RD un pirma sezona bija pilnigi nekada pat nevareja pateikt ka speletajs bijis NHL.Kur garantija ka ar Daugavinju ta pat nebus?
Garantija nav, bet ceru, ka tā nebūs... Tiesa Izlasei, tas par labu nenāks. Priekš izlases noteikti labāk, ka viņš cīnās Amerikā.

  -1 [+] [-]

, 2011-09-22 11:14, pirms 13 gadiem
Līdz pavasarim vēl tālu. Slavas dziesmas dziedāt pāragri. Ja pavasarī nebūs rezultātu (ceru protams uz labiem rezultātiem), jūtu, ka arī tad Armands teiks, ka treneris izcils, tikai mūsu spēlētāji nevelk līmeni un ir "sūdi".

Tāpat arī nesaprotu, kāpēc allaž tiek pieminēts Šuplers tādā nievājošā izteiksmē.

  +6 [+] [-]

, 2011-09-22 11:43, pirms 13 gadiem
Izlasot šo visu, secinājums ir tāds - ar steigu jāslēdz līgums arī uz nākamo sezonu. Citādi šo treneri saplosīs bagātie klubi, komplektējot nākamās sezonas sastāvu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-22 12:19, pirms 13 gadiem
aldis_p rakstīja: Izlasot šo visu, secinājums ir tāds - ar steigu jāslēdz līgums arī uz nākamo sezonu. Citādi šo treneri saplosīs bagātie klubi, komplektējot nākamās sezonas sastāvu.
Pekam jau ir līgums uz 2 gadiem

  +3 [+] [-]

, 2011-09-22 12:43, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jā,es arī šo teikumu piefiksēju.
Es to vairāk saprastu kā..viņš ir bijis arī sliktākās situācijās! Kad komanda nespēj sagataoties viņa taktikai u.t.t
1 2 45 komentāri