Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Dārgākā mača nozīme Latvijai

Dārgākā mača nozīme Latvijai
Šovakar Valerijs Belokoņs kopā ar "Blackpool" var nopelnīt 90 miljonus sterliņu mārciņu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šovakar notiks ienesīgākais mačs futbola vēsturē. Ne jau Madridē starp "Inter" un "Bayern", bet gan Londonā ar kāda Latvijas pārstāvja tiešu līdzdalību.

Latvijas uzņēmējs Valerijs Belokoņs atrodas viena mača attālumā no sava sapņa piepildījuma. Sapņa par peļņu nesošo ārzemju klubu. Šovakar slavenajā "Wembley" stadionā Belokoņa kūrētais "Blackpool" spēkosies ar "Cardiff City" par ceļazīmi uz Anglijas premjerlīgu. Tā būs Anglijas "Championship" līgas "play-off" izšķirīgā spēle, kuras uzvarētājs nopelnīs 90 miljonus sterliņu mārciņu, kas ir divreiz vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Tādi ir respektablā uzņēmuma "Deloitte" aprēķini. Pat finišējot pēdējā vietā nākamsezon premjerlīgā, šī vakara spēles uzvarētājs būs nopelnījis 40 miljonus mārciņu no televīzijas translācijām, reklāmām un skatītājiem. Piedevām šim klubam izkrišanas gadījumā tiek garantēts drošības spilvens 48 miljonu mārciņu vērtībā turpmākajos četros gados. Tādējādi angļi vēlas panākt, lai premjerlīgā ienāktu finansiāli stabili klubi, un šis mačs jau tiek dēvēts par ienesīgāko pasaules futbolā.

Vai "Blackpool" uzvaras gadījumā kāds miljons varētu atceļot līdz Latvijai? Protams, nebūtu īsti pareizi dalīt nenomedīta lāča ādu, taču dažas stundas pirms gaidāmā mača gribētos padomāt par to, cik svarīga šī spēle varētu būt Latvijas līdzjutējiem un mūsu futbola sabiedrībai. Belokoņs allaž deklarējis, ka viņam futbols ir bizness, nevis labdarības pasākums. Blekpūlē viņš ir Latvijas biznesa, nevis Latvijas futbola pārstāvis. Pagājuši četri gadi kopš Belokoņs iegādājās daļu no "Blackpool" akcijām, un no Latvijas futbolistiem šajā komandā ir spēlējis vienīgi Kaspars Gorkšs (vēl rezervistu soliņu padeldēja vārtsargs Pāvels Šteinbors). Bet kāpēc gan lai spēlētu vēl kāds? Belokoņs neslēpj, ka labprāt paņemtu kādu Latvijas futbolistu - situācijā, ja būtu divi līdzvērtīgi spēlētāji uz vienu vietu, tad priekšroka noteikti tiktu savējam, nevis anglim. Tomēr šādu spēlētāju nav. Laimi Blekpūlā ir meklējuši vairāki Latvijas futbolisti, taču viņu pārcelšanos uz šo Anglijas izklaižu pilsētu ir kavējuši divi faktori: zemā meistarība vai nelielais atalgojums. "Blackpool" saimnieki neslēpj, ka knauzerīgi skaita katru mārciņu (šajā ziņā daudz dara Belokoņa palīgs no Latvijas - Normunds Malnačs). Tādēļ iznāca, ka tie Latvijas futbolisti, kuri pēc savas meistarības it kā derēja "Blackpool" komandai, neizbrauca uz Angliju smieklīgi mazā atalgojuma dēļ.

Ja "Blackpool" šovakar iekļūs Anglijas premjerlīgā un nodrošinās vismaz 90 miljonu mārciņu ienākumus, futbolistiem varēs atļauties maksāt daudzkārt vairāk. Tas varētu būt pievilcīgi Latvijas izlases spēlētājiem. Vienīgi cita lieta - vai viņu spēles līmenis ir atbilstošs premjerlīgas prasībām?! Varētu noderēt Andris Vaņins, bet šveicieši par viņu prasīs palielu transfēra summu. Noderētu Kaspars Gorkšs, bet pēc viņa sarežģītās šķiršanās no "Blackpool" atgriešanās izskatās neiespējama. Kurš vēl? Aleksandrs Cauņa ārstējas, Deniss Rakels vēl ir par zaļu, Andrejs Rubins - par vecu...

Otrs veids, kā kaut kāds kumoss no lielā pīrāga varētu atceļot līdz Latvijai, ir naudas novirzīšana mūsu futbolam pa tiešo. Belokoņam iepriekš ir izteikti sadarbības piedāvājumi no vairākiem Latvijas klubiem, taču biznesmenis uz tiem raudzījās ar skepsi. Viņš atbalstījis atsevišķus Latvijas futbola projektus, taču negrib pamatīgāk iesaistīties Latvijas futbolā, jo labi zina - tā ir vienīgi naudas tērēšana bez cerībām uz peļņu. Tāda ir Latvijas futbola (sporta) realitāte. Futbols Anglijā ir arī bizness, un novēlēsim, lai šovakar Londonā veicas mūsējam - biznesmenim no Latvijas!

  +7 [+] [-]

, 2010-05-22 09:37, pirms 14 gadiem
Lai izdodās Blackpool tikt Anglijas Premjerlīgā!!!

  +3 [+] [-]

, 2010-05-22 09:40, pirms 14 gadiem
tas nebutu logiski ja tagad Blackpool panemtu kadu Latvieti, kas pirms tam negribeja cinities par tiksanu premjerliga par zemaku algu!
Slēpts komentārs: lazyeye

  +1 [+] [-]

, 2010-05-22 09:51, pirms 14 gadiem
neitrals23 rakstīja: tas nebutu logiski ja tagad Blackpool panemtu kadu Latvieti, kas pirms tam negribeja cinities par tiksanu premjerliga par zemaku algu!
Nu ir jau tādi, kas vēl nav atrādījušies nemaz Blekpūlei. Šī varētu būt laba motivācija un iespēja dažiem labiem izlases pamat džekiem vai jaunajiem. Piemēram, Oskars (tas kurš Kļava) varētu pacīnīties. Nav jau gluži tā, ka nebūtu mums to spēlētāju, kas spētu vismaz pacīnīties par vietu sastāvā.

     [+] [-]

, 2010-05-22 10:45, pirms 14 gadiem
Varbūt kāds zin ,kur netā var šo spēli redzē???

     [+] [-]

, 2010-05-22 11:15, pirms 14 gadiem
Lai arī Andris Vaņins ir pašlaik labākais mūsu futbolists, bet man šķiet, ka pēc vienas sezonas Šveicē vēl ar visām varītēm nevajadzētu rauties uz TOP5 līgām, jo lai arī kā būtu, bet premjerlīgas vājākos klubos ir ļoti augsta līmeņa vārtsargi, un zaudētāji būs visi, ja Andrim būs jāsēž uz soliņa. Mans subjektīvais viedoklis, ka vislabākais variants būtu piemēram Šveices čempionvienība, jeb klubs, kurš ir lielāks par Sion unspēlē līdzīgā čempionātā. Pašlaik pat lāgā nevar atcerēties, kurš no vārtsargiem no Šveices čempionāta pārlec kādā no lielajām līgam. Pat Paskāls Cuberlūbers Bayerā tā arī nenostiprinājās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-22 14:09, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nu tieši tā - kāds, kas būs gatavs pietiekami daudz ieguldīt, tas iegūs šos labumus. Kad iejaukta liela nauda, sports atkāpjas otrā plānā.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-22 15:50, pirms 14 gadiem
ar nepacietiibu gaidu vakaru

  +1 [+] [-]

, 2010-05-22 18:09, pirms 14 gadiem
rit spēles 55 minūte un rezultāts 3:2 Belokoņam par labu!

  +1 [+] [-]

, 2010-05-23 21:17, pirms 14 gadiem
Un kā tad viss beidzās?Vajadzētu kādu rakstu uzrakstīt par šo.

     [+] [-]

, 2010-05-24 10:52, pirms 14 gadiem
Baltais Zirgs aiziet kodienā !
Tā arī beidzās

  +1 [+] [-]

, 2010-05-24 23:20, pirms 14 gadiem
Apsveicu ar BALCKPOOL iekļušanu EPL!