Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

11. nedēļa. Vai Anita ies Zanes pēdās?

11. nedēļa. Vai Anita ies Zanes pēdās?
Foto: www1.basket.lv.jpg

Nākas atkārtoties – „SA” par nedēļas sportisti nosauca basketbolisti Anitu Teilāni, un arī „SA+” pievienojas šai izvēlei. Ja kāds no basketbolistiem būtu kļuvis par Ungārijas čempionāta vērtīgāko spēlētāju, tas skanētu mazāk prestiži nekā tas ir sieviešu konkurencē.

Nedēļas beigās Latviju sasniedza ziņa, ka par aizvadītās sezonas Ungārijas čempionāta regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju atzīta Latvijas basketboliste Anita Teilāne. Anita jau iepriekš – gan Latvijas čempionātā, gan Vācijā, Spānijā, Šveicē un Rumānijā – bija pieradinājusi līdzjutējus pie saviem „double-double” jeb vismaz pa 10 gūtajiem punktiem un atlēkušajām bumbām spēlē, kā arī bloķētajiem metieniem. Šosezon tas pats turpinājās arī Ungārijas galvaspilsētas klubā „Vasas”.

Nopelnījusi interneta portāla „Eurobasket.com” kārtas vērtīgākās spēlētājas titulu par 10. marta uzvaru viesos pār „Atomeromu” (72:67) ar 28 gūtajiem punktiem un 14 atlēkušajām bumbām 26 gadus vecajai basketbolistei pagājušajā nedēļā galvā tika likti arī visa čempionāta vērtīgākās spēlētājas lauri. Vidēji spēlē viņa guvusi 15,86 punktus (5. vieta līgā), bijusi labākā atlēkušo bumbu vākšanā (9,14 bumbas spēlē), apsteidzot tādu Rīgā redzētu atlēkušo bumbu vākšanas mašīnu kā amerikānieti Kvanitru Hollingsvortu, un krietni apsteigusi sāncenses metienu bloķēšanā (3,73 reizes spēlē, tuvākajai sekotājai – tikai viens bloks spēlē!) un ir labāko desmitniekā arī pārtvertajās bumbās (2,82). Anitai arī labākais lietderības koeficients līgā (27,05). Turklāt, pateicoties Teilānei, „Vasas” klubs pirmo reizi trīs gadu laikā iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Protams, Teilāne spēlē Ungārijas turnīra tabulas vidusdaļas komandā. Tā nav nekāds Eiropas grands, kas var atļauties nokomplektēt divus pēc spēka līdzīgus pieciniekus. Tāpēc rauties, arī Anitai, nākas arī par otro piecinieku. Turklāt atšķirībā no vīriešiem, kuriem augstāk par trešo pēc spēka Eiropas kausu, kurā nupat Šolnokas klubs ierādīja ventspilniekiem, kur vēži ziemo, sievietēm divi klubi ir pārstāvēti Eirolīgā, un ar tiem sezonas laikā nākas spēkoties arī Ungārijas čempionātā.

Ilgu laiku ir licies, ka Anita Teilāne varētu spēlēt labāk un augstākas klases klubā... Iespējams, ka šī sezona ir tramplīns karjeras turpinājumam. Ņemot vērā vairāku spēlētāju ardievas izlasei, ir iespēja tikt pie teikšanas arī tur. Vai tas izdosies, lielā mērā atkarīgs no basketbolistes pašas. Ja savulaik viņa tika uzskatīta par vēl talantīgāku nekā ilgus gadus izlases pamatsastāvā spēlējušo vecāko māsu Zani Tamani, tikai ieguldītais darbs noteiks, vai par Anitu runās kā par augstas klases basketbolisti vai kā Zanes māsu. Gribēšanas indikatoru un vēlmi apliecināt sevi var turpināt pierādīt jau Ungārijas čempionāta izslēgšanas spēlēs. Turam īkšķus!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 16:22, pirms 13 gadiem
Lielisks sniegums un arī Ungārijas līmenis ir tīri ok, bet ja individuāli tiešām laba, tad jautājums kāpēc nav bijusi izlasē, jo nevar teikt, ka uz centriem mums liela konkurence ..

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 16:32, pirms 13 gadiem
zigiss rakstīja: Lielisks sniegums un arī Ungārijas līmenis ir tīri ok, bet ja individuāli tiešām laba, tad jautājums kāpēc nav bijusi izlasē, jo nevar teikt, ka uz centriem mums liela konkurence ..
Izlasē ceturtajā un piektajā numurā tomēr visu laiku ir bijušas vēl labākas un pieredzējušākas spēlētājas - Tamane, Jansone, Kubliņa... Tagad ir iespēja.