Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

...kurš gan nebrauktu...

...kurš gan nebrauktu...
Igors Miglinieks kā treneris ir viens no zinošākajiem speciālistiem šajā valstī, bet - neuztversim viņu kā basketbola vēsturnieku...

Foto: bc.donetsk.ua

Kas liek cilvēkam divdesmit divus gadus pēc notikuma taisnoties? Ja nu vienīgi sirdsapziņa... Par citu grūti spriest, jo vēsture šajā sakarā nav nedz jāizgudro, nedz jāmaina. Runa ir par elementārām izvēlēm, kas tika pieņemtas Latvijas karoga sakarā.

Basketbolists Igors Miglinieks ir spilgta personība Latvijas sportā. Olimpiskais čempions, daudzbērnu tēvs, savā vārdā nosauktās sporta skolas dibinātājs un veidotājs. Sirsnīgs sarunu biedrs, fanātisks savas sporta veida pārstāvis. Dzīve viņu ir labi skolojusi, tāpēc nevar teikt, ka kaut kas šim cilvēkam ir no gaisa nokritis, vai dāvināts. Visu pats, ar pārliecību un darbu. Jā, starp citu, kā ļoti talantīgs basketbolists, Igors šo savu dabas velti neizniekoja – ko pierāda viņa sasniegumi zem groziem. Un tomēr, Latvijas sporta vēsturē, blakus olimpiskā čempiona titulam, ko viņš kopā ar PSRS izlasi izcīnīja 1988. gadā, allaž tiks minēts vēl kāds fakts, no kura Igors Miglinieks nevar norobežoties, paiet sāņus, aizvērt acis vai izdzēst. Tas ir viņa atteikums Latvijai dienās, kad, iespējams, viņa atbalstu jaunā valsts gaidīja visvairāk. Kopā ar Gundaru Vētru viņš 1991. gada nogalē sprieda pragmatiski – Latvijas basketbola izlasei nav lielu izredžu Barselonas olimpiskajā turnīrā, savukārt PSRS komandai, kas tobrīd vispārējo politisko juku izraustīta, sāka sevi saukt par NVS (Neatkarīgo valstu savienība) komandu, to ir vairāk... Un latviešu puikas pieņēma lēmumu. Kaislības, kas toreiz pārņēma valsti šajā sakarā nav vērts atgādināt, jo tas tomēr bija nacionālā romantisma un barikāžu atmiņu laiks. Nomācoša Latvijas sabiedrības daļa jutās nodota un, starp citu, tā šajā sakarā jūtas joprojām. Kā būtu iegrozījies Latvijas basketbola stāsts ar abiem izlases līderiem sastāvā, mēs nekad neuzzināsim, bet to, ka cilvēki šo dīvaino izvēli folklorizēja, padarot to par sinonīmu vārdam „nodevība” – tas diemžēl ir neizdzēšami. Nu, labi, vēstures grieži mūsu priekšā noliek dažādus pārbaudījumus, laiks dziedē, piezemē emocijas.

Viņdien lasu Igora Miglinieka stāstu un brīnos... Citēju fragmentu no viņa intervijas avīzes „Telegraf” kolēģiem.
"Žēl, ka cilvēki nespēj saprast vienkāršas lietas. Bet lielākā daļa mani saprot. Es uz turieni braucu ar Latvijas karogu uz krūtīm. Turklāt uz Barselonu nedevos uz savu roku - mani sūtīja Latvijas Olimpiskā komiteja, izsniedzot licenci. Tātad šaujiet nost LOK, tiesājiet viņus! Es neatlidoju no kosmosa. Tajā NVS izlasē pārstāvēju Latviju. Vai tad esmu vainīgs, ka braucu uz olimpiskajām spēlēm? Jā, es aizbraucu, bet kurš gan nebrauktu," saka Miglinieks.

Divdesmit divus gadus pēc izvēles, cilvēks atbild uz jautājumu „par tiem laikiem”. Atbild un taisnojas. Varbūt viņš ir godīgs pret sevī izlolotu vīziju, bet tam nav nekāda sakara ar vērtībām, kas nosaka cilvēka godaprātu. Sākumā domāju – nu, kas tur liels, katram sava galva, lai taču Igoram tiek tā versija, ko viņš pieņem sevī kā attaisnojumu. Tomēr, apdomājies, saku – pagaidi, pagaidi, vecīt. Ja šīs Miglinieka rindas lasa cita paaudze – tā, kas dzima pēc 1992. gada - tad nudien nav labi, ja viņiem tiek vēsturiskā pasaciņa, kas „jāj un jāj un neapstājas...” Ja Igoram tagad bērni prasa – kas tur bija, tēt? – ja sporta skolas audzēkņi vaicā – kā tas notika, trener? – tad nenāk par ļaunu tomēr viņa versiju papildināt ar faktiem. Nevis kādu pārliecināt vai kaunināt, bet gluži vienkārši atgādināt.

1991. gadā rudenī Latvijas jau bija neatkarīga valsts. Jau tobrīd mēs zinājām, ka Latvijas olimpiešiem, atšķirībā no citām bijušajām PSRS republikām, 1992. gada vasaras un ziemas olimpiskajās spēlēs būs iespēja pārstāvēt savu valsti zem sarkanbaltsarkanā karoga. Latvijas basketbola izlasei kā komandai bija labas izredzes kvalificēties olimpiskajam turnīram. Mums tika dota iespēja, to paveikt. Kad Latvijas izlase deviņdesmit pirmā gada vēlā rudenī, trenera Armanda Krauliņa vadībā sanāca uz pirmo treniņu, tās sastāvā bija gan Igors Miglinieks, gan Gundars Vētra – potenciālais valstsvienības kapteinis un nenoliedzami viens no izlases spilgtākajiem līderiem. Ko viņi tur darīja? Trenējās, jo tas taču bija Latvijas izlases pirmais treniņš. Kas notika vēlāk? Igors ar Gundaru nolēma tomēr pievienoties NVS komandai, kas tobrīd bija PSRS mantiniece. NVS sastāvā Latvija nekad nav bijusi, lai gan tā paša deviņdesmit pirmā gada rudenī, arī Latvijā bija sporta funkcionāri (piemēram, tā laika Sporta komitejas vadītāja Daina Šveica), kas uzskatīja – nevajag Latvijai par katru cenu tiekties ar savu karogu olimpiskajā saimē, nevajag sasteigt notikumus... Šie cilvēki bija pārliecināti, ka NVS komandā mums pietiktu ar mazām sarkanbaltām uzšuvītēm uz cepurītēm un uzvalka. Lūk, par šo karogu tagad runā arī Igors Miglinieks, sakot, ka viņš „uz turieni braucu ar Latvijas karogu uz krūtīm”. Tā krievi mēģināja pavilkt garumā draudzīgo republiku saimes stāstu... Ja Latvijai nebūtu Barselonā pašai sava vieta, iespējams, šis mazais akcentiņš uz divu basketbolistu krūtīm būtu nacionālā pašlepnuma rota, bet – tā nebija. Šajā olimpiskajās spēlēs Latvijas olimpiešiem bija pašiem savs karogs!

Neviens no Latvijas nesūtīja Miglinieku uz Barselonas olimpiskajām spēlēm – neviens! Tas, ka krievi prasīja Latvijai formālu piekrišanu par cilvēkiem, kas vairs nebija tiešā veidā viņu jurisdikcijā, bija tikai un vienīgi starptautiskās olimpiskās komitejas prasība. Bet piekrišana tādā nozīmē – vai viņi tomēr nestartēs zem Latvijas karoga? Nevienam deviņdesmit otrā gada vasarā Latvijā pat prātā nenāca sūtīt kaut kur cilvēkus, kas bija atteikušies no valsts izlases. Tā bija NVS jeb Krievijas izlases vajadzība – sakārtot savus dokumentus. Turklāt, abu latviešu dalība krieviem bija būtiska un ļoti vajadzīga, jo leiši šajā sadarbībā kompromisu nepazina. Viņi tai pašai NVS izlasei pateica skaidru – nē! „Vai tad es esmu vainīgs, ka braucu uz olimpiskajām spēlēm?” Retoriski vaicā Igors Miglinieks. Par vainu to nesauc, bet gribēšanas sakarā gan laikam jāatzīst – neviens cits jūsu vietā, Igor, šo lēmumu nepieņēma. Paši, tikai paši... Nekādu problēmu.

Un, visbeidzot, par „jā, es aizbraucu, bet kurš gan nebrauktu”. Nebūtu Vētras vai Miglinieka, gan jau starp bijušajiem Padomju Latvijas sportistiem PSRS izlašu stabiliem dalībniekiem atrastos vēl kāds, kas aizskrietu – tur Igoram taisnība... Barselonas olimpiādē tādi bija arī abi airētāji – Sarmīte Stone un Ģirts Vilks, kas iztēlojās sevi par NVS algotņiem, jo laivā nebija vieni... Tomēr, bija arī tādi, kas neaizskrēja. Tā laika PSRS bobsleja izlases kodolu veidoja gandrīz vai tikai Latvijas atlēti. Viņi Albervilas olimpiskajās spēlēs varēja startēt zem NVS abviatūras. Bet tā vietā – vēl gadu pirms olimpiādes – latviešu bobslejisti upurē savas tobrīd izcilās karjeras un sarīko demaršu pirms pasaules čempionāta. Tā arī paliekot uz barikādēm! Artūrs Irbe tajā pašā olimpiādē būtu stabili PSRS hokeja izlases pirmais vārtsargs (NVS izcīnīja zeltu), taču arī viņš izvēlējās Latvijas ideju... Jā, tā tobrīd bija paplukusi, neskaidra, kaut kādā mērā arī naiva un nenopietna, bet – tā bija Latvija!
Igor, nav jēgas šobrīd sev un citiem iestāstīt lietas, kas nekad nav notikušas. Jo toreiz viss bija sarežģīti un tajā pašā laikā vienkārši – kurš „par”, kurš „pret”... Vai tas bija „par” vai „pret”, ko Tu kopā ar vēl dažiem pārstāvēji, varbūt nav vairs tik būtiski. Svarīgs bija brīdis, kad Tev piedāvāja izvēlēties. Un Tava izvēle nebija Latvija... Lūk, tāda arī ir atbilde uz jautājumu – kas toreiz notika?

Ikšķiles basketbola skolai, kas nosaukta Igora Miglinieka vārdā, šobrīd vajag treneri, kurš strādā, nevis ar mediju palīdzību lasa politinformācijas lekcijas par „to laiku”... Jo vislabāk Igors Miglinieks prata spēlēt basketbolu. Ko arī novēlu viņa audzēkņiem. Bet izvēles, kas attiecas uz šo valsti un zemi, tomēr atstāsim katrs savām ģimenēm, no kurienes nākam... Par to trenerim Migliniekam nav daudz ko stāstīt.

1 2 3 74 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2013-04-19 09:44, pirms 11 gadiem
tumanovs un štormoviks izvēlējās naudu un karjeru, dzimtene viņiem ir svešs vārds. Viņiem laikam skolā nemācīja Blaumani: "Mans zelts ir mana tauta, mans gods ir viņas gods!" Ko par to varētu pastāstīt viņu pirmie treneri?

  +4 [+] [-]

, 2013-04-19 09:45, pirms 11 gadiem
Kādu laiku atpakaļ jau tika pacelta diskusija, pa kādu taciņu būtu aizgājis Latvijas basketbols, ja ar šiem abiem būtu izdevies tikt uz olimpiādi - tad basketbolam jau no 90-to gadu sākuma būtu pavisam cita vērtība...
visi jaunie redzētu, ka arī zem Latvijas karoga var tikt uz olimpiādi un tas būtu pavisam kaut kas cits...

bet nu jā - kā būtu, ja būtu...

 +19 [+] [-]

, 2013-04-19 09:46, pirms 11 gadiem
un ir tikai taisnīgi, ka leiši krievus izdrāza un dabūja bronzu, bet šos brāļus atstāja gribot...

  +8 [+] [-]

, 2013-04-19 09:47, pirms 11 gadiem
Es arī īsti nesaprotu par ko viņam taisnoties. Viss taču ir acīmredzams. Ja Igors pateiktu, jā, tolaik biju egoists/karjerists u.t.t., u.tml., savas personīgās intereses nostādīju augstāk par valsts interesēm par ko šobbrīd nožēloju. Bet, kas izdarīts, izdarīts...Un viss. Viņu liktu mierā, iespējams, pat piedotu un aizmirstu šo gājienu. Gadījums ar viņu un Vētru tiek uztverts tik emocionāli, jo toreiz bija postAtmodas laiks, visi ar nozīmītēm pie krūtīm, auseklīšiem. Mūsdienās taču tā notiek bieži un neviens to pārākajā pakā pē īpaši neuztver.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-19 09:50, pirms 11 gadiem
Tieshi ta...

  -3 [+] [-]

, 2013-04-19 10:05, pirms 11 gadiem
Cik no komentētājiem, kas tagad kritizē Miglinieka un Vētras izvēli, tajā laikā un tādos pašos apstākļos būtu izdarījuši izvēli par labu LV?
Jo izvēle būtībā bija ļoti vienkārša - pārstāvēt LV un skatīties olimpiādi TV, vai spēlēt NVS un reāli cīnīties par olimpisko medaļu.
Pats nezinu, ko būtu izvēlējies.
Tikai pārdomas.

 +15 [+] [-]

, 2013-04-19 10:15, pirms 11 gadiem
Īstajā brīdi pateikts tieši un precīzi, šis raksts Armandam ar plusa zīmi.
Savādi un neizprotami, ka Igors pa šiem 22 gadiem tā arī nav neko sapratis..

  +3 [+] [-]

, 2013-04-19 10:17, pirms 11 gadiem
osams rakstīja: Cik no komentētājiem, kas tagad kritizē Miglinieka un Vētras izvēli, tajā laikā un tādos pašos apstākļos būtu izdarījuši izvēli par labu LV?
Reti kurš uz šo jautājumu spēj atbildēt. Bet attiecīgo kungu gadījums ir noticis fakts, mierīgi var izteikt viedokli. Katrā ziņā viņi par šo lēmumu maksā vislaik.

  +4 [+] [-]

, 2013-04-19 10:30, pirms 11 gadiem
Nemaz tik bezcerīgi toreiz tikt uz OS nebija arī Latvijai ,jo cik es atceros kvalifikacijā nospēlēja normāli.Un ja man atmiņa neviļ ,tad Latvijai nācās iztikt ne tikai bez abiem varoņiem ,kuriem redz NVS izlasē draugi spēlējuši ,bet arī bez R.Miglinieka,par kura nespēlēšanu Krauliņš vainoja tieši viņa brāli.Precīzi neatceros ,bet šķiet tā bija ,vai arī Raimonds pēdēj'a brīdī pievienojās izlasei nesagatavojies.

  +4 [+] [-]

, 2013-04-19 10:36, pirms 11 gadiem
osams rakstīja: Cik no komentētājiem, kas tagad kritizē Miglinieka un Vētras izvēli, tajā laikā un tādos pašos apstākļos būtu izdarījuši izvēli par labu LV?
Jo izvēle būtībā bija ļoti vienkārša - pārstāvēt LV un skatīties olimpiādi TV, vai spēlēt NVS un reāli cīnīties par olimpisko medaļu.
Pats nezinu, ko būtu izvēlējies.
Tikai pārdomas.
Tici man, tajā laikā - ļoti daudzi. Un LV tobrīd bija laba komanda, kas ar Vētru un Miglinieku būtu bijusi ļoti laba, ar nopietnām izredzēm kvalificēties Spēlēm. Tatad - izvēle tomēr nebija gluži tāda, kā Tu te apraksti. "Spēlēt vai skatīties TV" izvēle bija Irbem.

  +5 [+] [-]

, 2013-04-19 10:51, pirms 11 gadiem
Lieliski un precīzi.
Man vnm ir licies, ka viņš visās intervijās meklē attaisnojumus savas izvēles pareizībai.....visvairāk jau pašam sev.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-19 10:53, pirms 11 gadiem
bet mirstošā PSRS pārspļāva pāri lūpām bālu ceturto vietu ...

  +2 [+] [-]

, 2013-04-19 10:55, pirms 11 gadiem
76 rakstīja: tumanovs un štormoviks izvēlējās naudu un karjeru, dzimtene viņiem ir svešs vārds. Viņiem laikam skolā nemācīja Blaumani: "Mans zelts ir mana tauta, mans gods ir viņas gods!" Ko par to varētu pastāstīt viņu pirmie treneri?
paturpinot ''kas postīdams viņu šauta, uz pekli lai rauj to jods!''
Varbūt ne tik kategoriski, bet tas attiecas arī uz Tumanovu un Štormoviku

  +7 [+] [-]

, 2013-04-19 10:56, pirms 11 gadiem
osams rakstīja: Pats nezinu, ko būtu izvēlējies.
Artūrs Irbe piem. izvēlējās vispār nebraukt uz OS un palikt par Latviju, tas tā...

  -1 [+] [-]

, 2013-04-19 11:24, pirms 11 gadiem
jau kuro reizi - labāk skatīsimies uz nākotni nevis cilāsim pagātnes kakas... nu katrs kļūdas, neviens nav ideāls. Gan jau tas viņu grauzīs visu mūžu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-04-19 11:32, pirms 11 gadiem
pitonsxxl rakstīja: jau kuro reizi - labāk skatīsimies uz nākotni nevis cilāsim pagātnes kakas... nu katrs kļūdas, neviens nav ideāls. Gan jau tas viņu grauzīs visu mūžu
Nē, tā gan nedarīsim. Ja viņš tagad avīzēs stāsta, ka pārstāvējis Latviju un ka visi tā viņa vietā būtu darījuši, tad ir jāraksta un jāstāsta, ka ne visi tā domāja kā viņš, ne darīja. Un neba jau viņš mūs (Latviju) tur pārstāvēja.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-19 11:45, pirms 11 gadiem
lonja rakstīja: Irbe arī nav īsti tolerants piemērs-viņšjau bija pasaules čempions,labākais PČ vārtsargs,draftēts NHL.Bobslejisti-jā,tie gan uz altāra nolika savas veiksmīgās karjeras un iespējamos titulus...
Miglnieks bija olimpiskais čempions.

  -3 [+] [-]

, 2013-04-19 12:09, pirms 11 gadiem
Pareizi vien viņi toreiz darīja un nešaubos, ka tagad darītu tāpat.
Slēpts komentārs: Upenaajs

  +4 [+] [-]

, 2013-04-19 12:20, pirms 11 gadiem
Upenaajs rakstīja: mani tautieši tūdaliņi atkal liek pasmieties... Tiek pārmests Migliniekam un vētram par tajā laikā izdarītām izvēlēm, jo kā gan var nodot dārgo tēviju, bet tajā pašā laikā tas, ka, piemēram, Rastorgujevs varētu pārstāvēt citu valsti, tiem pašiem cilvēkiem šķiet normāli, jo šitā valsts taču esot tik slikta un neko nenodrošinot....
Tu esi kādu aptauju veicis, lai noskaidrotu ka visi kuri nosoda abus varoņus, akceptē Rastorgujeva startēšanu zem citas valsts karoga?

     [+] [-]

, 2013-04-19 12:23, pirms 11 gadiem
tiešām dīvaina tāda Miglinieka taisnošanās, nesolīdi ..

un vispār - vēl bija atšķirība situācijā kā Vētra un Miglinieks šķīrās no Latvijas izlases - bija laba Krauliņa intervija, kur viņš stāstīja par šīm niansēm.

  +4 [+] [-]

, 2013-04-19 12:44, pirms 11 gadiem
76 rakstīja: un ir tikai taisnīgi, ka leiši krievus izdrāza un dabūja bronzu, bet šos brāļus atstāja gribot...
Labi atceros to spēli Barselonā, jo pēc tam nekad vairs neesmu tik ĻOTI jutis līdzi lietuviešiem un vispār kādai basketbola spēlei kā toreiz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-04-19 13:00, pirms 11 gadiem
lonja rakstīja: Visiem šeit žulti lejošiem nez vai ir bijusi iespēja sportot kaut LČ līmenī,kur nu vēl pasaules!Tāpēc ir teiciens еблом щолкать не мешки воротить.Vēl viens piemērs ir Podziņš!Armands pats uzcepa rakstu,kurā cita starpā tika minēts,ka RD ģērbtuvēs Ainārs tika uzmundrināts-brauc,kad vēl,ja ne tagad!Starp citu,tolaik RD ģērbtuvē valdīja Kapteinis.Irbe arī nav īsti tolerants piemērs-viņšjau bija pasaules čempions,labākais PČ vārtsargs,draftēts NHL.Bobslejisti-jā,tie gan uz altāra nolika savas veiksmīgās karjeras un iespējamos titulus...
Vispār gan Tihonovs, gan funkcionāri Irbi arī biedēja ar to, ka Amerikā viņš spēlēt nevarēs, ka viņi par to parūpēsies, lai viņš to aizmirst.
Viņš nenobijās un bija gatavs savu karjeru nolikt malā...par ideju un savu valsti.

  +5 [+] [-]

, 2013-04-19 13:05, pirms 11 gadiem
lonja rakstīja: Jā,bija,nenoliedzu,bet Tu izrāvi vārdus no konteksta-cik no šeit žulti lejošiem paši ir sportojuši kaut LČ līmenī?Cik no viņiem ir bijuši izteikti piedāvājumi reāli pacīnīties citas valsts sastāvā par olimpiskajām vai PČ medaļām?Ne par velti es atgādināju fragmentu no Armanda raksta par Podziņu-tas parāda,ko ģērbtuvē domā augstas klases sportisti par šo tēmu.Jā,starp citujautājums gan Tev,gan Armandam-kādas izlases sastāvā U-20 PČ spēlēja Ozoliņš?šo jautājumu uzdevu,nerakājoties internetā,man tikko ienāca prātā...
Vispār Ozo ar Žoltoku spēlēja PSRS junioru izlasē, čempionāta gaitā komandu pārsauca NVS vārdā. Tie ir nesalīdzināmi notikumi, jo tāda Latvijas hokeja izlase vispār nepastāvēja tajā brīdī, atšķirībā no basketbola izlases.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-19 13:05, pirms 11 gadiem
lonja rakstīja: Visiem šeit žulti lejošiem nez vai ir bijusi iespēja sportot kaut LČ līmenī,kur nu vēl pasaules!Tāpēc ir teiciens еблом щолкать не мешки воротить.Vēl viens piemērs ir Podziņš!Armands pats uzcepa rakstu,kurā cita starpā tika minēts,ka RD ģērbtuvēs Ainārs tika uzmundrināts-brauc,kad vēl,ja ne tagad!Starp citu,tolaik RD ģērbtuvē valdīja Kapteinis.Irbe arī nav īsti tolerants piemērs-viņšjau bija pasaules čempions,labākais PČ vārtsargs,draftēts NHL.Bobslejisti-jā,tie gan uz altāra nolika savas veiksmīgās karjeras un iespējamos titulus...
Nu Tu dod!
Salīdzināt ! 1991.gadu ar 2012.

     [+] [-]

, 2013-04-19 13:06, pirms 11 gadiem
Tas par Podziņu!

  +3 [+] [-]

, 2013-04-19 13:08, pirms 11 gadiem
lonja rakstīja: kādas izlases sastāvā U-20 PČ spēlēja Ozoliņš?šo jautājumu uzdevu,nerakājoties internetā,man tikko ienāca prātā...
Viņš 1991./92. gadu mijā spēlēja PSRS U20 izlasē, kas turnīra laikā pārsaucās par NVS izlasi - BET ((c) Ivars G.) - tajā laikā Latvija vēl nebija IIHF (Latviju uzņēma tikai 1992. gada maijā) un attiecīgi nekādas Latvijas izlases vēl nebija. Tā ir atšķirība.

     [+] [-]

, 2013-04-19 13:11, pirms 11 gadiem
Tu varbūt neatceries ,1991 gadā OMON(kas pakļāvās Maskavai) Rīgā nogalināja cilvēkus,ja atceries tad vēl jo vairāk.....

 +10 [+] [-]

, 2013-04-19 13:14, pirms 11 gadiem
lonja rakstīja: Visiem šeit žulti lejošiem nez vai ir bijusi iespēja sportot kaut LČ līmenī,kur nu vēl pasaules!Tāpēc ir teiciens еблом щолкать не мешки воротить.Vēl viens piemērs ir Podziņš!Armands pats uzcepa rakstu,kurā cita starpā tika minēts,ka RD ģērbtuvēs Ainārs tika uzmundrināts-brauc,kad vēl,ja ne tagad!Starp citu,tolaik RD ģērbtuvē valdīja Kapteinis.Irbe arī nav īsti tolerants piemērs-viņšjau bija pasaules čempions,labākais PČ vārtsargs,draftēts NHL.Bobslejisti-jā,tie gan uz altāra nolika savas veiksmīgās karjeras un iespējamos titulus...
Mēs jau saprotam,ka Tev kā bijušam interfrontietim viss ir gauži sāpīgi ko sliktu pasaka krievu līdzskrējēju virzienā, bet tas ir nenoliedzams fakts, ka tas ko Miglinieks un Vētra izdarīja bija spļāviens latviešu dvēselēs, kas 1992. gadā dzīvoja uz augsta nacionālās pašapziņas pacēluma viļņa.
To nekādi nevar salīdzināt ar pašreizējo latviešu nacionālo apziņas līmeni. Takā Tavs piemērs par Podziņu ir galīgi ne pa tēmu.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-19 13:17, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Mēs jau saprotam,ka Tev kā bijušam interfrontietim viss ir gauži sāpīgi ko sliktu pasaka krievu līdzskrējēju virzienā, bet tas ir nenoliedzams fakts, ka tas ko Miglinieks un Vētra izdarīja bija spļāviens latviešu dvēselēs, kas 1992. gadā dzīvoja uz augsta nacionālās pašapziņas pacēluma viļņa.
To nekādi nevar salīdzināt ar pašreizējo latviešu nacionālo apziņas līmeni. Takā Tavs piemērs par Podziņu ir galīgi ne pa tēmu.
Ir temati par kuriem mums sakrīt domas.
Tiesa nezinu vai Lonja bija interfrontietis,pārāk maz gadiņu.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-19 13:39, pirms 11 gadiem
lonja rakstīja: Jā,bija,nenoliedzu,bet Tu izrāvi vārdus no konteksta-cik no šeit žulti lejošiem paši ir sportojuši kaut LČ līmenī?Cik no viņiem ir bijuši izteikti piedāvājumi reāli pacīnīties citas valsts sastāvā par olimpiskajām vai PČ medaļām?Ne par velti es atgādināju fragmentu no Armanda raksta par Podziņu-tas parāda,ko ģērbtuvē domā augstas klases sportisti par šo tēmu.Jā,starp citujautājums gan Tev,gan Armandam-kādas izlases sastāvā U-20 PČ spēlēja Ozoliņš?šo jautājumu uzdevu,nerakājoties internetā,man tikko ienāca prātā...
Nu ar šādu argumentāciju sanāk, ka lai izteiktu viedokli par NHL, pašam tur jauzspēlē. Par Ozo jau tika atbildēts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 74 komentāri