Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Atkal īsts kauss!

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Atkal īsts kauss!
Ar savu aizsardzības balstu Igoru Stepanovu priekšgalā Jūrmalas komanda cer tikt Latvijas kausa finālā.

Latvijas kausam futbolā arī iepriekš nebija nekādas vainas, taču vairākus pēdējos gadus tam pietrūka kausa izcīņai raksturīgo pārsteigumu. Tagad atkal ir un, iespējams, lielākie vēl tikai priekšā...

Latvijas kausa izcīņas pusfinālos 28. aprīlī tiksies FC "Skonto" ar FK "Jelgava" un JFC "Olimps/RFS" ar FK "Jūrmala-VV".

Jelgavnieki jau ir sarūpējuši lielāko šā turnīra un varbūt pat visas šis sezonas pārsteigumu, ceturtdaļfinālā uzvarēdami čempionu Liepājas "Metalurgu" tā laukumā, pagājušo svētdien viņi piekāpās skontiešiem LMT virslīgas spēlē ar 1:4, taču lielāka nozīme pirms abu komandu gaidāmā dueļa pusfinālā ir pirmajam faktam - čempionāta spēle tomēr notika skontiešiem daudz ierastākajām Olimpiskā centra hallē, turklāt "istabas futbolā" priekšroka parasti ir tehniskākai un individuāli meistarīgākai komandai un tāda ir "Skonto" komanda. Jācer, ka 28. aprīlī pusfināli notiks dabīgos laukumos, kaut gan tieši "Skonto" stadions objektīvi ir vienīgais no dabīgajiem laukumiem, kurā tagad vēl patiešām nevarēja spēlēt (tikai decembrī tajā notika pēdējās spēles), kamēr pārējie laukumi ir nevis vēl nepiemēroti spēlēšanai, bet gan netiek pienācīgi gatavoti tai. Tas taču absurds - saulainā aprīļa otrās puses dienā jāspēlē zem jumta! Nezin kāpēc Liepājā un Ventspilī jau var spēlēt. Jau var spēlēt Daugavpilī, Rēzeknē un šonedēļ jau varēs Ozolniekos. Vai tie visi tagad būtu Latvijas dienvidi ar īpaši labvēlīgu klimatu?

No pusfinālistiem tikai Jūrmalas komandas nekad nav piedalījusies Eiropas kausu izcīņā un tagad jūrmalniekiem ir lieliska iespēja ierakstīt jaunu lappusi pilsētas futbola vēsturē un iezīmēt jaunu ģeogrāfisku punktu Eiropas kausu kartē. Jelgavu savulaik Eiropas kausos pārstāvēja RAF, spēlēja Eiropas kausu izcīņā ar "Olimps/RFS" (kā 2007. gada Latvijas kausa finālists), savukārt "Skonto" ir mūsu joprojām vispieredzējušākā un atpazīstamākā komanda Eiropas kausos. Objektīvi jeb "uz papīra" Jūrmalas komanda ir spēcīgāka nekā "Olimps/RFS", taču tieši tāpat bija arī pirms Liepājas "Metalurga" un FK "Jelgava" spēles...

No četriem pusfinālistiem Latvijas kausu - rēķinot arī Latvijas PSR laiku - ne reizes nav ieguvusi tikai "Olimps/RFS" komanda, kas 2007. gadā pitmo un līdz šim vienīgo reizi spēlēja finālā, kur ar 0:3 zaudēja FK "Ventspils". "Skonto" bija kausa īpašnieks 7 reizes, taču pēdējā reize bija 2002. gadā (finālā 3:0 pret Liepājas "Metalurgu"), savukārt finālā skontieši pēdējo reizi spēlēja 2006. gadā (1:2 papildlaikā pret Liepājas "Metalurgu"). Jelgavas komanda - toreiz RAF - Latvijas kausu ir ieguvusi trīs reizes un pēdējā reize bija 1996. gadā, kas reizē arī bija pēdējais fināls un pēdējā šīs komandas sezona (2:1 uzvara papildlaikā pār "Skonto"). Visbeidzot - Jūrmalas komanda "Lielupe" kausu ieguva 1975. gadā, kad finālā pārspēja VEF futbolistus. 1976. gadā Jūrmalas komanda atkal bija finālā, taču ar 0:1 zaudēja Daugavpils "Ķīmiķim". Jūrmalas komandas vienīgais triumfs Latvijas kausa izcīņā bija pirms 35 gadiem. Vēl viens stimuls atkal būt finālā.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-19 14:00, pirms 14 gadiem
intersanti.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-19 15:09, pirms 14 gadiem
pēc pusfināla visticamāk jau būs skaidras Eirokausu komandas

  +2 [+] [-]

, 2010-04-19 16:31, pirms 14 gadiem
Pārsteigumiem vēl jābūt! Sezona tik uzņem apgriezienus!
Jūrmalai jātiek finalā un lieta darīta. Bet, ja gadās paklupt, tad jācer uz Skonto uzvaru finālā. Tas par spēlēšanu Eirokausos.
Es par finālu FC "Skonto" vs. FK "Jūrmala-VV". Kaut Jelgavas komandai finālā ar' nebūtu nekāda vaina.., ja spēs pieveikt "Skonto"!