Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Labāk bēgt nekā ķert

Labāk bēgt nekā ķert
Kaspars bijis "QPR" pamatsastāvā visās 26 līdzšinējās spēlēs Anglijas "Championship" līgā.
Foto: www.qpr.co.uk

Aizsarga Kaspara Gorkša pārstāvētās Londonas komandas "QPR" pēdējo septiņu spēļu bilance nav glaimojoša - divas uzvaras, divi neizšķirti un trīs zaudējumi. Uz sezonas pirmās puses 19 nezaudēto spēļu sērijas fona var piezagties satraukums, taču Gorkšs uzsver, ka tam nav pamata. Galvenais, ka komanda joprojām ir "Championship" līgas līdere, jo Kasparam labāk patīk bēgt nekā ķert...

"QPR" futbolistiem sezonas starts tiešām izdevās iespaidīgs - 11 uzvaru un 8 neizšķirti londoniešus pieteica kā galvenos pretendentus uz iekļūšanu Anglijas premjerlīgā. Protams, aina tabulā bija patīkama, taču eiforijas nebija. Un labi, ka tā, jo čempionātā aizvadīt 46 spēles bez lielākiem vai mazākiem kritumiem nav iespējams. Turklāt redzot, ka "QPR" iekārtojies pirmajā pozīcijā, arī konkurentiem apetīte tikai aug - uzvara pret līderiem jebkurai komandai un tās spēlētājiem, kuri bijuši tās kaldinātāji, ir laba reklāma. Tāpēc sarunā ar SA+ Gorkšs piekrīt, ka ierakstīt katrus nākamos trīs punktus turnīra tabulā paliek arvien sarežģītāk. "Grūtākais vēl ir priekšā," Kaspars paredz, ka ceļš uz eliti nebūs rozēm kaisīts.

"Būt līderiem - viegli tas nav, jo katrs pretinieks pret tavu komandu noskaņojas īpaši. Jo tālāk rit sezona, jo grūtāk. Pretinieki cenšas par katru cenu izjaukt mūsu spēli, tomēr, jo ilgāk esam pirmie, jo lielāka pārliecība. Cerams, ka arī atlikušajā sezonas daļā viss izdosies," Gorkšs norāda, ka pēc tik sekmīgas sezonas pirmās puses mērķis ir tikai viens - uzvarēt "Championship" līgā.

Pagājušajā sezonā "QPR" līgā ieņēma 13. vietu. Lai gan komandas ambīcijas jau labi sen ir atgriešanās premjerlīgā, pēc apdedzināšanās iepriekš primāri bija finišēt labāko sešu komandu pulkā. Atgādināšu, ka labākās divas komandas garantē ceļazīmi uz premjerlīgu, bet nākamās četras par vēl vienu cīnās pārspēlēs.

Ņemot vērā, ka "QPR" ir līgas līderis, tikai loģiski, ka finišā jebkura cita vieta zemāka par otro būs zināma neveiksme. "Vieta sešiniekā, protams, ir labāka nekā nekas, bet play-off jau neko negarantē, tāpēc mūsu mērķis ir labāko divnieks," saka pēdējo divu gadu Latvijas labākais futbolists Gorkšs.

"QPR" ir līgas līderis kopš pirmās kārtas. Aiz muguras jau 26 no 46 spēlēm. Kā ir nemitīgi atrasties situācijā, kad "izsalcis vilku bars" (kurš gan negrib spēlēt premjerlīgā..?) dzenas pakaļ un cer, ka līderi kļūdīsies? Kaspars norāda, ka būt pirmajiem esot patīkamāk, nekā kādam dzīties pakaļ: "Lai arī neliels, tabulā mums tomēr ir handikaps."

"QPR" salīdzinoši pieticīgā pēdējo spēļu bilance nav ievērojami mainījusi situāciju tabulas augšgalā, jo punktus zaudē arī niknākie konkurenti. TOP 6 šobrīd ir šāds: "QPR" 49 punkti (26 spēlēs), "Swansea City" 46 (27), "Cardiff City" 44 (26), "Norwich City" 44 (26), "Leeds United" 44 (27), "Watford" 42 (25). Septītajā vietā esošais "Reading" no "QPR" atpaliek deviņus punktus. Atslābt nedrīkst, taču tik blīvā tabulā, kāda bieži bijusi "Championship" līgā, "QPR" situāciju var raksturot kā stabilu.

To pašu var teikt par mūsu aizsarga spēli. Kaspars piedalījies visās 26 čempionāta spēlēs, turklāt visās laukumā devies starta sastāvā. Viņa rēķinā arī trīs gūti vārti. Pērn ar Kasparu tika pagarināts līgums līdz 2013. gada vasarai. Ar mūsu aizsargu Londonā rēķinās ilgtermiņā. Būtu patīkami, ja tas viss jau šā gada otrajā pusē būtu arī premjerlīgas kontekstā...

Iepriekšējās trijās sezonās vismaz otrās vietas izcīnīšanai vajadzējis 81 punktu. Rupji rēķinot, ja "QPR" atlikušajās 20 spēlēs izcīnīs vismaz 10 uzvaru, ceļazīmei uz premjerlīgu vajadzētu būt rokā. Viegli nebūs, taču svarīgākais, ka viss joprojām ir Gorkša un viņa komandas biedru rokās. "QPR" paši ir sava likteņa noteicēji!

Vai Gorkša pārstāvēta "QPR" šosezon uzvarēs "Championship" līgā?

  • 95

  • 9


Slēpts komentārs: mazais pēteris

     [+] [-]

, 2011-01-18 21:25, pirms 14 gadiem
Ļoti ceru, ka izdosies uzvarēt vai arī vismaz būt otrajā vietā. Pārspēles jau arī nav nekas slikts, bet tomēr ir iespējas arī netikt. Zemāk par pārspēļu zonu, būsim atklāti, nokrist nevajadzētu. Jāvēl veiksmi un jācer, ka izdosies!