Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ķīmijas stunda

Ķīmijas stunda
Treneriem šajās dienās galvas kūp, mīcot sastāva mālus...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

KHL klusajā nedēļā nemaz tik klusi nav. Klubu savainotie spēlētāji laiza brūces, bet priekšnieki silda Maskavas kabinetu krēslus. Daži vēl pa vidu iepērkas, daži mīca jaunos/vecos mālus...

Rīgas Dinamo iegādātais 37 gadus vecais Roberts Petrovickis jau ir medicīniski pārbaudīts mūsu pusē un atzīts par „baigo zvēru” (ārsta apzīmējums, kas nozīmē – laba veselība). Tajā pašā laikā komandas menedžeris Normunds Sējējs atklāj, ka patiesībā bijuši vairāki pretendenti uz šo pozīciju, taču Petrovickis no visiem bijis drošākais variants: „Pēc pirmajām piecpadsmit spēlēm izskatījās, ka mums papildus nevienu spēlētāju nevajadzēs. Nākamās desmit jau parādīja – ka bez papildus spēkiem neiztiksim. Pirmais mēģinājums atrast labu centru bija neveiksmīgs – treneris tomēr neuzminēja ar Mikuša iegādi. Tad lūkojām tālāk. Šajā pozīcijā kvalitāti sezonas vidū brīvajā tirgū atrast grūti. Bija kādi trīs četri kandidāti, taču Petrovickis bez šaubām bija drošākais no visiem. Pirmkārt, mēs viņu ļoti labi zinām, tāpēc treneru korpuss bez šaubīšanās norādīja uz viņu. Tas nav pirkums uz aklo, jo Roberts uz laukuma ir pārbaudīts. Turklāt, viņam bija labs sezonas sākums Kaupio klubā Somijā. Tur Petrovickis spēlēja kopā ar čehu Pāvelu Brendlu, taču pēc tam, kad kolēģis pēc 14 spēlēm izvēlējās turpināt karjeru Ņižņikamskā, Robertam nācās pieņemt lēmumu – ko darīt tālāk pašam? Sekoja mūsu piedāvājums un viss notika ātri.”
Sējējs vēl nemācēja teikt, kurā maiņā treneri Petrovicki iespēlēs, taču pirmajā treniņā viņš slidoja kopā ar Suroviju un Ņiživiju. Tas tāpēc, ka Hartigans vēl nebija atlabis no potītes savainojuma. Otrajā treniņā jau aina bija cita, bet – ne attiecībā uz Robertu. Piektdienas rīta intensīvajā treniņā nepiedalījās tikai Ozoliņš ar Dārziņu (nav nekādu prognožu par abu atgriešanos pilnā apritē, jo savainojumi piņķerīgi), taču maiņu ķīmija jau sāka iezīmēties.

Par pirmajiem skaidrs – tur tātad abi slovāki un Ņiživijs.
Nomināli otrie ir Sprukts ar Miķeli un Dārziņu. Laura vietā gan pagaidām iecelts Karamnovs.
Trešie vai nākamie – Bukarts, Hartigans un Troters.
Tālāk – Karsums – Džeriņš – Ankipāns.
Vēl tālāk – Vilkoits – Podziņš – Meija.
Aizsargu sapārošanu nav vērts uzskaitīt, jo tā parasti tiek izvilkta cauri rotācijas mašīnai. Šuplers gan šo pasākumu nevadīja, jo vēl ir ceļā no Slovākijas, taču maz ticams, ka Ābols ar Ignatjevu bez galvenā ziņas grib paspēlēt laboratorijas darbu stundu. Citējot Rīgas goda pilsētnieku - interesanti.

Tostarp Sējējs neslēpj, ka tirgū Rīgas Dinamo turpinās būt modri. „Lai komanda tagad nospēlē šīs spēles līdz gadu mijai – pēc to rezultātiem arī lemsim, ko mums vajag. Tāpat kā pērn – visas maiņas var veikt līdz 15. janvārim.”

Tostarp pats Normunds nule kā atgriezies no KHL klubu menedžeru sapulces Maskavā, kur likts kopā līgas nākamo trīs sezonu reglaments. Pagaidām tās esot darba sarunas, kurās aprunātas minimālās un maksimālās algas attiecības, leģionāru skaits (krievu kolēģi šajā sakarā joprojām retoriski veras kazahu un baltkrievu virzienā) un citas nianses. Par visām Sējējs nestāsta, jo tagad būšot kārtība, ka šīs iniciatīvas tikšot liktas uz galda klubu īpašniekiem, kam arī piederēs galavārds. Tieši tāpēc šo piektdien Maskavā ir viens no Dinamo lielajiem akcionāriem Juris Savickis, kas kopā ar citiem kolēģiem pārrunās klubu darbības stratēģiju un taktiku, ieklausoties menedžeru rekomendācijās. Līdz šim klubu īpašniekiem tik izteikta loma lēmumu pieņemšanā nav tikusi deleģēta, taču, tā kā tieši viņi tērē naudu komandu uzturēšanai, tad šāds reveranss ir visai saprotams.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-17 12:16, pirms 14 gadiem
intresanti

  +4 [+] [-]

, 2010-12-17 12:33, pirms 14 gadiem
Maiņas tik tiešām interesantas, bet nu cerēsim ka pie šādām maiņām 4tie spēlēs ilgāk, iespējams visām maiņām varētu būt līdzīgi spēles laiki.

  +5 [+] [-]

, 2010-12-17 13:14, pirms 14 gadiem
Esmu pārliecinās ka mainas šādas nepaliks. Izmeiģināt Petrovicky starp Ņiživiju un Surovy protams ka vajag,bet vai viņš tur būs vietā (?) šaubos,jo tomēr šajā maiņā ir nepieciešām spēlētājs kam gūt vārtus,nevis tikai piespēles dalīt. Ņiživijam vairāk patīk dalīt piespēles,kaut arī sezonu viņš uzsāka gaužām modri (domāts vārtu gūšanas ziņā),taču gaidīt no Sašas vārtus katrā spēlē ne būtu pareizi,nav viņš šāda amplua spēlētājs. Surovy arī ir vairāk melnā darba darītājs nevis bombardieris,viņš labāk pamīcas gar bortiem, nostājas vārtu priekšā aizsedzot pretinieku vārtsargam redzamību. Petrovicky spēles stils ir līdzīgs kā Ņiživijam,arī vairāk patīk dalī tās piespēles nevis gūt vārtus. Var vēl ilgi un dikti par šīm maiņā apspriest,bet nu pārāk garš tas penteris sanāks!))) Vispār būs te treneriem ko padomāt

  +1 [+] [-]

, 2010-12-17 14:04, pirms 14 gadiem
jā.

     [+] [-]

, 2010-12-17 14:22, pirms 14 gadiem
fcsanok rakstīja: Esmu pārliecinās ka mainas šādas nepaliks. Izmeiģināt Petrovicky starp Ņiživiju un Surovy protams ka vajag,bet vai viņš tur būs vietā (?) šaubos,jo tomēr šajā maiņā ir nepieciešām spēlētājs kam gūt vārtus,nevis tikai piespēles dalīt. Ņiživijam vairāk patīk dalīt piespēles,kaut arī sezonu viņš uzsāka gaužām modri (domāts vārtu gūšanas ziņā),taču gaidīt no Sašas vārtus katrā spēlē ne būtu pareizi,nav viņš šāda amplua spēlētājs. Surovy arī ir vairāk melnā darba darītājs nevis bombardieris,viņš labāk pamīcas gar bortiem, nostājas vārtu priekšā aizsedzot pretinieku vārtsargam redzamību. Petrovicky spēles stils ir līdzīgs kā Ņiživijam,arī vairāk patīk dalī tās piespēles nevis gūt vārtus. Var vēl ilgi un dikti par šīm maiņā apspriest,bet nu pārāk garš tas penteris sanāks!))) Vispār būs te treneriem ko padomāt
Ko nozīmē "patīk dalīt piespēles nevis gūt vārtus"???
Visiem spēlētājiem patīk gūt vārtus, tikai vieniem tas sanāk labāk nekā citiem - kuriem ir izdoma labu piespēļu došanā!

     [+] [-]

, 2010-12-17 15:33, pirms 14 gadiem
Dartele rakstīja: Ko nozīmē "patīk dalīt piespēles nevis gūt vārtus"???
Visiem spēlētājiem patīk gūt vārtus, tikai vieniem tas sanāk labāk nekā citiem - kuriem ir izdoma labu piespēļu došanā!
Nu Znaroks kaut kā pagājšo sezon labi atkoda to, ka vairākumos ripa pie Ņiživija un tad nu viņš mēģina kādam iespēlēt nevis pats mest. Arī tagad tādas ripas pieturēšanas-pārdomu pauzes tikai deldē vairākumu.

     [+] [-]

, 2010-12-17 16:37, pirms 14 gadiem
Dartele rakstīja: Ko nozīmē "patīk dalīt piespēles nevis gūt vārtus"???
Visiem spēlētājiem patīk gūt vārtus, tikai vieniem tas sanāk labāk nekā citiem - kuriem ir izdoma labu piespēļu došanā!
pats ņiživijs pārraide "viens vai otrs" atzina ka labāk viņš iedod labu piespēli nevis gūst vārtus!

     [+] [-]

, 2010-12-17 17:14, pirms 14 gadiem
Interasanti būtu, ja Karsums spēlētu ar Hartiganu un Troteru, tikai īsti nezinu vai kāds no viņiem var spēlēt kreisaja malā.

     [+] [-]

, 2010-12-17 17:45, pirms 14 gadiem
quick rakstīja: Interasanti būtu, ja Karsums spēlētu ar Hartiganu un Troteru, tikai īsti nezinu vai kāds no viņiem var spēlēt kreisaja malā.
nesatraucies, pie tadas mainjas arii beigas nonaaks, es tikai nesaprotu, kapec to nedara uzreiz!

     [+] [-]

, 2010-12-17 19:09, pirms 14 gadiem
Šodienas Dienā 3.un 4 .maiņa savādāka treniņā saredzēta!Tur Troters ir 4.maiņā pie Dzeriņa un Bukarta...

  +1 [+] [-]

, 2010-12-17 23:50, pirms 14 gadiem
Man jautajums- kā būs ar Trotteru?

  -1 [+] [-]

, 2010-12-18 02:07, pirms 14 gadiem
iggy_me rakstīja: Man jautajums- kā būs ar Trotteru?
palaidiis tautaas, tobish atlaidiis

     [+] [-]

, 2010-12-18 12:07, pirms 14 gadiem
Karamnova vieta vajadzetu pameģināt bukartu vai karsumu.
kā jūs domājat?