Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

45. nedēļa. Melnā nāve piebeidz Zaļo nāvi

45. nedēļa. Melnā nāve piebeidz Zaļo nāvi
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Kamēr „Dinamo Rīgas” hokejisti atpūtās no spēlēm KHL, bija laiks ieraudzīt arī citus sporta veidus. Viena uzvara jāizceļ īpaši.

Pēc valstiskās neatkarības atgūšanas sākās Latvijas basketbola klubu zaudējumu sērija pret Kauņas „Žalgiri”, kas vienubrīd bija sasniegusi galīgi nepieklājīgus ciparus. Pat brīžos, kad kaimiņzemes basketbola gigantam neiet īpaši labi, uzvara pār to mūsu klubiem bijusi vairāku sezonu saldā ēdiena lielumā. Katra uzvara pār „Žalgiri”, Arvīda Saboņa, Rima Kurtinaiša, Valdemāra Homiča un citu lietuviešu basketbola ikonu pārstāvēto klubu šaipus robežas ir svētki Un vienus tādus pagājušajā nedēļā VTB līgas ietvaros sagādāja „VEF Rīga”. Apzināti lietoju šo Rīgas kluba nosaukumu, jo līdz tam vefam šodienas veidojumam vēl tālu, pirmām kārtām jau meistarības ziņā, bet, ja nav meistarības, bez cīņas pie uzvarām netikt.

Tas gan netraucē atzīmēt patīkamo – PSRS čempionātu reanimēt gribošās VTB līgas šīs sezonas ceturtajā spēlē „VEF Rīga” savās mājās tika galā ar šosezon ne tik vareno leišu grandu pēc punktiem - 88:79. Četru gadu laikā šī „VEF Rīgas” īsajā vēsturē tas vēl ne reizi nebija izdevies, kaut arī „Žalgiri” Latvijā vienubrīd sita visi, kam nebija slinkums, „Valmieru” ieskaitot! Šoreiz kaut ko no vecā Kērtisa atgādina Miledžs, bet ar sekmīgu sniegumu turpināja priecēt Dairis Bertāns. Un tas nekas, ka sapriecājušies par šo uzvaru, vefieši nākamajā spēlē izgāja laukumā Ņižņijnovgorodā baltiem cimdiem un pirmajā puslaikā savā grozā atļāva pretiniekiem samest 69(!) punktus. Uzvara pār „Žalgiri” ir uzvara pār „Žalgiri”, bet zaudējums kaut kādai tur Ņižņijnovgorodai tikpat labi varētu būt zaudējums Kuibiševai, Saratovai vai Krasnojarskai – kāda starpība. Vismaz līdz nākamajai tikšanās reizei sevi par modes noteicēju Baltijā uzskatošā „Žalgira” vaigu rotās ja ne gluži zābaka papēža nospiedums, tad pliķa iezīmēts sārtums noteikti. Varbūt sezonā vajadzētu spēlēt tikai ar „Žalgiri” kā azartu, kairinājumu un izaicinājumu sološu pretinieku, lai visi basketbolisti iemācītos mobilizēties cīņai katrā spēlē un no pirmās līdz pēdējai minūtei?