Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

37. nedēļa. Kāp Vilīša kulbā, būsi pasaules čempions!

37. nedēļa. Kāp Vilīša kulbā, būsi pasaules čempions!
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Pagājušās nedēļas nogalē pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem nosargāja motokrosisti ekipāžu klasē nīderlandietis Daniels Vilemsens pie stūres un liezerietis Lauris Daiders kulbā un kļuva par pasaules čempioniem. Zelta medaļas būs jādod vairākas – šovasar Vilīša kulbā salīda pat trīs spēka mitriķi.

Ar ceturto vietu Vācijas posmā pietika, lai par čempionu atkal (jau desmito reizi!) kļūtu nīderlandietis Daniels Vilemsens un kopā ar viņu Lauris Daiders, kurš nomainīja sezonas laikā no kulbas traumu dēļ izkritušos mūsu pašu Haraldu Kurpnieku un Daniela tautieti Keniju van Gālenu. Tātad uz Latviju ceļos pat divi zelti vienā sezonā. Vēl jau ir arī sudrabs (arī blaķenē!) Kasparam Stupelim (arī divkārtējam pasaules čempionam, starp citu, abas reizes Vilīša kulbā), kurš brauca kopā ar vēl vienu uzvarētāja tautieti Etjēnu Baksu.
Tā nu sanācis, ka ārzemnieki pasūta mūziku un brauc pie ruļļiem, bet mūsējie sēž blaķenē. Kurš pasūta mūziku, lasi, atrod naudu, tas arī brauc. Bračkas Daideri neatrada – Jānis sezonu dabūja sēdēt mājās... No otras puses, ja mūsējie būtu zemē metami, ne tikai Vilemsens viņus pie sevis neaicinātu. Varam palielīties ar savu eksportpreci – kantētājiem. Žēl tikai, ka valsts kopējā tirdzniecības bilancē, tas neatspoguļojas...

Šoreiz pasaules čempiona ēnā palikuši divi citi sasniegumi, kuri noteikti jāpiemin. Pirmais ir Anglijā "Great North Run" notikušajā pusmaratonā Jeļenas Prokopčukas ieņemtā 4. vieta ar jaunu Latvijas rekordu (1:08:07), otrs – Latvijas volejbola izlases tikšana pēdējā Eiropas čempionāta atlases kārtā. Pirmkārt, Latvija savā grupā skaitījās tikai trešā skaistākā līgava Eiropas čempionāta organizētājiem, otrkārt, tas ir gandrīz tas pats, kas Latvijas futbola izlases tikšana pēdējā Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas pleiofu raundā 2003. gadā pirms izšķirīgajām divām spēlēm pret turkiem, jo iepriekš Eiropas forumā esam spēlējuši tikai tālajā 1995. gadā Grieķijā, kad laukumā vēl gāja arī pašreizējās izlases galvenais treneris Raimonds Vilde. Volejbolistus nākamā gada maijā divos „būt vai nebūt” mačos gaida... tie paši turki! Kā tur bija ar to vēstures atkārtošanos?

  +2 [+] [-]

, 2012-09-18 09:52, pirms 12 gadiem
Nākošgad cerams vel kads latvietis bus kopa ar Vilni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-09-18 16:25, pirms 12 gadiem
Tik tukšu, neko nepasakošu rakstu likt pie maksas rakstiem? Ja nav izdomas var vismaz no ārzemju preses ko palasīt..

     [+] [-]

, 2012-09-18 20:22, pirms 12 gadiem
Ha,Ha,Ha......Kādreiz bija LATVIETIS tagad "liezerietis Lauris "...