Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Zemgus kā Lokomotīve

Zemgus kā Lokomotīve
Viņš strādā un pamazām tuvojas savam mērķim... Pamazām? Astoņpadsmit gadu vecumā viņš velk jau labu vezumu...

Foto: sabres.com

Zemgus Girgensons ir pareizs šī vārda kārtīgākajā nozīmē. Kaut kas līdzīgs, ja mēs vaicātu – vai šis pulkstenis rāda pareizi? Pavisam noteikti viņš neatbilst iezīmei, ko raksturo ar sarunvalodas slengu – sak, pareizais atradies! Astoņpadsmit gadu vecumā viņš ir pārsteidzis hokeja pasauli ar netipisku nopietnību un pieauguša cilvēka briedumu. Tas viņu tagad nes kalnā...

Pēdējā mēneša laikā Zemgus ir bijis Latvijas publiskās komunikācijas hīts – vispirms jau viņa izvēlēšanās Nacionālās hokeja līgas jauno spēlētāju sarakstā jeb draftā, pēc tam Bufalo „Sabres” līguma piedāvājums. Tas pēdējais jau ir ar konkrētu pēcgaršu, jo Girgensons kļuva par vienu no pirmajiem starp savas paaudzes vai gada gājuma hokejistiem, kas saņem no NHL komandas šādu iespēju. Lai saprastu šī konkrētā akta burvību ir jāzina, ka līga reglamentē jauno spēlētāju un klubu attiecības ar robežām – tiek noteikti griesti, kurus nedrīkst pārkāpt, vispirms jau maksimālā atalgojuma, prēmiju ziņā. Lūk, ja noliekam šim lineālam blakus jauno latvieti, tad nākas atzīt – Bufalo viņam iedeva maksimāli labvēlīgāko un dāsnāko no tā, ko varēja iedot. Tātad – viņiem puika patīk, tātad – viņiem Zemgu vajag. Ļoti vajag! Pēc NHL drafta par šādu pagriezienu abas puses runāja atturīgi – Girgensonam kabatā bija vienošanās ar Vermontas universitāti, kas paredzēja, ka viņš savu karjeru un akadēmisko izglītību varētu turpināt tajā pusē. Tiesa, šajā scenārijā bija viena atkāpe jeb pieturvieta – tā sauktā jauno spēlētāju nometne (Development camp), kur visas līgas komandas uz nedēļu zem sava jumta pulcēja pašu izvēlētos kumeļus, vecumā no astoņpadsmit līdz divdesmit diviem gadiem, lai darba un treniņu atmosfērā novērtētu viņu varējumu. Lūk, šis fons arī pilnībā izmainīja gan komandas, gan Zemga plānus... „Man bija svarīgi salīdzināt savu spēku ar šiem spēlētājiem, jo lielākā daļa no viņiem bija gados vecāki, tātad – pieredzējušāki, kas paspējuši izspēlēties gan fārmkluba līmenī, gan pat tikuši pie iespējas NHL. Kā vakardienas juniors es nokļuvu tādā kā nosacītā pieaugušo hokeja pasaulē, kur vajadzēja saņemt atbildi – vai es vispār tam šobrīd esmu gatavs? Ja nebūtu – brauktu uz Vermontu un tur sevi turpinātu pilnveidot. Tomēr – viss notika savādāk. Fiziski neatpaliku, tehniski arī spēju turēt līdzi, bet attieksmes ziņā nekad neesmu bijis skubināms. Kad pēc šīs pirmās nometnes ar aģentu izvērtējām šo fonu un komandas piedāvājumu, nācās atzīt – jāiet tālāk! Tā ir iespēja, ko jāizmanto.”

Šobrīd Zemgus vēl ir Bufalo, kur treniņi turpinās – komanda savus jaunos stādus aprūpē no visām pusēm un latvietis smej, ka jūtas kā mazs bērns, par kuru gādā rūpīgi vecāki. „Šajā ziņā Bufalo organizācija ir viena no labākajām līgā – jaunajiem spēlētājiem tiek radīti labi apstākļi, lai viņi pilnveidotos, individuālais darbs ar treneriem palīdz izkopt vajadzīgās iemaņas – nūjas tehniku, slidošanu... Dzīvojam universitātes kojās – tādā kā dzīvoklī, pa četri kopā ar vienu virtuvi. No rīta treniņi, bet pievakarēs aizejam kaut kur uz pilsētu. Bufalo savus hokejistus atpazīst un pat mūs jaunos rauj uz ielas pēc rokas un prasa autogrāfus – uzmanība liela, pie kā jāpierod...” Ar Zemgu sarunāju sazvanīties tūlīt pēc treniņa – mums tas ir vakars, viņam agra pēcpusdiena – var pagulšņāt, pavārtīties pa gultu... Pirms tam nebijām runājuši, tāpēc ar interesi iztēlojos – kāds viņš būs, ko teiks, kā atbildēs vai tieši pretēji – neatbildēs... Atziņas? Viņš ir kārtīgs un mērķtiecīgs.

- Amerikā nokļuvi gana jauns – piecpadsmit gadu vecumā. Ja tagad būtu jāizvērtē, kurš no šiem visiem junioru komandās pavadītajiem gadiem bija visgrūtākais?
- Zini, visi gadi, ko pavadi tālu prom no mājām ir grūti, bet pirmais noteikti bija zīmīgākais – mani neviens nezināja, nesaprata, ko spēju laukumā. Kad parādīju, kļuva vieglāk – tieši psiholoģiskā ziņā. Pirmajā gadā biju ļoti bikls, noslēgts – daudz ar komandas biedriem nerunāju, vairāk trenējos un vēroju. Tagad būtu darījis citādi, bet to saku tāpēc, ka pats esmu vairāk pieaudzis. Ja būtu jāiet šis ceļš vēlreiz, tad noteikti būtu atvērtāks pret to vidi, kurā biju nokļuvis. Vēlāk jau viss sakārtojās.
- Kad vēroju Tavas intervijas amerikāņu kolēģiem, šķiet, ka esi ļoti pareizs – atbildi, runā bez liekas bravūras vai uzspēles. Kā to var iemācīties?
- Speciāli to mācījies neesmu. Varbūt tas nāk kopā ar hokejā pavadītajiem gadiem, jo vienmēr esmu bijis komandās, kur par mani ir vecāki puikas. Šajā ziņā apsteidzu brieduma loģisko gaitu – pieaugu ātrāk nekā citi vienaudži. Varbūt tāpēc arī šī nopietnība no manis izstaro vairāk. Tajā pašā laikā, tas nav nekāds teātris – tāds esmu. Vecākie komandas biedri parasti stimulē tavu izaugsmi – tu centies viņiem līdzināties vai pat pārspēt.
- Vai būt par kapteini junioru komandā, kur spēlē gados vecāki par tevi pašu, nav mazliet sarežģīti? Kur nu vēl eiropietim...
- Kapteiņa pienākums nav viegls darbs. Tajā pašā laikā – tas nav arī stāsts tikai par vārtiem un piespēlēm. Kapteinis ar savu piemēru rāda priekšzīmi, viņš ir saikne starp komandu un treneri. Viņš ir līderis, bet tas tiek izpausts katrā mazākajā sīkumā, kurā viņam jāpiedalās – vai tā spēle, treniņš vai brīvais laiks. Tā ir priekšzīme, kas jārāda. Tajā pašā laikā junioru hokejs ir ārkārtīgi dzīvespriecīgs laiks – mēs it kā visu darām kā profesionāļi, bet tajā pašā laikā esam vēl bērni. Tur apkārt ir gan hokejs, gan jautrība. Tāpēc šos gadus atceros ar lielu baudu...
- Vai kārdinājums iztrakoties ir bijis liels? Pats saproti – vecāki nav blakus, vienaudži nav skubināmi uz ķecerībām... Apgāzt podus vai lielus podus nav grūti.
- (smejas) Man tas nav bijis apgrūtinājums, jo vienmēr esmu sevi savācis... Tas nav bijis grūti. Nezinu, varbūt tas atkal ir jāsaista ar nepārtraukto atrašanos starp gados vecākiem, taču es tieku galā ar savām emocijām un kārdinājumiem. Tēvs allaž ir piekodinājis, ka ar savu piemēru jābūt labākajam gan uz laukuma, gan ārpus spēles. To cenšos ievērot.
- Tēvs ir stingrs?
- Viņš bija stingrs, kad vajadzēja... Kopumā – tiku radināts pieņemt lēmumus pats, kārpījos, pārbaudīju dzīves patiesības. Daudz jāstrādā, jātrenējas, jāmācās – tam visam ir jāvelta stundas, stundas. Jo tikai tā vari sasniegt mērķi.
- Vai pirms NHL drafta bija priekšnojauta, ka ir dažas komandas, kas Tevi ļoti vēlas redzēt savā organizācijā? Vairāk par citām...
- Interese par mani bija no daudzām komandām, taču vismērķtiecīgāk uzvedās Čikāgas „Blackhawks”. Bija kādas piecas vai sešas tikšanās, ieskaitot pusdienas... Tiesa, bija arī tādi klubi, kuri pašu atlases procesu tikai vēroja – vispār neiesaistoties intervijās, izvaicāšanā vai junioru komandu treneru aptaujāšanā.
- Vai drafta dienā uztraucies?
- Nē. Piecēlos, aizgāju ar aģentu brokastīs, tad satikos arēnā ar džekiem, kas arī gaidīja savu lielo vakaru... Atgriezos viesnīcā, pagulēju un – vakars bija klāt. Gluži kā spēles dienas rutīna. Pirmos piecus spēlētājus izvēlējās un tas bija paredzams. Tālāk sekoja jau komandu taktika un stratēģija. Sēdēju kopā ar vecākiem tribīnēs un vērojām notikumus laukumā – klubu galdiņi bija izvietoti tur, kur parasti ir ledus. Sēdi un gaidi. Bija vairāki acu kontakti ar dažādām organizācijām, viņi jau arī vēro savus pretendentus, spriež, ko ņemt, kāpēc tā darīt vai gluži pretēji – neņemt... Jā, tad mazliet panervozēju, bet – kā nosauca uzvārdu, tā viss atkal nostājās savās vietās. Bija tāda sajūta – no vienas puses atvieglojums, kas tas ir noticis, tajā pašā laikā saproti, ka tikai tagad viss sākas. Drafts bija kā daļa no mana darba, ko biju paveicis. Kā sava veida slieksnis, kas bija jāpārkāpj. Pāri tiku, bet - darbs turpinās.
- Pirms jauno spēlētāju nometnes bija nojausma, kas Tevi sagaida?
- Zināju, ka tur būs labi spēlētāji. Pats vēlējos sevi pārbaudīt, vai spēju ar viņiem sacensties, kāda ir mana spēles izpratne, domāšanas ātrums. Fiziski biju gatavs – to zināju, taču junioru hokejs tomēr ir kaut kas cits. Par to bija neliela baža...
- Tagad tas viss aiz muguras, turklāt – ar līgumu kabatā!
- Nometnē visiem bija dotas vienādas iespējas – vajadzēja tikai strādāt. Atdevu sevi visu, katrā vingrinājumā, epizodē. Tas nebija nekas ārkārtējs, jo vienmēr esmu tā sevi motivējis un organizējis. Redzēju, ka varu. Tajā pašā laikā, labi sapratu, kas man vēl pietrūkst...
- Kas?
- Nu, piemēram, spēles aizsardzības zonā – tur vēl sevi jāpilnveido, jo pieaugušo hokejā ir citi principi. Slidošana, nūjas tehnika – tas prasa nepārtrauktu uzmanību, jo tikai tā vari būt labāks.
- Vai līdz līguma slēgšanai nonāci ātri?
- Pasēdējām ar aģentu, izsvērām visus par un pret, novērtējām manas iespējas un atzinām – ka tās nav sliktas... Man lēmumu vajadzēja pieņemt pašam, ko arī izdarīju. Garumā arī šo situāciju nevarēju vilkt, jo biju nolēmis – vai nu Vermontas universitāte vai NHL kluba rudens treniņnometne. Apvienot šīs lietas neļauj augstskolu noteikumi. Kad klubs izteica piedāvājumu, redzēju, ka viņiem ir vēlme man dot iespēju. Man savukārt bija tādi pati vēlme šo situāciju izmantot, jo ir labi priekšnoteikumi.
- Tā ir cīņa par vietu NHL kluba pamatsastāvā? Jau šogad!
- Braukšu uz rudens nometni ar tādu noskaņojumu, it kā man nebūtu līguma. Ka man tas vēl ir jāizcīna, tāpēc trenēšos no sirds, ar maksimālu pašatdevi. Man neviens neko negarantēs un neliks uz paplātes – to zinu un saprotu. Ja pats nedarīšu, nekas nebūs. Mērķis ir tikt komandā.
- Vai kreklam numuru jau esi izvēlējies?
- Numuru? Nav jau vēl krekla (smejas)... Vispirms ir jānopelna vieta komandā, sevi jāpierāda. Kad tikšu līdz kreklam, tad domāšu par numuru. Tagad tā nav aktualitāte, jo vispirms ir darbs. Zinu, ka Bufalo veicina jauno spēlētāju izaugsmi, viņi šķēršļus neliks, tas nozīmē, ka arī otrai pusei ir jāizdara viss, lai šo uzticību attaisnotu. Šajā ziņā labi saprotu, kur atrodos un, kas ir jādara.
- Skolu nāksies mazliet iekavēt...
- Mazliet... Amerikas vidusskolā man palikuši vēl daži kursi, kurus līdz vasaras beigām pabeigšu. Teikas vidusskolā vēl viens mācību gads – arī darbs, kas būs jāpadara.

Zemgus Girgensons ir netipiski prātīgs savam vecumam. Viņam šobrīd ir tikai astoņpadsmit, bet briedums velk uz visiem divdesmit pieciem... Kur tāds var rasties? Tepat blakus. Arī – tur tālumā... Tā viņi nāk – ievelkot mūs jaunos piedzīvojumos, pārdzīvojumos un līdzi jušanās. Vai Latvijas Lokomotīve, kā viņu jau iesaukuši Amerikā, pavilks savu kravu? Gan jau... Viens gan ir skaidrs – Zemgus ir uz pareizām sliedēm.

1 2 36 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2012-07-17 10:34, pirms 12 gadiem
labs

 +10 [+] [-]

, 2012-07-17 10:34, pirms 12 gadiem
Redz ar darbu viņs iekabināja meistarību(Grigorenko)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2012-07-17 10:47, pirms 12 gadiem
Balderis, Ozolins, Znaroks, Irbe, Skrastins .... Girgensons. Veci ar raksturu, isti Latvijas hokeja lideri un kapteini.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +5 [+] [-]

, 2012-07-17 11:38, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vispār jau saka, ka cilvēki kas pastiprināti niekojas ar alkoholu ir bezrakstura cilvēki.
Tu jau saproti par ko es rakstu?
Arī alkoholiķim ir raksturs. Tikai mēs esam pieraduši to saistīt ar rakstura mīkstumu, lai vai kā, bez rakstura, atieksmes, spītības stenlija kausu neizcīnīs. Turklāt nevis sēžot uz soliņa, bet stādot rekordus.

  +4 [+] [-]

, 2012-07-17 11:39, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vispār jau saka, ka cilvēki kas pastiprināti niekojas ar alkoholu ir bezrakstura cilvēki.
Tu jau saproti par ko es rakstu?
Tu raksti par lietām, no kurām nav saprašānas. Painteresējies pie speciālistiem, nevis bārsti no tirgus tantēm sagrābstītas gudrības.

 +18 [+] [-]

, 2012-07-17 11:46, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vispār jau saka, ka cilvēki kas pastiprināti niekojas ar alkoholu ir bezrakstura cilvēki.
Tu jau saproti par ko es rakstu?
Saukt par "bezrakstura cilvēku" ,spēlētāju kurš savas karjeras laikā uzlidoja tik augstu,kā to izdarija Ozo,vēlāk nokrita gandrīz līdz pašaj apakšai un tad,apjēdzot to ,ka zemāk krist vairs nedrīkst, izķepurojās un šobrīd savos gados rāda izcilas līdera dotības gan laukumā,gan arpus tā, man personīgi mēle nepagrieztos.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +1 [+] [-]

, 2012-07-17 12:17, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Tu raksti par lietām, no kurām nav saprašānas. Painteresējies pie speciālistiem, nevis bārsti no tirgus tantēm sagrābstītas gudrības.
Nu tas normāli, šādi uz dzērājiem reaģē tie, kuriem pašiem tas ir sāpīgs jautājums kamēr paši turas, tikmēr vēl tā, bet, kad vienā brīdī pats atkal noraujas, tad pēc tam morālo paģiru ietekmē pārējos dzērājus lamā un gāna vēl vairāk...

Ir redzēti gadījumi.

  +7 [+] [-]

, 2012-07-17 12:19, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par cik man nav nekādu problēmu ar alkoholu, tad nav vajadzības arī runāt ar speciālistiem.
Bet izskatās, ka Tu esi ar viņiem runājis.
Ja, esmu palasījis speciālistu sarakstītās grāmatas par šo tēmu. Un tas mani sliktāku nav padarījis, bet tev ar visu savu neproblēmātiku zemiskums un skaudība spraucas pa visām vīlēm ārā.

  +3 [+] [-]

, 2012-07-17 12:25, pirms 12 gadiem
Prieks ka tāda attieksme.Tiesa lielie pārbaudījumi ar naudu un slavu vēl sekos.Lai izdodas tos viegli pārvarēt
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +4 [+] [-]

, 2012-07-17 12:33, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja:
Atļaujos pasmaidīt.
kas tev cits atliek
Slēpts komentārs: Ikrnpk

  +8 [+] [-]

, 2012-07-17 12:57, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vispār jau saka, ka cilvēki kas pastiprināti niekojas ar alkoholu ir bezrakstura cilvēki.
Tu jau saproti par ko es rakstu?
Tavai zinasai tas vai cilveks iekrit alkahola atkaribas nav saistits ar vina rakstura speku vai nespeku. Tas lidzigi ka ar homoseksualitati ir cilvekam jau ielikts supuli, un tu vari but morali vispecigakais cilveks pasaule, bet tu nespej to izdzest no savas dzives. Tikai cilveks ar loti specigu raksturu spej ar so atkaribu dienu diena cinities, tacu velme pec ''vienu reizi atslabinaties'' paliek uz muzu. Ar to ir jacinas katru dienu lidz muza galam.
Un Ozolins ir spejis jau gadiem cinities ar velmi atkal pie ta atgriezties, tapec saukt vinu par bezrakstura cilveku ir zemiski no tavas puses

  +7 [+] [-]

, 2012-07-17 13:01, pirms 12 gadiem
Armand, paldies par rakstu.

NAMEJS 9999 rakstīja: Vispār jau saka, ka cilvēki kas pastiprināti niekojas ar alkoholu ir bezrakstura cilvēki.
Tu jau saproti par ko es rakstu?
))))
dzirdēju, ka tie kas pastiprināti niekojas ar tizlām provokācijām ir "baigie veči ar raksturu"...

  +6 [+] [-]

, 2012-07-17 15:10, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par cik man nav nekādu problēmu ar alkoholu, tad nav vajadzības arī runāt ar speciālistiem.
Bet izskatās, ka Tu esi ar viņiem runājis.
Tev arī nav nekādu problēmu ar izciliem sasniegumiem... tev viņu nav.

  +4 [+] [-]

, 2012-07-17 16:18, pirms 12 gadiem
Ikrnpk rakstīja: par Lokomotivi gan man negribetos vinu saukt... zinot pagajusa septembra notikumus
varbūt vnk nekomentē, ja nav ko komentēt?

  +3 [+] [-]

, 2012-07-17 16:36, pirms 12 gadiem
tfu, pilns ar komentāriem, bet gandrīz neviens par tēmu!
veiksmi un veselību Girgensonam! cik var noprast, galva ir un tad jau nebūs problēmas, tikko parādīsies lielā nauda

  +4 [+] [-]

, 2012-07-17 17:09, pirms 12 gadiem
man patīk Girgensona attieksme pret darbu un viņa pienākuma sajūta. lai čalim veicas, tiešām.
Nekad neesmu izteicies par viņa meistarību un iespējām, bet vienmēr klusībā esmu vēlējis viņam izdošanos un veiksmi. atceros, ka pāris gadus atpakaļ, tikai Juris Miņins rakstīja par šo čali, pārējie klusēja. Komentāros bieži tika Jurim pārmests, ko ta te ap to Girgensonu klanās un tā pielūdz bezmaz... redz, bija iemesls par vi''nu regulāri rakstīt...Tagad jau visi zin kas Zemgus ir un kapēc par viņu būtu jāraksta
īstenībā, jāsaka paldies Miņinam par kvalitatīvo darbu, kad tikām informēti par notikumiem tai pus okeānam.
Pašam Girgensonam vēlu veiksmi, izdošanos un saglabāt savu Es arī turpmāk!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-07-17 17:43, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: tu raksti ta,it ka bez Minina palidzibas 4alis nebutu izsities
Es rakstu tā, ka bez Miņina par šo čali sportacentra lietotāji, lielāko tiesu būtu uzzinājuši tikai šogad, kā jau parasti ar šī portāla faniem uh lasītājiem notiek .
Varbūt biški neprecīzi uzrakstīju, kas liek pārprast manu komentāru, bet doma bija tāda, ka šajā jautājumā paslavēju Miņinu, kurš darīja savu darbu tad, kad pārējie ūber žurnālisti par Girgensonu ne vella nerarkstīja.
īsāk sakot, nebija nekādas ažiotāzās ap Zemgu... Atļaujos izcelt cilvēka darbu jau vairāku gadu garumā, kurš bieži pamanās palikt slavenāko žurnālistu( SA+) un copy paste žurnālistu(SC.com liela daļa) ēnā.

  -2 [+] [-]

, 2012-07-17 20:03, pirms 12 gadiem
X6 Yo rakstīja: varbūt vnk nekomentē, ja nav ko komentēt?
ne jau es situ dūrē par to, ka traģēdijā cietušas komandas vārds tiek necienīgi un nelietīgi izmantots, lai tajā sauktu 18gadīgu džeku

  +1 [+] [-]

, 2012-07-17 20:06, pirms 12 gadiem
Girgensons man šobrīd ļoti atgādina Andri Biedriņu... bez jokiem. Protams, tajā pašā vecumā, nevis tagad. Biedram ar tajos gados bija izspūruši mati un liela vēlme plēsties laukumā un treniņos, pirmajā gadā jau izkaroja vietu NBA, viss gāja no rokas, bet tad Porsche Cayenne, laka matos, Drī, igaunietes no laukiem klubos un tā tas viss aizgāja... ari Girgo svarīgākās varetu būt kāda 4. sezona NHL, kad pie labas spēles iedos baigo piķi un var aiziet poh**s....

Dzirdēts arī, ka tēvs viņam tādas stingras dabas... pagaidām arī nav sanācis nekur norauties no ķēdes gan jau, jo arī ASV viesģimenē tomēr bija jādzīvo... tiks viens pats pie mājas pie jūras un sāksies Two an and a Half Men.......

     [+] [-]

, 2012-07-17 20:10, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Tavai zinasai tas vai cilveks iekrit alkahola atkaribas nav saistits ar vina rakstura speku vai nespeku. Tas lidzigi ka ar homoseksualitati ir cilvekam jau ielikts supuli
man gan liekas, ka tā ir viena liela figņa/dzērāju atrunas... mani abi vectēvi bija alkāni diezgan lieli... nu ne galīgi, bet dzert dzēra kā jau pēckara paaudze, tēvs arī kā saka redko no metko, bet pats pa sevi varu teikt vienu reizi esmu bijis tā, ka neatceros kādu brīdi no dzīves- žetonu vakarā vidusskolā un viss...

  +1 [+] [-]

, 2012-07-17 20:13, pirms 12 gadiem
NickeLBack rakstīja: Redz ar darbu viņs iekabināja meistarību(Grigorenko)
tikai viens bet, meistarības viņam nav diži mazāk... Nez kāpēc visi domā, ka Zemgus ir ķip Raitis uz ledus, bet pietiek viņam tehnikas. Vnk to šaušalīgi nomāc citas labākas viņa īpašības.
Neatceros playthegame vai kas kaut kur teica, bet 1. kārtā džekus bez meistarības neņem... otrajā principā arī ne. Tālāk tad jau varbūt sestos 3. un 4. maiņai meklē

     [+] [-]

, 2012-07-17 20:33, pirms 12 gadiem
Ikrnpk rakstīja: Girgensons man šobrīd ļoti atgādina Andri Biedriņu... bez jokiem. Protams, tajā pašā vecumā, nevis tagad. Biedram ar tajos gados bija izspūruši mati un liela vēlme plēsties laukumā un treniņos, pirmajā gadā jau izkaroja vietu NBA, viss gāja no rokas, bet tad Porsche Cayenne, laka matos, Drī, igaunietes no laukiem klubos un tā tas viss aizgāja... ari Girgo svarīgākās varetu būt kāda 4. sezona NHL, kad pie labas spēles iedos baigo piķi un var aiziet poh**s....

Dzirdēts arī, ka tēvs viņam tādas stingras dabas... pagaidām arī nav sanācis nekur norauties no ķēdes gan jau, jo arī ASV viesģimenē tomēr bija jādzīvo... tiks viens pats pie mājas pie jūras un sāksies Two an and a Half Men.......
Tiesi vakar overtima VV32kg stastija to ka patiesiba Biedrins jauniba iekluva NBA. Nebut nav vins bijis baigi centigais puika. Tiesi otradi, pusaudza gados esot diezgan liels slinkis un slaists bijis, neesot gribejis treneties u.t.t. un tad Valters vinu panemis lidzi uz ASV kur veda Kristapu Valteru atradit NBA skautiem uz visadam nometnem. Tur Biedrins esot pamanits un vinam sasolot zelta kalnus un drosu vietu NBA, vins atgriezoties Latvija uz to bridi ''saravis'' un centies atgut iekaveto. Un talakais jau zinams, pec drafta un pirma gada NBA atkal palaidas slinkuma.
Ja cilvekam ir tendence nespet rast motivaciju un tadel sakt slinkot tad tas ir vina ieksa jau sakne.
Girgensons turpreti ir pilnigi cits cilveks - vins ir masina, kas trenejas, jo vins domajams savadak vairs neprot. Domaju, ka ja vinam vienu dienu nelautu treneties, neiet uz svaru zali vai darit kautko sevis laba, tad vins justos pat loti nekomfortabli. Vins savos 18 gados ir profesionalis augstakaja pakape. Vins sadi ir dzivojis kops nokluva pieauguso dzive 15 gados nonakot ASV un domajams, ka savadak vins vairs tiesam neprot.
Vins pec karjeras bus ka Cellioss kurs savos 50 gados sevi uztur ne sliktaka sportiska forma ka dazs labs NHL speletajs.

     [+] [-]

, 2012-07-17 20:39, pirms 12 gadiem
Ikrnpk rakstīja: man gan liekas, ka tā ir viena liela figņa/dzērāju atrunas... mani abi vectēvi bija alkāni diezgan lieli... nu ne galīgi, bet dzert dzēra kā jau pēckara paaudze, tēvs arī kā saka redko no metko, bet pats pa sevi varu teikt vienu reizi esmu bijis tā, ka neatceros kādu brīdi no dzīves- žetonu vakarā vidusskolā un viss...
Ne vienmer tas ir iedzimts no vecakiem

  -1 [+] [-]

, 2012-07-17 20:46, pirms 12 gadiem
Ikrnpk rakstīja: tikai viens bet, meistarības viņam nav diži mazāk... Nez kāpēc visi domā, ka Zemgus ir ķip Raitis uz ledus, bet pietiek viņam tehnikas. Vnk to šaušalīgi nomāc citas labākas viņa īpašības.
Neatceros playthegame vai kas kaut kur teica, bet 1. kārtā džekus bez meistarības neņem... otrajā principā arī ne. Tālāk tad jau varbūt sestos 3. un 4. maiņai meklē
Tapec, ka vina speles ttils ir vairak tendets uz speka speli, agresivu speli. Piemeram ja mums jasalidzina Girgensons ar blugeru, tad Girgensons tiek slavets par vina darba etiku, fizisko speku, lidera dotibam, speju spelet ka aizsardziba ta uzbrukuma u.t.t.
Bet bluger ir tiesi pretejs speletajs - roku veikliba, nujas tehnika, slidojums, manevresanas spejas, laukuma paredzesana, play makera dotibas u.t.t.
Bet ka jau mineji, nejau nu Zemgus ir tizlas ar nuju vai slido ka lacis, vienkarsi sis vina primaras ipasibas izcelas uz parejo fona un veido vina stilu.
Ja spelesanai NHL pietiktu tikai ar speka speli un centibu abos laukuma galos, tad Stals un Podzins sen speletu NHL

     [+] [-]

, 2012-07-17 23:19, pirms 12 gadiem
Pašlaik jau viss tiešām iet neticami gludi, cerams, ka čalim tiešām ir raksturs un neatslābs, pēc intervijām spriežot redzams, ka attieksme tiešām ir komandas kapteiņa cienīga

  +3 [+] [-]

, 2012-07-17 23:22, pirms 12 gadiem
Rakstā gan nedaudz aizdomīgas Zemga atbildes uz jautājumiem, šķiet, ka dažās vietās Puče nedaudz pa daudz koriģējis tekstus, jo neizklausās pēc ikdienišķas sarunas "apsteidzu brieduma loģisko gaitu" utt.

  +6 [+] [-]

, 2012-07-18 01:15, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par cik man nav nekādu problēmu ar alkoholu, tad nav vajadzības arī runāt ar speciālistiem.
Bet izskatās, ka Tu esi ar viņiem runājis.
Dzērumu var izgulēt, bet stulbumu - nekad! Tu tam esi izcils piemērs.

     [+] [-]

, 2012-07-22 12:23, pirms 12 gadiem
Pārsteidzoš Latvijas hokeja veiksmes stāsts, kas cerams turpināsies, lai Zemgum viss izdodas.
1 2 36 komentāri