Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Sagrāve un rekordi

Sagrāve un rekordi
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avize

U-20 basketbolistes Eiropas čempionātu iesāka ar Zviedrijas trīs kroņu pamatīgu apskādēšanu - 87:41. Pa ceļam uz šo iespaidīgo uzvaru, tika labots viens otrs šā vecuma izlases rekords, kuram paredzams ļoti ilgs mūžs.

63 atlēkušās bumbas. Patiesībā, rekords labots tikai viens, bet vēl divi - atkārtoti. Vakar zem groziem latvietes izcīnīja 63 atlēkušās bumbas, kas ir krietni vairāk kā iepriekšējais rekords. Pirms gada (9. jūlijā) mačā pret Čehiju latvietes izcīnīja tieši par desmit bumbām mazāk. U-20 izlases vēsturē ir vēl viena spēle, kurā izcīnīts 50 vai vairāk atlēkušo bumbu. Pirmais šāds gadījums tika fiksēts 2005. gada EČ mačā pret Ungāriju - 51 izcīnītā bumba.

10 bloķētie metieni. Kopīgiem spēkiem izdevies atkārtot 2005. gada čempionāta spēles pret Horvātiju rekordu bloķētajos metienos - tajā mačā horvātietēm 10 reizes tika uzlikti bloki. Uz blokiem latvietes īpaši naskas bijušas tieši 2005. gada čempionātā, kad vēl divās spēlēs tas tika izdarīts deviņas reizes (pret Ungāriju un Itāliju). Tieši mačā pret ungārietēm Anita Teilāne viena pati 8 rezies bloķēja pretinieču metienus. Līdz šī rekorda atkārtošanai vai labošanai būs kādu laiku jāpagaida.

5 punkti ceturtdaļā. Vakar otrajā ceturtdaļā zviedrietēm tika ļauts gūt tikai piecus punktus. Arī tas ir rekorda atkārtojums. Pirmo reizi tik maz punktu vienā ceturtdaļā zaudēts 2005. gada čempionātā mačā pret Ungāriju. Toreiz pretinieces uz pieciem punktiem tika atstātas pirmajā ceturtdaļā.

Vēl vairāki statistikas rādītāji bija tuvu rekordiem.

Uzvara ar 46 punktu pārsvaru. Uzvara ar 46 punktu pārsvaru ir otrā iespaidīgākā U-20 izlases vēsturē. 2001. gada 9. augustā ar 53 punktu pārsvaru tika sagrauta Šveice (110:57). Tiesa, tas notika kvalifikācijas turnīrā. 41 zaudēts punkts. Ar aizsardzību izcēlusies 2005. gada izlase, kura togad izcīnīja bronzas medaļas. Pret Grieķiju - 65:36 un 65:40, pret Ungāriju - 72:41.

Niedolas 29 punkti. Līdz vienas spēles rezultativitātes rekordam Niedolai pietrūka sešu punktu. Niedola vakar laukumā pavadīja 26 minūtes un guva 29 punktus. Rezultativitātes rekords pieder Anetei Jēkabsonei, kura 2001. gada 10. augustā kvalifikācijas turnīra mačā pret Zviedriju guva 35 punktus. Elīnai Babkinai 2009. gada čempionātā pret Poliju - 32 punkti. Trešais rezultāts ir Ievai Kubliņai - 2001. gadā kvalifikācijas spēlē pret Slovēniju viņa atzīmējās ar 31 punktu.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-07-16 11:30, pirms 14 gadiem
malači, kaut kā pēdējos gadus basketbola meitenes raisa lielākas cerības nekā basketbola puiki (visās vecuma grupās, arī pieaugušo izlašu līmenī). Arī ar cīņassparu un attieksmi viss kartībā (nešķiro pretiniekus vājajos un stiprajos)! Tikai, atceroties to nelaimīgo Kārkliņas trīnīti pret RUS Rīgā, joprojām velk uz raudienu - nu bija meitenes pelnijušas, lai tas iekrīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja