Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

U20 Eiropas čempionāta rīkotāji: "Sacensības var sākties"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

U20 Eiropas čempionāta rīkotāji: "Sacensības var sākties"
Kristīne Vītola
Foto: Mārtiņš Sīlis

Devītā Eiropas U20 čempionāta basketbolā sievietēm (U20 European Championship Women) norises vietas - Liepājas Olimpiskais centrs un Grobiņas sporta centrs - ir pielāgotas augstākā līmeņa sacensībām, atbilstot Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas nodaļas noteiktajām prasībām, Sportacentrs.com informēja čempionāta sporta direktore Maruta Eglīte.

Liepājā ieradušās visas 16 komandas, turklāt pēdējās divas izlases pilsētu sasniedza 14. jūlija vakarā. Vienības izvietojušās sešās Liepājas viesnīcās. Astoņas komandas izmitinātas viesnīcā "Līva", trīs viesnīcā "Amrita". Vairāku vienību vajadzībām iegādāti ventilatori un gaisa kondicionēšanas iekārtas.

Izlašu pārstāvji atzinīgi vērtē dzīvošanas, ēdināšanas un transporta iespējas Liepājā, atzinīgi izsakoties par Liepājas Olimpiskā centra piedāvātajām treniņu un atjaunošanās iespējām. Čempionāta norises laikā katrai komandai dienā tiek nodrošināts viens treniņš Grobiņā vai Liepājā, noorganizēta "shuttle" autobusu satiksme no Liepājas Olimpiskā centra uz Grobiņas sporta centru un atpakaļ.

Par sacensību sekmīgu norisi rūpējas 30 FIBA kategorijas tiesneši, 35 sekretariāta darbinieki, 20 rīcības komitejas darbinieki, IT speciālisti, šoferi un akreditācijas centra pārstāvji. Viņiem palīdz vairāk nekā 50 brīvprātīgie no Liepājas un Grobiņas, tai skaitā 15 valstsvienību atašeji, kuri palīdz komandām ikdienas darbā.

Liepājas Olimpiskais centrs saņēmis vairākas atzinības no FIBA Europe un FIBA World amatpersonām un atzīts par pasaules klases standartiem atbilstošu starptautisko
sacensību norises vietu. Vasarā Eiropas čempionāta rīkošanai pielāgots 2008. gada decembrī atklātais Grobiņas sporta centrs, kurš apgādāts ar jaunu tablo, jaunu grīdas krāsojumu ar
drošības līnijām, nodrošināts bezvadu interneta pieslēgums. No svētdienas Grobiņā tiek veikts darbs sporta zāles pielāgošanai paaugstināta karstuma apstākļiem. Zālē ierīkotas papildus sēdvietas, sagatavota platforma TV translāciju organizēšanai

Sacensību organizācijas komiteja ir gandarīta par Liepājas un Grobiņas pašvaldību ieguldīto darbu čempionāta rīkošanā, uzsverot, ka pilsētu atbalsts sekmē veiksmīgu turnīra norisi.
Laba sadarbība izveidojusies ar čempionāta ģenerālsponsoru "Latvijas Mobilo telefonu", sponsoriem "Valsts sportam", "Rīgas piena kombinātu", un minerālūdeni "Vichy". Sporta zāles ir pielāgotas "Viasat Sport Baltic" kanāla tiešraidēm, nodrošinot visu Latvijas spēļu translācijas Liepājā un Grobiņā. Čempionātam akreditējušies vairāk nekā 30 žurnālistu, no 15. lidz 25. jūlijam strādās preses centrs.

Čempionāta atklāšana notiks ceturtdien, 15. jūlijā, plkst. 21:00 Liepājas Olimpiskajā centrā. Sacensību dalībniekus, skatītājus un viesus priecēs Liepājas mūziķi, īsas uzrunas teiks FIBA Europe un Liepājas amatpersonas. Atklāšanai sekos B grupas spēle starp Latvijas un Zviedrijas valstsvienībām.

  +4 [+] [-]

, 2010-07-14 22:00, pirms 14 gadiem
prieks par labo novērtējumu

  +4 [+] [-]

, 2010-07-14 22:02, pirms 14 gadiem
Tātad atlicis ir tikai tas pats mazumiņš - sākt krāt LATVIJAS U-20 uzvaras!

     [+] [-]

, 2010-07-14 22:54, pirms 14 gadiem
pa kadu tv ar radiis???????

     [+] [-]

, 2010-07-14 23:12, pirms 14 gadiem
vai20001 rakstīja: pa kadu tv ar radiis???????
Viasat Sport Baltic un TV6