Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Sezona, ko no(pie-)rakstīsim

Sezona, ko no(pie-)rakstīsim
Viņi nav pliki, bet - nav arī apģērbti...

Foto: Romāns Kokšarovs, SA+, F64

Rīgas „Dinamo” sastāva komplektācija šobrīd liek izdarīt secinājumu – iekļūšana play off turnīrā būs sasniegums. Tiesa, cerēt uz kaut ko vairāk ir naivi, jo tam vienkārši nav pamata. Nav materiālu, nav jaudas, nav mērķtiecīgas rīcības, kas izstarotu atbildes uz jautājumiem.

Atšķirībā no citām KHL komandām, Rīgas „Dinamo” tā saukto sezonas starpfinišu – 15. janvāri, kad var veikt pēdējās spēlētāju maiņas – sagaidīja bez liekām kustībām. Tirgū neesot spēlētāji? Tā saka Rīgas komandas menedžments. Droši vien viņiem taisnība - labāk redzams, zināms, saprotams. Lai gan vispirms vajadzētu atbildēt uz jautājumu – ko viņi tirgū meklēja?
Pašreizējā situācija turnīrā liek mums skaidri apzināties realitāti – ja iekļūsim labāko astoņniekā Rietumu konferencē, tad labāk būtu tālāk startēt no septītās pozīcijas. Astotie dabūs pretī Sanktpēterburgas SKA, kas sen jau vairs nav tas pats SKA, ko Rīgas pirms diviem gadiem pārsteidza nesagatavotus – ne tikai fiziski, bet arī psiholoģiski. Ja esam septītie – precīzāk, izcīnām šo pozīciju regulārā čempionāta atlikušajās spēlēs – tad teorētiski iespējama arī pirmās kārtas pārvarēšana. Te gan nosacījums ar ierobežojumiem – ja pretī nāk Znaroks ar savējiem. Viņus varētu saukt par klientiem, jo Oļega spēles plāns balstīts uz noskriešanu. Pretstāvi citām brigādēm neredzu tieši sastāva svara dēļ – mums ir mazāk individuālās kvalitātes un nav komplektācijas dziļuma. Vaicājums – vai mums pietiktu spēka skrieties ar Maskavas „Dinamo”? Atbilde – pret tādiem mums būtu vieglāk atsisties, skrieties – nē.

Mūsu lielākā atbilde spēlētāju tirgū bija uzbrucējs Marsels Hosa. Viņš piecos mačos ir guvis vienus vārtus. Uz ledus pārsteigumus nav radījis, drīzāk gan bijis bikls un pārbijies, atstrādājot savu maiņu aizsardzībā. Ja pieradīs pie lomas, ka vairākumā viņš iet otrajā virknējumā, mazākumā nespēlē vispār un, ka spēles laiks mača gaitā vairāk par 15 minūtēm nebūs – varbūt nākamajās piecās spēlēs gūs vēl divus vārtus. Citādi, Hosas iegāde ir neizprotama – tā nekādā mērā neiekļaujas tajā plānā, ko pirms sezonas paģērēja treneris Rautakalio. Tiesa, viņš pašu plānu arī ir maķenīt pamainījis, tomēr arī pēc tā Hosam nebija jābūt komandā. Marsels nespēlē agresīvu spēka hokeju, viņam ir izteikti trūkumi aizsardzībā un, pats svarīgākais – ne taktika kopumā, ne arī izpildītāji apkārt, neapgādā viņu ar munīciju. Uz Hosu šajā spēles modelī neviens nespēlēs, bet tādā gadījumā mēs īsto Hosu tā arī šosezon nesagaidīsim.

Vārtsargi

Holta sniegums pēdējos piecos mačos priecē, lai gan reizēm viņš redzams arī ar cauru tauriņtīklu. Pērn janvārī viņš arī bija pārliecinošs – tagad zīmē to pašu. Play off sakarā varētu būt kāda nianse, ko amerikānis „Dinamo” kreklā nav iepriekš rādījis. Ja Gagarins tiks sagaidīts, tur Holts būs kā pirmais numurs. Pērn mēs otro kārtu izgāzām tikai tāpēc, ka likām uz abiem kumeļiem (Holtu un Telkvistu), bet play off apstākļos tā diemžēl ir tikai zirgošanās.

Aizsargi

Aizsardzība kļuvusi viengabalaināka un prognozējamāka. Treneri ir noteikuši vairākas vienkāršas lietas, kas ir tikai jāizpilda (ripas izspēle no zonas). Rautakalio ir atkodis katra spēlētāja pašreizējo lietderību – piemēram, Ozoliņš savus mīnusus sakrāja sezonas sākumā, kad vēl visiem galvas griezās. Tagad tās ir skaidrākas un arī sūdi mazāki. Kapteinis netiek pārspēlēts. Tajā pašā laikā – tieši Ozo var dot papildus grūdienu vairākumā, kur viņa aktivitātes pagaidām tiek dozētas ar dalību otrajā maiņā. Pirmie ir Krišjānis ar Galviņu – neapšaubāmi, stabilākie aizsargi ar lielāko laiku laukumā. Tiesa, vairākumā ar viņu dalību sāk iezīmētie statiska vienveidība, ko pamainot – varam tikai būt ieguvēji.

Uzbrucēji

Vadošais trijnieks – Karsums, Sprukts, Miķelis - pa visiem kopā veido lauvas tiesu no komandas uzbrucēju gūtajiem vārtiem un piespēlēm. Sprukts šobrīd acīmredzami piedzīvo fiziskās formas kritumu un pretinieks arvien biežāk atrod pretzāles Miķeļa manevriem. Tajā pašā laikā citi meklējumi, pieteikt vēl kādu virknējumu pretinieku vārtu tuvumā, nav sanākuši. Gluži vai jāpabrīnās, kā ar tik kvalitātē ierobežotiem izpildītājiem esam nokļuvuši play off zonā. Rautakalio loģiku var saprast – ja nav izteiktu snaiperu, tad iespēlētas tiek tādas uzbrucēju maiņas, kas netaisa cundurus aizsardzībā. Vēl viena iezīme – katrā spēlē savas 10 minūtes uz ledus savāc arī ceturtie, kas izlīdzina slodzi uz citu kājām.

Treneris

Ja neskaita pašu spēlētāju mēģinājumus improvizēt, kas parāda viņu meistarības griestu augstumu, citādi „Dinamo” hokejs ir vienkāršāks par pastalu vai iešļūcenēm. Acīmredzot Rautakalio ir sapratis, ka no tirgus (Sējēja&Co pienesumā) viņam nesgaidīt nekādus brīnumus, tāpēc liek hokejistiem darīt uz laukuma pamata lietas, kas sākas aizsardzībā. Tomēr, sakot – vienkāršas – tas nenozīmē, glupas lietas. Galva ir vajadzīga arī šajā gadījumā. Tieši tāpēc mēs sastāvā neredzam vai maz redzam Bukartu, Štālu, arvien retāk – Podziņu, kurš bija pieradinājis līdzjutējus pie viļņu veidošanas, bet – tas bieži vien nav pamats komandas veiksmei. Arī skriešanā jāmeklē jēga – kāpēc to dari?

Menedžeris

Trenera nomaiņu pamatoja ar frāzi, ka „vajadzīga jauna kārtība”. Vadība pat teicās, ka esot gatava upurēt šo sezonu. Paskaitīsim. Sējējs pieslēdza Varju – pluss. Aizšāva garām ar Melinu, Nieminenu, Šindelu. Netrāpīja ar Lundmarku, kam bija iecerēta lielāka jauda. Luseniusa īstā sezona šajā līmenī būs nākamā. Jučers – iespēlēts, pluss. Hosa – tikai sentiments, bez loģikas... Aizsargi nemainījās. Ja vēl esam Gagarina kausa izcīņa tuvumā – nevar teikt, ka eksperiments nav sanācis. Tajā pašā laikā – noteikti varēja labāk. Vienmēr var.

Sajūtas

Katrs strādā savam vēderam – treneris prasa vienu, spēlētāji ieklausās, bet dara kaut ko citu – retāk, nekā sezonas sākumā, bet vienalga ar lielām galvām. Menedžments – arī dzīvo savrup komandas noskaņām. Ja tā nebūtu, tad šeit nebūtu Hosas. Kopējais gars – tas parādījies daudzās spēlēs, tomēr noturēt vidējo līmeni salīdzinoši augstu, viņi pagaidām nevar. Izgāztās mājas spēļu sērijas drīzāk ir psiholoģiska rakstura problēmas, bet tad jāvaicā – ko komandā dara pieaicinātie psihologi? Fiziskā gatavība – ja saprotam, kādu hokeju prasa jaunais treneris, tad gluži loģiski, ka kritumi sezonas laikā būs izteiktāki. Jo spēka uz laukuma jāpatērē vairāk. Vismaz to viņi dara, tāpēc esam šobrīd tabulā nosacītajā komforta zonā. Ar spēku... Tomēr, kādā brīdī klāt jāliek arī galvas, visiem - sākot ar treneri un beidzot ar menedžmentu.

  -4 [+] [-]

, 2012-01-16 10:50, pirms 13 gadiem
Nekas, nekas.. Miķelis, Karsums, Ozo un Holts zvaigžņu spēlē tā iedvesmos, ka beigās 4atā aizvilks komandu līdz finālam...

  +2 [+] [-]

, 2012-01-16 10:57, pirms 13 gadiem
Neredzu neko tādu, kas Rautakallio hokeju liek slavēt, vai izskaidro un attaisno iepriekš dzirdēto Šuplera nomelnošanas kampaņu. Uzlabojies vai pastiprinājies ir gandrīz nekas.

  +7 [+] [-]

, 2012-01-16 11:07, pirms 13 gadiem
Skaidrs ir viens,- ar Rīgu play-off viegli nebūs nevienam, arī SKA, taču pret SKA zaudēs jebkurš līdz pat finālam... Domāju, ka pirmo kārtu pārvarēsim, ja netrāpīsim uz Pēterburgu, taču TIKAI UN VIENĪGI pie nosacījuma, ka spēlēs visi uz 120%. Vesels būs Džeriņš (4 maiņā ar Bičevski un Podziņu), Ņiš-viš (otrajā ar Luceniusu un Hosu), labi un rezultatīvi spēlēs Lundmarks ( trešie - ar Vargu un Cipuli). Ja pāri bedrei tiks pirmie - Karsums- Sprukts- Rēdlihs, mums ir varianti... Vēl ir rezervē Štāls, Bukarts, Meija, Upītis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2012-01-16 11:09, pirms 13 gadiem
Ak Dievs...!!!! Nu nevar džeks beigt ņemties ar to Hosu!!! Saskaitiet cik reizes rakstā pieminēts Hosa(tāda neliela kontenta analīze)! Jau iepriekš Armandam esmu jautājis...ko viņam slovāki ir nodarījuši..!!?? 1 vārti 5 spēlēs slikti....citiem vieni vai nevieni pa visu sezonu...!!
Atļaušos piezīmēt, ka jau vairākus gadus Armanda rakstos par slovākiem iekš RD ir absolūti neobjektīvs!!!! Gribu piezīmēt, ka es pats arī par Hosu īpaši nefanoju, bet gan vērtēju pragmatiski....kā met pa vārtiem uzreiz diezgan bīstami....cipa met vai nemat..viss garām vai vēdarā...par aizsardzību...tas pats miķelis taisa tādus sūdus, ka stīvs var palikt. Katrā ziņā Hosas pirkums šo komandu nekādā veidā nepasliktina...tikai uzlabo. Vienīgi žēl, ka nav uzradusies tāda maiņa, ka pirmajai elpotu pakausī...tas visiem nāktu par labu.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-16 11:16, pirms 13 gadiem
Tomēr, šogad nav nekā izcila un ļoti peļama. Vislabākais apzīmējums būtu - Ir okej...

  -1 [+] [-]

, 2012-01-16 11:19, pirms 13 gadiem
Cipulis un Lucenius arī nav KHL iemetuši, turklāt pretinieks zin, kas ir Hosa. Viņi 100% noteikti viņurespektē vairāk nekā vfārtu priekšā atstātu Cipuli.
Intersanti, ka mūsu topošais miljonārs Miķelītis ir gaužām švaks palicis. Un viņam līdzi grismt visa komanda. Kas par iemeslu? Fiziskā sagatavotība. Tas ir visu komandas likstu pamatā. Tapēc nav goli, tapēc nav spiediens un spēles beigām...
Ar riteņa mīšanu tikai NHL veterāni play-off sērijā nodarbojas. Ŗiebj pilnīgi skatīties tās sapītās kājas un mūzīgo nespēju ripu normāli uzmest.
Tādu reklāmu LTV7 uztaisījuši ar Ozoliņa ierunātu tekstu, sviest kkāds, sirdis viņi atstājot... Kur?

  -2 [+] [-]

, 2012-01-16 11:20, pirms 13 gadiem
Kamēr Znaroks nebūs Dinamo treneris mēs neredzēsim, ne pretinieku noskriešanu, ne nospiešanu, ne arī pietiekamu motivāciju iemest trešos, ceturtos un piektos vārtus...

  +3 [+] [-]

, 2012-01-16 11:21, pirms 13 gadiem
Uzskatu ka esam ieguvuši treneri kas spēj pateikt to ko redz un ko domā, spēlētāji ir iemācījušies spēlēt agresīvāku hokeju un aktīvāk uzbrukt, dinamo vairs nespēlē tikai uz pretuzbrukumiem. Pats galvenais ka treneris ir licis saprast katram spēlētājam ko grib redzēt uz laukuma, bet ja nemāk vai neprot, tad nosēdina uz soliņa. Šobrīd komandā katram spēlētājam ir ierādīta viņa vieta, bet ja kāds cītīgi kapā, tad tas nepaliek bez ievērības, piemēram Meija ir ieguvis trenera atzinību un spēles laiku, vajadzētu to izmantot.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-16 11:23, pirms 13 gadiem
Cipam viens ir..bullīts spēles laikā ir punkts.

     [+] [-]

, 2012-01-16 11:46, pirms 13 gadiem
ko gribeet ja taa saucamais centrs Sprukts neciinaas vartu priekshaa ,piemeers izliida vienreiz vartu prieksha iesita golu (maskavas dinamo )spelee, mikjelim ar karsumu arii gruuti ja sprukts nepaliidz nu slidinaas un pa malaam vazajas , vispaar par komandu paliek nevienoziimiigi iespaidi,bet vienu es varu noteikti pateikt man patiik ka dinamo nespelee viss speles ar 2 numuru un tas man patiik))))nu un nevar neatziimet aizsardzibu))

  +6 [+] [-]

, 2012-01-16 11:47, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Kamēr Znaroks nebūs Dinamo treneris mēs neredzēsim, ne pretinieku noskriešanu, ne nospiešanu, ne arī pietiekamu motivāciju iemest trešos, ceturtos un piektos vārtus...
znaroks manaa uztveree ir stagnacijas procesaa ,man maskavas dinamo speles stils nepatiik

  +1 [+] [-]

, 2012-01-16 11:50, pirms 13 gadiem
[quote skudrinieks]
Bet uzdevums jau tieši ir tāds - iekļūt playoffā, un to arī Dinamo izpildīs. Vai tad ir kāda doma, ka būtu jātiek vēl tālāk? Tad jau vajadzētu 2x vairāk naudas.
[/quoteBeidz vienreiz tak izlikties par tizlaaku nekaa tu esi....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-01-16 12:43, pirms 13 gadiem
Armandam ir sanācis savstarpēji izslēdzošs sviests: "Ja esam septītie – precīzāk, izcīnām šo pozīciju regulārā čempionāta atlikušajās spēlēs – tad teorētiski iespējama arī pirmās kārtas pārvarēšana. Te gan nosacījums ar ierobežojumiem – ja pretī nāk Znaroks ar savējiem".

Znaroks mums var būt pretī divos gadījumos:

a) ja paši esam 6 vietā un OHK Dinamo ir trešie (pēc punktu skaita droši vien būs otrie, bet dabūs trešo nr., jo nav divīzijas uzvarētāji;
b) ja paši esam 8 vietā, OHK Dinamo sanāk baigais izraviens un apdzen SKA (ļoti maz ticams).

Tā kā ieteikums autoram drusku iedziļināties tajā ko raksta Bet nav jau laika iedziļināties, jo akli jāslavē Peka un jānoliek slovāki

  +2 [+] [-]

, 2012-01-16 12:53, pirms 13 gadiem
...bet uz kādu taču arī ir jāspēlē lai spēlē gūtu vairāk par 1.5 vārtiem!!! Tam arī Hosa tagad paņemts. Ja jau pārējie būtu tādi stāri, tad nevienu klāt nevajadzētu. Jā, aizsardzība tagad ir sakārtota(daudzmaz)...bet iemest nevaram. Un arī visiem komandā nav jānes klavieres...katrā komandā ir pāris snaiperi. Tas, ka Hosa nav labs aizsardzības spēlētājs, tas točna...bet salīdzinot ar iepriekšējo periodu RD...čalim ir pateikts, ka arī aizsardzībā jākapā, un viņš to dara....ko tad nozīmē viņa izmisīgais kritiens aizsardzības zonā cenšoties pretiniekam izsist ripu....!!!
lonja rakstīja: Paskaties uz spēles laiku Hosam kaut vai tikai vairākumā!Es saprotu,ka letiņi nevar iemest,bet viņiem dod spēles laiku,bet ja reiz Hossu pirka kā snaiperi-leģionāru,tad vajadzētu jau nu būt drusku rezultatīvākam...Vai arī atdevei būtu jābūt kā Lundmarkam!!Bet nekā no tā visa nav,ir tikai stabs iemetiena punktā,kurš gaida izspēli uz sevi un tad acis pārgriezis šķiļ pa vārtiem,pēc tam knapi aizklumburē līdz savai zonai un atkal stāv un skatās,kā pārējie kapā aizsardzībā...

  +4 [+] [-]

, 2012-01-16 12:55, pirms 13 gadiem
Piekrītu Armandam, ka Krišs ar Galviņu vairākumā baigi nekādi izskatās. Stāv uz zilās līnijas praktiski bez kustības un piespēlē pa perimetru vai lādē pa vārtiem, ar piebildi, ka absolūti nav tie labākie metēji. Pekka vēl nav mēģinājis vairākumā iespēlēt kādu uzbrucēju aizsarga pozīcijā - kaut vai to pašu Lundmarku vai Hossu.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-16 13:45, pirms 13 gadiem
vispirms jātiek PO - ar to, ka iemetam līdz diviem vārtiem spēlē priekš PO var nepietikt. ja veicas - nebūtu slikti tikt augstāk par 8.vietu, jo tad varam brīnuma gadījumā cerēt uz otro PO kārtu. Vairāk RD nav spējīgs mentāli - mēs nemākam grauzt ledu un kapāt PO režīmā līdz 8 uzvarām, kas dod konferences finālu un ir kaut kas vairāk nekā līdz šim. Vismaz ar šo sastāvu, kur ir 2ās - 3ās šķiras imports visās maiņās...

  +1 [+] [-]

, 2012-01-16 14:16, pirms 13 gadiem
Nu gan Armand Tu iebrauci auzās-Podziņam lietderības koeficients+2,Bukartam un Štālam 0.Tas gan laikam neliecina par sliktu spēli aizsardzībā,bet paskaties-cik ir Cipulim-7.Par ārzemnieku mīnusiem labāk nemaz nerunāsim!

     [+] [-]

, 2012-01-16 16:42, pirms 13 gadiem
Mums vienkāršī nav komandas kas fiziski var aizkapāties līdz konferences finālam. Ja jau pagājušu sezon kāds no RD bija tik piekusis pēc divām play-off kārtām, kad izlasē vairs spēka nebija uzspēlēt. Bet es ticu Kalvītim 5. gads KHL būs mūsējais. Ja nebūs, tad RD sāks pazust no līdzjutēju acīm, kaa tas ir noticis ar LV izlases Līdzjutēju atbalstu

  +2 [+] [-]

, 2012-01-16 18:07, pirms 13 gadiem
Fiziskā gatavība – ja saprotam, kādu hokeju prasa jaunais treneris, tad gluži loģiski, ka kritumi sezonas laikā būs izteiktāki. Jo spēka uz laukuma jāpatērē vairāk. Vismaz to viņi dara, tāpēc esam šobrīd tabulā nosacītajā komforta zonā!!!!!!!!!

Šim var piekrist ar gariem zobiem, ja tik nebūtu Loko traģēdija. Dinamo būtu devītie.
Faktiski nav jau konkurences uz to 8 vietu. Spartak atdodot savus spelētājus atteicās no cīņas par playoff šogad. lev pirmā sezona ir smaga. Vitjaz.......
Skatoties uz Lev, secinu, ka varbūt tas šuplers nebija tik slikts, kā viņu pasniedz Puče.

     [+] [-]

, 2012-01-16 18:41, pirms 13 gadiem
vienkāršifans rakstīja: Nu gan Armand Tu iebrauci auzās-Podziņam lietderības koeficients+2,Bukartam un Štālam 0.Tas gan laikam neliecina par sliktu spēli aizsardzībā,bet paskaties-cik ir Cipulim-7.Par ārzemnieku mīnusiem labāk nemaz nerunāsim!
Tev atkal tas Cipulis.. Cik spēlē Podziņš,Štāls un Bukarts? Un kad tie spēlē? Mazākumā, piemēram..

  +1 [+] [-]

, 2012-01-16 22:20, pirms 13 gadiem
Zips rakstīja: Tev atkal tas Cipulis.. Cik spēlē Podziņš,Štāls un Bukarts? Un kad tie spēlē? Mazākumā, piemēram..
Mazākumā taču spēlētājiem nerēķina +- koeficientu.Jā-man nav saprotama Cipuļa lietderība un ilgās spēles minūtes pie tik mazas rezultativitātes,bet to jau izlemj treneri,kam un cik ilgi spēlēt.Armanda rakstā bija minēts,ka minētie 3 spēlētāji nespēlē ar galvu un ir vājāki aizsardzībā-es gan domāju,ka statistika nemelo,jo no Cipuļa joņošanas pa laukumu lielas jēgas nav,jo mēs esam 7 ripas vairāk ielaiduši viņam esot laukumā.

     [+] [-]

, 2012-01-16 23:44, pirms 13 gadiem
airgix24 rakstīja: Fiziskā gatavība – ja saprotam, kādu hokeju prasa jaunais treneris, tad gluži loģiski, ka kritumi sezonas laikā būs izteiktāki. Jo spēka uz laukuma jāpatērē vairāk. Vismaz to viņi dara, tāpēc esam šobrīd tabulā nosacītajā komforta zonā!!!!!!!!!

Šim var piekrist ar gariem zobiem, ja tik nebūtu Loko traģēdija. Dinamo būtu devītie.
Faktiski nav jau konkurences uz to 8 vietu. Spartak atdodot savus spelētājus atteicās no cīņas par playoff šogad. lev pirmā sezona ir smaga. Vitjaz.......
Skatoties uz Lev, secinu, ka varbūt tas šuplers nebija tik slikts, kā viņu pasniedz Puče.
Loko varbūt šeit nav īsti vietā piesaukt (lai vieglas smiltis izciliem cilvēkiem un hokejistiem)
Ja viņi spēlētu savā divīzijā tad krietni mazāk punktu būti Minskai, Severstaļam, Torpedo un Alantam, jo nebūtu lieko savsparpējo spēļu un spēlu ar Vitjaz. Tāpēc ap to pašu 7-9 vietu mēs būtu arī tad.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-16 23:50, pirms 13 gadiem
Pēdējais SMS, ko nosūtīju - "SCE STOP". Ir apnicis maksāt par šādiem rakstiem pat tos 50 saņtikus nedēļā.

     [+] [-]

, 2012-01-17 11:18, pirms 13 gadiem
cicerons123456 rakstīja: znaroks manaa uztveree ir stagnacijas procesaa ,man maskavas dinamo speles stils nepatiik
Tev spēles stils var nepatikt, bet ja tas dod rezultātu, tad kas ir galvenais? "Skaisti" zaudējumi vai "nesmukas" uzvaras? Par "skaistiem" zaudējumiem punktus neviens nedod kamēr uzvara ir uzvara un poh#j kādā manierē viņa ir gūta!