Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

45. nedēļa. Elīna Babkina met

45. nedēļa. Elīna Babkina met
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Pagājušajā nedēļā Polijas kluba “Lotos Gdynia” basketboliste Elīna Babkina ne tikai darīja to, kas viņas sportā jādara, - meta pa grozu, bet darīja to veiksmīgi spēļu izšķirošajos brīžos.

Aizvadītajā nedēļā sezonas sākumā buksējušais Polijas klubs “Lotos Gdynia” tika pie divām uzvarām – vispirms Eirolīgas turnīrā, bet nedēļas beigās arī vietējā čempionātā. Abās spēlēs izšķirošie notikumi risinājās ar Elīnas vistiešāko līdzdalību.

Ceturtdien Elīna Babkina 6 sekundes pirms spēles beigām, kad rezultāts bija 88:87 Polijas vienības labā, realizēja 2 soda metienus, palīdzot klubam izcīnīt pirmo uzvaru Eirolīgā, B grupas cīņā savā laukumā pārspējot Horvātijas komandu “Gospič” (90:88). Elīnai 33:20 minūtēs 17 punktu (2p. 5/8, 3p. 1/1, 1p. 4/4), 5 izcīnītas atlēkušās bumbas, 3 rezultatīvas piespēles un 3 kļūdas. Panākums ļāva grupā pacelties uz 4. vietu.

Svētdien Gdiņas klubs viesos uzvarēja Polijas čempionāta spēlē "Energa Toruņ" vienību ar rezultātu 66:64, bet Babkina 8 sekundes pirms pamatlaika beigām izmantoja Bortelovas kļūdu, pārtvērot bumbu un ātrā uzbrukumā guva izšķirošos divus punktus. Mačā kopā viņai 29:13 minūtēs 10 punktu (2p. 3/10, 3p. 0/1, 1p. 4/5), 2 bumbas zem groziem, 3 rezultatīvas piespēles, 2 pārtvertas piespēles un 2 kļūdas. Uzvara klubam ļāva pakāpties uz 5. vietu turnīra tabulā.

Vēl iespaidīgāki rādītāji divās aizvadītajās spēlēs bija Elīnas komandas biedrenei Latvijas izlasē centra spēlētājai Zanei Tamanei Ungārijas kluba “MKB Euroleasing” rindās, taču svaru kausus par labu Babkinai nosvēra tas, ka labā statistika tika uzrādīta pārliecinošā uzvarā Ungārijas čempionāta spēlē (tas nemazina Tamanes nopelnus šīs uzvaras izcīnīšanā – lieliska spēle!), savukārt Eirolīgas mačā izbraukumā tika zaudēts spēcīgajai Turcijas “Fenerbahce”. Ja tā statistika, kas Zanei nedēļas nogalē padevās viesos pret Solnokas vienību (92:65 uzvarā 31 minūtē gūti 24 punkti (2p. 12/15), izcīnītas 11 atlēkušās bumbas un nopelnīts labākais lietderības koeficients 39!), viņai būtu bijusi trešdienas Eirolīgas izbraukuma spēlē pret Daienas Taurasi un Penijas Teilores pārstāvēto Turcijas „Fenerbahce”, Tamane būtu ne tikai „SA+” nedēļas spēlētāja, bet par viņas sniegumu „dūktu” visa basketbola Eiropa. Tomēr arī Stambulā piedzīvotais pirmais zaudējums trijās līdzšinējās cīņās komandu joprojām ierindo augstāk turnīra tabulā kā slaveno Maskavas apgabala „Sparta&K”. Latvijas izlases centra spēlētājai 27:14 minūtēs 8 punkti (2p. 4/7), 8 atlēkušās bumbas, 2 kļūdas un 2 bloķēti pretinieču metieni.

Vienu no retajām reizēm šogad iepriecināja arī Latvijas klubu futbolisti, „Triobet Baltijas līgas” astotdaļfināla spēlēs. Vispirms ceturtdaļfināla spēlēm pavasarī kvalificējās „Ventspils”, pēc zaudējuma Igaunijas „Nomme Kalju” pirmajā mačā ar 1:2, svinot uzvaru atbildes spēlē savā laukumā ar 4:1, pēc tam „Skonto”, pēc 3:2 uzvaras viesos pār „Tauras” savās mājās nosargājot neizšķirtu 0:0, un visbeidzot „Liepājas Metalurgs” pēc zaudējuma pirmajā spēlē Lietuvas „Bangai” (0:1), Liepājā sagrāva ciemiņus ar 4:1. Tādejādi no astoņām ceturtdaļfinālistēm četras pārstāvēs Latviju – vēl arī „Jūrmala-VV”. Kurš teica, ka Latvijā spēlētais futbols ir teju švakākais Baltijā?

Iepriecināja arī jaunā maiņa. Muonio (Somija) FIS distanču slēpošanas sacensībās 1,4km sprinta distancē brīvajā stilā 18 gadus vecais Rinalds Kostjukovs ne tikai uzrādīja trešo labāko laiku starp junioriem, bet apsteidza arī tādus pazīstamus slēpotājus kā olimpisko spēļu medaļnieku Jaku Mae (Igaunija), Lorisu Frasnelli (Itālija), pasaules junioru U-23 čempionu Alesu Razimu (Čehija), kā arī uzrādīja vienādu rezultātu ar Vankūveras olimpiādes bronzas medaļas ieguvēju stafetē Martinu Koukalu (Čehija).

Savukārt pēc 18. dzimšanas dienas nosvinēšanas piektdien svētdien uz Slovēnijas galvaspilsētu parakstīt līgumu ar šosezon lieliski ULEB Eirolīgā startējošo Ļubļanas „Olimpiju” izlidoja jaunais basketbolists Dāvis Bertāns. Pagaidām gan vieta kluba fārmklubā, taču nākotnē... daudz kas būs atkarīgs no paša pieliktā darba un treniņu un izaugsmes iespējām Slovēnijā.

     [+] [-]

, 2010-11-15 22:11, pirms 14 gadiem
SPORT.TVP.PL ja Babkina apstājas grūti to nosaukt par "ātro" uzbrukumu... bet nu ko es te fantazēju, ka kāds šeit rakstītu kaut ko ko būtu pats redzējis nevis mēģinātu izzīst no statistikām un play-by-play