Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"LMT virslīgas" rangā jauns līderis

"LMT virslīgas" rangā jauns līderis
"Liepājas metalurga" un "Ventspils" savstarpējā spēle ietekmēja arī "LMT virslīgas" ranga tabulu.

Turpinām veidot Latvijas futbola čempionāta "LMT virslīgas" komandu ranga tabulu. Nospēlētas vēl trīs kārtas čempionātā, kā arī ir aizvadītas spēles Latvijas kausa izcīņas pusfinālā un Baltijas līgas ceturtdaļfinālā. Pēc mūsu apsvērumiem ir nomainījies ranga līderis.

"LMT virslīgas" klubu rangs (19.04. - 14.05.)

1. (2.) "Ventspils"
ar "Tranzītu" 2:0
ar "Blāzmu" 1:0
ar "Liepājas metalurgu" 0:0

Latvijas čempionātā "Ventspils" pamocījās mačā pret "Blāzmu" (vēl 20 minūtes pirms spēles beigām bija 0:0), tomēr izcīnīja uzvaru gan šajā, gan iepriekšējā spēlē pret savu fārmklubu. Neizšķirts Liepājā drīzāk ir izdevīgs ventspilniekiem, nevis pašreizējiem čempioniem. "Ventspils" komandas pozitīvajā bilancē var ierakstīt arī uzvaru Baltijas līgas ceturtdaļfinālā pret Lietuvas "Vētru" (1:0).

2. (1.) Rīgas "Skonto"
ar "Olimpu/RFS" 3:1
ar "Jelgavu" 3:5 no 11m (1:1)
ar "Tranzītu" 5:0
ar "Blāzmu" 3:1

Latvijas čempionātā "Skonto" futbolisti turpināja spēlēt pārliecinoši, pagarinot uzvaru sēriju līdz piecām, toties abos kausa izcīņas mačos, kur daudz ko izšķir raksturs un rūdījums, viņi piedzīvoja zaudējumus. Vispirms Latvijas kausa izcīņas pusfinālā pret "Jelgavu" - viss izšķīrās 11 metru soda sitienos, taču nevarēja apgalvot, ka "Skonto" ar savu sniegumu bija pelnījis uzvaru 90 vai 120 minūtēs. Pēc tam "Skonto" neveiksmīgi nospēlēja arī Baltijas līgas ceturtdaļfināla atbildes maču pret "Liepājas metalurgu" - 0:1. Tiesa, šo rezultātu ietekmēja tiesneša kļūdas, kuras mača delegāts no ložas gan nesaskatīja.

3. (3.) "Liepājas metalurgs"
ar "Jaunību" 3:2
ar "Daugavu" 1:1
ar "Ventspili" 0:0

"Liepājas metalurgs" ar milzu pūlēm pieveica "LMT virslīgas" jaunpienācēju "Jaunību", izlaida uzvaru mačā ar Daugavpils "Daugavu" un blāvi nospēlēja ar "Ventspili". Pašreizējo čempionu vienīgais mierinājums bija uzvara arī otrajā Baltijas līgas ceturtdaļfināla mačā pret "Skonto" - Rīgā ar 1:0.

4. (5.) "Jūrmala-VV"
ar "Jelgavu" 2:1
ar "Olimpu/RFS" 3:1
ar "Jaunību" 0:1
ar "Olimpu/RFS" 2:0

Vispirms "Jūrmala-VV" izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru pār "Jelgavu", jo starp šīm komandām (un arī "Daugavu") tiek gaidīta cīņa par ceturto vietu. Vēl Vladimira Babičeva vadītie futbolisti divreiz apspēlēja "olimpiešus", un pirmā no šīm uzvarām pavēra ceļu uz Latvijas kausa izcīņas finālu. Toties neprātīgā tieksme mača beigās izraut uzvaru cīņā ar "Jaunību" noveda pie pretuzbrukuma un negaidīta zaudējuma ar 0:1.

5. (4.) "Jelgava"
ar "Jūrmalu-VV" 1:2
ar "Skonto" 5:3 no 11m (1:1)
ar "Olimpu/RFS" 4:0
ar "Tranzit" 1:1

"Jelgavas" futbolisti, pieveikdami "Skonto" komandu Latvijas kausa izcīņas pusfinālā, ierakstīja spožu lappusi sava kluba vēsturē. Turpretī Latvijas čempionātā komanda spēlēja nestabili. Pateicoties Oļega Malašenoka "hat-trick", sanāca graujoša uzvara pār "Olimpu/RFS", taču pārējos divos mačos izdevās izcīnīt tikai vienu punktu.

6. (7.) Daugavpils "Daugava"
ar "Blāzmu" 1:3
ar "Liepājas metalurgu" 1:1
ar "Jaunību" 1:1

Daugavpils futbolisti nopietni cīnījās ar pašreizējo Latvijas čempionu, un mača kompensācijas laikā viņu cīņa līdz galam tika atlagota ar neizšķirtu. Toties pārējās divās spēlēs ar vājākiem pretiniekiem "Daugavai" pietrūka koncentrācijas, tāpēc tikai viens punkts.

7. (8.) Rēzeknes "Blāzma"
ar "Daugavu" 3:1
ar "Ventspili" 0:1
ar "Skonto" 1:3

Rēzeknes "Blāzma" uzvarēja Latgales derbijā un mēģināja paspēkoties divos mačos ar lielā trijnieka klubiem. Nopelnītie trīs punkti komplektā ar cīņassparu ļāva pakāpties par vienu vietu mūsu ranga tabulā.

8. (10.) Rīgas "Jaunība"
ar "Liepājas metalurgu" 2:3
ar "Jūrmalu-VV" 1:0
ar "Daugavu" 1:1

"Jaunības" futbolisti čempionāta pirmajos divos mačos nespēja gūt nevienus vārtus un neizcīnīja nevienu punktu. Turpretī nākamajās trijās spēlēs viņi allaž guva vismaz vienus vārtus. Mačos pret "Jaunību" liepājnieki ar izbīli tika pie trim punktiem, bet nākamie divi pretinieki pameta laukumu ar nolaistām galvām.

9. (6.) Rīgas "Olimps/RFS"
ar "Skonto" 1:3
ar "Jūrmalu-VV" 1:3
ar "Jelgavu" 0:4
ar "Jūrmalu-VV" 0:2

Četri zaudējumi četrās spēlēs - tāda ir jauniešu komandas bilance uzreiz pēc cerīgā sezonas iesākuma. "Olimps/RFS" pēc zaudējuma ar 1:3 "Jūrmalai-VV" izstājās no Latvijas kausa, bet čempionāta tabulā noslīdēja uz pēdējo rindiņu. Mūsu rangā "olimpieši" pagaidām vēl ir pirmspēdējie.

10. (9.) Ventspils "Tranzit"
ar "Ventspili" 0:2
ar "Skonto" 0:5
ar "Jelgavu" 1:1

"Tranzit" aizvadītajos mačos it kā nenotika nekas ārkārtējs, jo komanda piedzīvoja prognozējamus zaudējumus pret "Ventspili" un "Skonto". Nopelnītais punkts pret "Jelgavu", mūsuprāt, nepaglāba no pēdējās vietas, jo līdzšinējā pastarīte "Jaunība" šajā periodā spēlēja labāk.

Iekavās norādīta vieta iepriekšējā ranga tabulā.