Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Atstāt nedrīkst atbrīvot

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Atstāt nedrīkst atbrīvot
Broks Troters sezonas laikā kļuva par vienu no Rīgas "Dinamo" līderiem un publikas mīluļiem
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Rīgas "Dinamo" hokeja komandai, neatkarīgi no spēles iznākuma trešdien Jaroslavļā un līdz ar to sezonas garuma, drīz būs jāpārskata savi leģionāri. Kuru atstāt, kuru - nedrīkst atstāt, bet kuru nedrīkst atbrīvot. Komatu likšana virsraktā teiktajam nav aiz kalniem. Ja tie būtu jāliek jeb jāizšķiras jau tagad?

Pašreiz Rīgas "Dinamo" ir septiņi ārzemju hokejisti - abi vārtsargi Kriss Holts un Mikaēls Tellkvists, kā arī Tomašs Surovijs, Marks Hartigans, Broks Troters, Roberts Petrovickis un Vitālijs Karamnovs. Līgumi arī uz nākamo sezonu ir Holtam, Troteram un Karamnovam. Jebkuru līgumu var lauzt, pēc sezonas pārtraukt vai izpirkt, tā ka nav akmenī iecirsts, ka Holts, Troters un Karamnovs noteikti būs Rīgas "Dinamo" arī nākamsezon, bet tie, kuriem līgums beidzas, noteikti nepaliks.

Par Holta un Trotera lietderību un noderību komandai, šķiet, neviens nešaubās. Holts par publikas mīluli (kas, protams, arī vēl neko negarantē) kļuva jau kopš sezonas sākuma, viņam arī par spīti ne visai veiksmīgām dažām epizodēm pēdējās spēlēs pret Jaroslavļu ir laba reputācija visā līgā. Ja nenotiks šobrīd neiespējamais un Rīgā neatgriezīsies Edgars Masaļskis, kuru savās rindās noteikti grib paturēt Hantimasijskas "Jugra", tad vārtsargs-muzikants Holts visticamāk paliks. Arī Masaļska atgriešanās nebūs galvenais iemesls Holta nepalikšanai. Troters sezonas pirmajā pusē tika daudz kritizēts, daudzi karstgalvji viņu jau dzina prom, bet tagad Broks ir viens no komandas līderiem, viens no tās motoriem. Jāpaliek. Par to, šķiet, balsotu lielākā daļa un kluba vadībai nebūtu iebildumu arī no hokejista lietderības (statistikas) vai cilvēciskā viedokļa. Karamnovs ir jaunākais no leģionāriem, pirms sezonas viņš labi izskatījās turnīros un pārbaudes spēlēs, taču kļūt par stabilu pamatsastāva spēlētāju KHL komandā vēl nebija nobriedis (regulārajā turnīrā piedalījās 18 spēles ar caurmērā 10 minūšu laiku laukumā un izdarīja 2 rezultatīvas piespēles). Nav šaubu - gudrs spēlētājs un, iespējams, ka nākamsezon viņa statuss komandā jau būs pavisam cits, jo Vitālijs arī tika paņemts ar domu ne jau šodien gāzt kalnus, bet gan kā nākotnes - 2011./2012. gada sezonas - spēlētājs. Iespējams, ka paliek visi trīs, iespējams - neviens, iespējams - viens vai divi, jo, piemēram, gan Holtam, gan Troteram būtu iemesls lūht pārskatīt līgumus un padarīt tos vēl kaut nedaudz labākus. Katrā ziņā no viņu puses tas nebūtu nekorekti. Karamnovam savukārt būs jābūt priecīgam, ja viņam dos daudz lielāku iespēju nekā līdz šim sevi apliecināt KHL komandā.

Ja paliek Holts, tad ir iemesls atstāt arī Tellkvistu? Viedokļi noteikti dalās. Rīdziniekiem šosezon ir viens no labākajiem vārtsargu pāriem visā KHL, turklāt tie pēc sava spēles stila ir dažādi vārtsargi. To atzina arī slavenais Vladislavs Tretjaks, trāpīgi abus salīdzinādams: "Tellkvists ir tipisks zviedru vārtsargu skolas pārstāvis ar izkoptu spēles tehniku, dažkārt pat perfekts šajā ziņā. Nko lieku vārtos nedara. Holts tehniskā ziņā nav tik labs, ta;cu viņš ir jaunāks, turklāt Holtam ir vārtsargam tik svarīga un pat neaizstājama īpašība - viņš var "noķert" tādu iedvesmu, ka viņu nav iespējams pārspēt, viņš tādā veidā var emocionāli iedvesmot visu komandu." Kluba vadībai katrā ziņā būs jāpalauza galva, ko darīt ar pieredzējušo zviedru. Lēmums būs atkarīgs gan no iespējamajām Tellkvista prasībām, gan no tā, kas būs noskatīts vārtsargu tirgū, gan no jau pieminētās, bet pašreiz šķietami neticamās Masaļska atgriešanās. Holts pirmais, bet viņa dublieris kāds no jaunajiem talantīgajiem pašmāju vārtsargiem? Nav izslēgts arī tāds variants, taču tas ir diezgn riskants - nav mums pašreiz (bez Masaļska) vārtsarga, kurš būtu gatavs stāties KHL čempionātā vārtos nevis tad, kad vairs nav neviena cita, kas spēlē, bet gan stabila otrā vārtsarga lomā. No otras puses - ja tādu negatavosim KHL spēļu apstākļos, tad arī tāda nebūs.

Surovija un Hartigana ieguldījums dažādos sezonas posmos bija dažāds un tieši šis vienmērīgi laba snieguma trūkums var kļūt par iemeslu, kāpēc abi Rīgā nepaliks. Viņi ir labi hokejisti, regulārajā turnīrā guva attiecīgi 13 un 16 vārtus, Hartigans ir viens no rezultatīvākajiem gagarina kausa izcīņā, taču... Vietā atcerēties visnotaļ atbalstāmo (pieļauju, ka daudzu arī neatbalstāmo) Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžera Normunda Sējēja pieeju leģionāru atlasē - proti, visu izšķir ne tikai meistarība un statistika, kaut gan tās tiek ievērotas un vērtētas vispirms, bet arī hokejista mērķtiecība, vēlme sevi paliecināt un kaut ko sasniegt. Piemēram - spilgti apliecināt sevi KHL, lai pēc sezonas dotos uz NHL. Netrūkst hokejistu, kuri sitas pa AHL, kuri cer, tiecas, bet kā netiek, tā netiek NHL un kuru labprāt labāk spēlētu KHL, lai sevi apliecinātu. Ja komandā ir 3-4 tādi leģionāri, tad komanda konkrētajā sezonā ir tikai ieguvēja. Protams, tas nenozīmē, ka jau pieredzējuši spēlētāji vairs neder, katrs tomēr ir citādāks, cits arī 30 gadu vecumā spēlē ar tādu iedvesmu un pašatdevi, ka ir paraugs jebkuram jaunajam. Tā ka pie Surovija un Hartigana jautājuma kluba vadība vēl ne vienreiz vien atgriezīsies neatgarīgi no tā, kā abi aizvadīs spēli trešdien Jaroslavļā un cik spēļu dinamiešiem šosezon vēl būs.

Maz ticams, ka komandā paliks Roberts Petrovickis, kurš otro sezonu pēc kārtas ielec tajā kā ejošā vilcienā - proti, jau sezonas gaitā, turklāt situācijā, kad sastāvā vajadzēja aizlāpīt robus. Petrovickis tos arī, cik un kā vien spēja, aizlāpīja, bet... Pieredzējušā slovaku uzbrucēja statistika te pat nav noteicošā (kaut arī mazsvarīga tā nav), gluži vienkārši - visam ir savs laiks. Attiecībā uz ārzemju uzbrucējiem mazsvarīgi nebūs arī tas, kāda situācija būs ar Kasparu Daugaviņu, tiesības uz kuru tagad pieder Rīgas "Dinamo". Kaspars aizvada labu sezonu AHL, bet vai ar to pietiks, lai tiktu Otavas "Senatoru" rindās un vai izdosies tajā tikt - tas vēl ir jautājums. Vai Daugaviņš gribēs vēl vienu sezonu spēlēt AHL? Ne mazāks jautājums. Sezonu starplaiks būs interesants.

Diezgan reāli, ka nākamsezon Rīgas "Dinamo" rindās no pašreizējiem leģionāriem paliks Holts un Troters (to nemaz nav grūti paredzēt, kas gan nenozīmē, ka tā arī notiks), droši vien, ka tiks dota iespēja Karamnovam, bet pārējie vēl kādu laiku paliks zem jautājuma. Galu galā - nebūt ne pēdējais faktors ir arī kluba rocība, no kuras atkarīga ne tikai ārzemnieku piesaistīšana (noturēšana), bet arī pašmāju labāko spēlētāju saglabāšana, kas arī pēc šīs sezonas būs "Dinamo" vadības primārais uzdevums.

1 2 42 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2011-03-15 12:22, pirms 13 gadiem
Ar vārtsargiem mums it kā būtu daudzmaz kārtībā ,bet aizsardzības līnija jau nu gan ,nākošsezon, vajadzētu pastiprināt!

  -2 [+] [-]

, 2011-03-15 12:25, pirms 13 gadiem
Raksts par neko.

 +19 [+] [-]

, 2011-03-15 12:26, pirms 13 gadiem
Neko jaunu no šī raksta uzzināt nevar...

  +2 [+] [-]

, 2011-03-15 12:30, pirms 13 gadiem
Vidziņš rakstīja: Ar vārtsargiem mums it kā būtu daudzmaz kārtībā ,bet aizsardzības līnija jau nu gan ,nākošsezon, vajadzētu pastiprināt!
Vartsargi ir koks ar diviem galiem. Skatoties kā uz to visu paskatās. Ja vērtējam regulāro sezonu, tad varētu piekrist, ka ar vārtsargiem viss ir kārtībā. Savukār izslēgšanas spēlēs abi vārtsargi demonstrēja tikai tīri epizodiski tādu sniegumu, kāds ir nepieciešams leģionāram. Mans uzskats ir tāds, ka ir nepieciešams viens augstas klases vārtsargs, otrs KHL vidusmēra vārtsargs ( kāds no jekuras komandas otrajiem vārtsargiem ) un Lūsiņš. Aizsardzība protams ir zem katras kritikas. Bez Ozo, Reķa vairāk nevienu stabilu tur neredzu. Ja par leģionāriem-laikuma spēlētājiem, tad vienīgi kam jāpaliek ir Troters, pārējie jāmaina.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-15 12:31, pirms 13 gadiem
Jāpalaiž vaļā Telkvists, Surovijs, Hartigans, Petrovickis, Karamnovs. Ja par Suroviju vēl ir jautājums, jo viņš ir cīnītājs, kurš vienkārši nav pietiekoši meistarīgs, tad par pārējiem jautājumu nav. Telkvists ir labs vārtusargs un bija pelnījis lielāku uzticību no treneriem, bet diemžēl patraucēja, arī savainojumi. Un mums nav nepieciešams dārgs otrais vārtusargs, ja Holts ir labs pirmais. Vēl, taču ir Lūsiņš, jāpaņem kaut kāds Raitums un vārtusargu līnija stabila un gatava.

     [+] [-]

, 2011-03-15 12:33, pirms 13 gadiem
kasparello99 rakstīja: Vartsargi ir koks ar diviem galiem. Skatoties kā uz to visu paskatās. Ja vērtējam regulāro sezonu, tad varētu piekrist, ka ar vārtsargiem viss ir kārtībā. Savukār izslēgšanas spēlēs abi vārtsargi demonstrēja tikai tīri epizodiski tādu sniegumu, kāds ir nepieciešams leģionāram. Mans uzskats ir tāds, ka ir nepieciešams viens augstas klases vārtsargs, otrs KHL vidusmēra vārtsargs ( kāds no jekuras komandas otrajiem vārtsargiem ) un Lūsiņš. Aizsardzība protams ir zem katras kritikas. Bez Ozo, Reķa vairāk nevienu stabilu tur neredzu. Ja par leģionāriem-laikuma spēlētājiem, tad vienīgi kam jāpaliek ir Troters, pārējie jāmaina.
Nez kur to no Ozo to stabilitāti aizsardzībā saskati?
Slēpts komentārs: Raitcha

     [+] [-]

, 2011-03-15 12:41, pirms 13 gadiem
Salabo, lūdzu, kļūdas. Brīžiem nav vienkārši lasāms

  +9 [+] [-]

, 2011-03-15 12:44, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Nez kur to no Ozo to stabilitāti aizsardzībā saskati?
Aizsardzībā viņš tiešām nav starp stabilākajiem, bet viņš izcili dara citas lietas. Mūsu jaunie aizsargi ļoti reti prot iedot kvalitatīvu pirmo piespēli uzbrukuma uzsākšanai - viņš to prot ļoti labi. Par viņa lietderību vairākumā, šķiet, vispār nav jādiskutē.

Protams, ka tas vairs nav tas pats Ozo, kas izcīnīja Stenlija kausu, tomēr KHL viņš vēl ir ļoti noderīgs. Galu galā, arī cilvēki, kas kaut ko jēdz hokejā un paši ir tajā iekšā, tieši viņu sauc par vienu no labākajiem līgā.

Cibuļskis šosezon ir "atvēries" tieši pateicoties spēlēšanai vienā pārī ar Ozo. Pagājušajā sezonā viņš vēl bija daudz biklāks.

  +5 [+] [-]

, 2011-03-15 12:44, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Anatolijs jau sāk speizt uz spekulācijām ar spēlētājiem?
Ja godīgi, kādēļ lai paturētu Troteru? Kādēļ? Iemestie goli? Māk vadīties? Dārziņš ar miķeli ar māk vadīties, nafig trīs tādus vienā maiņā? Viņš ir kanādieties, kurš no spēka spēles mūka ar līkumu. Viņš nemaz nav centrs, un nemaz neprot spēlēt kā centrs, ne viņš aizsardzībā atgriežas kā nākas, ne iemetienus var paņemt, kā Kanādiešu leģionārām pienāktos... Tā kā ir līgums uz vēl vienu gadu, pie pirmās izdevības uz daudz maz sakarīgu maiņu...
Varbut tadel, ka ar vinu kopa Darzina un Redlihs praktiski lido pa laukumu un shi maina otraja sezonas puse ir gandriz katra spele bistama? Nekas tamlidzigs nav bijis ne ar Spruktu, ne Kariju centra, nemaz nerunajot par Berzinu, Dzerinu un vel citiem Suplera eksperimentiem.

  +5 [+] [-]

, 2011-03-15 12:48, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Anatolijs jau sāk speizt uz spekulācijām ar spēlētājiem?
Ja godīgi, kādēļ lai paturētu Troteru? Kādēļ? Iemestie goli? Māk vadīties? Dārziņš ar miķeli ar māk vadīties, nafig trīs tādus vienā maiņā? Viņš ir kanādieties, kurš no spēka spēles mūka ar līkumu. Viņš nemaz nav centrs, un nemaz neprot spēlēt kā centrs, ne viņš aizsardzībā atgriežas kā nākas, ne iemetienus var paņemt, kā Kanādiešu leģionārām pienāktos... Tā kā ir līgums uz vēl vienu gadu, pie pirmās izdevības uz daudz maz sakarīgu maiņu...
Kādēļ paturēt Troteru? Tādēļ, lai viņu atlaižot, Troteram nebūtu jāmaksā kompensācija 25% apmērā no VISAS nākamās sezonas algas. (skat. KHL reglamentu)

  +5 [+] [-]

, 2011-03-15 12:48, pirms 13 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Raksts par neko.
Rakstā tiešām nav precīzi pateikts, kur atlaidīs, kuru nē. Raksts, lai veicinātu pārdomas, izvērtētu, padomātu. Attiecīgi, kam šai ziņā ir problēmas, raksts tiešām ir par neko

  +1 [+] [-]

, 2011-03-15 12:50, pirms 13 gadiem
Jāatstāj :
Vārtsargi ...Holts , Lūsiņš , Gudļevskis( vai kāds cits latviešu vārtsargs)

Aizsargi ...Ozo ,Reķis, Cibuļskis , Andersons ...Ceturtai maiņai no HK Rīga 18-20 g. veci džeki. Pāris Z-amerikāņi , ar prasmi '' tīrīt'' savu vārtu priekšu un metienu no zilās līnijas .Spēles ar Dinamo M. un Lokomotīvi parādīja cik bezpalīdzīgi un nemākulīgi mūsu pašu bāliņi spēlē aizsardzībā .....Dienžēl
Uzbrukums .Niživijs , Surovijs (kaut daudziem nepatīk es atstātu )......leģionārs
Sprukts , Karsums , Štāls ...vai leģionārs
Miķelis , Lauris , Broks
Ceturtie ....Podziņš ......un šeit var būt daudz variantu , bet tikai ne leģionārs

  +3 [+] [-]

, 2011-03-15 12:50, pirms 13 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Jāpalaiž vaļā Telkvists, Surovijs, Hartigans, Petrovickis, Karamnovs. Ja par Suroviju vēl ir jautājums, jo viņš ir cīnītājs, kurš vienkārši nav pietiekoši meistarīgs, tad par pārējiem jautājumu nav. Telkvists ir labs vārtusargs un bija pelnījis lielāku uzticību no treneriem, bet diemžēl patraucēja, arī savainojumi. Un mums nav nepieciešams dārgs otrais vārtusargs, ja Holts ir labs pirmais. Vēl, taču ir Lūsiņš, jāpaņem kaut kāds Raitums un vārtusargu līnija stabila un gatava.
Ar šo es iemantošu daudzu Holta fanu nemīlestību, bet, manuprāt, Telkvists tomēr ir labāks par Holtu. diezin vai Holts ir īsts pirmais numurs. Bet īsti labam pirmajam vārtsargam Rīgai atkal nepietiks naudas. Par Suroviju un Hartiganu - lai viņi iet, ja tikai vietā nepaņem kaut kādus iguldenus.

  +4 [+] [-]

, 2011-03-15 12:55, pirms 13 gadiem
vajag nevis pastipriņāt aizsrdzību, bet aizsargiem rīkot treniņus ar metieniem. es jūļa vietā vispār katram!!!! kas spēles laikā nespēja trāpīt tukšā vārtu daļā(teiksim kā lauris kad nespēja kājsargam pacelt) liktu mestu 200-300 metienus nākamā treniņā, aizsargiem iemācītu šķelt, lai man piedod, protams, visi profi, bet ja nemet treniņos simtiem reižu tas metiens nekad arī nebūs, a ja nav metiena nafig aizsargs vajadzīgs, vairākumā tad vajag ar 5iem uzbrucējiem maukt, sviests.

pats Lauris teica ka netrenē metienu neviens komandā, un tad brīnām ka nevienam komandā nav metiena, āksti, metienam jābūt automātā, pofig kāds nogurums, pofig kas pretī, ja grib iemest stūrī tad tur arī jātrāpa, tas atšķir viduvējību no profa.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-15 12:55, pirms 13 gadiem
Ulrihs rakstīja: Varbut tadel, ka ar vinu kopa Darzina un Redlihs praktiski lido pa laukumu un shi maina otraja sezonas puse ir gandriz katra spele bistama? Nekas tamlidzigs nav bijis ne ar Spruktu, ne Kariju centra, nemaz nerunajot par Berzinu, Dzerinu un vel citiem Suplera eksperimentiem.
Kamēr viņi spēj iemest vairāk kā ielaizt, vēl varētu neko neteikt...
Lai jau viņi velk to komandu, bet ja ir trīs uzbrucēji, kuri visai bieži paliek aiz četriem pretinieku spēlētājiem atgriežoties aizsardzībā, tas nav slavējams rezultāts...
2. Lidot, vēl nav iemest golu. Vakar šī maiņa ui kā lidoja, ui, kā tamborējās gar bortiņiem, kur ir goli?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-15 12:57, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Aizsardzībā viņš tiešām nav starp stabilākajiem, bet viņš izcili dara citas lietas. Mūsu jaunie aizsargi ļoti reti prot iedot kvalitatīvu pirmo piespēli uzbrukuma uzsākšanai - viņš to prot ļoti labi. Par viņa lietderību vairākumā, šķiet, vispār nav jādiskutē.

Protams, ka tas vairs nav tas pats Ozo, kas izcīnīja Stenlija kausu, tomēr KHL viņš vēl ir ļoti noderīgs. Galu galā, arī cilvēki, kas kaut ko jēdz hokejā un paši ir tajā iekšā, tieši viņu sauc par vienu no labākajiem līgā.

Cibuļskis šosezon ir "atvēries" tieši pateicoties spēlēšanai vienā pārī ar Ozo. Pagājušajā sezonā viņš vēl bija daudz biklāks.
Es jau tikai atbalstu viedokli, un visu, ko saka par viņu uzbrukuma fāzē, bet muļķības runā tas, kas viņu slavē par aizsardzību... Viņš nekad nav spēlējis un nespēlēs šai postenī izcili. Kā viņš vakar krita iekšā runājot tieši par aizsardzību... Nu var slavēt, var, bet ne jau ar Reķi likt vienā plauktiņā par AIZSARDZĪBU runājot.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-15 13:03, pirms 13 gadiem
Troters labs uzbrukumā. Labi sokas pārī ar Miķeli un Dārziņu. Aizsardzībā gan būtu jāpieliek, bet kopumā labi tiek galā - pret Maskavu cik vairākumus nerealizēja. Play ofos man patika arī Hartigans, ja kas - nezinu kā tas ir pie mums, bet NHL ļoti tiek cienīti spēlētāji, kas tieši play ofos sevi parāda. Tā ka te ir ko padomāt.

  +8 [+] [-]

, 2011-03-15 13:09, pirms 13 gadiem
1. Ja ir noslēgts darba līgums, kādas Troteram un Holtam ir tiesības prasīt algas pielikumu??? Precīzāk sakot prasīt viņi jau var, bet apšaubu, vai kāds pasaules klubs viņiem to paaugstinātu, ja ir parakstīts līgums par citu summu.

2. Ir pilnīgi skaidrs, ka komandā nepaliks ne Hartigans ne Surovijs, jo Sējējs meklē zvaigznītes, kuras uzplaiksnīs tieši Rīgā, tādus, kas savu līgumu atpelna ar uzviju, nevis tos, kas nospēlē vairāk vai mazāk adekvāti ciparam savā kontraktā.

3. Rakstā faktiski netiek analizēts jautājums, kāda tipa spēlētāji mums šogad pietrūka lai nostartētu labāk, kāds papildinājums iespējams no junioru komandas, lai vispār saprastu, kas mums nākamsezon būs nepieciešams no leģionāru lauciņa.

4. No kurienes tik pārliecinošs viedoklis, ka Masaļskis paliks Jugrā? Kāpēc KHL klubam vajag 2. vārtsargu leģionāru, kuram pa sezonu bija dažas labas spēles un 3 izcilas spēles izslēgšanas spēlēs?

5. Masaļska relatīvi neveiksmīgā sezona, manuprāt, kā reiz velk uz to, ka viņš savas finansiālās prasības būs spiests būtiski samazināt un ļoti iespējams piestās Rīgā, kur komplektā ar Holtu nākamsezon veidos vienu no labākajiem KHL vārtsargu pāriem. Holtam piemīt stabilitāte visas sezonas garumā, kamēr Edža psiholoģiski ir piemērotāks tieši izslēgšanas spēlēm.

6. Karamnovs Toļika komentāros arī tiek apviļāts no sērijas varbūt paliks varbūt nepaliks. Manuprāt čalis noteikti paliks, jo lietaskoks labs tikai drusku vēl jāpieliek "gaļas" ziņā par Krievijas U-18 izlases kapteini par skaistām acīm tikt nav iespējams.

7. No raksta tā arī nepaliek skaidrs, kādu caurumu tad Petrovickis šogad aizpildīja? Atceroties kā sezonas sākumā pa laukumu lidoja 4. maiņa Meija-Džeriņš-Bukarts cik lietderīgs bija Štāls un kādu enerģiju ienesa Podziņš un cik neslikti uz KHL fona izskatījās Vilkoits, slovāku leģionāra piesaistīšanai jēgu neredzēju, neredzu un līdz galam nesapratīšu.

8. Ja mēs skatāmies kas varētu būt papildinājums uz nākamo sezonu, tad man tīri simpātisks izskatās Daugaviņa komandas biedrs Corey Locke Eliteprospects.com - Corey Locke . Puisis jau gadus 5 sitās pa AHL sava nelielā auguma dēļ NHL nav spējis nostiprināties, taču izskatās tāds pats lietaskoks, kā Troters spēles ziņā.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-15 13:10, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Kamēr viņi spēj iemest vairāk kā ielaizt, vēl varētu neko neteikt...
Lai jau viņi velk to komandu, bet ja ir trīs uzbrucēji, kuri visai bieži paliek aiz četriem pretinieku spēlētājiem atgriežoties aizsardzībā, tas nav slavējams rezultāts...
2. Lidot, vēl nav iemest golu. Vakar šī maiņa ui kā lidoja, ui, kā tamborējās gar bortiņiem, kur ir goli?
Tas, vecit, ir jautajums pie treneriem kas dod katrai mainai savu uzdevumu ka spelet - 4 presingot, Sprukta mainai segt liderus utt. Acimredzot shai mainai ir dots uzdevums pa maksimumu spelet uzbrukuma un ja reiz saki, ka visi 3 nepaspej atpakal, tad kapec jaatlaiz tikai Troters?
Kur ir goli? Atver sezonas otras puses speles un skaities kur ir goli un kuras mainas met. Ja nemaldos, tad pedejas speles bez punktiem vini ir palikusi tikai 2 speles ar Loko. Bez tam vakardienas spele bez punktiem palika visas mainas iznemot Jankas.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-15 13:24, pirms 13 gadiem
Ulrihs rakstīja: Tas, vecit, ir jautajums pie treneriem kas dod katrai mainai savu uzdevumu ka spelet - 4 presingot, Sprukta mainai segt liderus utt. Acimredzot shai mainai ir dots uzdevums pa maksimumu spelet uzbrukuma un ja reiz saki, ka visi 3 nepaspej atpakal, tad kapec jaatlaiz tikai Troters?
Kur ir goli? Atver sezonas otras puses speles un skaities kur ir goli un kuras mainas met. Ja nemaldos, tad pedejas speles bez punktiem vini ir palikusi tikai 2 speles ar Loko. Bez tam vakardienas spele bez punktiem palika visas mainas iznemot Jankas.
Pēc pēdējām spēlēm drīzāk ir jāpadomā, par Sašas lietderību, ātrums nav apvešanas manevri atkosti, principā viņš ir noderīgs tikai pozicionāli izspēlējot vairākumu, jo šeit noder viņa nestandarta piespēles. Visādi citādi, Ņižiks ir vien ēna no tā snieguma, ko viņš rādīja iepriekšējās sezonas pirmajā pusē.

  +8 [+] [-]

, 2011-03-15 13:31, pirms 13 gadiem
ibim..vienreiz SA+ ar vai bez Armanda varat uztaisīt interviju ar vismaz 1 vai 2 leģionāriem (arī viņu domas gribētos kādreiz dzirdēt pa savu pavadīto sezonu), savējos jau tulīt laidīs pa otru riņķi un viss no viņiem ir dzirdēts un viņu lietedrība vai nelietderība visiem ir skaidri zināma, ja ir problēmas ar angļu valodu, tad paņemiet to pašu Karīnu no LTV7, bet tie džeki ir zināmi tikai pēc uzvārdiem un misitskiem 2 teikumu vervelējuemiem rakstveida!!

  +2 [+] [-]

, 2011-03-15 13:32, pirms 13 gadiem
Ulrihs rakstīja: Tas, vecit, ir jautajums pie treneriem kas dod katrai mainai savu uzdevumu ka spelet - 4 presingot, Sprukta mainai segt liderus utt. Acimredzot shai mainai ir dots uzdevums pa maksimumu spelet uzbrukuma un ja reiz saki, ka visi 3 nepaspej atpakal, tad kapec jaatlaiz tikai Troters?
Kur ir goli? Atver sezonas otras puses speles un skaities kur ir goli un kuras mainas met. Ja nemaldos, tad pedejas speles bez punktiem vini ir palikusi tikai 2 speles ar Loko. Bez tam vakardienas spele bez punktiem palika visas mainas iznemot Jankas.
Kad komanda ir uz viļņa tad iemest var visi, māksla ir iemest tad , kad visi citi ir nolaiduši rokas. Līderis parādās tad, kad komanda ir jāizvelk no bezdibeņa malas. Ja šis trīnieks ir līderi uzbrukumā, tad kur ir viņu goli, tad, kad komanda zaudē pēdējo cerību? Jā es piekrītu, viņi ir sametuši negaidīti daudz, un tas ir super, bet uzvar aizsardzība, nevis plikais uzbrukums. Kapēc Troters starp visiem trim ir grēkāzis? Viņš ir centrs, viņam pirmajam ir jabūt atpakaļ no visiem trim...
Nav jau viņš slikts spēlētājs, bet Dinamo to meistaru ir par daudz, kādam arī ir jāspēlē aizsardzībā...

     [+] [-]

, 2011-03-15 13:56, pirms 13 gadiem
Tante rakstīja: Rakstā tiešām nav precīzi pateikts, kur atlaidīs, kuru nē. Raksts, lai veicinātu pārdomas, izvērtētu, padomātu. Attiecīgi, kam šai ziņā ir problēmas, raksts tiešām ir par neko
Un ko Tu izdomāji.
Paturēsi Brokoli?

  +2 [+] [-]

, 2011-03-15 14:19, pirms 13 gadiem
vajag vel vienu Ozoliņu nu vienu goolmašīnu!

     [+] [-]

, 2011-03-15 14:32, pirms 13 gadiem
Jūļa sakarā viennozīmīgi - "atstāt nedrīkst! Atbrīvot".... to pašu var teikt par Petro, Sūro, Hartiju un Telkvistu! Pārējiem abiem (Troteram, Holtam) + Karamnovam vēl ir līgumi uz nākamo sezonu un ar to arī viss ir izteikts... + vēl pirmie divi no šiem pēdējiem noteikti šosezon kopumā ir vērtējami kā ieguvumi!

  +2 [+] [-]

, 2011-03-15 14:35, pirms 13 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Raksts par neko.
toties virsraksts noraada ka kaadam laikam radoshaa kriize, nez kuro reizi jau izmantots, izlasot momenta zinaaju raksta autoru

  +1 [+] [-]

, 2011-03-15 15:08, pirms 13 gadiem
Telkvistu noteikti arī vismaz varētu censties noturēt...kaut kā liekas,ka Telkvists ar Holtu ir divas dažādas personības vārtos...viens ir mierīgs,otrs ir tāds izlēcēja tips(izejot no vārtiem un spēlējot uz skatītājiem).domājams,ja viņi abi spētu kaut nedaudz pastrādāt kopā un paanalizēt viens otra spēli(būtu nepieciešama vēl vismaz viena sezona),tad iespējams iegūtu netikai labu,bet ļoti labu vārtu līniju...
Runājot par Petrovicki un Troteru domājams,ka viņi abi mums ir noderīgi...vienīgās problēmas varētu būt tajā,ka Petroviskis nezinu gan vai ir visai priecīgs par 4. maiņu...bet nākotne rādīs...
runājot par aizsardzības līniju - kaut kā šķiet,ka mums ir vajadzīgs kāds ārzemju treneris. visu cieņu aizsardzības trenerim, bet mūsu izlase visu laiku ir bijusi uz to,ka jaizspēlē uz tukšiem vārtiem.mums ir vajadzīgi daudz vairāk metieni. vai arī neviss leģionārus meklēt uzbrukuma līnijā,bet tieši aizsardzībā. pieaicināt vēl apmēram divus uzbrūkošos aizsargus pēc spēles manieres.izdalīt viņus katru savā virknējumā,un domājams,ka uzbrukums aizies. bet no otras puses,tas būtu hokejs iemet cik gribi mēs iemetīsim vairāk. aizsardzības līnijā jau daudz runāts par to,ka Kaža varētu pārnākt no NHL. bet nu šaubos,ja viņam piedāvās līgumu Amerikā viņš vēlēsies to darīt. un cik spēles esmu redzējis šajā sezonā Dalasā viņš aizsardzības līnijā ir viens no galvenajiem spēkiem. tamdēļ Sējējam būtu jāpameklē kas līdzīgs Kažam. bet ko mums dos viens aisargs? nezinu,bet līnijas pastiprinājums ir vajadzīgs.
runājot par uzbrukumu man liekas,ka visi mūsējie(latvieši) 3 sezonās ir gana nobrieduši.pastāv iespēja,ka varam iztikt kā teikt uz ,,pašmāju produkta'',bet nu cik ilgi viņi ir spējīgi to darīt?nezinu.
katrā ziņā Sējējam kā jau katru starpsezonu gaida daudz darba. novēlu protams viņam veiksmi, lai rīgas dinamo spētu mūs priecēt vēl vairāk kā šogad. bet vēl jau sezona īsti nav galā palikusi vēl viena spēle. bet domājams,ka Sējēja telefons jau noteikti sāk kūpēt no izdarītajiem zvaniem.
novēlu veiksmi sakomplektēt labu komandu nākamajā sezonā. zaudējot pēc iespējas mazāk pašmāju hokejistus un leģionārus,kā arī iegūstot ko ļoti vērtīgu.

     [+] [-]

, 2011-03-15 15:12, pirms 13 gadiem
zanessa rakstīja: Ar šo es iemantošu daudzu Holta fanu nemīlestību, bet, manuprāt, Telkvists tomēr ir labāks par Holtu. diezin vai Holts ir īsts pirmais numurs. Bet īsti labam pirmajam vārtsargam Rīgai atkal nepietiks naudas. Par Suroviju un Hartiganu - lai viņi iet, ja tikai vietā nepaņem kaut kādus iguldenus.
Nu Holts nav nekāds supervārtusargs, bieži vien viņš pazaudē ripu un ielaiž vieglus metienus, bet domāju, ka priekš RD viņš ir pietiekoši labs, turklāt līgums ir, arī uz nākamo sezonu. Iespējams, Telkvists tiešām ir labāks vārtusargs (starp citu tā saka, arī Puče), bet ja viņam neuzticas, tad viņš nespēj parādīt savu labāko spēli un treneri ir nolēmuši, ka mums ir divi pirmie vārtusargi. Holts tam ir gatavāks nekā Telkvists. Manuprāt, Holts, sezonas gaitā tomēr pierādīja, ka viņš var būt pirmais vārtusargs.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-15 15:19, pirms 13 gadiem
Troters ir jāizšķir no Laura un Miķeļa. Uzbrukumā jau maiņa tā neko, bet nu diemžēl aizsardzība. Tad jau labāk pa vidu likt Spruktu, tad ir gan iemetiens, gan aizsardzība un arī labs uzbrukums. Broks varbūt ir mēģināms kopā ar Karsumu, ko pa vidu likt nezinu. Protams ja ir normāls treneris, kas trenē, tad varbūt kāds jaunais vai Džeriņš. Bet ja paliek Jūlis vai tamlīdzīgs, tad protams jāmeklē labs centrs - ārzemnieks.
Holts jāatstāj, otrais Lūsiņš ,trešais jāmeklē no Latvijas jaunajiem talantiem, protams arī jādod spēļu prakse BAČ. Lai nav kā ar Lūsiņu, ka pusgadu nav spēlējis un tad pēkšņi jāiet vārtos.
Telkvists, Surovijs, Hartigans ir patriecami jau šodien, tāpat jēgas lielas nav.
Karamnovu es atstātu, varētu pat mēģināt Troters - Karamnovs - Karsums.
Ceturtā maiņā jābūt junioriem ar Podziņu priekšgalā. Pats vecākais tur varētu būt Bukarts. Bet ne gandrīz četrdesmit gadīgs leģionārs kā tagad.
Aizsargi mums ir, tur neko mainīt nav jēgas. TOP komandās aizsargi mudās vēl vairāk kā mūsējie, tā ka nav ko satraukties. Protams ir mīnuss, ka nejēdz kārtīgi uzšaut pa vārtiem no zilās līnijas.

     [+] [-]

, 2011-03-15 15:25, pirms 13 gadiem
Suroviju vajag, viņi ar Ankipānu ir milzīgi cīnītāji, kas ir neatņemama komandas sastāvdaļa

  +1 [+] [-]

, 2011-03-15 15:45, pirms 13 gadiem
Janka01 rakstīja: Suroviju vajag, viņi ar Ankipānu ir milzīgi cīnītāji, kas ir neatņemama komandas sastāvdaļa
Man vienmēr šāda veida komentāri ir izraisījuši smaidu. Cilvēks redz tikai kaut kādu vienu spēlētāja īpašību absolūti neredzot pārējās. Ankipāns neapšaubāmi ir viens no labākajiem spēlētājiem mazākumā ne tikai Dinamo rindās, taču gadi liek sevi manīt. Jebkurš, kurš šosezon redzēja spēles klātienē varēja redzēt, ka Ģirtam kājas ir palikušas stipri lēnas. Nākamsezon būs ļoti grūti konkurēt par vietu sastāvā, jo jaunāks, viņš jau nepaliek. Pieļauju, ka Juris Štāls varētu būt šajā maiņā diez gan cienījams aizstājējs.

     [+] [-]

, 2011-03-15 15:56, pirms 13 gadiem
maris777 rakstīja: Troters ir jāizšķir no Laura un Miķeļa. Uzbrukumā jau maiņa tā neko, bet nu diemžēl aizsardzība. Tad jau labāk pa vidu likt Spruktu, tad ir gan iemetiens, gan aizsardzība un arī labs uzbrukums. Broks varbūt ir mēģināms kopā ar Karsumu, ko pa vidu likt nezinu. Protams ja ir normāls treneris, kas trenē, tad varbūt kāds jaunais vai Džeriņš. Bet ja paliek Jūlis vai tamlīdzīgs, tad protams jāmeklē labs centrs - ārzemnieks.
Holts jāatstāj, otrais Lūsiņš ,trešais jāmeklē no Latvijas jaunajiem talantiem, protams arī jādod spēļu prakse BAČ. Lai nav kā ar Lūsiņu, ka pusgadu nav spēlējis un tad pēkšņi jāiet vārtos.
Telkvists, Surovijs, Hartigans ir patriecami jau šodien, tāpat jēgas lielas nav.
Karamnovu es atstātu, varētu pat mēģināt Troters - Karamnovs - Karsums.
Ceturtā maiņā jābūt junioriem ar Podziņu priekšgalā. Pats vecākais tur varētu būt Bukarts. Bet ne gandrīz četrdesmit gadīgs leģionārs kā tagad.
Aizsargi mums ir, tur neko mainīt nav jēgas. TOP komandās aizsargi mudās vēl vairāk kā mūsējie, tā ka nav ko satraukties. Protams ir mīnuss, ka nejēdz kārtīgi uzšaut pa vārtiem no zilās līnijas.
ieteiktu neizdarit tik talejosus secinajumus pec 4 nospeletam spelem pret loko. sajas speles Vujteks ir pieradijis, ka ir divas galvas tiesas gudraks treneris par Supleru. Ja suplers liek Sprukta mainju pret Demitras mainju, tad ari Vujteks liek savus ''apstradatajus'' pret musu lideirem Trottera mainju. Ja Suplers to nespej noverst tad....
atgadinasu, ka regularaja sezona Darzinam un Mikelim bija labakie +/- koeficenti visa komanda. Trotteram tas nebija tik labs, jo vins sezonas lielako dalu maisijas pa 4 mainju.
tapec neapkauno sevi tapat ka lielaka dal ''Tikai Riga, tikai Dinamo'' fani un neblauj par kada speletaja lietderibu spriezot pec dazam pedejam spelem.
Trottera mainjai vaju speli aizsardziba ir muulkigi parmest, jo sezonas laika nevienam citam nebija tik maz ielaisto vartu ka viniem.
p.s. interesanti, ka no 4 mainjas speletajiem(ieskaitot, Meiju,. karamnovu, Pogu, Dzerinu, Stalu, Bukartu, Petrovicki, Mikuss) Poga un Stals ir pamanijusies but par plusos.
un galu gala, to, kas paliks un nepaliks nolems treneris kurs vadis RD nakamsezon.

     [+] [-]

, 2011-03-15 16:02, pirms 13 gadiem
Edgars rakstīja: Man vienmēr šāda veida komentāri ir izraisījuši smaidu. Cilvēks redz tikai kaut kādu vienu spēlētāja īpašību absolūti neredzot pārējās. Ankipāns neapšaubāmi ir viens no labākajiem spēlētājiem mazākumā ne tikai Dinamo rindās, taču gadi liek sevi manīt. Jebkurš, kurš šosezon redzēja spēles klātienē varēja redzēt, ka Ģirtam kājas ir palikušas stipri lēnas. Nākamsezon būs ļoti grūti konkurēt par vietu sastāvā, jo jaunāks, viņš jau nepaliek. Pieļauju, ka Juris Štāls varētu būt šajā maiņā diez gan cienījams aizstājējs.
Vai drizak jau Daugavins (lai man piedod Kaspars, bet neticu vinam ka NHL speletajam). ta varetu but musu otra triecien mainja.
Ankipans nakamsezon labi iederetos starp ceturtajiem. Stals un Ankipans pa malam, centra poga(jaatceras, ka Poga pirms nonaksanas RD bija tiesi centrs). visi loti labi cekeri. ja paskatas statistiku tad Poga un Stals ir spelejot 4 mainja pamanijusies but ar pozitivu koeficentu.
ja paliks Suplers, tad neticu Bukarta paliksanas iespejai. HK Riga calis spelejot izskatas uz parejo fona vienkarsi kosmiski. Bet pie suplera vins nav un nekad nebus vertets augstak par 4 mainju, kas nav vina aicinajums.

     [+] [-]

, 2011-03-15 16:10, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: p.s. interesanti, ka no 4 mainjas speletajiem(ieskaitot, Meiju,. karamnovu, Pogu, Dzerinu, Stalu, Bukartu, Petrovicki, Mikuss) Poga un Stals ir pamanijusies but par plusos.
un galu gala, to, kas paliks un nepaliks nolems treneris kurs vadis RD nakamsezon.
Štāls jau pirmajā sezonā nospēlētajās 19 spēlēs 4. maiņā pamanijās iespēt 3 punktus un savākt +/- 0 koefu, kas priekš čeking maiņas spēlētāja ar 7-8 min. pa spēli nebūt nav slikti.... citiem 4. maiņas censoņiem toreiz kopumā klājās vēl bēdīgāk.... bet tas tāpat nemaisija slovāku "specam " toreiz par galveno "grēkāzi" 4. maiņā pataisīt Štālu....
1 2 42 komentāri