Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

10. nedēļa: „Dinamo” nopērk Smitam biļeti uz Ņujorku...

10. nedēļa: „Dinamo” nopērk Smitam biļeti uz Ņujorku...
Prieks, kur tu rodies? Gagarina kausā pret SKA!

Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Rīgas Dinamo hokejisti aizvadītajā nedēļā radīja pasaules hokeja mērogiem atbilstošu sensāciju. Pievarot Sanktpēterburgas SKA, viņi vēlreiz pasvītroja seno patiesību - par naudu laurus nenopirksi.

Kad SKA treneris Berijs Smits sāka darbu Sanktpēterburgā, ideja par Rīgas Dinamo atjaunošanu nebija pat pamperos. Tās vispār vēl nebija! Pirms trīs gadiem amerikānis Ņevas krastos ar savu draugu palīdzību bija atradis bagātas ausis, kas noticēja viņa stāstam par sapņu komandu. Nav izslēgts, ka šī pasaka iedvesmoja varenos Gazprom ne tikai iegrūst naudu hokeja klubā, bet arī izveidot otru spēcīgāko hokeja līgu pasaulē, kas pēc vēsturiskās nostaļģijas mazliet atgādināja bijušo PSRS čempionāta augstākās līgas veidojumu.

Smits, kam pūrā ar zināšanām nāca līdzi pieci Stenlija kausa gredzeni, kas savulaik kā otrajam trenerim tika izcīnīti ar Pitsburgas un Detroitas komandām, bija pārliecināts, ka vajadzīgs trīs gadu plāns, lai atjaunotu Sanktpēterburgas hokeja rotu un paceltu to jaunā kvalitātē. Faktiski šis vēstījums bija konkrēts – iedodiet man naudu, es jums nolikšu uz galda kausu... Sapircies visu, ko gribējis jeb kā pats saka, visu, ko viņam vajadzēja smalkajam hokeja komandas mehānismam, Berijs Smits šosezon bija radījis klubu, kas regulārā čempionāta laikā izpildīja viņa nodomu ar uzviju. Šķita, tikt līdz Gagarina kausa izcīņas finālam ir vienīgi laika jautājums šī pavasara ietvarā, bet tur – visu izšķirtu hokejistu pieredze. Tās pietika divām komandām...

Ja vien pa ceļam nebūtu patrāpījies Rīgas Dinamo. Play off izcīņas pirmajā kārtā SKA bija varianti, taču tos jau saknē izravēja mūsu komandas gars un pašaizliedzība. Uzvara šādā sērijā ir grūti salīdzināma ar citiem mūsdienu vai senāko laiku varoņdarbiem. Tas bija izcils hokeja stāsts ar laimīgām beigām, kas virtuāli noslēdzās ar aviobiļetes iegādi virzienā Rīga – Ņujorka. Tā tika trenerim Smitam – šaubos, vai kaut ko vairāk viņam SKA kluba saimnieki šajā sadarbības posmā atvēlētu, jo miljons par sezonu, kas esot bijis amerikāņa honorārs, bija vairāk kā pietiekams, lai no viņa paprasītu atdevi. Tagad – paldies par kūkām, Mr.Smit... Rīgai tās garšoja!

  +5 [+] [-]

, 2010-03-15 09:08, pirms 14 gadiem
Mani šai sakarā priecē fakts, ka nauda par laimi tomēr nenosaka visu.
Mr.Smits ,sastādot savus plānus ,nebija rēķinājies ar mūsu komandas
spēju savākties šķietami bezcerīgās situācijās..... varbūt viņam kāds
aizmirsa pastāstīt, kas notika 2000.gada pavasarī .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-15 10:40, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Lai nu kā, bet ja raksta par summām, nepieciešams minēt arī valūtas mērvienības...

miljons par sezonu, kas esot bijis amerikāņa honorārs

Rubļi, lati, dolāri, euro??? Kā to lai zina?
Gan jau russkjije baksi.

     [+] [-]

, 2010-03-15 10:46, pirms 14 gadiem
oiii man kūkas garšoja ārprātā

  +1 [+] [-]

, 2010-03-15 13:16, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Lai nu kā, bet ja raksta par summām, nepieciešams minēt arī valūtas mērvienības...

miljons par sezonu, kas esot bijis amerikāņa honorārs

Rubļi, lati, dolāri, euro??? Kā to lai zina?
dolāri

     [+] [-]

, 2010-03-15 23:51, pirms 14 gadiem
esot 2mlj $ taatad 1mlj Ls