Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

6. nedēļa. Brāļi Šici ņem banku

6. nedēļa. Brāļi Šici ņem banku
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

It kā tikai ieskrējušies sezonas pirmajā pusē, pēdējās divās sacensībās pirms sezonas noslēguma šīs nedēļas nogalē Pasaules kausa (PK) posmā Siguldā ar augstvērtīgiem rezultātiem priecē kamaniņu braucēji brāļi Andris un Juris Šici.

Latvijas bobsleja izlases vecākajam trenerim Sandim Prūsim ir teiciens par to, ka, ja dod, jāņem ciet, un visvairāk sāp tad, ja tas nav izdarīts. Par brāļiem Šiciem laikam jāsaka otrādāk – viņi sāk ņemt visu, kas ņemams. Sākot no Turīnas olimpiādes 2006. gadā, kur jaunizveidotais duets negaidīti izcīnīja sev augsto septīto vietu, turpinot ar sudrabu pēc četriem gadiem olimpiskajā Vankūverā un nobeidzot ar bronzu šā gada pasaules čempionātā sev parocīgajā (un laimīgajā) Čezānas trasē Itālijā, kā arī pagājušajā nedēļā PK posmā Paramonovā (Krievija), kur šāda ranga sacensības pieaugušajiem tika rīkotas pirmo reizi.

Paramonovā priekšā tika palaisti tikai olimpiskie un pasaules čempioni brāļi Lingeri no Austrijas un šīs sezonas PK uzvarētāji kopvērtējumā vācieši Vendls/Arlts. Ne krievi savā mājas trasē, ne citi, kam tā tāpat kā mūsējiem bija pietiekami sveša, apbraukt mūsējos nespēja. Un tā nav brāļu Šicu vaina, ka vienā no braucieniem noplīsa vācieši Egerts un Benekens (pirmajā braucienā 8. vieta, otrajā – otrā) un austrieši Pencs un Fišlers (11. + 4.) – skatīt piezīmi par Prūša teikto!

Vēl tikai jāatceras, ka pirms sezonas Andrim tika izoperēts plecs, kas ievērojami ietekmēja starta uzrāvienu, taču sezonas beigās bračkas ne vien sasnieguši iepriekšējās sezonas varējumu, bet pat ir vieni no labākajiem šajā elementā.

Iepriecināja no par tuvākajiem izlases rezervistiem saukto hokejistu uzvara turnīrā Norvēģijā. Latvijas izlase hokejā pēc zaudējuma pirmajā spēlē Ukrainai (1:2), otrajā sasita allaž neērtos itāļus ar rezultātu, kāds „lielajiem”, tas ir spēcīgākajiem pat sapņos nav rādījies, - 7:1, bet beigu spēlē nosargāja minimālu pārsvaru pār mājiniekiem (5:4). Redzams, ka puiši, īpaši no „Dinamo” rezervistiem, nocietušies pēc hokeja. Gan abi vārtsargi Muštukovs un Lūsiņš, gan pirmo divu maiņu spēlētāji, īpaši Džeriņš, Bukarts, Meija, apliecināja savas pretenzijas uz dalību šā gada pasaules čempionātā Slovākijā.

Basketbolistes Zanes Tamanes lieliskais sniegums (19 punkti (2p. 7/11, 1p. 5/8), 12 bumbas zem groziem) FIBA Eirolīgas astotdaļfināla trešajā spēlē izbraukumā Valensijā neglāba viņas komandu Ungārijas klubu “MKB Euroleasing” no zaudējuma ar 63:86 un izstāšanās no cīņas par kausu. Zanes sniegums izrādījies tik augstvērtīgs, ka, rēķinot, lietderības plusiņus, ar 25 punktiem viņa kļuvusi par ceturto vērtīgāko spēlētāju visā Eirolīgā pagājušajā nedēļā. Priekšā tikai Stiliani Kalcidu no Francijas kluba "Bourges Basket" (29 punkti), Dženela Makārvila no Itālijas komandas "Famila Schio" (28) un Keitija Daglasa no Spānijas vienības "Ros Casares" (26).

Eiropas meistarsacīkšu vieglatlētikā telpās normatīvus izpildījušajiem Latvijas „trīnīšiem” Pūpolam, Olijaram un Arājam pievienojušies arī lodes grūdējs Māris Urtāns (20,09m) un trīssoļlēcēja Ineta Radēviča (13,81m).

Vēl jāatzīmē ziņa par to, ka par ieguldījumu Olimpiskās kustības attīstībā Latvijas Olimpiskās kustības atjaunošanas aizsācējam Vilnim Baltiņam Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piešķīrusi SOK augstāko apbalvojumu - Olimpisko ordeni.