Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

49. nedēļa. Kristapa Janičenoka trīsdesmit divi

49. nedēļa. Kristapa Janičenoka trīsdesmit divi
Foto: romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Kristaps Janičenoks pagājušajā nedēļā lielā mērā sekmēja to, kas „VEF Rīga” komandai nebija izdevies līdzšinējās trīs spēlēs ULEB kausa izcīņā, - uzvaru. Arī pēdējos punktus komandai ar trīspunktnieku guva Kristaps.

„VEF Rīga” basketbola vienība otrdien „Arēnā Rīga” izcīnīja pirmo uzvaru četrās ULEB Eirokausa G grupas spēlēs (83:82 pār Seviļas "Cajasol"), tikai pateicoties Kristapa Janičenoka rezultativitātei. Līdz ar to rīdzinieki saglabā teorētiskas cerības kvalificēties nākamajai turnīra kārtai.

Rīdziniekiem savainoti bija Gatis Jahovičs un Sandis Valters, bet Janičenoks pats nejutās pilnīgi vesels pēc kājas traumas, kuras dēļ izlaida sestdienas principiālo spēli BBL pret „Ventspili”. Tomēr tas netraucēja Kristapam bieži un ar lielisku procentu apdraudēt viesu komandas grozu otrdien. 36:50 laukumā pavadītajās minūtēs Janičenoks bija precīzs visos sešos divpunktu metienos, divos no trim soda metienos un sešos no deviņiem trīspunktu metieniem. Jāņem vērā, ka šosezon trīspunktu metienu līnija no groza atbīdīta par pusmetru tālāk.

Jāuzteic arī kērlingisti, kuri dāvāja daudz patīkamu brīžu. Vīriešiem (Ritvars Gulbis, Ainārs Gulbis, Normunds Šaršūns, Aivars Avotiņš) izdevās iekļūt Eiropas čempionāta A grupā, zaudējot tikai Itālijai cīņā par 1. vietu, bet sievietēm (Evita Regža, Dace Regža, Vineta Smilga, Dace Pastare, Anete Zābere un treneris Ansis Regža), debitējot A grupā, izdevās tur noturēties, ar divām uzvarām ieņemot 8. vietu (starp citu, tas ir augstāk kā mūsu hokejisti iespēja pagājušajā pavasarī...). Vēl gan sievietēm bija iespēja tikt arī uz pasaules čempionātu, tomēr kvalifikācijas spēlēs ar B apakšgrupas uzvarētājām Čehijas kērlingistēm zaudējums trijās spēlēs (1:2).

Uzslavas pelnījuši arī florbolisti, kas atkārtoja savu augstāko sasniegumu pasaules čempionātos – 5. vietu, un Latvijas izlases biatlonisti, kas Pasaules kausa sacensībās Austrijas pilsētā Hohfilcenē 4x7,5km stafetē vīriešiem izcīnīja 17. vietu. Slavējama nav 17. vieta, bet fakts, ka diezgan sarežģītajos laika apstākļos ar snigšanu latvieši šautuvē iztērēja tikai septiņas papildu patronas, iztika bez soda apļiem un bija otri precīzākie starp visām komandām. Tikai 2. vietas ieguvēji austrieši šāva precīzāk, meklējot četras rezerves patronas. Turklāt no Krievijas beigu protokolā Latvijas izlase atpalika tikai 20, no Somijas – 19,7, bet no Baltkrievijas – 6,2 sekundes.

Starp labākajiem Eiropā (nu jau tradicionāli) arī vairāki Latvijas basketbolisti. FIBA Eiropas nodaļa nosaukusi kandidātus Eiropas 2010. gada labāko basketbolistu balvām četrās kategorijās. Uz gada labākās basketbolistes nosaukumu pretendē Eirolīgas čempione un Eiropas Superkausa ieguvēja Anete Jēkabsone-Žogota, bet gada labāko jauno spēlētāju vidū nominēti Eiropas čempionātu medaļnieki un simbolisko piecnieku dalībnieki Sabīne Niedola un Dāvis Bertāns.

Jau tradicionāli nedrīkst pievērt acis uz bobslejistu veikumu. Eiropas kausa kārtējā posmā Vācijas trasē Vinterbergā vispirms divniekos trešdien jāatzīmē mūsu trešās ekipāžas Oskara Melnbārža un Intara Dambja abos braucienos iespētās 9. vietas, kas summā ļāva ieņemt astoto pozīciju, bet ceturtdien tajā pašā trasē sevi pārspēja ceturtā Latvijas ekipāža Uģis Žaļims/Raivis Zīrups, kas dienu iepriekš pirmajā braucienā uzrādīja tikai 30. labāko laiku. Ceturtdien viņi sasniedza pagaidām augstāko vietu Eiropas kausa posmos – desmito!

Toties sestdiena un svētdiena četrinieku sacensībās jau piederēja Latvijas izlases „asiem”. Jānim Miņinam kopā ar Daumantu Dreiškenu, Mihailu Arhipovu un Intaru Dambi divas pirmās vietas, bet Edgaram Maskalānam kopā ar Uģi Žaļimu, Raivi Broku un Jāni Strengu – divas otrās!

     [+] [-]

, 2010-12-14 21:51, pirms 14 gadiem
Uzslavas pelnījuši arī florbolisti, kas atkārtoja savu augstāko sasniegumu Eiropas čempionātos – 5. vietu

Florbolā bija pasaules čempis, nevis Eiropas