Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Znarokam neiedeva...

Znarokam neiedeva...
Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks un valsts izlases krekls ar uzvārdu...

Foto: f64

Trīszvaigžņu ordeņa kapituls viņdien esot dalījis ordeņus. Tam iedeva, tam iedeva, tam iedeva. Znarokam? Viņam neiedeva. Tā rakstīts ziņās. Jautri, ka šīs ir pirmā reize, kad viņi raksta – ordeni neiedeva... Saku tieši – cūkas!

Par cūkām un ordeni ir vienkārši: ja politiķi gribēja Latvijas hokeja izlases treneri Oļegu Znaroku aplaimot ar savu dāsnumu – jo tā bija vairāku desmitu Saeimas deputātu iniciatīva – tad neko vairāk kā par priekšvēlēšanu gripu un populistisku izklāšanos to nevar saukt. Ja ordeņa kapituls nolēma šo vēstuli ar tautas kalpu parakstiem iemest miskastē, tad, atvainojiet – šī ļaužu kopa arī nav tīri veselīga prātā. Kā vieni tā otri piedalījās spēlē – Znaroks un ordenis jeb mīl, nemīl, mīl, nemīl... Pavisam stulbi, ka pats treneris – bijušais Latvijas hokeja izlases kapteinis – tajā visā ir spiests noskatīties no malas. Viņam nav iespēju pat piedalīties šajā farsā, pasakot skaidri un saprotami – bļin, kas te notiek?! Jā, Znarokam šajā situācijā vajadzētu ne tādus vien vārdu ņemt mutē, jo – kāpēc latvieši un latvijieši uzskata, ka šis cilvēks ir kaut kas līdzīgs ragaviņām. Kam nav slinkums – tas pabraukāsies... Kāpēc Znaroka ordeņa šķiršana un nepiešķiršana tiek pacelta līdz nacionāla mēroga masturbācijai?

Kas ir Znaroks? Čeļabinskā dzimis krievs, kas vispirms palīdzēja padomju Rīgas Dinamo izcīnīt sudraba medaļas PSRS čempionātā, bet pēc tam ilgus gadus bija Latvijas izlases līderis. Šeit viņš ir ieprecējies, audzina divas meitas. Normāla Latvijas krievu ģimene. Kad 1996. gadā pēc Znaroka metiena Latvijas izlase ieguva tiesības spēlēt pasaules čempionāta elites grupā, tā paša gada rudenī bija pirmais mēģinājums taisīt politiku ar Znaroka ādu. Runa bija par naturalizāciju jeb pilsonības piešķiršanu par nopelniem Latvijas labā. Toreiz valodas komisija izbrāķēja Znaroka kandidatūru, jo viņš neprata valsts valodu. Oļegs apskaitās, lai gan – neprata jau ar’. Tiesa, ar to pietika, lai nacionālistiem un šovinistiem viņš kļūtu par Latvijas iekšpolitikas simbolu, protams, katram ar savu nozīmi.

Znaroks nebija no tiem, kas tēlos pazemīgo – viņš tāds nekad nav bijis. Iespējams, tieši tas un jau aprakstītie notikumi ap pilsonības izbrāķēšanu, lika viņam rīkoties racionālāk nekā to gaidīja bāleliņi un vietēji ivani. Aizvadījis dažādos Vācijas klubos vairāk kā desmit gadus, Oļegs izkalkulēja, ka tas viņam ļauj mierīgu sirdi pretendēt uz profesionālā sportista pensiju šajā valstī un viņš pieņēma vācu pilsonību. Pēc tam bija jaunāko laiku epizodes ar viņa trenera gaitām Latvijā un no tām izrietošās sportiskās veiksmes (arī neizdošanās), taču ne mazāku rezonansi izpelnījās Znaroka spurainais raksturs – nu, nepatika viņam, ja kāds mēģināju viņu padarīt par muļķi, vai, vēl trakāk – ja kāds gribēja ar viņa ģitāru nospēlēt politisko murku... Kad vienā no preses konferencēm kāds latviešu žurnālists, pildot sava laikraksta nacionālās konjunktūras pasūtījumu, atļāvās uzdot neveiklu jautājumu, Oļegs zibenīgi šo neprofesionālo vājumu izmantoja pēc saviem ieskatiem:
- Runājiet valodā, kuru es saprotu...
Kāpēc viņam to vajadzēja teikt? Tas nav atbildāmi... Gluži vai kā tajā reizē Jūras pērlē, kad Znaroks bez ceremonijām nešķiroja bandītu purnus un neļāva viņiem apvainot savu sievu. Taču pateiktais (izdarītais) paliek. Pēc tam, protams, latviešu nacionālā fronte atļāvās sarīkot dubultu farsu, piespiežot Valsts valodas komisijas pārstāvjus, pieprasīt Oļegam ierasties uz stingrām pārrunām. Znaroks uz šo aicinājumu neatsaucās, kas tulkojumā nozīmēja konkrētu pasūtīšanu... Kāpēc valodas komisija gribēja uzklausīt Vācijas pilsoni Znaroku un, ko viņi ar šo parunāšanos būtu iesākuši, nav skaidrs, taču A bija pateikts un politiķi sastājās rindā pie Oļega zupas katla. Vieni to gribēja uzvārīt, citi uzsildīt, bet nodoms visiem bija viens – izmantot.

Par ko piešķir ordeņus? Par nopelniem valsts labā. Vai Znaroks tādu godu ir pelnījis? Nezinu. Bet zinu, ka viņš ir veidojis Latvijas jaunāko laiku hokeja vēsturi un patiesībā – ir neatkārtojams. Ja ordeņus dod, izvērtējot cilvēku raksturus, tad kapitulam vajag rīkot arī skaistuma konkursus, kur viens no pretendentu iznācieniem ir peldkostīmos.... Ja medaļas šķiebj par valodu zināšanām, tad varbūt vajag arī rīkot tāllēkšanas sacensības par katru no ordeņa šķirām... Ja runa ir par attieksmi pret valsti, tad viens otrs neapdalītais no tā paša Znaroka varētu pamācīties šo pazemības stundu. Viņš slavina Krieviju? Bet – viņš tur ir dzimis! Kāpēc mēs šo cilvēku gribam padarīt par sava vēsturiskā kompleksa vergu? Cik ilgi mēs mēģināsim citiem pārdot krievu kārti un konvertēt to bērnišķīgā nacionālisma smagākajā formā? Kāpēc sports ir nemitīgi jājauc ar politiku, ja mēs labi saprotam, ka patiesībā no tā nav nekādas jēgas. Bet pats galvenais – to patiešām pasaules nesaprot! Vai Znarokam vajag ordeni? Nē, ordeni vajag šai valstij... Ja vajag – kāpēc muļķot prātus un lētticīgos, bakstot ar adatu viena hokeja trenera salmu lellei?

Znarokam neiedeva... Vai viņš prasīja? Tad vismaz viņu liekam mierā...

1 2 47 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2010-04-14 22:29, pirms 14 gadiem
Mans viedoklis - Znaroks paņēma Vācijas pilsonību, lai varētu kāst piķi, tad kādēļ viņam ordeni. Bet tad arī nevajadzēja virzīt viņa kanditatūru.

 +16 [+] [-]

, 2010-04-14 22:30, pirms 14 gadiem
...perfekts raksts

 +17 [+] [-]

, 2010-04-14 22:32, pirms 14 gadiem
Nu bilde ir izcila!

  +6 [+] [-]

, 2010-04-14 22:32, pirms 14 gadiem
Brīva valsts - katrs vēlas - diskutē un izsaka savu viedokli. Sabiedrībā zināmiem cilvēkiem ar to jārēķinās.

  +6 [+] [-]

, 2010-04-14 22:37, pirms 14 gadiem
bilde perfekta

  +5 [+] [-]

, 2010-04-14 22:38, pirms 14 gadiem
pff fufelis tas viss, uzskatu, ka TRZ ordeņa dalīšana ir par traku, tam jabut īpašam, bet nu tas sadots aktram otrajam, bez vērtības! Un lai man piedod atvaino visi znaroka fani, nu nav PAR KO VIŅAM TĀDU DOT! Neko viņš nav TĀDU paveicis, lai viņam to dotu!

  +8 [+] [-]

, 2010-04-14 22:41, pirms 14 gadiem
Labs raksts... Visi te kaut ko ņemās ap Znaroku, tikai pašam Oļegam nav pajautāts, vai tāda jezga vispār ir vajadzīga.

Un Jūras Pērles atgadījums laikam ir spilgtākais pierādījums Znaroka dabai- riktīgs krievu mužiks šī jēdziena labākajā izpausmē..

  -1 [+] [-]

, 2010-04-14 22:41, pirms 14 gadiem
Politiki uzskataami kaarteejo reizi, paraada savu nieciibu, mazspeeju, pseidonacionaalismu un stulbumu. Rokas (netiraas) nost no Znaroka. Armandam liels +.

 +11 [+] [-]

, 2010-04-14 22:42, pirms 14 gadiem
nu bet tas patiesi ir smieklīgi. ja TZO galvenā misija ir pasvītrot cilvēka devumu valsts labā, tad ir nesaprotami, kāpēc Znarokam nedod ordeni, jo lai nu kas, bet 50% no tiem TZO īpašniekiem nav ne ar ko svarīgaki par Znaroku.

  +4 [+] [-]

, 2010-04-14 22:45, pirms 14 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: nu bet tas patiesi ir smieklīgi. ja TZO galvenā misija ir pasvītrot cilvēka devumu valsts labā, tad ir nesaprotami, kāpēc Znarokam nedod ordeni, jo lai nu kas, bet 50% no tiem TZO īpašniekiem nav ne ar ko svarīgaki par Znaroku.
Pazīstu vienu 5. škiras TZO kavalieri- lauku kultūras nama vadītāju. Par ko viņai ordenis visdrīzāk viņa pati vairs nezina...

  -2 [+] [-]

, 2010-04-14 22:45, pirms 14 gadiem
Ko var cepties, varbūt pusei Krievijas iedzīvotāju, un Vāciešu pa ordenim sadosim? Nav ne Znaroks pelnījis neko, un pēdējos gados politiķu dēļ ordeņa vērtība ir atvainojiet no***ta. Dod sazin kam. Tā ka lai znaroks dzīvo laimīgs un cerams viņam tiks dota iespēja vadīt citu izlasi...viņam "mīļāku" izlasi!

  +9 [+] [-]

, 2010-04-14 22:46, pirms 14 gadiem
Bet nu tas par to saukšanu uz pārunām gan amizanti. Ko tad viņi taisījās darīt? Vācijas pilsonim piesieties par latviešu valodas (ne)zināšanām?

     [+] [-]

, 2010-04-14 22:46, pirms 14 gadiem
Neticami kaut ko tādu lasīt no a.god. Pučes kunga! Apnika tā histerija ap Znaroku, kas ilgst jau pāris gadu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-04-14 22:47, pirms 14 gadiem
Citi ordenus ir sanemusi tikai par skaistam acimun kadu ietekmigu amatu.
Znacoks ordeni ir pelnijis, jo ir pietiekami daudz Latvijas laba darijis! Tas ka pienema Vacijas pilsonibu ir normali un saprotami, jo katrs rupejas par savu nakotni un neviens nevar zinat cik daudz izdosies nopelnit vai nenopelnit trenera darba.
Domaju ka 3/4 rikotos lidzigi un rupetos par sevi, nevis ceret ka kaut kad vecumdienas sanems 100 ls pensiju.

  +7 [+] [-]

, 2010-04-14 22:53, pirms 14 gadiem
atgadinasu, ka tris zvaigznu ordenis(piedevam tresas skiras) ir pieskirts ari zviedrijas karalnama zirgu stalla vaditajam...
cilveks kurs Latvijas laba ''noteikti'' ir darijis daudz vairak ka Znaroks

  +5 [+] [-]

, 2010-04-14 22:57, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: ir ljooti daudz arzemnieku kam ir iedots 3 zvaigznu ordenis.. Znaroks ir to pelnijis.. visn muusu U-20 izlase ieveda elitē (no Narvas ar Karsumu, Bārtuli, Darzinu priekšgalā).. LV hokeja izlase speleja OS Vankuvera.. aizvaditais 2009 gada PC hokeja mums bija ljooti veiksmigs, sasitam tas izlases ko nekad pirms tam PC A grupa nebijam vineejushi.. izlasee ir lielsks mikroklimats, čaļi spēlē izlasee ar prieku..
Mes esam jau paris OS spēlējuši bez znaroka, un nejau pirmais šāds PČ nu mums bijis veiksmīgs.

  +4 [+] [-]

, 2010-04-14 23:01, pirms 14 gadiem
TZO jau sen ir kļuvis par izsmieklu. Neuzskatu, ka Znaroks to būtu pelnijis, bet tādu vēl ir ļoti daudz. Koks ar diviem galiem.

     [+] [-]

, 2010-04-14 23:04, pirms 14 gadiem
Dot ordeni cilvēkam kas ir uzmīzis valsts valodai un un pilsonībai-tas ir pilnīgs fail.

Lai nu cik viņš ir paveicis, cilvēkam kas atsakās no pilsonības, piedāvāt ordeni nebūtu ētiski.

  +7 [+] [-]

, 2010-04-14 23:08, pirms 14 gadiem
Fakts un runa ir par to, ka visaas zinjaas shodien bija teksti pieshkjiira tam un tam, _bet_Znarokam_nepieshkjira_....

Nu tad vareja veel kaadus paaris desmitus tukstoshus uzvaardu piemineet kuriem nepieshkjira!!!

Nepatiik man taa Latvju tuudalinju un taagadinju speeleeshanaas ar sportu un politiku - kad izdeviigi, tad viss OK, kad nee - mees taadu nepaziistam.

Nekas driiz buus 2010 veleshanas - veel paspeesim noskatiities cirku ar dazhaadu partiju " sporta miileeshanu" reitingu celshanai...

  +5 [+] [-]

, 2010-04-14 23:13, pirms 14 gadiem
haraldsseit rakstīja: Dot ordeni cilvēkam kas ir uzmīzis valsts valodai un un pilsonībai-tas ir pilnīgs fail.
Savā ziņā ar savu interpunkcijas kultūru tu arī patreiz "uzmīz" valodai...

     [+] [-]

, 2010-04-14 23:59, pirms 14 gadiem
"Ja runa ir par attieksmi pret valsti, tad viens otrs neapdalītais no tā paša Znaroka varētu pamācīties šo pazemības stundu. Viņš slavina Krieviju? Bet – viņš tur ir dzimis! Kāpēc mēs šo cilvēku gribam padarīt par sava vēsturiskā kompleksa vergu? Cik ilgi mēs mēģināsim citiem pārdot krievu kārti un konvertēt to bērnišķīgā nacionālisma smagākajā formā? Kāpēc sports ir nemitīgi jājauc ar politiku, ja mēs labi saprotam, ka patiesībā no tā nav nekādas jēgas. Bet pats galvenais – to patiešām pasaules nesaprot! Vai Znarokam vajag ordeni? Nē, ordeni vajag šai valstij... Ja vajag – kāpēc muļķot prātus un lētticīgos, bakstot ar adatu viena hokeja trenera salmu lellei?
Znarokam neiedeva... Vai viņš prasīja? Tad vismaz viņu liekam mierā"

Nu Puče izteica manas domas par 100%. Cilvēki, Jus aiz neko darīt spējat visādas muļķības sadomāt un izdomāt!

     [+] [-]

, 2010-04-15 00:02, pirms 14 gadiem
Jā, piekrītu, ka tas ir pataisīts par farsu, bet Znaroks neprot latviešu valodu. Viņam būtu jāprot, ja jau viņš šeit dzīvo, ja šeit dzīvo viņa ģimene. Neizliksimies, ka karogs - viņš ir krievs ar Vācijas pilsonību - ir pietiekams iemesls, lai nezinātu latviešu valodu. Bet no otras puses - ir tik daudz krievu Latvijā, kuri nezin latviešu valodu, bet nekad "nespēlē par Latviju", nekad savā dzīvē nav izdarījuši kaut ko Latvijas labā. Bet Znaroks ir un kaut vai tikai tāpēc būtu, vismazākais, korekti Znaroku nesiet pie kauna staba.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-15 00:05, pirms 14 gadiem
fire rakstīja: pff fufelis tas viss, uzskatu, ka TRZ ordeņa dalīšana ir par traku, tam jabut īpašam, bet nu tas sadots aktram otrajam, bez vērtības! Un lai man piedod atvaino visi znaroka fani, nu nav PAR KO VIŅAM TĀDU DOT! Neko viņš nav TĀDU paveicis, lai viņam to dotu!
pastāsti man, lūdzu, ko visi tie, kas ir saņēmuši to ordeni, ir izdarījuši vairāk valsts labā par Znaroku?

  -1 [+] [-]

, 2010-04-15 00:11, pirms 14 gadiem
Znarokam ir galīgi pie kājas tas ordenis. Viņš ļoti labi saprot , ka ar viņu visādi mīzeli grib manipulēt. LIEKAT VIŅU MIERĀ , ĻAUJIET DARĪT TO KAS VIŅAM VISLABĀK SANĀK- TRENĒT HOKEJU.
Interesanti cik rietumu latvieši paturētu Latvijas pilsonību ja vajadzētu izvēlēties starp pensiju un bankrotējošas , šizofrēniķu valsts pilsonību.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-15 00:20, pirms 14 gadiem
Raksts labs, tikai Puče varētu beigt censties mākslīgi uzburt kaut kādu ''šoku'' un ''sensāciju'' izmantojot pilnīgi neiederīgus vārdus kā masturbācija utt. lai tikai šis raksts liktos interesants. Citādi, ir labi.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-15 00:32, pirms 14 gadiem
fire rakstīja: pff fufelis tas viss, uzskatu, ka TRZ ordeņa dalīšana ir par traku, tam jabut īpašam, bet nu tas sadots aktram otrajam, bez vērtības! Un lai man piedod atvaino visi znaroka fani, nu nav PAR KO VIŅAM TĀDU DOT! Neko viņš nav TĀDU paveicis, lai viņam to dotu!
Nekur neesmu manijis, ka pats Znaroks dikti gribētu to ordeni.... Puče jau arī raksta, ka jezga ap to pašu procesu ("dot vai nedot") ir sacelta trakāka nekā ir vajadzīgs.... Zinot kāds ir Znars nedomāju arī, ka viņš mainīs kaut kādu savu attieksmi vai nostāju pret vienu vai otru lietu un pa lielam, domāju, viņam ir stipri pie kājas gan tā vietējo ivanu, gan bāleliņu ņemšanās gan ap tām viņa valodas zināšanām gan par to vai "dot vai nedot" viņam to ordeni..... džeks vienkārši dara savu darbu un tad varbūt mūsu visu uzdevums būtu vismaz pacensties viņam lieki nemaisīt.... ? Un kā jau AP raksta - liekam viņu mierā.... To es vairāk uz politiķiem, "valodniekiem" domāju... jo parastie mirstīgie mutes bajāri kā Tu vai es nevienam citam, izņemot mūs pašus, tā īsti neinteresē....

  +1 [+] [-]

, 2010-04-15 01:36, pirms 14 gadiem
fire rakstīja: pff fufelis tas viss, uzskatu, ka TRZ ordeņa dalīšana ir par traku, tam jabut īpašam, bet nu tas sadots aktram otrajam, bez vērtības! Un lai man piedod atvaino visi znaroka fani, nu nav PAR KO VIŅAM TĀDU DOT! Neko viņš nav TĀDU paveicis, lai viņam to dotu!
Tu laikam neesi sapratis par ko ir šis raksts...

  -3 [+] [-]

, 2010-04-15 01:45, pirms 14 gadiem
LiiiL rakstīja: Tu laikam neesi sapratis par ko ir šis raksts...
Tu laikam esi 3klašu izglītību ieguvis, ja ir vairāk tad izlasi tekstu vēlreiz un cītīgāk! Iesaku izlasīt vēlreiz no- uzskatu līdz 1 zīmei... Nu, ja tad neaiziet, tad iesaku apmeklēt, kādu galvas dakteri!

     [+] [-]

, 2010-04-15 01:46, pirms 14 gadiem
Aigaro rakstīja: pastāsti man, lūdzu, ko visi tie, kas ir saņēmuši to ordeni, ir izdarījuši vairāk valsts labā par Znaroku?
Kkur minēju ka kāds vairāk pelnījis? Tev iesaku to pašu ko iepriekšējam...komentētājam!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-15 01:54, pirms 14 gadiem
fire rakstīja: Tu laikam esi 3klašu izglītību ieguvis, ja ir vairāk tad izlasi tekstu vēlreiz un cītīgāk! Iesaku izlasīt vēlreiz no- uzskatu līdz 1 zīmei... Nu, ja tad neaiziet, tad iesaku apmeklēt, kādu galvas dakteri!
Baigi jau negribās ar Tevi strīdēties, bet nu.. Pirms aizvaino mani, varbūt pats pārlasi vēlreiz?! Jau ievadā tiek minēta galvenā raksta doma: " Jautri, ka šīs ir pirmā reize, kad viņi raksta – ordeni neiedeva... Saku tieši – cūkas!"

Pie ārsta gan Tevi nesūtīšu.

     [+] [-]

, 2010-04-15 02:07, pirms 14 gadiem
Nevajag viņam nekādu oredni. Par ko? Par to ka viņš pat "Labdien" nemāk pateikt latviski? Par to, ka viņš paņēma Vācijas pasi? Irbem iedeva to es saprotu, Irbe ir savas valsts patriots, bet Znarokam nekad nevajag dot. Viņš nav Latvijas patriots, viņam ir ņošpļauties par šo valsti.

  -2 [+] [-]

, 2010-04-15 07:39, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: Nevajag viņam nekādu oredni. Par ko? Par to ka viņš pat "Labdien" nemāk pateikt latviski? Par to, ka viņš paņēma Vācijas pasi? Irbem iedeva to es saprotu, Irbe ir savas valsts patriots, bet Znarokam nekad nevajag dot. Viņš nav Latvijas patriots, viņam ir ņošpļauties par šo valsti.
nejau par ''Labdien'' latviski dod ordenus, bet gan par sasniegumiem valsts laba. Ja vinam butu nosplauties, tad vins neveidotu te savu gimeni un neatdotu visus sos savas dzives gadus Latvijas hokejam.

  +5 [+] [-]

, 2010-04-15 08:18, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: Nevajag viņam nekādu oredni. Par ko? Par to ka viņš pat "Labdien" nemāk pateikt latviski? Par to, ka viņš paņēma Vācijas pasi? Irbem iedeva to es saprotu, Irbe ir savas valsts patriots, bet Znarokam nekad nevajag dot. Viņš nav Latvijas patriots, viņam ir ņošpļauties par šo valsti.
un ka jau mineju, Zviedrijas karalnama zirgu stala vaditajs ir ists Latvijas patriots un valsts valodas parzinatajs. Gluzi tapat ka Džordžs Bušs kuram arī ir piešķirts ordenis

  -1 [+] [-]

, 2010-04-15 08:22, pirms 14 gadiem
Galvenais fakts, kas tiek sagrozīts un manipulēts - Znaroks neatteicās no Latvijas pilsonības, viņš vienkārši pieņēma Vācijas pilsonību. Un viņam tas bija jādara, jo citādi būtu zaudējis darbu Vācijā, viņam un viņa ģimenei vienkārši gribējās ēst. Lai gan šis murgs visiem sakarīgajiem cilvēkiem jau sēž brošā (Armandam šoreiz pilnīga taisnība), tomēr vienā virzienā šo netīro rotaļu vajadzētu turpināt. Masu medijiem tā striktāk vajadzētu uzspiest tiem ordeņa kapitulantiem - kāpēc Znarokam nē??? Visādiem tirliņiem - jā, bet Znarokam - nē! Un hoķa karsējiem pēc kārtējās smukās uzvaras vajag doties nevis uz kādu nevainīgu ārvalstu vēstniecību, bet uz Rīgas pili. Un tur paaurot pēc Zatlera un ordeņa.
1 2 47 komentāri