Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

5. nedēļa. Dukuru klana sapņa piepildījums

5. nedēļa. Dukuru klana sapņa piepildījums
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Nedēļu pirms lielajiem notikumiem pasaules čempionātā skeletonā un bobslejā Vācijas trasē Kēnigszē ir vērts atcerēties pagaidām visskaistāko sacensību goda pjedestālu – ar abu Dukuru ģimenes skeletonistu Martina un Tomasa līdzdalību.

Pasaules kausa pēdējā posmā Itālijas trasē Čezānā beidzot pie kāda klusa sapņa piepildījuma tika abu Latvijas labāko skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru tēvs un treneris Dainis Dukurs. Cik reizes jau bijām pieraduši pie tā, ka Tomass paliek ceturtais un uz goda pjedestāla stāv tikai Martins. Savukārt tajos retajos brīžos, kad godalga kaklā bija Tomasam, sacensības tik labi nebija padevušās Martinam.

"Notika tas, ko es gaidīju jau ilgi,” portālam „sportacentrs.com” saviļņots stāstīja Dainis Dukurs. „Cerēju, ka tas piepildīsies jau Vankūveras olimpiskajās spēlēs, taču tur diemžēl tas nenotika. Gandarījums ir liels, īpaši par Tomasu... Tās visas simtdaļas, kas pietrūka un daudzās ceturtās vietas – gribējās, lai tam tiek pāri. Tagad ir ticība un motivācija visu turpināt. Tehniskā un fiziskā sagatavotība ir labā līmenī."

Sportā šis noteikti ir viens no aizkustinošākajiem brīžiem Dukuru ģimenei, ja ņem vērā, cik ilgs laiks pavadīts skeletonā, tomēr tās ir bijušas „tikai” Pasaules kausa sacensības. Priekšā šā gada pasaules meistarsacīkstes nākamnedēļ, kā arī, cerams, vēl daudz sezonu ar citiem pasaules un Eiropas čempionātiem un olimpiskajām spēlēm. Zinot, cik nopietni strādā Dukuri, ja tas varēja notikt Čezānā, kāpēc lai tas neatkārtotos vēlreiz?

Tikai par mata tiesu no brāļiem Dukuriem atpalika Pasaules kausa posmu goda pjedestālu apseglotājs divas nedēļas pēc kārtas Edgars Maskalāns ar „brigādi”. No malas izskatījās, ka sīkas kļūdiņas abos braucienos neļāva otro reizi pēc kārtas uzvarēt Pasaules kausa posmā. Arī treneris Sandis Prūsis pēc mačiem teica, ka līdz perfektai braukšanai pietrūcis. Ņemot vērā arī to, ka Maskalānam tie bija divi pirmie pjedestāli viņa bobslejista karjerā, progresa iespējas milzīgas. Varbūt Edgars ar puišiem pārsteigs atkal šonedēļ vai nākamnedēļ pasaules čempionātā Kēnigszē?

Atzīmēšanas vērts ir arī mūsu bobsleja stūmēju sniegums turpat Čezānā notikušajā pasaules stūmēju čempionātā. Pa vienam uz ātrumu starta estakādē stumjot īpašas konstrukcijas bobu, tikai amerikānim Stīvam Lengtonam divu stūmienu summā par trim sekundes tūkstošdaļām(!) piekāpās Daumants Dreiškens, bet Intars Dambis bija piektais. Tas, ka Krievijas un Vācijas stūmēji šajās sacensībās nepiedalījās savu federāciju aizlieguma dēļ, tā ir viņu problēma, un nemazina puišu nopelnus.

  +3 [+] [-]

, 2011-02-14 15:39, pirms 14 gadiem
vēl salīdiznoši nesen likās, ka trase Siguldā tomēr varēja dot vairāk, bet redz ... IR
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-02-14 16:57, pirms 14 gadiem
pipars2323 rakstīja: Cepuri nost un paklanos Dukuru "mafijas" priekšā! Lai izdodas turpmāk,bet par Soču "sapņu" pjedestālu paklusēšu!
Jā, cilvēki visu sasnieguši BEZ VALSTS atbalsta, tas ir ko vērts.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-14 23:26, pirms 14 gadiem
Tikai uz priekšu!