Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Neglorificēsim Peku, neapspļaudīsim Jūli

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Neglorificēsim Peku, neapspļaudīsim Jūli
Lausim Rautakalio strādāt!
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Peka Rautakalio beidzis pirmo sezonu KHL. Regulārajā čempionātā 15. vieta, zaudējums "Torpedo" pirmajā play-off kārtā ar 3-4, kas sezonas kopvērtējumā tāpat dod 15. vietu. Pluss/mīnuss tāds arī bija komandas potenciāls. Varēja komanda regulārajā čempionātā dabūt kādu punktu vairāk, taču, vai nav vienalga, kam zaudēt pirmajā kārtā. Nu būtu "Dinamo" 6. vietā Rietumos, un spēlētu ar Maskavas "Dinamo"? Vai tiktu otrajā kārtā? Diezin vai.

Skaidrs, ka katram trenerim darbs ar jaunu komandu ir jauns izaicinājums un paiet laiks, kamēr treneris iepazīst komandu un spēlētāji pielāgojas jaunai pātagai, taču nav nekāda pamata sist tamtamu, ka Peka sasniedzis "Dinamo" nebijušas tāles. Normāla sezona, normāls treneris un daudz maz normāls rezultāts. Taču nevar salīdzināt šo "Dinamo" ar pirmās sezonas komandu, kad nevienam nebija skaidrs, kāds ir KHL spēks un ko tur var izdarīt "Dinamo".

Gribam mēs to redzēt vai negribam, bet četru sezonu laikā šis tomēr bija pirmās kārtas vājākais pretinieks. Būtu uzvarējuši, Pekam pienāktos lauru vainags. Zaudējām, neko nevar darīt. Taču atšķirībā no pirmās sezonas, kad Maskavas "Dinamo" zaudējām bez variantiem (un bez nopietnas cīņas!), šoreiz bija play-off gars. Toreiz, kad Šuplers zaudēja Vujtekam ar 0-3, Maskavā zaudējot ar nepieklājīgi lieliem rēķiniem (0:4, 1:7), Rīgā - 3:4, Viesturs Koziols gribēja atbrīvot Šupleru, bet Juris Savickis ar savējiem padzina Koziolu. Šogad apkaunojošu rezultātu nebija, izņemot 3:7.

Palasot ļaužu atsauksmes, gan šķiet, ka Rautakalio šo sēriju ir uzvarējis un ar vienu roku jau sniedzies pēc Gagarina kausa... Jā, trenera darba stils Pekam ir stipri atšķirīgs kā Jūlim, taču man kā pragmātiķim ir vienalga, kādā krāsā ir Pekas kaķis un kādā Jūļa kaķis. Ka tikai ķer peles! Jūļa kaķis divus pavasarus ķēra... Ar apmēram tādu pašu sastāvu kā šogad. Un mani maz interesē, vai Šuplers to panāca ar Ozoliņa, Ābola, Ignatjeva un Naumova rokām, vai bija ģēnijs - vienpatnis.

Ja Peka būtu ģēnijs, un komanda aizsardzībā nospēlētu visas spēles kā 3:1 Rīgā un 0:2 Ņižņijnovgorodā, varētu teikt, ka viņa aizsardzības modelis rullē. Taču pārējās piecās spēlēs aizsardzība un vārtpriekša bija caurumiem bagāta. Pa reizei iekrītot visiem, sezonu kopumā ļoti labi nospēlējušo pirmo aizsargu pāri ieskaitot. Izcils soma nelabvēlis teiktu, ka treneris nav panācis komandas labāko kondīciju sezonas svarīgākajās spēlēs... No malas bija redzams, ka Krišjānis nav tik sprauns kā sezonā, arī Arvīds un Kristaps, toties lido Cibuļskis un Laviņš. Prasīt prasījās abus izmantot vairāk.

Kā lielu Pekas panākumu tauta min pirmā piecnieka spēli, bet droši vien retais atceras, ka sezonas sākumā Miķelis bija plānots kopā ar Varju un Ņiživiju, ka Galviņš sezonu uzsāka otrajā aizsargu pārī kopā ar Reķi, bet Krišjānis bija trešajā kopā ar Laviņu. Piecnieks kopā sāka spēlēt tikai 9. mačā Čerepovecā. Viss aizgāja un labi.

Toties nekas neaizgāja leģionāriem, kurus pirms sezonas ņēma ar Pekas piekrišanu. Pēcāk arī Nieminenu. Gandrīz pusotru desmitu spēļu novembrī, decembrī nospēlēja trijnieks Landmarks - Varjs - Nieminens. Bez rezultātiem... GM par vainīgo atzina Nieminenu, kaut daudzi citu uzskata, ka "Dinamo" modelī galīgi nav iederējies Landmarks. Play-off septiņās spēlēs maiņas, kurās bija Landmarks, uzvarēja tikai vienu mikromaču, Rīgā, kad iemeta Ozo. Piecās citās spēlēs Landmarks un Co izštancēja 0:1...

Zinu, ka Peka ir sajūsmā par Bičevski, taču zinu arī, ka viņš Bičevski pamanīja tikai lidmašīnā uz Davosu...

Varbūt vajag ļaut Rautakalio nostrādāt ar "Dinamo" vēl vismaz divas sezonas un tad viņu vērtēt kā speciālistu. Pērn, kad "Dinamo" vadība iepazīstināja presi ar jauno treneri, izskanēja, ka ar šo treneri ir iespējams pacīnīties par Gagarina kausu. Kas ar Šupleru neesot bijis iespējams. Lai Peka strādā! Un lai viņam veicas! Bet no veiksmes gan turpmāk nekad nevajag atteikties...

1 2 37 komentāri
Slēpts komentārs: Zemekis

 +10 [+] [-]

, 2012-03-13 14:10, pirms 13 gadiem
Visi jau zin, ka pietiek presei mazliet pašūmēties un tautas (bara) viedoklis šūpojas līdzi. Tā bija Jūļa gadījumā...
Man ar viņš nepatika, bet neteikšu, ka nebija rezultāta...
Atzīstu, ka man Peka patīk, bet neteikšu arī, ka nav rezultāta.
Uzskatu, ka ilgtermiņā tomēr trenerus gadā reizi (Krievijas prakse) nemaina. Un ir jau labi, ka viens redzējums ievelkas vismaz 3gadē...
tā kā - ļausim strādāt...

  +4 [+] [-]

, 2012-03-13 14:12, pirms 13 gadiem
Nu,ko teikt? Žēl,ka neredzi starpību starp trenneriem.Diemžēl daudzi to neredz,bet tur neko nepalīdzēsi.Katrs redz to,ko grib redzēt.

  -3 [+] [-]

, 2012-03-13 14:21, pirms 13 gadiem
Matulis saņēmies. Beidzot jēdzīgs raksts.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  -3 [+] [-]

, 2012-03-13 14:28, pirms 13 gadiem
Paldies...

 +14 [+] [-]

, 2012-03-13 14:32, pirms 13 gadiem
Man jau liekas, ka svarīgākais rādītājs ir progress. Ar Jūli pie stūres RD bija 3 gadus un visiem bija skaidrs, ka nekādu progresu tur vairs gaidīt nevar. Jūlis pats nemaz neticēja, ka komanda var pārvarēt jau pirmo play-off kārtu. Pekam ir tikai 1ais gads un šobrīd vēl ir par agru izdarīt kaut kādus secinājumus. Bet nu vismaz vēlme kaut ko sasniegt ir (tā vismaz izskatās).
Taču ir viena ļoti laba ziņa - Peka uzticas vietējiem spēlētājiem un tie viena gada laikā ir progresējuši vairāk nekā 3-jos iepriekšējos gados kopā. Iespējams, ka tas tā ir noticis dēļ visnotaļ bezjēdzīgajiem šī gada importiem, bet jebkurā gadījumā tas ļauj daudz pozitīvāk raudzīties nākotnē.

  +8 [+] [-]

, 2012-03-13 14:35, pirms 13 gadiem
Zemekis rakstīja: obejktīvi un ar faktiem.
Cik nu ar faktiem, vairāk tāda ūdens liešana, papildinot ar visiem zināmām lietām.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +3 [+] [-]

, 2012-03-13 14:51, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tev ir ļoti īsa atmiņa, jo arī pagājušās sezonas Play Off RD galvenie vilcēji bija vietējie spēlētāji.
Un arī apgalvojums,ka tikai pateicoties Pekkam RD ir parādijušies jaunie spēlētāji arī neiztur kritiku. Vienkārši ir pienākuši tie laiki, kad ir izaugusi jauna LV spēlētāju paaudze, un tam nav nekāda sakara ar Pekku. Drīzāk var vaicāt kāpēc RD sastāvā nav vel vairāki HK ,,Rīga'' spēlētāji, un nevis slavēt par to ka daži ir parādījušies.
Latvijas hokejā jau ir laba pieredze, kad deva trenerim iespēja sevi pierādīt veselu 5 sezonu garumā. Beidzās tas vis ar to,ka LV izlase gandrīz izkrita no A grupas.
Ja ir vēlme turpināt eksperimentēt, tad nav jautājumu. Uz priekšu!
Troteru neatceries?

  +3 [+] [-]

, 2012-03-13 14:56, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tev ir ļoti īsa atmiņa, jo arī pagājušās sezonas Play Off RD galvenie vilcēji bija vietējie spēlētāji.
Un arī apgalvojums,ka tikai pateicoties Pekkam RD ir parādijušies jaunie spēlētāji arī neiztur kritiku. Vienkārši ir pienākuši tie laiki, kad ir izaugusi jauna LV spēlētāju paaudze, un tam nav nekāda sakara ar Pekku. Drīzāk var vaicāt kāpēc RD sastāvā nav vel vairāki HK ,,Rīga'' spēlētāji, un nevis slavēt par to ka daži ir parādījušies.
Latvijas hokejā jau ir laba pieredze, kad deva trenerim iespēja sevi pierādīt veselu 5 sezonu garumā. Beidzās tas vis ar to,ka LV izlase gandrīz izkrita no A grupas.
Ja ir vēlme turpināt eksperimentēt, tad nav jautājumu. Uz priekšu!
Un atkal pajautāšu - a kāda tev starpība, ko un kā Pekka darījis RD sastāvā? Ir iekļāvis jaunos vai nav, kādu taktiku izvēlējies utt. Tev taču RD neinteresē. Tik ļoti neinteresē, ka sadaļā pie jaujājumiem Armandam katrā lapā var atrast kādu komentu par RD, nemaz nerunājot par rakstiem SA un sportacentrā.
Un lai nemuldētu par citu cilvēku "īsajām atmiņām" te tev būs pagājušā gada play-off statistika Dinamo spēlētājiem Континентальная Хоккейная Лига - Статистика :...
No 4 rezultatīvākajiem večiem 2 mūsējie (Miķelis un Dārziņš) un 2 leģionāri (Troters un Hartigans).

 +11 [+] [-]

, 2012-03-13 15:11, pirms 13 gadiem
Jāni, Jāni, tik pieredzējis žurnālists un tik atklāti pauž absurdu viedokli. Spēles stila maiņa ir nopietns lauziens latvietim, kurš pats pieradis pie brīvības lēmuma pieņemšanā uz laukuma 3 gadu garumā - piekritīsi? Leģionārus Bārda pats neizvēlējās - tikai tik daudz, cik Sējējs viņam nolika priekšā: ņemam vai neņemam? Kādi ir trenerim varianti, ja viņam nav, kas komandā met, bet piedāvā vīrus ar NHL pieredzi? Treneris Matulis noteikti tirgū atrastu kādu, kurš pēc decembra jau būtu sametis 20 vārtus...nu smieklīgi - ir sajūta, ka tu pats spēles neesi redzējis un neesi ievērojis, kā no bez rokraksta esošas komandas sāk iezīmēties sīksta, no aizsardzības spēlējoša komanda ar asu viduszonu. Lai kā arī man negribas glorificēt treneri, es tomēr redzu, ka ir izmaiņas - pat ja tās nav rezultātā, ko galu galā pats Bārda arī teica - negaidiet uzreiz rezultātus...tipisks latvietis - irsējs

  -1 [+] [-]

, 2012-03-13 15:31, pirms 13 gadiem
naninoi rakstīja: Troteru neatceries?
Atceros arī Cibuļska labo spēli Play Off, kurš šosezon pie Pekkas ne tuvu nerāda to sniegumu,kuru rādija vel pagājušā sezonā.

  +5 [+] [-]

, 2012-03-13 16:04, pirms 13 gadiem
Izlasot tikai virsrakstu, bija skaidrs, kas ir raksta autors..

  +2 [+] [-]

, 2012-03-13 16:12, pirms 13 gadiem
Skaidrs ir viens- Matulim jau no pirmajam dienam Pekka nav paticis, vot i visa diskusija un objektivitate par so jautajumu....

  +1 [+] [-]

, 2012-03-13 16:15, pirms 13 gadiem
Latvieši jau vienmēr vairāk vai mazāk ir bijuši vilcēji (izņemot varbūt pirmo sezonu), bet šogad jau viņi uzmirdzēja pilnīgi citā kvalitātē, turklāt ne tikai Miķelis, bet visa pirmā maiņa. Neticu, ka pie Jūļa mēs jelkad nonāktu pie situācijas, kad ir jāuztraucas, ka tik nepārpērk visu maiņu.
Arī citi - Meija, Bukarts, Štāls - rādīja pilnīgi citu spēli, tie galīgi nebija tie nomāktie 4-tās maiņas spēlētāji, ko mēs redzējām pie Jūļa. Tam visam pieskaiti vēl Bičevski, Upīti, Jučeru, kas visi dabūja pieklājīgu spēles laiku

NAMEJS 9999 rakstīja: Tev ir ļoti īsa atmiņa, jo arī pagājušās sezonas Play Off RD galvenie vilcēji bija vietējie spēlētāji.
Un arī apgalvojums,ka tikai pateicoties Pekkam RD ir parādijušies jaunie spēlētāji arī neiztur kritiku. Vienkārši ir pienākuši tie laiki, kad ir izaugusi jauna LV spēlētāju paaudze, un tam nav nekāda sakara ar Pekku. Drīzāk var vaicāt kāpēc RD sastāvā nav vel vairāki HK ,,Rīga'' spēlētāji, un nevis slavēt par to ka daži ir parādījušies.
Latvijas hokejā jau ir laba pieredze, kad deva trenerim iespēja sevi pierādīt veselu 5 sezonu garumā. Beidzās tas vis ar to,ka LV izlase gandrīz izkrita no A grupas.
Ja ir vēlme turpināt eksperimentēt, tad nav jautājumu. Uz priekšu!

  +2 [+] [-]

, 2012-03-13 16:29, pirms 13 gadiem
nu ja vispār rēķina playoff izcinītās uzvaras un veikumu, ta mūs varētu iestelēt arī 9/10 vietā kopā ar barys nevis 15.vietā kā Matuļa kungs ievieto

  +2 [+] [-]

, 2012-03-13 16:39, pirms 13 gadiem
Matulis savaa elementaa, ivars tik piebalso. Matuli, beidz njaudeet un pats glorificeet Shupleru. Tak piekritiisi, ka juulis ar cska izgaazaas? Vai Pekka izgaazaas?

  +2 [+] [-]

, 2012-03-13 16:49, pirms 13 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: Skaidrs ir viens- Matulim jau no pirmajam dienam Pekka nav paticis, vot i visa diskusija un objektivitate par so jautajumu....
Skaidrs ir arī otrs - Pučem jau no sākuma Peka ir paticis. Un tā kā Puče ir tautā populārāks par Matuli, tad, protams, Matulim nevar būt taisnība

  +3 [+] [-]

, 2012-03-13 16:57, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Atceros arī Cibuļska labo spēli Play Off, kurš šosezon pie Pekkas ne tuvu nerāda to sniegumu,kuru rādija vel pagājušā sezonā.
Cibuļskis vispār nerāda to sniegumu ko no viņa gaidija kopumā... ne tik senā pagātnē (šaubos vai piem. Tu to atceries) pie Znaroka moloģoškā "Cibuļa" bija pat kapteinis un viens no vadošajiem aizsargiem.... tagad Cibuļskis kopumā uz citu RD aizsargu fona ir diezgan pašvaks un Peka pelnīti viņu marinē uz beņķa vai laiž kā 7 aizsargu..... paskaties uz viņa sezonas koefu! Sūdīgāks no aizsargiem ir tikai Ozo, bet Ozo ir citi plusi (pārsvarā uzbrukumā) kamēr Cibuļskis uzbrukumā ne tuvu nav Ozo....
Tāpat es piem. neteiktu, ka RD šogad sūdīgi nospēlēja (kopumā) drīzāk jau nospēlēja (+/-) savu spēju robežās + vēl arī būtu mazliet vairāk veiksme spīdējusi gan jau arī otrajā kārtā tiktu.... cik tur trūka? tikai viena uzvara kamēr piem. Tavi mīluļi no Minskas ar visiem saviem "jaunbaltkrieviem" PO pat nevienu spēli neprata uzvarēt un kā tādi lohi padir$a sēriju sausā.... kaut sastāvs kopumā viņiem bija krietni nopietnāks (leģionāru ziņā) nekā tas ir RD, kuriem šosezon tieši leģionāri bija vājais posms....

  +1 [+] [-]

, 2012-03-13 17:03, pirms 13 gadiem
kegums rakstīja: Skaidrs ir arī otrs - Pučem jau no sākuma Peka ir paticis. Un tā kā Puče ir tautā populārāks par Matuli, tad, protams, Matulim nevar būt taisnība
... kā arī, Puče nemīl Šupleru ...
Nu, es, piemēram, Matulim piekrītu dažos raksta jautājumos, dažos ne pārāk, tā pat, ka par Pučes rakstītajiem rakstiem...
neesmu paklausīgais šunelis Namejs, kurs izskatās, ka Matulim piekrīt pilnīgi visos jautājumos, tāpat ka oponē Pučem bezmaz visur...
bet, kurš te tagat krutāks, Puče vai Matulis, man pilnīgi vienalga....
personīgi man nekas nav pret Jūli vai Pekku, drīzak ir iebildumi pret tādu cilvēku kā Ulmanis un Kalvītis rosīšanos pa hokeja virtuvi....

     [+] [-]

, 2012-03-13 17:34, pirms 13 gadiem
Lai Peka ar Šupi samēras smildziņām. Savādāk kurš labāks treneris nevar izmērīt.

  -3 [+] [-]

, 2012-03-13 17:40, pirms 13 gadiem
peksiic rakstīja: Matulis savaa elementaa, ivars tik piebalso. Matuli, beidz njaudeet un pats glorificeet Shupleru. Tak piekritiisi, ka juulis ar cska izgaazaas? Vai Pekka izgaazaas?
Tas ka Tev kaut kas nepatīk vel nenozīmē,ka tam kas Tev nepatīk nav taisnība.
Vai Jūlis izgāzās un Pekka neizgāzās?
Runa nav par izgāšanos, bet par to kādu rezultātu sasniegušas viņu vadītās komandas.
RD no 8 vietas pērn un aizpērn ir nokrituši uz 15 vietu, bet CSKA no pērnās 19. vietas un netikšanas Play Off pacēļās uz 18. vietu regulārā čempionātā un tika Play Off.
Kas ir lielāks sasniegums-nokrist pa 7 vietām, vai pacelties tikai pa vienu vietu, un sasniegt komandas vadības uzlikto uzdevumu tikt Play Off?

     [+] [-]

, 2012-03-13 18:04, pirms 13 gadiem
Jau pats raksta nosaukums ir tendenciozi nepareizs ... - "Neglorificēsim Peku, neapspļaudīsim Jūli" ...

autoram dereetu vairaak papeetiit liidzjuteeju viedokli un tad objektiivs virsraksts buutu - "Neglorificēsim Jūli un ar sūdainu koku nepadzīsim Pekkui" ...

p.s. pirmajaa kaartaa pakaasiens viseertaakajam iespeejamajam pretiniekam un vel rodas fantaazijas, ka par šo "sasniegumu" kaads taisaas treneri glorificeet ... neesam banaanu republika un muusu liidzjuteeja prasiibas neaprobezhojas ar to, ka paaris zhurnaalistiem liekas, ka trenerim ir "raksturs" un tas tagad esot baigi labi - bet rezultaata ta nav ...

  +5 [+] [-]

, 2012-03-13 18:24, pirms 13 gadiem
Šī sezona visvairāk varētu palikt atmiņā ar dažu labu uzbrucēju nespēju izmantot iespējas. Varbūt tikai man tā liekas, bet šosezon tik daudz vārtu gūšanas iespējas tika izniekotas (tai skaitācik bullīši tika nerealizēti), cik iepriekšējos trīs gados kopā... Un tā ir nevis treneru vaina, bet gan spēlētāju meistarības trūkums. Piem., ja pa saviem 15-20 gadiem hokejista karjerā nav iemācījies ripu pacelt pāri guļošam vārtsargam, tad lai labāk met starp kājām un miers.

  -1 [+] [-]

, 2012-03-13 19:38, pirms 13 gadiem
ozzmust rakstīja: Jāni, Jāni, tik pieredzējis žurnālists un tik atklāti pauž absurdu viedokli. Spēles stila maiņa ir nopietns lauziens latvietim, kurš pats pieradis pie brīvības lēmuma pieņemšanā uz laukuma 3 gadu garumā - piekritīsi? Leģionārus Bārda pats neizvēlējās - tikai tik daudz, cik Sējējs viņam nolika priekšā: ņemam vai neņemam? Kādi ir trenerim varianti, ja viņam nav, kas komandā met, bet piedāvā vīrus ar NHL pieredzi? Treneris Matulis noteikti tirgū atrastu kādu, kurš pēc decembra jau būtu sametis 20 vārtus...nu smieklīgi - ir sajūta, ka tu pats spēles neesi redzējis un neesi ievērojis, kā no bez rokraksta esošas komandas sāk iezīmēties sīksta, no aizsardzības spēlējoša komanda ar asu viduszonu. Lai kā arī man negribas glorificēt treneri, es tomēr redzu, ka ir izmaiņas - pat ja tās nav rezultātā, ko galu galā pats Bārda arī teica - negaidiet uzreiz rezultātus...tipisks latvietis - irsējs
Ak Tu nabaga Pučes zombētais jampampiņ..... Žēl man Tevis. Bet varbūt Tev savu komentāru rakstot vismaz palaimējās ieraut kulakā

Bet ja nopietni - spēles un koncepcijas ko darīt šogad nebija vispār. Trula joņošana bez jebākdas trenera inicatīvas vai spēja kaut ko mainīt spēlas gaitā, pilnīga trenera bezatbildība spēļu galotnēs.
Ja nebūtu Pekam palaimējies traumu un visādu pārbīžu rezultātā sakomplektēt pirmo maiņu uz 9 sezonas spēli tad viņš jau uz ziemas svētkiem varētu dzimtenē par santaklausu piehaltūrēt.
Tik liela atkarība no vienas maiņas veiksmes nav bijusi pat pirmajā RD sezonā (protams prieks, ka tajā pirmajā maiņā bija latvieši šogad).

     [+] [-]

, 2012-03-13 19:46, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tas ka Tev kaut kas nepatīk vel nenozīmē,ka tam kas Tev nepatīk nav taisnība.
Vai Jūlis izgāzās un Pekka neizgāzās?
Runa nav par izgāšanos, bet par to kādu rezultātu sasniegušas viņu vadītās komandas.
RD no 8 vietas pērn un aizpērn ir nokrituši uz 15 vietu, bet CSKA no pērnās 19. vietas un netikšanas Play Off pacēļās uz 18. vietu regulārā čempionātā un tika Play Off.
Kas ir lielāks sasniegums-nokrist pa 7 vietām, vai pacelties tikai pa vienu vietu, un sasniegt komandas vadības uzlikto uzdevumu tikt Play Off?
Un Tu tagad būtu monopolizējis taisnību? Ne Peka, ne Jūlis neizgāzās (ja neskaita Jūļa pirmās sezonas PO), bet ar tagadējo sastāvu kāds bija Pekam (kas ir viens no čābīgākajiem kopumā kāds RD ir bijis - te vairāk domāju tieši leģionārus, kas šogad bija reti "klibi" + spēle ar diviem nomināli otrajiem vārtsargiem, kur arī Holts nu nekādi vēl nerādija 1. vārtsarga cienīgu spēli salīdzint kaut vai ar to pašu Kovaļu, kas vilka visu ko varēja un nevarēja) šaubos vai Jūlis būtu sasniedzis ko diži vairāk.... ja nu kas arī šogad izgāzās (un tieši PO), tad tie ir Tavi mīluļi no Minskas.... Par to negribi parunāt? Diez tur baķka vēl tiem viņu "jaunpilsoņiem" tās jauniegūtās pilsonības nav atņēmis pēc tās sausi padir$tās sērijas?

  +6 [+] [-]

, 2012-03-13 20:11, pirms 13 gadiem
Ja Lundmarks ir Landmarks tad Matulis ir Mačkulis

  -1 [+] [-]

, 2012-03-13 20:20, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Un Tu tagad būtu monopolizējis taisnību? Ne Peka, ne Jūlis neizgāzās (ja neskaita Jūļa pirmās sezonas PO), bet ar tagadējo sastāvu kāds bija Pekam (kas ir viens no čābīgākajiem kopumā kāds RD ir bijis - te vairāk domāju tieši leģionārus, kas šogad bija reti "klibi" + spēle ar diviem nomināli otrajiem vārtsargiem, kur arī Holts nu nekādi vēl nerādija 1. vārtsarga cienīgu spēli salīdzint kaut vai ar to pašu Kovaļu, kas vilka visu ko varēja un nevarēja) šaubos vai Jūlis būtu sasniedzis ko diži vairāk.... ja nu kas arī šogad izgāzās (un tieši PO), tad tie ir Tavi mīluļi no Minskas.... Par to negribi parunāt? Diez tur baķka vēl tiem viņu "jaunpilsoņiem" tās jauniegūtās pilsonības nav atņēmis pēc tās sausi padir$tās sērijas?
Kāds šim visam sakars ar MnD vai jebkādu citu KHL komandu? Lai viņi paši tiek galā ar savām problēmām.
Par pārējo visu Matulis ir aprakstījis šai rakstā.
Man tur nav ko piebilst.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-13 20:45, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kāds šim visam sakars ar MnD vai jebkādu citu KHL komandu? Lai viņi paši tiek galā ar savām problēmām.
Par pārējo visu Matulis ir aprakstījis šai rakstā.
Man tur nav ko piebilst.
Vai tad RD ir kādas problēmas treneru sakarā? Vienīgās problēmas šosezon bija vārtsargu līnijā un leģionāros (spēlētāju piesaiste un meklēšna arī tomēr vairāk ir Sējēja lauciņš, jo GMs meklē spēlētājus nekā tā būtu Pekas kompetence... Pekas kompetence ir no šiem sameklētiem kadriem izveidot kaut cik kaujas spējīgu komandu.... kas arī kopumā Pekam izdevās!) Ok bija protams lažas it sevišķi sākumā, kad ar viņa piedāvāto taktiku (kas mūsu puikiem bija jaunums) tika pasēts diezgan daudz spēļu un arī punktu, bet treneris spēja pats pārorientēties un pārorientēt mazliet arī komandas spēli un rezultāts neizpalika! Vai RD ir iemesls būt neapmierinātiem ar šo sezonu? Domāju ka nē! Tika "atvērti" (cits vairāk cits mazāk) pašmāju spēlētāji, tika atkal iekļūts PO un tikai mazliet atkal pietruka (iespējams sastāva dziļuma, labāku leģionāru, un stabila pirmā vārtsarga) lai atkal tiktu otrajā kārtā! Zinu vienu komandu, kas ar labāku sastāvu, labākām finanšu iespējām pat nevienu PO spēli nemācēja uzvarēt.... droši vien nojaut kas tā ir par komandu!

  -3 [+] [-]

, 2012-03-13 21:17, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Vai tad RD ir kādas problēmas treneru sakarā? Vienīgās problēmas šosezon bija vārtsargu līnijā un leģionāros (spēlētāju piesaiste un meklēšna arī tomēr vairāk ir Sējēja lauciņš, jo GMs meklē spēlētājus nekā tā būtu Pekas kompetence... Pekas kompetence ir no šiem sameklētiem kadriem izveidot kaut cik kaujas spējīgu komandu.... kas arī kopumā Pekam izdevās!) Ok bija protams lažas it sevišķi sākumā, kad ar viņa piedāvāto taktiku (kas mūsu puikiem bija jaunums) tika pasēts diezgan daudz spēļu un arī punktu, bet treneris spēja pats pārorientēties un pārorientēt mazliet arī komandas spēli un rezultāts neizpalika! Vai RD ir iemesls būt neapmierinātiem ar šo sezonu? Domāju ka nē! Tika "atvērti" (cits vairāk cits mazāk) pašmāju spēlētāji, tika atkal iekļūts PO un tikai mazliet atkal pietruka (iespējams sastāva dziļuma, labāku leģionāru, un stabila pirmā vārtsarga) lai atkal tiktu otrajā kārtā! Zinu vienu komandu, kas ar labāku sastāvu, labākām finanšu iespējām pat nevienu PO spēli nemācēja uzvarēt.... droši vien nojaut kas tā ir par komandu!
Kaut gan jau norādīju, ka man nav ko piebilst, jo Matulis jau visu ir pateicis, tad tomēr lai Tev nebūtu jāraksta monologā, tad atbildēšu.
Neviens (arī es) jau nesaka, ka RD būtu totāli izgāzušies. Stāsts jau ir pavisam par kaut ko citu u,t.i. stāsts ir par to,ka dažam labam gribās glorificēt Pekku, un savā veidā noliegt Jūļa iespēto.
Ja sākam rakt no pašiem pamatiem, tad:
- Vispār priekš kam Pekka tika uzaicināts šosezon trenēt RD?
-Mans viedoklis, lai sasniegtu augstākus panākumus nekā Šuplers.
-Vai tas izdevās?
-Manuprāt, nē.
-Vai ir jebkādas garantijas, ka tas varētu notikt nākošā sezonā?
-Manuprāt,nē.
-Vai Pekkas nopelns ir tas, ka RD šosezon RD parādijās Upītis,Indrašis un Bičevskis?
-Tikai daļēji, jo šai paaudzei bija pēdējais laiks parādīties RD sastāvā. Diemžēl jāsaka, ka šī jauno spēlētāju spēlēšana RD bija vairāk apstākļu sakritība, un nevis mērķtiecīga darbība.

Kaut kā apmēram tā es to visu uzskatu.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-13 23:07, pirms 13 gadiem
gregors rakstīja: Ak Tu nabaga Pučes zombētais jampampiņ..... Žēl man Tevis. Bet varbūt Tev savu komentāru rakstot vismaz palaimējās ieraut kulakā

Bet ja nopietni - spēles un koncepcijas ko darīt šogad nebija vispār. Trula joņošana bez jebākdas trenera inicatīvas vai spēja kaut ko mainīt spēlas gaitā, pilnīga trenera bezatbildība spēļu galotnēs.
Ja nebūtu Pekam palaimējies traumu un visādu pārbīžu rezultātā sakomplektēt pirmo maiņu uz 9 sezonas spēli tad viņš jau uz ziemas svētkiem varētu dzimtenē par santaklausu piehaltūrēt.
Tik liela atkarība no vienas maiņas veiksmes nav bijusi pat pirmajā RD sezonā (protams prieks, ka tajā pirmajā maiņā bija latvieši šogad).
Nu, katrs jau runā par to, kas sāp man, kā izskatās, atšķirībā no tevis, ir iespēja savu seksuālo spriedzi novērst, aplaimojot savu draudzeni acīmredzot Nameja seksuālais partneris, ja jau vēlies šādi attīstīt diskusiju, kas, protams, nebija mans mērķis. Pučes viedoklis man patīk, bet neuzskatu to par mesiju - ir vienkārši jāpaskatās pati spēle, ko tu, acīmredzot, neesi pamanījis.
Runājot par šīs sezonas spēles zīmējumu - salīdzini ziemeļamerikas spēles, visas ir liela skriešana, ātrums, "trula joņošana", kā tev labpatīk saukt. Tas, ka latvieši to nespēj pieņemt un tas viņiem vienkārši fiziski nav pa kaulam - tas ir cits jautājums. Saki, ka treneris vispār nebija manāms un lēmumi nebija - nenoliedzu, ka ir brīži, kad šis treneris ir zaudējis spēli tieši beigās, bet salīdzini jebkuru komandu khl vai nhl, arī tur strādā cilvēki. Ja ir problēmas ieraudzīt to, ka komandā pēkšņi nav jālamā aizsardzība katru spēli par nepārdomātiem lēmumiem, vai to, ka mūs visu laiku spiež savā zonā..es nezinu, laikam tiešām esmu ar rozā brillēm, bet es vismaz redzu to, ka komanda progresē spēles izpratnes ziņā. vajadzības gadījumā esmu gatavs arī pārrunāt klātienē sāpīgos jautājumus, jo kā redzams caur pārlūku esi liels puisis

     [+] [-]

, 2012-03-13 23:16, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kaut gan jau norādīju, ka man nav ko piebilst, jo Matulis jau visu ir pateicis, tad tomēr lai Tev nebūtu jāraksta monologā, tad atbildēšu.
Neviens (arī es) jau nesaka, ka RD būtu totāli izgāzušies. Stāsts jau ir pavisam par kaut ko citu u,t.i. stāsts ir par to,ka dažam labam gribās glorificēt Pekku, un savā veidā noliegt Jūļa iespēto.
Ja sākam rakt no pašiem pamatiem, tad:
- Vispār priekš kam Pekka tika uzaicināts šosezon trenēt RD?
-Mans viedoklis, lai sasniegtu augstākus panākumus nekā Šuplers.
-Vai tas izdevās?
-Manuprāt, nē.
-Vai ir jebkādas garantijas, ka tas varētu notikt nākošā sezonā?
-Manuprāt,nē.
-Vai Pekkas nopelns ir tas, ka RD šosezon RD parādijās Upītis,Indrašis un Bičevskis?
-Tikai daļēji, jo šai paaudzei bija pēdējais laiks parādīties RD sastāvā. Diemžēl jāsaka, ka šī jauno spēlētāju spēlēšana RD bija vairāk apstākļu sakritība, un nevis mērķtiecīga darbība.

Kaut kā apmēram tā es to visu uzskatu.
pirmie divi Tavi jautājumi/atbildes - izteikti demagoģiski un sekli. Tie kas kko saprot no notiekošajiem pārbūves procesiem (cits treneris) Dinamo R, skaidri redz, ka Pekkas spēles stila rokraksts, filozofija ir pareizā virzienā...un tā ir pati galvenā atziņa šinī lietā. Ideja, koncepts vispirms, rezultāts - pēc tam !

...rezultātu grib visi un ja tā nav, tad tas ir uzreiz redzams, taču process ir smalka lieta un ne visi saprot kādam tam jābūt, lai būtu rezultāts...

     [+] [-]

, 2012-03-13 23:21, pirms 13 gadiem
Matulim un Ivaram taisnība. Vispaŗ neineresanti, palasu rakstu, komentus un man pat nav par ko ar Ivaru pastrīdēties

  +1 [+] [-]

, 2012-03-14 00:25, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kaut gan jau norādīju, ka man nav ko piebilst, jo Matulis jau visu ir pateicis, tad tomēr lai Tev nebūtu jāraksta monologā, tad atbildēšu.
Neviens (arī es) jau nesaka, ka RD būtu totāli izgāzušies. Stāsts jau ir pavisam par kaut ko citu u,t.i. stāsts ir par to,ka dažam labam gribās glorificēt Pekku, un savā veidā noliegt Jūļa iespēto.
Ja sākam rakt no pašiem pamatiem, tad:
- Vispār priekš kam Pekka tika uzaicināts šosezon trenēt RD?
-Mans viedoklis, lai sasniegtu augstākus panākumus nekā Šuplers.
-Vai tas izdevās?
-Manuprāt, nē.
-Vai ir jebkādas garantijas, ka tas varētu notikt nākošā sezonā?
-Manuprāt,nē.
-Vai Pekkas nopelns ir tas, ka RD šosezon RD parādijās Upītis,Indrašis un Bičevskis?
-Tikai daļēji, jo šai paaudzei bija pēdējais laiks parādīties RD sastāvā. Diemžēl jāsaka, ka šī jauno spēlētāju spēlēšana RD bija vairāk apstākļu sakritība, un nevis mērķtiecīga darbība.

Kaut kā apmēram tā es to visu uzskatu.
- Vispār priekš kam Pekka tika uzaicināts šosezon trenēt RD?
Labs jautājums Savickim! Vai viņš tika uzaicināts lai uzreiz sasniegtu finālu??? Manuprāt tika aizināts, lai pamainītu mazliet komandas spēli un uzlabotu komandas sniegumu kopumā un pa daļai tas viņam izdevās! Saki - lai sasniegtu augstākus rezultātus? Vai ar šāda (kā šogad) līmeņa komandu var sasniegt kaut ko augstāku par 1-2 kārtu? Man ir zināmas šaubas... priekš tā, lai tiktu Gunčas pieminētajā Konfas finālā sastāvam būtu jābūt sipri nopietnākam (it sevišķi leģionāru ziņā un tad arī Holtam vieta būtu tikai kā otrajam aiz kāda labāka kīpera muguras) tad ar labu leģionāru maiņu, labu mūsu puiku maiņu (ala Sprukta šogad) + divām nesliktām pārējām maiņām arī moš varētu kaut ko vairāk par 1-2 kārtu sasniegt.... vai RD priekš tāda mērķa būtu finanses....? HVZ....
-Vai ir jebkādas garantijas, ka tas varētu notikt nākošā sezonā?
Manuprāt jā, ja vadība nemaisīs Pekam strādāt ar demagoģiskiem tekstiem un uzbraucieniem + Normis spēs pielasīt bišķi kvalitatīvāku leģionāru bariņu + varbūt vēl atvilkt kādu no mūsu aizjūras censoņiem mājās...
-Vai Pekkas nopelns ir tas, ka RD šosezon RD parādijās Upītis,Indrašis un Bičevskis?
Noteikti! Šaubos vai pie Jūļa tāds Upītis, Indrašis un Bičevskis maz uz testiem vai Davosu būtu paņemti un tieši Davosā Peka pamanija Bičevski... Cik daudz Jūlis iespēlēja jaunos spēlētājus...? Kā krievi saka - raz dva i občolsja... labākajā gadijumā "mutesbajāru" Pogu iepēlēja, kas šosezon ir tikai regresējis jo vairs nav "improvizāciju" hokejs,. bet ir diezgan noteikts spēles plāns, kura izpildi treneris arī prasa no spēlētājiem...
1 2 37 komentāri