Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Peka: „Veiksmi mums nevajag...”

Peka: „Veiksmi mums nevajag...”
Peka Rautakallio meklē pieeju Latvijas hokeja mentalitātei...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ielicis kabatā sezonas pirmās desmit spēles, kur zaudējumu ir līdz kaklam, treneris Peka Rautakalio savā mierā un pārliecībā nav saguvis ne par nieku. Mēs ejam gar fotogrāfiju galeriju Piņķu hallē un tad viņš apstājas. „Panāc... Viņš mums noderētu sastāvā...” Treneris rāda uz vienu no Rīgas komandas pagājušās sezonas hokejistiem, kas bildē iemūžināts ar labo nūjas tvērienu un apaļu numuru.

Saruna notiek pēc otrdienas treniņa. Šodien viņi spēlēs pret Popradas Lev – otroreiz šajā sezonā. Pirmais gadījums bija murgs – iespējams, komandas sliktākais sniegums, ko esam redzējuši. „Šoreiz būs cits stāsts...”, apņēmīgi saka Peka. Vai tā būs – redzēsim. Bet, par to, kas bijis – šajā sarunā...

- Mēs esam kā šūpolēs – augšā un lejā, mūsu spēlē pietrūkst stabilitātes. Mēs lēnām, lēnām tuvojamies tam izpratnes līmenim, kas mums ļauj uz laukuma izveidot tā saukto slazdu un to sekmīgi realizēt. Mums ir jākontrolē spēles plūdums, pretinieku darbības. Ņemot vērā iespējas, esam laukuma presingā izdarījuši dažas korekcijas – priekšgalā izvirzītais hokejists nevis skrien pakaļ ripai aiz pretinieku vārtiem, bet – tikai līdz tiem. Tāpat, sedzot spēlētāju – mums nav noteikti jāpielīp viņam pretinieku zonā, taču ar darbību jāparāda, ka esam jebkurā brīdī to gatavi izdarīt. Es to nesauktu par atkāpšanos no sava sākotnēji iecerētā agresīvā plāna – mēs meklējam un atrodam šai komandai pareizos instrumentus, lai realizētu mērķus.
- No izbraukuma pārvesta viena uzvara – pieticīgi... Tabulā arī negribas ieskatīties.
- Jā, pagaidām nav ar ko lepoties. Pret SKA mēs uzbrukumā izgāzām otro trešdaļu, kad ripa pretinieku zonā nevis kustējās, bet stāvēja. Mačā pret Spartak sākumā ielaidām pāris mīkstos vārtus, bet paši nemācējam atbildēt. Nebija pat tā, ka mums bija izdevības – pretinieku vārtsargs nosargāja tajā vakarā spēli pārliecinoši, bez iespējām viņu pārspēt. Pret Severstaļ liku vārtos Māri (Jučeru), viņš jau bija gājis uz maiņu iepriekšējā spēlē. Divi ātrie vārti nebija labi, taču kopumā viņš aizvadīja solīdu vakaru. Otrajā un trešajā trešdaļā dominējām laukumā, taču nespējām salauzt mača gaitu. Pret Vitjaz izdarījām jau visu kā tikām plānojuši... Kopumā komandas sniegumu raksturotu kā viļņus – pagaidām tie ir lieli, tas nozīmē – kādā brīdī tu esi augšā, bet tad gāzies lejā. Treneru uzdevums ir šos viļņus izlīdzināt – padarīt mazākus, lai tā sauktie kritumi nebūtu tik krasi, lai sniegums būtu izteikti vienmērīgs. Es joprojām šos vīrus cenšos iepazīt.
- Vai esat izteikti vīlies kādā no spēlētājiem?
- Nē, tā neteiktu gan... Drīzāk, man ir jācenšas saprast, ko katrs no šiem spēlētājiem var parādīt uz laukuma, ko no viņiem sagaidīt, bet pats galvenais – kad viņi to patiešām spēj nodemonstrēt laukumā. Šī nestabilitāte nerodas viņu kājās vai rokās – tas viss ir galvā. Zinu skaidri, ka daudziem no viņiem vēl ir iekšā labas rezerves, tikai – jācenšas tās dabūt ārā, atvērt, atklāt... Ozoliņš sāk iegūt arvien labāku sportisko formu – viņš šajā izbraukumā jau bija īsts komandas līderis, izcila personība. Viņam ir ne tikai iespēja ietekmēt šo spēlētāju attieksmi, bet pat tas ir jādara. Sandis tiek galā ar saviem uzdevumiem – katrs treneris var sapņot par tādu kapteini. Mēs joprojām esam maiņu meklējumos un savstarpējās saspēles ķīmijā ...
- Vai maiņu mētāšana neizskatās vairāk pēc stresa, ka neziniet, ko gribat?
- Tas var notikt visu sezonu... Snieguma stabilitāte – tas noteiks maiņas saspēlētību un kopā turēšanu. Ja redzu, ka spēlētajam vienkārši šajā vakarā neizdodas iekļauties kopējā spēles plānā un man ir saprotams, kāpēc tā noticis – nekādu problēmu. Tādi vājuma brīži sezonas laikā ir katram. Taču pagaidām es vēl neizprotu, kas ir tie iemesli un sajūtas, kāpēc hokejists vienā vakarā var būt lielisks, bet otrā – galīgi nekāds. Līdz tam nonākšu – esmu pārliecināts, diemžēl, sezona rit pilnā sparā un mēs nevaram paņemt pauzi speciālai treniņnometnei. Man ir jāatkož katra hokejista būtība – un tad būs rezultāts arī uz laukuma.
- Kam pieder ideja papildināt sastāvu ar uzbrucēju Šindelu...
- Normunds (Sējējs) šo uzvārdu nosaucu, nolēmām – pamēģināt. Es šo uzbrucēju zinu no pagājušās sezonas, kad viņš spēlēja Somijā. Ko no viņa sagaidu laukumā? Mērķtiecīgu pretinieku vārtu apdraudējumu – viņam ir jāmet pa vārtiem, viņam nekas cits nav jāizgudro, pie pirmās iespējas - metiens. Viņš savā ziņā ir snaiperis, bijis visu savu karjeru tāds – lai tagad savas labākās īpašības liek lietā. Mums vārtu guvēji ir vajadzīgi.
- Šodien viņš bija uz ledus kopā ar Melinu un Štālu – vai tā ir iecere šādu virknējumu izlikt arī spēles laikā?
- Nē, Šindelu mēģināsim kopā ar Lundmarku un Melinu... Viņš ir gatavs spēlei, tā pats apgalvo, lai gan pirms pāris nedēļām viņam veikta sejas operācija, tāpēc joprojām spēlē aizsargmaskā. Visu šo laiku viņš ir nopietni trenējies, tāpēc nekādām bažām vai atlaidēm nevajadzētu būt. Atceros no Somijas čempionāta – viņš bija hokejists, kas izteikti meklēja laukumā brīvās vietas, lai saņemtu piespēli, lai izdarītu metienu. Viņš nav nekāds spēles veidotājs, drīzāk – uzbrukuma noslēdzējs.
- Ja novērtējam mūsu esošos leģionārus, tad Melins sezonas sākumā izskatās ļoti vājš...
- Jā, no viņa vēlos sagaidīt vairāk... Visi leģionāri, kas ir mūsu komandā, savu īsto līmeni uz ledus vēl nav nodemonstrējuši. Viņiem tas ir jādara un šajā ziņā nekāda recepte gan nav jāizgudro – vai nu tu spēlē, vai...Nespēlē.
- Vai pēc pirmajām desmit sezonas spēlēm arī pašam ir kādas atziņas par šo līgu, par hokeju, ko šeit pieprot?
- Redzu, ka vairāk vai mazāk, bet visas komandas cenšas spēlēt vienu un to pašu kārtību, stilu un taktiku. Spēlētājs pret spēlētāju – ja runājam vienkāršoti. Mūsu komandā es joprojām cenšos izprast savus hokejistus – katra diena ir citāda, atšķirīga. It kā optimisms un apņēmība pirms katra treniņa vai spēles ir gana daudz, taču tad – nonākam uz ledus un redzam pavisam kaut ko citu. Ja šodien ir treniņš, tad man kā trenerim noteikti ir skaidrs, kā šīs noskaņas dienu pirms mača ietekmēs spēli, tās gaitu. Tad es rīkojos, izdaru dažādas izmaiņas. Taču ar šo komandu, ar šo spēlētāju grupu tas nenotiek tik ātri kā gribētos. Iespējams, man vēl ir jāizprot jūsu mentalitāte... Kad Harijs Vītoliņš bija šeit kopā ar Maskavas Dinamo, viņš tā arī pateica – trener, ātrākais pēc sešiem mēnešiem sāksiet saprast, kas tiem Latvijas hokejistiem notiek galvās...
- Vai tad tas tiešām ir tik sarežģīti?
- Es to tagad redzu, to man saka jūsu Vītoliņš, kas ir bijis kopā ar šiem spēlētājiem... Par hokeju nerunāsim – es to saprotu, viņi to saprot, tā valoda tā kā būtu skaidra. Laikam tomēr mentalitāte, domāšana, attieksme, entuziasms, cīņassapars. Kur ejam, kur nonāksim, kāpēc ejam, kāpēc mums tur jānonāk? Mēs ejam pareizā virzienā, taču tas notiek lēni. Es gribētu ātrāk, visi to vēlas – taču spēlētāju kopums nav tik viegli ietekmējams vai pārlokāms. Pacietība.
- Ja tagad salīdzina to plānu, kas jums bija pirms sezonas, ar to, ko tagad vēlaties ieviest uz ledus – kā tas atšķiras?
- Nav svarīgi, kādas domas un idejas ir galvā trenerim – svarīgi, vai spēlētāji, kas ir mūsu rīcībā, to var izpildīt. Es jau varu dauzīt galvu pret sienu un spiest viņus spītīgi atkārtot to, ko esmu paredzējis – bet vienīgais, ko es ar to panākšu, būs plaisa starp spēlētājiem un treneriem, kas ar katru dienu paliks lielāka. Man vispirms ir jāsaprot, kas strādās, bet – ko varam atstāt malā.
- Pēc sezonas pirmajām spēlēm jūs preses konferencēs pāris reizes pieminējāt hokejistu „smagās kājas”...
- Nu, ja – te būtu tas, ko es, iespējams, mainītu. Mūsu treniņi pirms sezonas bija mazliet par smagu un mazliet par ilgu. Uz visiem hokejistiem tas neattiecas, jo bija dažādas sagatavotības pakāpes – daži bija jau labu darbu izdarījuši vasaras laikā, citi atbrauca uz nometni ar savainojumiem. Ja būtu šis darbs jāatkārto, tur noteikti prasītos izmaiņas. Es strādātu vienkāršāk, ne tik sarežģīti, jo daži to vienkārši nesaprata, bet citi tam nebija gatavi.
- Vai vērojot jaunos HK Rīga spēlētājus, jums ir kāda ideja vai doma, kā izmantot viņu labākos resursus, viņu potenciālu, kas noderētu lielajai komandai?
- Ir daži, ko esmu ievērojis, taču viņu augumi kā uzbrucējiem ir mazi... Fiziski KHL prasās lielākas masas un augumi. Ap Ziemassvētkiem šajā sakarā veikšu dažas izmaiņas, bet solīt kaut ko konkrētu – šobrīd tas nebūtu nopietni.
- Vai Krievijas izbraukums jums nesagādāja kādus personiskus, sadzīviskus pārdzīvojumus vai atklāsmes, jo tā tomēr ir cita pasaule un specifika?
- Kas attiecas uz hokeju, arēnām, spēles organizāciju – tad ar to viss ir kārtībā. Brīnišķīga līga! Sadzīve kā jau sadzīve Krievijā. Ja mēs zinām tādus vārdus kā „šodiena” un „vakardiena, tad uz daudzām lietām tur var attiecināt visbiežāk vārdu „vakardiena”. Priekš manis tas bija jaunums, bet redzēju, ka komandā puiši ar to jau ir apraduši – viņi to redz savādāk, lielāka pieredze.
- Ko jums novēlēt? Laikam jau – veiksmi...
- Nē, veiksmi mums nevajag. Mums vajag darbu. Ja būs darbs, veiksme pati atnāks...

1 2 39 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2011-10-12 10:05, pirms 13 gadiem
Lauris jau droši ka ar savu fotogēniskumu nevar nebūt piņķu halle
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2011-10-12 10:19, pirms 13 gadiem
Vismaz ieklausoties trenerī pārņem sajūta ka šis zin ko dara un būs labi! Reizēm to Šupleru nevarēja saprast, bet te viss skaidrs

Skudriniek - vēlēšanas ir galā, Kalvītis čuč
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +7 [+] [-]

, 2011-10-12 10:26, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ieklausoties trenerī radās iespaids,ka tas ir pašpārliecināts tips, kurš vēlās uzlekt augstāk par savu pakaļu, un ja tas viņam neizdodās,tad vainīgi visi apkārtējie, bet tikai ne viņš pats.
Ko tad viņš tādu nepareizi saka? Labāk kā Šuplers kurš visu laiku vienu un to pašu maļ? Ne reizi nav sevi cēlis debesīs, saka ko domā un tā nav iedomība, daži vienkārši nespēj pieņemt patiesību, kas ir skarba!
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +7 [+] [-]

, 2011-10-12 10:31, pirms 13 gadiem
Laba intervija, bet man vislabāk patika Krievijas sadzīves salīdzinājums: - visbiežāk tur bija "vakardiena"!!!!

  +4 [+] [-]

, 2011-10-12 10:31, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Skatos, ka Tev patīk klausīties vārdos, un nevis skatīties uz reāli padarītiem darbiem.
Apskaties, katrā spēle ir trešdaļa, kur komanda spēlē LABĀK kā pretinieki! Izņēmums vien spēle pret LEV, tātad, no 10spēlem, viena galīgi izgāsta, nav slikti Bet to ka mums spēlētāji interesanti, piekrītu par visiem 100%, piemēram, tāds Cipulis sāks mest iekšā pēc jaunā gada, un tur kaut pašu labāko treneri var likt, tā būs! Šeit jau jāstrādā individuāli ar spēlētāji, jālien viņa galvā, un to nevar izdarīt 3mēnešu laikā, kā Peka teica, lai izveidotu komandu vajag 3gadus! Es dodu viņam šo sezonu, sezonas beigās arī skatīsies kas sanācis un kas nē, jo 10spēles nav nekāda baigā atskaite.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-12 10:34, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Skatos, ka Tev patīk klausīties vārdos, un nevis skatīties uz reāli padarītiem darbiem.
vecais kaadus darbus tu skaties,un ko tad pateica Peka taadu kas like tev taa nosviist?cilveekam ir jaabuut pasparliecinaatam ,galvenais dziive ir ticeet sev . bet tev vecais saktos viss ne taa un atkal kautkas knudina ....... .

  +5 [+] [-]

, 2011-10-12 10:37, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ieklausoties trenerī radās iespaids,ka tas ir pašpārliecināts tips, kurš vēlās uzlekt augstāk par savu pakaļu, un ja tas viņam neizdodās,tad vainīgi visi apkārtējie, bet tikai ne viņš pats.
Varbūt es ko pārpratu, bet šķiet ka treneris diezgan atklāti norādīja uz savām kļūdām pirmssezonas posmā un atzīst, ka pagaidām vēl neizprot spēlētājus......
Baigi jau nevienu nevaino....

  -3 [+] [-]

, 2011-10-12 10:38, pirms 13 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: Skatos, ka tev patīk muldēt. Tak pats saproti, ka nejau no tā, ko teiks Rautkallio arī tā notiks. Pareizi, ka veiksmi nevajag! Ja cerēs uz veiksmi, tad būs vēl sliktāk. Ja darīs, tad veiksme pati atnāks.

Kāpēc tu nodirs visu laiku Dinamo? Ja nav ko teikt, resnais Ivar pider, tad aizpis muti, kamēr vēl neesi pa nāsīm dabujis.
Jā,protams, ka veiksmei nebūs grūti izvēlēties RD kurai pieslieties, jo pārējās komandas tikai rubina degunus kamēr RD smagi strādā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2011-10-12 10:43, pirms 13 gadiem
veel gribeetos pateikt par musu mentalitaati ,godiigi pats esmu latvietis bet draugi parsvaraa krievi sieva krieviete,bet gimenee visi runajam latviski par sevi varetu teikt patriots(vietejaa limenii bez slimiga nacionalizma) . zini pastradaju anglijaa 6 gadi atpakalj bija taadas situacijas Lietuvieshi ,polji vienmeer palidzeja savejiem tikt darbaa vienmeer vilka visur saveejos(lai arii brivajaa laikaa kaskjejas nepajokam,Latvieshi (ne visi )(jo tieshi tur darbaa sapazinos ar musu florbola vaartsargu Maartinju Kruumu labs puika) latvieshi savejos gaza iekshaa ,tu zini es biju baigajaa shokaa.kaa ,kaaa tas ir iespejam 2000km no majaam un shitaa dariities?es godigi sqakot liidz pat shim bridim nesaprotu muusu Latvieshu mentalitati. kautvai palasot sheit komentarus,nu kaa var zakaat taa cilvekus ,nu nevar tachu taa ,e4s itkaa saprotu tas biezhi vien ir vien dveseles kliedzieni peec zaudejumiem ,bet taa vai taa taa nevar ,nu jaabuut tachu kautkaadai robezhaj.Takaa es pilniigi piekriitu Pekam ka vinjs meklee taas saiknes ar speletaajiem .
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +1 [+] [-]

, 2011-10-12 10:53, pirms 13 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: .... Tu smejies par RD, kaut paša LM spēlē pilnīgā ateju līgā! Vienā no zemākajām Līgām Eiropā! Vot tur jau laikam nav par ko rēkt, tur ir jāraud.
Tu no Tu pilnīgi stulbi pateici - BAČ nebūt nav vājākā Eiropas līga... Eiropā ir arī Francija, Spānija, Horvātija, Ungārija, Polija, arī Igaunija u.t.t. Tur ir arī daudz vājākas līgas...

Otrkārt, kāpēc Tu LM sauc par "Ivara komandu"??? Ne LM pieder Ivaram, ne viņš tur ieņem kādu amatu, ne arī tur spēlē.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-12 10:59, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: Tu no Tu pilnīgi stulbi pateici - BAČ nebūt nav vājākā Eiropas līga... Eiropā ir arī Francija, Spānija, Horvātija, Ungārija, Polija, arī Igaunija u.t.t. Tur ir arī daudz vājākas līgas...

Otrkārt, kāpēc Tu LM sauc par "Ivara komandu"??? Ne LM pieder Ivaram, ne viņš tur ieņem kādu amatu, ne arī tur spēlē.
Es,protams, būtu priecīgs,ja man piederētu hokeja komanda, bet kaut kā šobrīd priekš tā par īsu.

 +10 [+] [-]

, 2011-10-12 11:02, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: - Nē, veiksmi mums nevajag. Mums vajag darbu. Ja būs darbs, veiksme pati atnāks...

Šis teikums par Pekku izsaka visu. Nekad,nevienā sporta veidā komandām vai sportistiem individuāli nav izdevies uzvarēt bez veiksmes palīdzības. Tā iet roku rokā ar spēlētāju talantu un meistarību.
Tak ja Peka būtu pateicis, ka veiksme arī ir svarīga, mēs uzzinātu, ka soms tikai cer uz veiksmi, un viss pārējais viņam pofig, pie kājas talants un darbs.
Ir cilvēki, kuriem ir jābūt opozīcijā. Ja pasaka "balts", tad tādam noteikti jākliedz pretī, ka "melns"!

  +2 [+] [-]

, 2011-10-12 11:07, pirms 13 gadiem
Tomēr veiksmi ar!!!!

     [+] [-]

, 2011-10-12 11:08, pirms 13 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Tak ja Peka būtu pateicis, ka veiksme arī ir svarīga, mēs uzzinātu, ka soms tikai cer uz veiksmi, un viss pārējais viņam pofig, pie kājas talants un darbs.
Ir cilvēki, kuriem ir jābūt opozīcijā. Ja pasaka "balts", tad tādam noteikti jākliedz pretī, ka "melns"!
Nē, absolūti nav nekāda opozīcija, bet normāla pašam sava domāšana. Es vienkārši neparakstos uz pūļa spiedienu.
Kā jau rakstiju, tad LV sabiedrības lielākai daļai patīk klausīties vārdos, un nevis skatīties uz paveiktiem darbiem. Plus visam slimo ar sklerozi, jo neatcerās elementāras lietas. Kā piemeram, ko Pekka teica salīdzinoši nesenā pagātnē.

  +7 [+] [-]

, 2011-10-12 11:11, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nē, absolūti nav nekāda opozīcija, bet normāla pašam sava domāšana. Es vienkārši neparakstos uz pūļa spiedienu.
Kā jau rakstiju, tad LV sabiedrības lielākai daļai patīk klausīties vārdos, un nevis skatīties uz paveiktiem darbiem. Plus visam slimo ar sklerozi, jo neatcerās elementāras lietas. Kā piemeram, ko Pekka teica salīdzinoši nesenā pagātnē.
tu pats sevi oponee cik saprotu? skaties peec lietaam bet kaa iemeslus mini vardus ko teica)))))))))))))))

  -1 [+] [-]

, 2011-10-12 11:13, pirms 13 gadiem
Man ir pieriebies lasīt Liepājas Ivara, jeb kā viņš sevi braši dēvē Nameja 999 komentārus, tikko uztaisīju ignore, derētu izdarīt to arī citiem.

Urlu cieņu iekarojušais, Ivar.nevienam te neinteresē tavs viedoklis, ja tev nepatīk DR, kā pats ne reizi vien esi izteicies, tad pietieks ar vienu komentāru zem katra raksta, kur tu vari atstāt savu komentāru, ja gribi paust savu viedokli izmanto Tviteri vai raksti savu blogu. Tas pats attiecas uz sadaļu jautā, kur cilvēki vēlas uzzināt A. Puces viedokli, nevis Ivara Zvirgzdina. Cieni ciitu vēlmi.

  +6 [+] [-]

, 2011-10-12 11:21, pirms 13 gadiem
Mežonīgais putniņš rakstīja: Bet nē nopietni, kāpēc tev nepatīk DR? Es varu pateikt, kāpēc Tu man nepatīc. Tu smejies par RD, kaut paša LM spēlē pilnīgā ateju līgā! Vienā no zemākajām Līgām Eiropā! Vot tur jau laikam nav par ko rēkt, tur ir jāraud.
Neesmu nekāds Ivara aizstāvētājs, bet pat BAČ gan Tu bišķi jau nu zagnul!! Kāda "viena no zemākajām līgām Eiropā"? Tu maz kādu BAČ spēli esi redzējis? Izskatās, ka nē, jo līmenis tur ir pietiekami labs! Domāju tādas augšgala komandas mierīgi varētu krievu Viškā spēlēt! Un jaunai komandai (gadu ziņā) kāds ir tagadējais LM, kas šogad (par patīkamu pārsteigumu arī man) sastāv pārsvarā no mūsu pašu jaunajiem čaļiem šāda pieredze BAČ (veču čempī) var būt ļoti noderīga viņu tālākai izaugsmei!

     [+] [-]

, 2011-10-12 11:23, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kā jau rakstiju, tad LV sabiedrības lielākai daļai patīk klausīties vārdos, un nevis skatīties uz paveiktiem darbiem.
Un ko TU, konkrēti, zini par Pekkas darbiem Dinamo kontekstā, Ivar, ka tik daudz runā?
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-12 11:49, pirms 13 gadiem
KARABASSBARABASS rakstīja: Tukša muldēšana..
Citāts no Klāva Elsberga dzejoļa un Jura Kulakova dziesmas ,,Baletomānija'', kurš man ļoti patīk:
,,......Daži,
ar kuriem
Es aprunājos,
Teica, ka tas vēl
Tik mēģinājums.

Īstenā deja
Pēc gadiem būs,
Pie sava loga
Es ielūdzu jūs.''

  -1 [+] [-]

, 2011-10-12 11:55, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nē, absolūti nav nekāda opozīcija, bet normāla pašam sava domāšana. Es vienkārši neparakstos uz pūļa spiedienu.
Kā jau rakstiju, tad LV sabiedrības lielākai daļai patīk klausīties vārdos, un nevis skatīties uz paveiktiem darbiem. Plus visam slimo ar sklerozi, jo neatcerās elementāras lietas. Kā piemeram, ko Pekka teica salīdzinoši nesenā pagātnē.
Vai vari uzdot sev jautājumu, kad tu pēdējo reizi esi pūlim piekritis, nevar taču vienmēr pūlis domāt nepareizi? Manuprāt, tu lieliski pats jau apzinies, ka tā ir kā slimība, ko tu esi ielaidis, tu vairs nespēj normāli funkcionēt ja esi kopā ar visiem, tev vienmēr ir jābūt ozpozīcijā. Un runājot par sportu vienmēr var atrast kur piekasīties, atrast utis, lai iekāptu pretējā grupā. Vispār labprāt redzētu tevi dzīvē, saprastu, kāpēc tu tik paredzami un ietiepīgi funkcionē.

     [+] [-]

, 2011-10-12 12:15, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: - Nē, veiksmi mums nevajag. Mums vajag darbu. Ja būs darbs, veiksme pati atnāks...

Šis teikums par Pekku izsaka visu. Nekad,nevienā sporta veidā komandām vai sportistiem individuāli nav izdevies uzvarēt bez veiksmes palīdzības. Tā iet roku rokā ar spēlētāju talantu un meistarību.
Viņš jau arī to pateica, ja strādās, veiksmenekur nepazudīs, nopelnīsim utt.
Nevar taču sē'det un gaidīt, ka nu šovakar paveiksies, viņa (veiksme) ir jānopelna.

     [+] [-]

, 2011-10-12 12:28, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nē, absolūti nav nekāda opozīcija, bet normāla pašam sava domāšana. Es vienkārši neparakstos uz pūļa spiedienu.
"Normāla pašam sava domāšana"? Nu nu! "Pašam sava" - piekrītu. "Normāla" - tur ne viens vien psihoterapteits pastrīdētos.

     [+] [-]

, 2011-10-12 12:42, pirms 13 gadiem
cicerons123456 rakstīja: veel gribeetos pateikt par musu mentalitaati ,godiigi pats esmu latvietis bet draugi parsvaraa krievi sieva krieviete,bet gimenee visi runajam latviski par sevi varetu teikt patriots(vietejaa limenii bez slimiga nacionalizma) . zini pastradaju anglijaa 6 gadi atpakalj bija taadas situacijas Lietuvieshi ,polji vienmeer palidzeja savejiem tikt darbaa vienmeer vilka visur saveejos(lai arii brivajaa laikaa kaskjejas nepajokam,Latvieshi (ne visi )(jo tieshi tur darbaa sapazinos ar musu florbola vaartsargu Maartinju Kruumu labs puika) latvieshi savejos gaza iekshaa ,tu zini es biju baigajaa shokaa.kaa ,kaaa tas ir iespejam 2000km no majaam un shitaa dariities?es godigi sqakot liidz pat shim bridim nesaprotu muusu Latvieshu mentalitati. kautvai palasot sheit komentarus,nu kaa var zakaat taa cilvekus ,nu nevar tachu taa ,e4s itkaa saprotu tas biezhi vien ir vien dveseles kliedzieni peec zaudejumiem ,bet taa vai taa taa nevar ,nu jaabuut tachu kautkaadai robezhaj.Takaa es pilniigi piekriitu Pekam ka vinjs meklee taas saiknes ar speletaajiem .
Tur es Tev par 100% piekrītu!!!Strādājot ar mūsu uzņēmējiem tādi lēti gājieni nāk āra,ka nu jau pat smiekli vairs nenāk!!!Ka tik piekāst savējos!!!Labi,ka mums tā krīze iesita-vismaz daļa tā saucamo "uzņēmēju"ir apsprāgusi!Igaunijā,Krievijā,Baltkrievijā mēs lielākā cieņā kā pašu mājās!

     [+] [-]

, 2011-10-12 15:12, pirms 13 gadiem
šobrīd vēlēt veiksmi laikam tiešām ir pāragri, jo tad jāvēl veiksme, lai izdotos padot piespēli, realizēt vārtu gūšanas momentus, noskriet visus trīs periodus, neizdarīt kļūdas utt...reālas iespējas uz veiksmi ir tad, kad mājasdarbs izpildīts, nevis cerēt uz neiespējamo

     [+] [-]

, 2011-10-12 15:26, pirms 13 gadiem
Labi atbild uz visiem neertajiem jautajumiem.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-12 16:12, pirms 13 gadiem
nu redz,arī Pekka ir pasacījis,ko domā par pundurzaķiem

     [+] [-]

, 2011-10-12 16:23, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: - Nē, veiksmi mums nevajag. Mums vajag darbu. Ja būs darbs, veiksme pati atnāks...

Šis teikums par Pekku izsaka visu. Nekad,nevienā sporta veidā komandām vai sportistiem individuāli nav izdevies uzvarēt bez veiksmes palīdzības. Tā iet roku rokā ar spēlētāju talantu un meistarību.
jā , tā iet roku-rokā ar talantu, meistarību u.c. lietām.....taču veiksme ir sekundāra lieta jeb sekas tiem cēloņiem ko Tu nosauci...
1 2 39 komentāri