Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vajag, Vaņa, vajag... Varbūt – labāk, nē.

Vajag, Vaņa, vajag... Varbūt – labāk, nē.
Kremļa zvaigznes, hokejs, Sarkanais laukums - skaisti... Cena?

Pēc melnākās trešdienas pasaules hokeja vēsturē, mēs uz šo spēli skatīsimies bezkaislīgāk. Jo pārāk daudz emociju atņēma vienas komandas aiziešana, pārāk daudz sāpju un asaru izlauzās... KHL paliek. Kas notiks ar šo līgu, organizāciju un saimniecību kopumā?

Vispirms, palūkosimies, kur mēs esam? Rīgas Dinamo spēlē līgā, kas ambīciju un pašapliecināšanās tieksmē pārspēj jebkuru no jaunajiem sporta veidojumiem vai strāvojumiem, kas pēdējā desmitgadē tapis. Turklāt, atzīsim – KHL zīmols globālajā izpratnē iedzīvināts visnotaļ solīdā iepakojumā un tas savā ziņā pretendē uz nopietnu izaicinātāju. Pamatā tā ir NHL kopija, tikai – ar krievu subtitriem un nacionālajām īpatnībām. Par tulkojumu – visu cieņu! Atgriezušies no Ziemeļamerikas hokeja karjerām mājās, Krievijas labākie un ietekmīgākie hokejisti piedalījās šīs līgas iešūpošanā, tādejādi ļaujot lielajai valstij onanēt ar raksturīgo vērienu. Pašapmierināšanos pieminu jauši, jo KHL ir ne tikai hokejs – no pirmās dienas tā ir arī politika, turklāt, vērsta uz konkrētiem ārpolitikas mērķiem. Viņi vēlas paplašināt savu humanitārās ietekmes zonu, atgādinot amerikāņiem, ka Padomju Savienību patiesībā sagrāva ne jau disidenti vai Gorbačovs, bet – gan džinsi un rokenrols. Šajā gadījumā ideoloģiskajā karagājienā krievi liek uz galda savu – vērienīgu hokeja projektu... Mūsdienu pasaulē visu nosaka, kādā informatīvajā telpā jūs dzīvojat, un tikai pēc tam kartē varat meklē NATO karabāzu izvietojumu. Atzīsim, smalka spēle, bet lielas valstis vai režīmi tā dara. Tā ir viņu specializācija. Šo rindu autors krievu interneta mājas lapas apmeklē tikai KHL kontekstā, nekad neesmu kaut kam pievienojies, ielogojies vai devis savu adresi, taču mana elektroniskā pastkaste ar dažādiem uzaicinājumiem, piedāvājumiem, sludinājumiem un tml. – tagad ir burtiski pārbāzta ik rītu. Ar sveicieniem no Krievijas! Kā viņi līdz tam nonāk, priekš, kam tas ir vajadzīgs, ko grib sasniegt – jau cita raksta tēma, un ne par sportu.

Lidmašīnas katastrofa bija neizskaidrojama apstākļu sakritība, kurā galvenais akcents šobrīd tiek novirzīts uz novecojošo un tehniski nolietoto avio parku. Lasām par modeļiem, skrejceļiem, sazvērestības teorijām, nonākot līdz absurdu kalngaliem un izmisumu pakājēm. Bet, ja tā padomā, tad tik pat nežēlīgi nākas secināt – aviokatastrofa ir tieši tik pat absurda, cik daudzas lietas šajā līgā. Un beigās ir sajūta, ka savādāk nemaz nevarēja notikt, jo tā viss tiek būvēts. Ar absurda piegaršu... Sāksim ar Rīgas Dinamo. Latvija pati nekad nespētu pavilkt piedalīšanos šādā klubiņā, tomēr krieviem nauda atrodas un viņi dīvainā kārtā trāpa mūsu vēnā... Nekā nosodāma, ja vien mēs iekavās zem šī dāsnuma neliktu valsts bijušās pirmās amatpersonas un dažāda mēroga atvaļinātos VDK darbiniekus. Vai tas nav absurdi, ka Latvijas eksprezidents un ekspremjers ir tā sauktie akcionāri uzņēmumā, ko finansē krievu gāzes nauda? Vai tas ir normāli, ka Krievijas pati savus hokeja klubus klapē ciet, bet mums ar otru roku atdod desmitiem miljonus? Nevajag pārprast – ja krievi ir tik glupi, ka šādā formā vēlas aplaimot mūsu hokeju, lai tā būtu. Ņemam! Vēlos tikai norādīt uz šī fona neizskaidrojamo pusi, ko ne skaidrā, ne ar prātu mums neapjēgt, kur nu vēl saprast.

Kad tapa KHL, par pamatu tika ņemtas jau NHL strukturālās iestrādnes, kas pārbaudītas gadu desmitus. Ko dara krievi? Viņi kopē, taču ik pa brīdim liek saprast, ka savās ambīcijās būs lielāki. Pamēģiniet racionāli izskaidrot – kas ir šīs līgas attīstības vai robežu mērķis? Rīga, Minska vai Astana varētu būt ģeopolitisko interešu nodeva, arī vēsturiskā nostaļģija, ja atceramies PSRS posmu. Ukraina tiek uzrunāta, taču bez turpinājuma. Toties iet kūmās slovākiem – tur krieviem problēmu nav. Vai jums ir jautājumi, no kurienes Popradas lauvas ir dabūjuši naudu šādai dārgai rotaļlietai? Pavaicājiet Savickim, kur naudu ņem Rīga... Katls viens, varbūt tikai izkārtnes tiek solīduma pēc nomainītas. Tagad viņi saka, ka drīz KHL pievienosies Itālija. Vai jūs saprotat šīs ekspansijas jēgu? Viņi runā nopietni, pie pilna saprāta, spraužot sarkanos karodziņu pasaules kartē kā dakšas sūdu kaudzē – Ķīna, Arābu Emirāti... Arī tur vajagot būt KHL karogam. Lielummānija, mazvērtības komplekss, gulivera piedzīvojumi? Mēs vēlamies izskaidrot vienas lidmašīnas kritienu, taču ar nožēlu jāatzīst – ka tas šajā noteiktajā (ne-)kārtībā nebūt nav ārkārtas izņēmums. Izpratnes bardaks, pirmkārt, ir pāri visam un tas līdzi nes notikumu virkni ar anomālijām. Vienā gadījumā ir miris hokejists spēles laikā, kas tā arī nesagaida pusstundas laikā pirmo medicīnisko palīdzību, lai gan slimnīca ir dažus simtus metrus tālāk, bet citā – pilota mēģinājums pacelt gaisā putnu, kas beidzas ar daudzu cilvēku bojāeju. Sakritības? Pārāk daudz...

Krievi ir pozicionējuši hokeja pasaulē šo projektu kā naudas mašīnu. Te var nopelnīt – viņi aicina labākos pie sava galda. No kurienes nauda? Kāda jums daļa! Vai kādam ir palikuši parādā? Nav – un to viņi vēlas izcelt, it kā tas būtu sasniegums. Dažām komandām šajā līgā algu budžeti jau sen ir lielāki kā NHL labākajām komandām, jo guberņai vajag titulu un tautai izpriecas. Tā viņu domāšanas būvēta – samērīsimies, kam lielāks? Viņi maksā miljonus hokejistiem algās, bet vadā šos miljonārus ar savu laiku nokalpojošiem graustiem, kuru vietu drīzāk būtu muzejā vai šrotā. Pēc lielās nelaimes līga pati tagad kontrolēšot šo vidi – komandu aviopārvadājumus. Vēl viens ārprāts, kas absurda ziņā pārspēj iepriekšējo! KHL netika radīts, lai sakārtotu Krievijas avio industriju, bet krievs savā domāšanā ir tiešs – vainīgos pie sienas, nolaidību novērst! Mēs paši... Mainiet kārtību savā valstī un galvās, nevis vienā hokeja līgā. Pietiks, ja spēsiet ievērot pašu sarakstīto KHL reglamentu. Tas arī atgādina notikumus pie Jaroslavļas. Visi zina, ka lidmašīna ir sūds, bet tā kā ir dota atļauja lidot, tā kā viens ir pagarinājis aparāta lietošanas termiņu – tad var! Visi zina, ka KHL klubos maksā un pārmaksā, bet – tā kā formāli reglaments nav pārkāpts, tad pieveram acis. Klubu algu cepures, pārejas vecuma limits, kontraktu lielumu apmērs, minimālās algas. Tas viss ir, bet tikai paralēlajā pasaulē. Vajag dabūt pie sevis talantīgu hokejistu no cita KHL kluba, nekādi reglamenti nestāv ceļā. Vajag samaksāt vairāk, nekā nosaka līgas kārtība – risinājumu atrod bez piepūles. Tad, ko brīnīties par vienu lidmašīnu, kas nepaceļas... Tas pats morāles kods – vajag, Vaņa, vajag...

Viņiem ir spēles videotiesneši, kas neskatās video, viņi grib mazākus laukumus, bet ne visās pilsētās, viņi atver KHL pirmo suvenīru veikalu – bet, protams, tas nenotiek Krievijā... Jo glamūrīgāk izskatās Rīgā, kur to nosauc par KHL Store. Vienu gadu viņi liek uz spēlētāju krekliem visu rakstīt kirilicā, tagad viss ir iekritis otrā grāvī. Ja ņemam tikai papīru, tad viss izskatās labi, pareizi. Visam apakšā ir līgas prezidenta paraksts, vīza un atbildīgais. Tikai šī kārtība tā arī paliek uz papīra – dabā viņiem to nevajag, neprasās. Tas pats notika ar lidmašīnu. Papīri taču bija kārtībā- aparāts bija jānoraksta tikai pēc trīs nedēļām... Varētu it kā nospļauties uz krievu problēmām, ja vien mūsu hokejs arī nebūtu tur integrēts, ja vien Latvijas komanda ar Rīgas vārdu tur nespēlētu. Ja mūs sauc pie KHL galda, tad varbūt nevis paliekam tikai pie galda kā sēdošie, kuriem atvēl brīvpusdienas, bet - padarām šo projektu labāku. Savādāk – nav jēgas tur būt...

1 2 51 komentārs

 +13 [+] [-]

, 2011-09-12 09:53, pirms 13 gadiem
vai tiešām jānotiek kādai nelaimei, lai cilvēks kustinātu savas pakaļas... par KHL "problēmām" runā jau kopš līgas dibināšanas brīža. nauda pati par sevi bez attieksmes neko nespēj atrisināt, par naudu var tikai kaut ko nopirkt..
100% piekrītu Pučes kungam!

 +13 [+] [-]

, 2011-09-12 09:57, pirms 13 gadiem
Nedzīvosim ilūzijās, ka pēc šīs traģēdijas kaut kas mainīsies...Vienīgais, uz ko ceru, ka Rīgas Dinamo panāks KHL iespēju pārvietoties ar Air Baltic nevis ar padomju lūžņiem.
Dārgu cenu esam par to samaksājuši, bet nevaram zināt, kas par to tika iegūts...

  +1 [+] [-]

, 2011-09-12 09:58, pirms 13 gadiem
šī līga manās acīs nu ir nokritusies tik zemu cik vien tas ir iespējams un tikai, tas, ka tajā spēlē izlases hokejisti vēl liks man ik pa laikam uzmest acis rezultātam un spēlei.

tomēr riebumu pret Vaņku mūždien nevīžīgo attieksmi un stulbumu, kuras dēļ cietis kāds no mūsējiem, izjutīšu vēl ilgi.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-12 10:00, pirms 13 gadiem
"...ļaujot lielajai valstij onanēt ar raksturīgo vērienu." Jā - šis salīdzinājums vienmēr der, kad krievu lielummāniju apzīmēt nepieciešams.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-12 10:07, pirms 13 gadiem
Mja nevar nepiekrist, Pie krieviem viss notiek savādāk nekā citur. bet mēs tādā ziņā neesam ne par kapeiku labāki...diemžēl

  -3 [+] [-]

, 2011-09-12 10:11, pirms 13 gadiem
[quote media_alliance]
Vienīgais, uz ko ceru, ka Rīgas Dinamo panāks KHL iespēju pārvietoties ar Air Baltic nevis ar padomju lūžņiem.
Varētu padomāt ka Air Baltic būtu daudz labākas tās vecās lidmašīnas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-09-12 10:16, pirms 13 gadiem
"...jo guberņai vajag titulu un tautai izpriecas. "
Gribētos piezīmēt, ka mūsu pašu Latvijas sportā ir tāpat....

  +7 [+] [-]

, 2011-09-12 10:24, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ja veikt nomaiņu, tad uz kaut ko labāku. Bet mainīt vienu sūdu pret citu sūdu tikai mainīšanas pēc arī nebūtu prātīgākais.
Tad jau drīzāk varēji ieteikt kādu no elites klases kompānijām - Lufthansa, Finnair, vai kaut vai to pašu Turkish Airlines. Bet ne jau AirBaltic! Slikts piemērs!
Turkish Airlines saki? Tu labāk papēti statistiku par pasaulē nedrošākajām aviokompānijām un tad te bārsties ar saviem ieteikumiem.

  -2 [+] [-]

, 2011-09-12 10:27, pirms 13 gadiem
WORD.

 +15 [+] [-]

, 2011-09-12 10:34, pirms 13 gadiem
Man vienam labam paziņam radi dzīvo Omskā, kad viņš bija pagājušogadu pie viņiem ciemos, tad tie radinieki stāstīja, tepat pāri ielai spēlē Jagrs, kam maksā ap 10 miljoniem zaļo uz rokas, bet mums ziemā daudzdzīvokļu mājā aizsalsts tualetes un regulāri uz pus dienu pazūd elektrība...

  +1 [+] [-]

, 2011-09-12 10:37, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ja veikt nomaiņu, tad uz kaut ko labāku. Bet mainīt vienu sūdu pret citu sūdu tikai mainīšanas pēc arī nebūtu prātīgākais.
Tad jau drīzāk varēji ieteikt kādu no elites klases kompānijām - Lufthansa, Finnair, vai kaut vai to pašu Turkish Airlines. Bet ne jau AirBaltic! Slikts piemērs!
AirBaltic ir ļoiti labas lidmašīnas... var redzēt, ka neesi lidojis ar šo kompāniju. salīdzinot ar lēto galu (rianair), tur nav ko salīdzināt....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-12 10:47, pirms 13 gadiem
Tāds interesants fakts, kur tādi KLM, AirBaltic, krievu kompānijs... kur viāns leiks avas lidmašīnas pēc tam, kad atzīst viņas par nederīgām? Indija, Irāna, un citi "lauki" Tūr viņas turpina lidot... Tā kā nav jau gluži dziļākā bēdu ieleja tai Krievijā.

     [+] [-]

, 2011-09-12 10:50, pirms 13 gadiem
.............. rakstīja: AirBaltic ir ļoiti labas lidmašīnas... var redzēt, ka neesi lidojis ar šo kompāniju. salīdzinot ar lēto galu (rianair), tur nav ko salīdzināt....
Nebūtu tik drošs...
Ja godīgi vairāk uzticētos tādām kā Ryanair lidmašīnām neklā AirBaltic. Ryanair nomā lidmašīnas, līdz ar to viņi nav ieinteresēti viņas izspiezt līdz pēdējam. Turklāt tā lidmašīna kas lidoja no Ventspils uz Rīgu un otrādi, bija drausmīga. Viens kolēģes vīrs (pilots) izteicās, ka viņs ar tādu nekad mūžā nelidotu, un neieteica arī citiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-09-12 10:52, pirms 13 gadiem
Par cik 3 gadus ir iznācies padzīvot RU, tad varu gana droši apgalvot, ka nekas īpaši nemainīsies, jo šī tauta ir pieradusi pat vel pie lielākām traģēdijām. Un visa pamatā ir ļoti augstais korupcijas līmenis.
Kādu laiku ierēdņi skata pēc parosīsies, bet pēc tam viss ieies vecās sliedēs.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-12 10:54, pirms 13 gadiem
Krievu mentalitāte, ko tur padarīsi- dzīvot paneļniecē 1ist dzīvoklī un braukt ar jaunu mersi):

  +5 [+] [-]

, 2011-09-12 10:56, pirms 13 gadiem
Par rakstu... Es saprotu, ka tgd skaistas latviešu hokejs ir saitsīts ar šo bardaku, bet kapēc Krieviem pārmest to, ka viņiem ir nauda, un kā viņi to tērē? Noslāņošanās? Arī šiet viens pelna 200 latus blakus sēdošais 4500 latus. Ko tad teikt par visām Irānām, Indijām, Kubām un visādiem arābu emerātiem, tur cits būvē F1 trasi par miljardu, kamēr 4/5 tautas mirst no badā. Kam ir, lai tērē. Nauda rada prieku viņu tērējot, nevis krājot...

  +1 [+] [-]

, 2011-09-12 11:18, pirms 13 gadiem
perfekts raksts!

  -1 [+] [-]

, 2011-09-12 11:19, pirms 13 gadiem
Nevajag salīdzināt Dinamo ar parasto pasažieri! Nejau katram hokejistam jāpērk atsevišķas biļetes, klubs noslēgs līgumu par pakalpojumu un AirBaltci piedzīs lidmašīnu un komanda lidos kur vajag. Un domājams Dinamo jau pietiktu ar to Bombardier Q400 NextGen, kurai sākumā bija tendence pēc stundas atgriezties Rīgā, pats esmu lidojis ar šo, skaļākā kā lielās, bet visādi citādi, gana laba!

  +2 [+] [-]

, 2011-09-12 11:23, pirms 13 gadiem
eco.80 rakstīja: [quote media_alliance]
Vienīgais, uz ko ceru, ka Rīgas Dinamo panāks KHL iespēju pārvietoties ar Air Baltic nevis ar padomju lūžņiem.
Varētu padomāt ka Air Baltic būtu daudz labākas tās vecās lidmašīnas!
Mēs esam Eiropā, mums ir stingrākas prasības un likumi. Un kad Latvijā pēdējo reizi ir bijis kāds avionegadījums? Saistībā ar lielajām lidmašīnām....

     [+] [-]

, 2011-09-12 11:29, pirms 13 gadiem
mrPO rakstīja: Mēs esam Eiropā, mums ir stingrākas prasības un likumi. Un kad Latvijā pēdējo reizi ir bijis kāds avionegadījums? Saistībā ar lielajām lidmašīnām....
Krievija nav ES un viņu dispičeri... kāda starpība, pēc 150m vai pēc 50m skrejceļš sākās...

  +2 [+] [-]

, 2011-09-12 11:30, pirms 13 gadiem
Diemžēl tā ir šīs lielvalsts mentalitāte - darīt visu ''kak papalo'' un ''
cerez žopu''!

  +7 [+] [-]

, 2011-09-12 11:31, pirms 13 gadiem
Ne pa velti saka "Rossiju umom ņepoņjatķ".... tad par ko mēs te brīnamies KHL sakarā....? KHL ir Krievijas līga ar visām no tā izrietošām sekām - pompu, "bardaku, kur kreisā kāja nezina ko labā dara", neloģismiem u.t.t. KHL nav atrauta no Krievijas ikdienas....

     [+] [-]

, 2011-09-12 11:47, pirms 13 gadiem
mrPO rakstīja: Mēs esam Eiropā, mums ir stingrākas prasības un likumi. Un kad Latvijā pēdējo reizi ir bijis kāds avionegadījums? Saistībā ar lielajām lidmašīnām....
Negadījums, ta negadījums, bet stāvēt skrejceļa vidū, skatīties, kā kaut kādi mehāniķi nēsājas pa lidmašīnu, rokas pa vadiem un mēģina kko saķimerēt un pēc stundas pēc tam ar to pašu lidaparātu jālido uz Barselonu... Tā gan mums šeit notiek... Tā pat, ka lidojuma laikā ir nācies piedzīvot, ka pēkšņi lidmašina tiek strauji parauta pa labi, un paskatoties pa logu redzams, ka pretim lido vēl viens tāds pats, kurš izdarījis to pašu... Tie protams ir sīkumi, un iespējams, ka ikdienas notikumi, bet bez misēkļiem neizpaliek ne kur.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-12 11:49, pirms 13 gadiem
Gluzi ka padomju laika...viss var but pilniga d...sa, bet sporta jabut pirmajiem. Ar kadiem lidzekliem, ar kadam iespejam viss pie kajas. Parejais lai paliek...uzskatu par absurdu, ka klubiem ar tik specigiem finansu lidzekliem nav savas lidmasinas vai ligums ar tiesam labu un kvalitativu kompaniju, un liekas jocigi ka apdrosinasanas kompanijas nekadus argumentus necela. Varbut tiesam pie vainas ir politiska sanaksme un s..di sanaca tiesi drosibas del un nevaresana izmantot skrejcelu pilniba...hvz, bet lielakie mesli ir ka atbildes nu jau ir vairak ka jautajumi...tipiski krieviem...aprunajos ar pieredzejusu pilotu, uz ko vins atbildeja - liekas, ka pie vainas ir bijusi pilotu neprasana jo sados momentos vajadzetu no kompjutera izmantosanas vispar atteikties...varbut tadel ari netika bremzets...vienigais uz ko var ceru, ka sie bija un bus lielakie mesli KHL vesture....lai puisiem vieglas smiltis...

  -2 [+] [-]

, 2011-09-12 12:12, pirms 13 gadiem
Nepiekrītu par lidmašīnām!Nelido jau KHL komandas ar veciem kukuruzņikiem!Un arī šjā konkrētajā gadījumā lidmašīnas defekts (ja tāds vispār bija)nebūt nav katastrofas cēlonis.....Padomājiet paši-kāpēc pilots nebremzēja,ja jau nespēja uzņemt vajadzīgo ātrumu!Te parādās,Armand,mīnuss tam,ka tu nelasi krievu presi un neskaties TV.Tur info parādās krietni vairāk,nekā Latvijas informācijas līdzekļos!Un pēdējias-vai tad Boingi un airbusi nekrīt?Krīt gan,bet tad neviens nesāk apšaubīt cietušās valsts avioparku vai valsts pārvaldes struktūru!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-12 12:36, pirms 13 gadiem
Par lidmašīnu te jau daži rakstīja, bet ne visu. Pašai lidmašīnai, gan tās modelim, gan izgatavošanas gadam (vecumam) nav ne vainas, un nebija tā paredzēta norakstīšanai.
Nezinātājiem - lidmašīnai tāpat kā auto ir jāiziet sava veida ikgadējā tehniskā apskate, kas konkrētajai bija paredzēta pēc trijām nedēļām.
Bēda ir citā - to apkalpošanā, piemēram, šim modelim rūpnīca vairs neražoja rezerves detaļas - jautājums, par kādu tehnisko apkopi vairs var runāt. Pareizi norādīja arī uz pilotiem, bieži Krievijā tie uzskata ka ekspluatācijas, lidošanas instrukcijas, noteikumi ir rakstīti visiem izņemot viņus, un lidmašinas tiek pilotētas pēc klasiskā krievu "avosj" principa, bet Jaroslavļas gadījumā lidmašīnas komandieris vēl riskēja zaudēt licenci, ja nobloķētu nolaišanos pilsētā notiekošā starptautiskā foruma ārzemju viesu lidmašīnām, ja aizkavētos ar savas pacelšanos, tāpēc arī mēģināja to izdarīt par katru cenu, bet beigās, kad aptvēra, ka nespēs, ko labot jau bija par vēlu.

  +5 [+] [-]

, 2011-09-12 12:43, pirms 13 gadiem
pigmejs rakstīja: Nepiekrītu par lidmašīnām!Nelido jau KHL komandas ar veciem kukuruzņikiem!Un arī šjā konkrētajā gadījumā lidmašīnas defekts (ja tāds vispār bija)nebūt nav katastrofas cēlonis.....Padomājiet paši-kāpēc pilots nebremzēja,ja jau nespēja uzņemt vajadzīgo ātrumu!Te parādās,Armand,mīnuss tam,ka tu nelasi krievu presi un neskaties TV.Tur info parādās krietni vairāk,nekā Latvijas informācijas līdzekļos!Un pēdējias-vai tad Boingi un airbusi nekrīt?Krīt gan,bet tad neviens nesāk apšaubīt cietušās valsts avioparku vai valsts pārvaldes struktūru!!!
Nosauc pēdējo reizi, kad kādā rietumu valstī nokritusi lidmašīna ar veselu komandu?
Salīdzini cik bieži un kā nokrīt lidmašīnas, nogrimst kuģi, zemūdenes rietumos un Krievijā. Salīdzini drošības noteikumus rietumos un krievijā. Neapgalvoju, ka tur cilvēka dzīvība ir mazāk vērta, bet gan, ka darba, drošības un noteiktas lietas tiek uztvertas stipri citādāk.

Ja esi strādājis celtniecībā, ražošanās, darbnīcās ar slāvu kaimiņiem, tad arī lieliski būsi iepazinies ar to no kurienes nākušas padomju tradīcijas "darba drošībā".

Es neuzbrūku nācijai, bet gan tās paražām un nenovīdībai.

     [+] [-]

, 2011-09-12 12:52, pirms 13 gadiem
kalibubs rakstīja: Nosauc pēdējo reizi, kad kādā rietumu valstī nokritusi lidmašīna ar veselu komandu?
Salīdzini cik bieži un kā nokrīt lidmašīnas, nogrimst kuģi, zemūdenes rietumos un Krievijā. Salīdzini drošības noteikumus rietumos un krievijā. Neapgalvoju, ka tur cilvēka dzīvība ir mazāk vērta, bet gan, ka darba, drošības un noteiktas lietas tiek uztvertas stipri citādāk.

Ja esi strādājis celtniecībā, ražošanās, darbnīcās ar slāvu kaimiņiem, tad arī lieliski būsi iepazinies ar to no kurienes nākušas padomju tradīcijas "darba drošībā".

Es neuzbrūku nācijai, bet gan tās paražām un nenovīdībai.
nu par avārijām šogad un kur tās notikušas var palasīt te:
ru.wikipedia.org

     [+] [-]

, 2011-09-12 13:10, pirms 13 gadiem
Media_Alliance rakstīja: Nedzīvosim ilūzijās, ka pēc šīs traģēdijas kaut kas mainīsies...Vienīgais, uz ko ceru, ka Rīgas Dinamo panāks KHL iespēju pārvietoties ar Air Baltic nevis ar padomju lūžņiem.
Dārgu cenu esam par to samaksājuši, bet nevaram zināt, kas par to tika iegūts...
Airbaltic arī lido ar krievu lūžņiem! Tam pašam briesmīgajam Ryanair ir labākas lidmašīnas.

  -1 [+] [-]

, 2011-09-12 13:26, pirms 13 gadiem
kalibubs rakstīja: Nosauc pēdējo reizi, kad kādā rietumu valstī nokritusi lidmašīna ar veselu komandu?
Salīdzini cik bieži un kā nokrīt lidmašīnas, nogrimst kuģi, zemūdenes rietumos un Krievijā. Salīdzini drošības noteikumus rietumos un krievijā. Neapgalvoju, ka tur cilvēka dzīvība ir mazāk vērta, bet gan, ka darba, drošības un noteiktas lietas tiek uztvertas stipri citādāk.

Ja esi strādājis celtniecībā, ražošanās, darbnīcās ar slāvu kaimiņiem, tad arī lieliski būsi iepazinies ar to no kurienes nākušas padomju tradīcijas "darba drošībā".

Es neuzbrūku nācijai, bet gan tās paražām un nenovīdībai.
Ne jau tikai lidzmašīnas ar sporta komandām krīt!!Klasisks piemērs tev-Airbuss(ja nekļudos),kas nokrita klusajā okeānā.Lidotāji,pretēji jebkādām drošibas instrukcijām devās tieši iekšā negaisā,nevis mēģināja to aplidot!Tā ir klaja bezatbildība un TĀ NEBIJA KRIEVIJA aviokompānija un NEBIJA krievijā ražota lidmašīna!Toties degvielas,lai aplidotu negaisu,nepietika.Jā,arī ražošanā un pat celtniecībā esmu strādājis un pat guvis smagu traumu celtniecībā,zinu sistēmu,saprotu,no kurienes tā radusies!Bet zinu arī rūpnīcas,kur darba drošība ir pirmajā vietā!Un,Tu neticēsi,bet no visām vietām,kur strādāju,visvairāk drošibai uzmanību pievērš Liepājas Metalurgā!!To Tev saku no pieredzes!
1 2 51 komentārs