Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Dairis raujas uz izlasi

Dairis raujas uz izlasi
Tā izskatījās 28. marta vakarā. Divarpus mēnešus vēlāk izskatās daudz labāk!
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Šodien, 4.aprīlī, Dairim Bertānam veiktajā magnētiskajā rezonansē konstatēts labās kājas potītes divu saišu plīsums. Jau rīt Dairim tiks veikta operācija, pēc kuras basketbolistam būs nepieciešama sešu mēnešu rehabilitācija. Līdz ar to ne Vefiņa sastāvā šosezon, ne Latvijas valstsvienības rindās Dairi šovasar līdzjutēji neredzēs," pirms desmit nedēļām vēstīja ziņojums VEF mājaslapā. Taču pats spēlētājs pat netaisījās samierināties ar šādu spriedumu.

Jau LBL finālu laikā pirms gandrīz mēneša Dairis "Arēnā Rīga" bija manāms pārvietojamies tīri raitā solī, un toreiz atzina - ar atveseļošanos veicas daudz labāk nekā sākotnēji drūmajās prognozēs. Pagājušajā nedēļā sanāca garāka saruna ar nacionālo izlašu direktoru Māri Jučmani - un arī viņš apliecināja, ka Bertāna spēlēšana izlasē ir atklāts jautājums un Dairis noteikti tiek iekļauts kandidātos. "Protams, neko neforsēsim un kopā skatīsimies, kā viņš jutīsies, taču viņš jau nāk uz Olimpisko centru un Viktors Lācis atzīst: jau labi skrien. Tiesa, viens ir skriet treniņā, bet kas pavisam cits - spēles slodzes apstākļos. Tomēr zināms, ka Dairis ir vieglā tipa spēlētājs, kam savainojumi dzīst ātrāk - šobrīd izskatās, ka viņš apsteidz grafiku, kāds tika prognozēts uzreiz pēc savainojuma gūšanas, tāpēc ceram, ka viņš paspēs izveseļoties," neslēpa valstsvienības direktors.

Tobrīd kopš operācijas bija pagājuši divi mēneši. Tagad - vēl par nedēļu vairāk. Salīdzinot ar sešiem mēnešiem, ar ko rēķinājāmies sākumā, principā - gandrīz nekas. Knapi ievadiņš! Tāpēc patieso situāciju par Daira Bertāna izredzēm šovasar palīdzēt izlasei - cik tur iluzora optimisma, cik - objektīvas realitātes - mēģinājām noskaidrot pie paša spēlētāja. Izrādās - nekas nav pārspīlēts! "Jau uzreiz pēc operācijas ārsti pateica: ja visu darīšu pareizi un viss būs kārtībā, optimālo formu varu atgūt pēc četriem mēnešiem. Tas būtu augusta vidus, tā ka - šobrīd viss rit pēc plāna un pat mazliet labāk . Pagaidām viss izskatās baigi labi! Eju uz Olimpisko centru, trenējos, skrienu. Pagaidām gan tikai virzienā taisni - nekādas kustības uz sāniem vai straujākus izrāvienus," stāsta 22 gadus vecais aizsargs, kurš pagājušajā rudenī finālturnīrā Šauļos bija viens no lietderīgākajiem spēlētājiem Latvijas komandā.

Kopā ar ārstiem labi pastrādāts pie atveseļošanās un rehabilitācijas, izdevies arī atpūsties un mazliet uzlādēt psiholoģiskās baterijas. "Desmit dienas pavadīju Maiami, atpūtos. Tur mani sazvanīja arī Bagatskis. Pateicu, ka mani var iekļaut kandidātu sarakstā, un tad jau skatīsimies, kā viss attīstīsies tālāk. Pēc atgriešanās gan vēl neesmu ar treneri saticies un aprunājies, taču zinu, ka izlase sāks gatavoties 2. jūlijā. Tobrīd noteikti vēl nebūšu gatavs un kādas divas nedēļas vajadzēs patrenēties individuāli - pagaidām ne kopā ar pārējiem un ne ar pilnu slodzi. Ja pēc tam nekas nesāpēs un jutīšu, ka esmu gatavs par 100% - noteikti spēlēšu izlasē. Pēc pagājušās vasaras, kad mums izveidojās patiešām lielisks kolektīvs un gaisotne komandā - pašam ļoti gribas! Cik saprotu, Jāņa [Blūma] šovasar varētu nebūt, tā ka katrs aizsargs, no kā treneriem izvēlēties, droši vien būs noderīgs. Ceru, ka veselība atļaus."

Vasara basketbolā nav tikai izlašu laiks - tas ir arī laiks, kad spēlētāji domā par darba vietu nākamajai sezonai. "Ja kāds no variantiem, kas bija šovasar, būs arī nākamgad, domāju, ka mēģināšu braukt projām. Domāju, pietuvojies laiks apskatīties, kā basketbolu spēlē citur - pamēģināt un pārbaudīt sevi pavisam citos apstākļos nekā pierasts līdz šim," pagājušā gada augustā intervijā "Sporta Avīzei" atzina Bertāns, un arī tagad apliecina - kaut gan vēl uz gadu ir spēkā līgums ar VEF, patiešām laba iespēja garām netiktu laista. "Līgums paredz iespēju līdz 15. jūlijam to izpirkt. Skaidrs, ka trauma manām iespējām nav nākusi labumā, taču nav arī tā, ka pārvilkusi svītru jebkādām izredzēm. Šobrīd konkrētu piedāvājumu uz galda nav, taču aģents strādā, un iespējams, ka šī mēneša laikā tiešām uzradīsies kas nopietns. Pirms guvu savainojumu, sezona man tomēr bija diezgan laba. Man patīk spēlēt VEF, taču nenoliegšu - ir vilinājums pamēģināt spēkus ārzemēs." Lai izdodas!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-06-12 23:22, pirms 12 gadiem
Janičenoka kungam ir, ko pamācīties. Lai gan varbūt arī nevajag. Izlasē vai nu jāspēlē, vai nē. Nav citu variantu

  -3 [+] [-]

, 2012-06-13 03:45, pirms 12 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Janičenoka kungam ir, ko pamācīties. Lai gan varbūt arī nevajag. Izlasē vai nu jāspēlē, vai nē. Nav citu variantu
ko janečonokam vaig?vienmēr gribējis

  +2 [+] [-]

, 2012-06-13 19:25, pirms 12 gadiem
Lieliska ziņa! Novēlu atgūt un iegūt vēl labāku formu un cerams redzēt arī izlasē! Veiksmi!