Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Dubra starp "Blackpool" zaļo gaismu un Starkova "varbūt'

Dubra starp "Blackpool" zaļo gaismu un Starkova "varbūt'
Aizsargs Kaspars Dubra labprāt atsauktos "Blackpool" aicinājumam, taču galīgais lēmums ir Kaspara pārstāvēta "Skonto" kluba ziņā. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Anglijas premjerlīgas klubs "Blackpool" izteicis piedāvājumu "Skonto" klubam par 19 gadus vecā centra aizsarga Kaspara Dubras došanos uz treniņnedēļu Blekpūlē. Pagaidām Rīgas klubs vilcinās ar atbildi. Kāps vai nekāps Dubra novembra beigās lidmašīnā, vēl lems galvenais treneris Aleksandrs Starkovs. Lūk, ko viņš par to saka!

Šāds "Blackpool" piedāvājums izskanēja pirms nedēļas, taču "Skonto" joprojām nav devis atbildi. Starkovam braukāšana atrādīties nepatīk, tāpēc nesteigšanās ar lēmumu nav pārsteigums.

"Tas viss būs atkarīgs no termiņa (kādu paredzēts pavadīt Anglijā - I.K). Ja tas traucēs atpūtai, tad Dubru nekur nelaidīšu," SA+ skaidroja Starkovs. "Dubra ir aizvadījis visu sezonu, tāpēc viņam ir nepieciešama atpūta. Galīgo lēmumu pieņemšu es, jo esmu galvenais treneris un atbildu par rezultātu. Man Dubra ir nepieciešams atpūties un vesels, lai būtu gatavs nākamajai sezonai.”

Nav grūti nojaust, ka Kaspars šādu iespēju labprāt garām nelaistu: "Protams, gribas sevi pārbaudīt, redzēt savu līmeni uz īstu profesionāļu fona. Kāda ir kluba nostāja, nezinu, jo ar mani par šo jautājumu neviens nav runājis. Darīšu to, ko vēlēsies klubs, jo man ar to ir līgums, kurš jāpilda," SA+ sacīja Dubra.

Skontietis Dubra šosezon bija viens no labākajiem centra aizsargiem virslīgā. Viņš ir perspektīvo sarakstā, tāpēc, ja "Blackpool" tiešām grib kādu jauno Latvijas talantu pavērot vairāk, izvēle nepārsteidz.

Iespējams, Starkova lēmumu sarežģī tas, ka 17. novembrī Ķīnā Latvijas valstsvienības otrais sastāvs aizvadīs pārbaudes spēli, un arī Dubra ir braucēju sarakstā. Piesardzību var saprast, jo atpūtai atliks viens mēnesis. Starkovs atzina, ka "Skonto" gatavošanos jaunajai sezonai sāks 18. decembrī, kas nozīmē, ka atpūtai tiešām neatliek daudz laika. Pat mazāk nekā viens mēnesis, jo ne jau visu atvaļinājumu futbolisti sēž ar TV pulti rokā. Sezona pārtraukumā futbolisti ne tikai atvelk elpu, bet arī trenējas individuāli.

Protams, iespēja teju nedēļu trenēties kopā ar "Blackpool" pamatsastāvu ir vilinoša, jo klubs tomēr pārstāv vienu no pasaulē spēcīgākajām futbola līgām. Iespēja ne tikai redzēt, bet arī sajust elites līmeni varētu radīt papildu motivāciju karjeras turpinājumā jebkuram. Protams, nevajag domāt, ka šāds uzaicinājums nozīmē reālu iespēju pārcelties uz Angliju. Pavisam to izslēgt, protams, arī nevar, jo spēlētāju sākumā var izīrēt zemākas līgas klubam, tomēr drīzāk tas ir mājiens, ka turpmāka progresa gadījumā varētu tikt dota reāla iespēja.

Var saprast arī Starkova piesardzību. Spēlētājam ir nepieciešama atpūta, jo neviens jau nav no dzelzs. Fiziskie un morālie resursi nav neizsmeļami.

Starp citu, cik līdz manām ausīm ir nonācis, "Blackpool" gribot uz treniņnedēļu novembra beigās aicināt vismaz divus Latvijas futbolistus. Ja tā ir tiesa, atliek zīlēt, kuram (-iem) vēl tiks dota iespēja. Ja man vaicātu, liktu uz FK "Ventspils" centra pussargu Artūru Zjuzinu, kurš aizvadījis labu sezonu. Tomēr, kā ir patiesībā, rādīs laiks. Patīkami, ka arī pēc LMT virslīgas čempionāta beigām Latvijas futbolā dzīve nav apstājusies.

  +7 [+] [-]

, 2010-11-10 00:02, pirms 14 gadiem
Skonto pirmkart Indriksonam ir biznesa plans, ta ka gala vards noteikti ir vinjam. Butu greks atteikt, jo ja iepatikas Dubra, tad var kaut ko vismaz nopelniit.

  +6 [+] [-]

, 2010-11-10 00:04, pirms 14 gadiem
Es nez, nu man jau liekas, ka Starkovam būtu jāļauj aizbraukt pamēģināt spēkus Dubram Anglijā. Tā pret Ķīnu ir tikai pārbaudes spēle un neko neizšķir, toties Blackpool - tā ir laba iespēja iepatikties treneriem. Kamēr Dubra vēl labajā sezonas formā, būtu jāļauj aizbraukt. Neviens jau nesaka, ka tagad viņš uzreiz tur paliks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-11-10 01:17, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja:
Dubra? Premjerlīga? Šosezon? Neesi traks?

  +3 [+] [-]

, 2010-11-10 02:35, pirms 14 gadiem
Principā jau daļēji Starkovam ir taisnība, tomēr, no otras puses- visai bieži mūsu futbolistus uz Premjerlīgas klubu pārbaudēm neaicina..

  +1 [+] [-]

, 2010-11-10 10:10, pirms 14 gadiem
tas būtu ļoti labs pavērsiens mūsu sportam, ja kāds latvietis spēlētu UK.. gan tur atbalstītāju klubam netrūktu, gan te..

  +2 [+] [-]

, 2010-11-10 10:33, pirms 14 gadiem
kāds Latvijā labi zināms futbolists(nu jau bijušais futbolists) reiz vienam manam labam draugam teica - nākamsezon es spēlēšu Mančesteras united! draugs pasmīnēja un teica - lai veicas! šis futbolists tā arī nekad nespēlēja Mančesteras kluba sastāvā, toties aiznākamajā sezonā iesita Mančesteras united kluba vārtos skaistus vārtus...(domāju, saprotat, par kuru bijušos futbolistu es runāju)
ko es ar to visu gribu pateikt? nekad nesaki nekad, jo viss ir iespējams - vajag tikai noticēt un darīt... veiksmi Dubram!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-11-10 12:54, pirms 14 gadiem
Premjerlīga protams ka ne , bet Coca Cola Championship uz iri var gan. Vinam ir tikai 19 gadi.
suvass rakstīja: Dubra? Premjerlīga? Šosezon? Neesi traks?

  -1 [+] [-]

, 2010-11-10 15:59, pirms 14 gadiem
Grafīts rakstīja: Premjerlīga protams ka ne , bet Coca Cola Championship uz iri var gan. Vinam ir tikai 19 gadi.
Bet par to jau ir runa, ka, ja nu gadījumā Dubra pārceltos uz Blekpūlu, viņu izīrētu kādam zemākas līgas klubam. Kāda vēl tur Premjerlīga?

  -1 [+] [-]

, 2010-11-10 17:08, pirms 14 gadiem
Uz doto brīdi īpaši nopelnīt par Dubru nevar, jo tirgus ir pilns ar līdzīga līmeņa spēlētājiem, nesaku, ka slkta, turklāt Blackpool ar iespaidīgiem pirkumiem neizceļas, kā arī L-jas čempionāts īpaši augstu nekotējas, lai pa taisno pārdotu spēlētājus, kaut vai par 300-600 tukstošiem Eur, tad rēķiniet Dubras cena varētu būt ap 100000-200 000 labākajā gadījumā, protams ir iespēja daļēji paturēt tiesības uz spēlētāju un % no n;akamajiem transfēriem vai līgumiem, ja Dubra sevi labi parāda, tomēr diez vai tas Skonto interesē.

     [+] [-]

, 2010-11-10 22:07, pirms 14 gadiem
Dubras cena uz doto bridi ir 500-600k. To pateica Antanas Sakavickas , kluba direktors.Dubra ir otrais pec cenas Skonto komanda aiz Caunas.

     [+] [-]

, 2010-11-11 10:42, pirms 14 gadiem
Grafīts, 2010-11-10 22:07, vakar
Dubras cena uz doto bridi ir 500-600k. To pateica Antanas Sakavickas , kluba direktors.Dubra ir otrais pec cenas Skonto komanda aiz Caunas.
Jaa taadu cenu par vinju gribeetu Skonto, bet reali par taadu vinju diez vai var paardot, turklaat Blackpoolam.