Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kad pauti nav dekorācija

Kad pauti nav dekorācija
Sestajā spēlē treneru korpuss pārliecinoši nodemonstrēja, ka viņi šo komandu vada...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pekam Rautakalio pēc sestās spēles pavaicāja, kas bija izšķirošais viņa komandas uzvarā un treneris atbildēja bez minstināšanās – puiši to paši sev nopelnīja... Kad pēc brīža atkal parādījās jautājums par uzvaras atslēgu un noskaņojumu, soms vēlreiz ar stingru balsi pasvītroja – boys, boys (puiši, puiši...)

Rīta treniņā bija sajūta, ka Rīgas Dinamo vakaru gaida formāli – jā, spēle notiks, iesim laukumā, sitīsimies, bet... Kad treneri piedāvāja šai nodarbībai brīvo apmeklējumu, slidas uzāva vien nepilna maiņa un tie paši – no zemā gala un drošie rezervisti. Citi – kur kurais – pēc pašsajūtas... Pilnīgi pretējas vēsmas bija Torpedo nometnē, kas uz rīta treniņa iznāca kā armijas rota – visi kā viens, bez izņēmuma, ieskaitot savainotos. Arī uz ledus viņi nedaudz pastrādāja, liekot saprast, ka nevēlas atlikt šīs sērijas iznākumu, vēl jo mazāk – domāt par septīto spēli... Jā, viņiem bija divas dzīvības vairāk nekā Rīgai, bet treneris Jalonens nav nekāds vakarējais. Viņš zināja, ka atlikt šo pasākumu nedrīkst, tāpēc iesildīšanās pagāja kā kaujas mācībās. Mača gaita parādīja, ka Torpedo gribēja un varēja, bet – viņi nebija gatavi tam, ka šīs pašas sajūtas un kvalitāti spēles gaitā servēs arī viņu pretinieks. Vai kādam atgādināt Torpedo galvenā trenera pieredzes vizītkarti?

Sestā spēle noņēma jebkādus jautājumus par Rīgas Dinamo trenera korpusa šīs sezonas kvalitāti, lai gan līdz pat pavasarim ticība Rautakalio vadības stilam un hokeja izpratnei tika apšaubīta. Līdzjutējus varētu saprast – viņi pasākumu vēro no malas, kreklus nešķiro, atmiņā joprojām sēž blakus Šupleram uz baltā zirga un stāsta, ka „tie tik bija laiki”... Bet, kad pirms sērijas kluba padomes priekšsēdētājam piemetās kārtējā kompetences caureja, kritizējot trenera darba metodes, gribējās skaļi pavaicāt – klau, kurš īsti ir muļķis šajā reizē? Paši noskata ratu vilcēju, bet pēc tam sāk viņam stāstīt, cik viņš slikts. Turklāt, Rautakalio jau netika paņemts kā vientuļa jaunava – bija taču konkurss! Vismaz publiski to visiem stāstījāt, Savicka kungs... Peka esot toreiz visus pārliecinājis ar savu redzējumu... Tiesa, ne toreiz, ne vēl jo vairāk tagad, komandas vadība nebija rēķinājusies ar vienu apstākli – ka Rautakalio personā viņi nav saņēmuši lupatu vai kājslauķi. Starp citu, ar to labu sezonas daļu nebija rēķinājušies arī komandas spēlētāji, kas pieraduši pie iepriekšējās pieguļas, tagad saskārās ar pārliecinātu, autoritāru un stingru veci, kas, pirmkārt - saprata hokeju. Arī kapteinim vajadzēja pierast, jo izrādījās, ka viņš atrodas komandā, kurā beidzot atkal ir treneris un - to pašu par sevi varēja teikt menedžeris...

Nav svarīgi, ko ar šiem māliem būtu iesācis cits – Peka Rautakalio nodemonstrēja, ka ieviešot vai uzspiežot jaunu kārtību, viņš savu misiju pie šīs komandas izpildīja. Ievērojāt, viņš neteica pēc sestās spēles – mēs uzvarējām, mēs izpildījām spēles plānu, mēs bijām gatavi cīņai... Viņš uzsvēra hokejistu lomu šajā panākumā, sevi noliekot ne tikai otrajā plānā, bet tālu fonā. Tur nebija ne pazīmes no eiforijā krituša vai starojoša indivīda, kas tagad dižojas ar spalvām, lai gan – vai kāds viņam to pārmestu, ja tā notiktu? Kad kolēģi pavaicāja, kā viņš vērtē Holta spēli, kurš bija pašaizliedzīgi atgriezies laukumā pēc savainojuma apārstēšanas – Peka mierīgi norādīja. „Vārtsargam daudz darba nebija, bet – kad vajadzēja, viņš bija solīds...” Un tā ir taisnība, kas vēl nav sapratuši – šī komanda nevar uzvarēt tikai ar pliku Holtu. Ja aizsardzība nav līmenī, tad Krisam ar ripām tiek samesta ja ne pilna kule, tad tik – lai pretinieks varētu vinnēt spēli. Tā šoreiz nenotika? Pirms spēles jau bija vēl daži izbrīnīti un zobgalīgi jautājumi, kas tika vērsti treneru virzienā – kā, Ankipāns nespēlēs kopā ar Hosu? Štāls trešajā maiņā pie Lundmarka? Reķa vietā Laviņš? Ņiživijs bija gatavs spēlēt, bet Peka pateicis – lai šoreiz atpūšas... Kā var nelikt laukumā Sašku!? Vajadzēja paiet vienai sezonai un izslēgšanas sērijas sešām spēlēm, lai daudzi apjēgtu – treneri (visi četri!) šajā komandā ir tāpēc, ka viņi zina, kāpēc tiek pieņemti šādi un ne savādāki lēmumi. Jo pretējā gadījumā mēs šajās dienās dzīvotu ar atmiņām par iepriekšējiem gadiem, nevis priecātos par laicīgajiem komandas sasniegumiem.

Kas izšķīra sesto spēli, ko varam saukt par kvalitatīvāko Rīgas Dinamo izpildījumā? Tā bija ceturtā maiņa. Jā, jā – nevis Holts, kas caur sāpēm sargāja vārtus, nevis Sprukts, kas guva uzvaras nesošos, nevis Hosa, kas iemeta tukšos, vai Ozoliņš, kas atdeva labu piespēli Miķelim... Tie bija ceturtie! Bukarts, Bičevskis un Meija. Tieši viņu ātrums, spēka spēle, mērķtiecība uz vārtiem un prasme noturēt pretinieku viņu zonā, bija trešās trešdaļas vizītkarte. Rautakalio visu sezonu ar mājieniem lika Bukijam saprast, ka bez darba viņš ar savu talantu par labu hokejistu nekļūs. Paskatieties – kā sērijas pēdējās trīs spēlēs Roberts ir uzziedējis! Viņš vairs nespēlē junioru hokeju, viņš vairs negaida, kad komandas biedrs viņam iedos piespēli – Bukarts pats ir spēles virpulī un iesaistās spēka spēlē. Bičevska sīkstums un spēles izpratne nepārstāj pārsteigt, bet, ja diviem tādiem blakus ir viens no komandas fiziski stiprākajiem (uz kājām) spēlētājiem kā Gints Meija, atliek šo hokeju tikai baudīt. Attieksme kompensē kvalitātes robus... Bukartam – 21, Bičevskim – 20, Meijam – 24... Gadi!

Kā beigsies septītā spēle? Tam vairs nav lielas nozīmes, ja runājam par Rīgas komandas sezonas izslīpēto garu un parādīto sniegumu. Dinamo ir savs rokraksts un – tas ir pamats šīs sezonas veikumam. Protams, tas neliegs arī nākamajā Rīgas Dinamo padomes sēdē apšaubīti Rautakalio kompetenci un prasmes, bet viens paliks nemainīgs – šim vecim pauti nav dekorācija... Un tagad mēs redzam, ka to pašu var teikt arī par komandu.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-09 08:37, pirms 12 gadiem
Nu ir visiem visi labi Rīt jāuzvar!

 +16 [+] [-]

, 2012-03-09 08:40, pirms 12 gadiem
Mēs esam trakoti laba pirmās kārtas PO komanda! Esam kā kastrētāji! Lai vai kas nāk pretī, mēs tos kastrējam

  +3 [+] [-]

, 2012-03-09 08:40, pirms 12 gadiem
Nav ko krist eiforijā. Torpedo, man par pārsteigumu, bija izvēlējušies taktiku no totāliem ierakumiem. Nedomāju, ka rīt ko līdzīgu atkartos Torpedo. Tad, kad Torpedo spēlē savu spēli, mums izredzes uz uzvaru ir minimālas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-03-09 08:55, pirms 12 gadiem
kasparello99 rakstīja: Nav ko krist eiforijā. Torpedo, man par pārsteigumu, bija izvēlējušies taktiku no totāliem ierakumiem. Nedomāju, ka rīt ko līdzīgu atkartos Torpedo. Tad, kad Torpedo spēlē savu spēli, mums izredzes uz uzvaru ir minimālas.
Man jau šķiet ka viņi tā spēlē visas spēles... vienīgi vakar, viņiem neizdevās neviens pretuzbrukums!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-09 09:02, pirms 12 gadiem
Kad Pekam pēc spēles jautāja, kas šodien laukumā bija labākie viņa komandā, tad vajadzēja Stepītim uzlikt šoto džinglu: Sabrina- Boys boys boys (Bollywood version)
...

  +5 [+] [-]

, 2012-03-09 09:10, pirms 12 gadiem
Atzīšu, Peka tiek galā ar savu darbiņu. Taču nedziedāt Spruktam un viņa maiņai slavas dziesmas nav prāta darbs. Ko Dinamo iesāktu bez viņiem!?

  +3 [+] [-]

, 2012-03-09 09:12, pirms 12 gadiem
M rakstīja: Atzīšu, Peka tiek galā ar savu darbiņu. Taču nedziedāt Spruktam un viņa maiņai slavas dziesmas nav prāta darbs. Ko Dinamo iesāktu bez viņiem!?
Cik ilgi var šito plati griest? Aizgāja Hosa, visi bļāva nu kurš tagad, aizgāja Lauris, the same.. un jau tagad sāksi dziedāt par pirmo maiņu?

 +19 [+] [-]

, 2012-03-09 09:16, pirms 12 gadiem
Runa nav par Dinamo nākotni, bet gan par šo sezonu un pat sēriju. Kad Kovaļs naktī pamostas aukstos sviedros ar skaļu brēcienu, nobaidot savu kaķi, tad sapnī viņš ir redzējis tieši Spruktu. Vai katrā spēlē "Pastnieks" viņam kastītē iemet pa sūtījumam, un Vitālijs Mikalajevičs to nekādi nespēj aizkavēt.

  +6 [+] [-]

, 2012-03-09 09:47, pirms 12 gadiem
Bukartam – 21, Bičevskim – 20, Meijam – 24... Gadi!
Vis vairāk priecē šis fakts, ka mums ir nākotnes pirmā maiņa, kad sprukta maiņai vairs nebūs pūlvera! Paaudze turpinās un tas priecē! Un atšķirībā no šodienas līderiem, šiem ir paveicies savu meistarību slīpēt savos jaunajos gados jau tik augstā līmenī! Tā ka varam pat ar cerībām gaidīt vēl labākus un pieredzējušakus šos jaunos puišus !!! Skaisti!

 +10 [+] [-]

, 2012-03-09 09:50, pirms 12 gadiem
Smuki Armand, it īpaši pēdēja rindkopa man patika!
Bet komentējot spēli, vēlreiz ir pierādījusies jau visiem zināmā Latvijas hokeja īpatnība, "kad ūdens smeļās jaui mutē, pat Sotnieks spēlē kā Nīdermaiers"! Diemžēl, bet kamēr mūs nedrāž mēs nevaram saņemties, kas tas ir, nacionālās īpatnības ,vai kas cits, tiešām nezinu! Ļoti ceru ,ka septītaja spēlē Dinamo spēs parādīt labako spēli pirms viņus Torpedo noliks dīvainā pozā! Sarauj veči, spēlējiet kā pēdējo reizu, un tad jau nāks dinozaurs SKA, no kura mēs nebaidamies! Vai ne?

  +3 [+] [-]

, 2012-03-09 10:05, pirms 12 gadiem
Meija fiziski stiprākais? Meija ir varbūt otrs ātrākais pēc Cipuļa bet fiziski stiprākais toč nē No mūsējiem tur moš Sprukts, Karsums un Cipulis var noturēties uz kājām cīņā pie bortiem, pārējiem ir problēmas.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-09 10:09, pirms 12 gadiem
Uzvaras pamats šajā spēlē bija disciplinēta aizsardzība. Vajadzēja 5 spēles līdz brīdim kad mūsējie sāka piesegt vārtu priekšu un izcili spēlēt vidus zonā. Arī pirmo reizi šajā sērijā redzēju izcilu forechecking no mūsējo puses, Torpēdo pat bieži netika no pašu zonas ārā! Un ļoti patīkami pārsteigts biju par Laviņu, spēlēja izcili un aizvietoja manu aizsardzības grēkāzi, Reķi. Ceru kā šādi turpināsim 7 spēlē, jo varēja redzēt ka Torpēdām klājās grūti, džeki streso un pieļauj kļūdas (mūsu daudzie pretuzbrukumi, viņus atbruņojot viduszonā). Tā turpināt! Nedrīkst atstāt SKA bez konkurences!

  +2 [+] [-]

, 2012-03-09 10:21, pirms 12 gadiem
Edgars rakstīja: Meija fiziski stiprākais? Meija ir varbūt otrs ātrākais pēc Cipuļa bet fiziski stiprākais toč nē No mūsējiem tur moš Sprukts, Karsums un Cipulis var noturēties uz kājām cīņā pie bortiem, pārējiem ir problēmas.
Es teiktu, ka Meija ir puisis, kas var skriet par diviem vai trijiem. Citreiz, ka shis spelee divas mainjaas, liekaas arvien labaks paliek, jo vairak tiek skriet, jo labak.

  +6 [+] [-]

, 2012-03-09 10:29, pirms 12 gadiem
Cerams, ka pēc sezonas beigām Savickis nesāks pļūtīt savus "domugraudus" un tomēr piedāvās Pekam jaunu līgumu (vismaz uz diviem gadiem).

  +6 [+] [-]

, 2012-03-09 10:36, pirms 12 gadiem
Dinamo ir viens postenis kurā ir problēmas un ļoti lielas. Tie ir komandas akcionāri, rada lieku stresu, neizpratni par viņu kompetenci un neizprotamu spiedienu par spēlētājiem, ar kuriem jāslēdz līgumi. Šī serija pierāda vai tālredzīgi ir domā ka pirmāmkārtām ligums janoslēdz ar hossu, vai pirmā maiņa ir svarīgāka un mūsu pašu spēlētāji? Kuri ir tie kas cīnās līdz galam un meistarība pie laba trenera progresē straujāk kā varēja prognozēt pirmsezonā. Dinamo beidzot ir ieviesta kārtība un sistēma laukumā, kas nes rezultātu, cerams kautkad kārtība un saprotama sistēma būs arī arpus laukuma vadībā.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-09 11:44, pirms 12 gadiem
csmanrules rakstīja: Uzvaras pamats šajā spēlē bija disciplinēta aizsardzība. Vajadzēja 5 spēles līdz brīdim kad mūsējie sāka piesegt vārtu priekšu un izcili spēlēt vidus zonā. Arī pirmo reizi šajā sērijā redzēju izcilu forechecking no mūsējo puses, Torpēdo pat bieži netika no pašu zonas ārā! Un ļoti patīkami pārsteigts biju par Laviņu, spēlēja izcili un aizvietoja manu aizsardzības grēkāzi, Reķi. Ceru kā šādi turpināsim 7 spēlē, jo varēja redzēt ka Torpēdām klājās grūti, džeki streso un pieļauj kļūdas (mūsu daudzie pretuzbrukumi, viņus atbruņojot viduszonā). Tā turpināt! Nedrīkst atstāt SKA bez konkurences!
nevis izcili,bet vienkārši krita ārā,bet nav jau ar ko tos abus pundurzaķus nomaiņīt-Andersons nav atlabis,Jakovlēvs nav iespēlēts.betvairāk arī HKRīga nekā nav

  +1 [+] [-]

, 2012-03-09 11:55, pirms 12 gadiem
pinta rakstīja: nevis izcili,bet vienkārši krita ārā,bet nav jau ar ko tos abus pundurzaķus nomaiņīt-Andersons nav atlabis,Jakovlēvs nav iespēlēts.betvairāk arī HKRīga nekā nav
Andersons man vispār sāpīga tēma, izcils aizsargs, kam vispār nedod iespēju, tā vietā ļaujot viss kaut kādām viduvējībām spēlēt. Jakovļevs arī aizsargs ar milzīgu potenciālu! Es ļoti ceru ka apmēram trešā daļa no pašreizējiem aizsargiem nākamgad vairs nebūs un to vietā iespēlēs jaunos, vai vismaz tādus kurus var uzaudzināt par meistariem, ne jau 30+ gadīgie no Pekkas vēl kaut ko iemācīsies!

  +2 [+] [-]

, 2012-03-09 14:49, pirms 12 gadiem
csmanrules rakstīja: Andersons man vispār sāpīga tēma, izcils aizsargs, kam vispār nedod iespēju, tā vietā ļaujot viss kaut kādām viduvējībām spēlēt. Jakovļevs arī aizsargs ar milzīgu potenciālu! Es ļoti ceru ka apmēram trešā daļa no pašreizējiem aizsargiem nākamgad vairs nebūs un to vietā iespēlēs jaunos, vai vismaz tādus kurus var uzaudzināt par meistariem, ne jau 30+ gadīgie no Pekkas vēl kaut ko iemācīsies!
Andersons arī man ir sāpīga tēma,neliegšu to.Apbrīnoju viņa izturību,darbaspējas,drosmi un ticību savam darbam.

     [+] [-]

, 2012-03-09 15:48, pirms 12 gadiem
Pilnīgi piekrītu bilstajam par šo gaidāmo spēli.Kā būs -tā būs ,galvenais lai čaļi cīnītos ar tādu pašu degsmi un pašatdevi, kā pēdējā spēlē ,tad arī ja pazaudēsim ,neviens neuzdrošināsies pārmest par vienaldzību jeb cīņasspara trūkumu!Galvenais,ka Dinamo Rīga ir šosezon parādījusi,ka ir komanda ar spītu un raksturu ,no kuras raustās da jebkura KHL komanda!Lai veicas arī turpmāk!

     [+] [-]

, 2012-03-09 17:56, pirms 12 gadiem
Mūs Torpedo fani neciena un saukā vis visā kas kust un nekust uzjautrinoši, jo tas nozīmē, ka viņi baidās no RD, nu galīgi nepatīk viņiem tā sīvā cīņa, jo pirms play off domā torpedo bija kas mūs sagaida 2 kārta, tagad saprot ka viņus tur neviens vēl negaida

  -1 [+] [-]

, 2012-03-10 00:15, pirms 12 gadiem
Discoveri
Я в дворе не попадаю, но ребята, кто пойдет, кричать надо "ШПРОТЫ В Масле" УУУУУУУУУУУУУУУ УУУУУУУУУУУУУУУ УУУУУУУУУУУ

  -2 [+] [-]

, 2012-03-10 00:16, pirms 12 gadiem
antialex-6
ПОБЕДА ШПРОТ СВЯЗАНА С СУДЕЙСТВОМ ПУСКАЙ ИМ СПАСИБО СКАЖУТ !
ОТСЮДА ГРЯЗНАЯ И НАГЛАЯ ИГРА РИГИ ! ВОТ И ПОЭТОМУ НАШЕЙ КОМАНДЕ
ПРИШЛОСЬ ИГРАТЬ БОЛЕЕ ОСТОРОЖНО !
ПОЧЕМУ ГОЛ С ОФСАЙДА Хосса НЕ ОТМЕНИЛИ В 5ой ИГРЕ. В ДРУГИХ МАТЧАХ ОТМЕНЯЛИ
ГОЛЫ А У НАС НЕТ ? ЗАЙДИТЕ НА САЙТ КХЛ ПОСМОТРИТЕ ЧТО ТАМ ДЕЛАЕТСЯ !
ИЛИ ЧТО НАШУ КОМАНДУ ЗА КУЛИСАМИ КХЛ РЕШИЛИ ЛЮБИМЫ ПУТЯМИ
В ПЕРВОМ ТУРЕ ОТПРАВИТЬ ДОМОЙ !
СУДЕЙСТВО КАК ВСЕГДА НА СТОРОНЕ РИГИ !
А КАКОЕ СУДЕЙСТВО БУДЕТ В 7 МАТЧЕ !
ТОРПЕДО НА ГОЛОВУ СИЛЬНЕЕ РИГИ ! what winked

     [+] [-]

, 2012-03-10 18:18, pirms 12 gadiem
Nu ko. Sākas izlases pavasaris un aģentu vasaras dejas.