Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

5. nedēļa. Labas ziņas Martina konkurentiem

5. nedēļa. Labas ziņas Martina konkurentiem
Foto: REUTERS/Scanpix

Nākamā nedēļa būs labas ziņas Martina Dukura konkurentiem. Gan tiem, kas ar viņu mērojas spēkiem trasē, gan tiem, kuri neklātienē ar viņu cīkstas „SA+” nedēļas sportista nominācijā.

Nē, ar Martinu viss ir kārtībā, tikai sacensības skeletonā nākamnedēļ nenotiek, un tāpēc Dukurs jaunākais uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kā iepriekšējā nedēļā nekāps.

Vāciešu, krievu, amerikāņu un kanādiešu skeletonisti vismaz varēja cerēt, ka, pārbraucot uz Atlantijas okeāna otru krastu, Martina uzvarām beidzot pienāks gals. Pamats tam bija. Pirmkārt, savā kontinentā vienmēr startēt ir vieglāk kā pēc aklimatizēšanās citā. Otrkārt, olimpiskajā Vistleras trasē, lai cik tuvu uzvarai arī Dukuru jaunākais puika nebūtu bijis, tomēr līdz triumfam allaž kaut kā ir pietrūcis.

Ja ņemam par atskaites punktu savējo kontinentu, tad reti švaki izskatījās potenciālie rezultātu uzlabotāji – kanādieši un amerikāņi, eiropiešiem Pasaules kausa sacensībās Vistleras trasē ieņemot pirmās septiņas vietas tā, it kā te norisinātos Eiropas čempionāts. Savukārt pie otrā punkta pastrādāja Martins pats – pārliecinošas uzvaras abos braucienos, un beidzot goda pjedestāla augstākā virsotne pasaules ātrākajā trasē tika sasniegta. Pēdējās pāris virāžas otrajā braucienā jau varēja braukt ar rezervi, un, ja Dukurs to būtu varējis, kā motosportā finišē uz aizmugurējā riteņa, Vistlerā uzvarētājs būtu finišējis uz vienas slidas. Diemžēl skeletonā tas nav iespējams. Mierinājumam Martina faniem jāsaka, ka, tēlaini izsakoties, uz vienas slidas viņš varēs atļauties braukt PK pēdējā posmā nedēļas beigās Kalgari, jo, lai kļūtu par PK kopvērtējuma uzvarētāju un globusiņa ieguvēju, viņam atliek finišēt 15. vietā. Tomēr tas nebūtu īsts sportists, kurš negribētu uzvarēt arī pēdējā sezonas PK posmā un savā aktīvā ierakstīt septīto uzvaru astoņos šīs sezonas posmos.

  +7 [+] [-]

, 2012-02-09 11:21, pirms 13 gadiem
neko nesapratu ne no virsraksta, ne no tēmas.... autors nav sapinies meistarībā?

  +1 [+] [-]

, 2012-02-09 23:32, pirms 13 gadiem
Calvin rakstīja: neko nesapratu ne no virsraksta, ne no tēmas.... autors nav sapinies meistarībā?
Pamēģini izlasīt, varbūt sapratīsi...