Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ķeizargrieziens "Ķeizarmežam"

Ķeizargrieziens "Ķeizarmežam"
Savulaik "Ķeizarmežā" uzaugušais Ernests Kalve par itin pieklājīgu summu tika pārdots Itālijas basketbola lielklubam "Benetton".
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas Basketbola Līgas vadība šodien pieņēmusi lēmumu kurš brieda kopš sezonas sākuma - parādīja durvis līgas vājākajai komandai "Ķeizarmežs". Iemesls ir konkrēts - pārāk ilga vilcināšanās ar dažādiem maksājumiem. Līgas vēsturē līdzīgs gadījums nav pirmais.

Šodien pat ir grūti iedomāties, ka deviņdesmito gadu beigās zem āmura tika palika viena no līgas simpātiskākajām komandām "Valmiera". Valmierieši nekad nav peldējušies debesmannas upēs un šķaidījušies ar naudas kaudzēm. Cik liela rocība bija ar to arī tika dzīvots. Tomēr toreiz naudas "Valmieras" kasē bija tik, cik melns aiz naga un situācija bija tieši tāda paša kā šodien "Ķeizarmežam" - nesamaksājot dalības maksu, komanda tika aizsūtīta uz pirmo līgu. Protams, Valmierā par šādu līgas lēmumu neviens nebija sajūsmā, taču neviens neskrēja uz Gauju slīcināties. Šāds "uzmetiens" lika sakārtot pilsētas basketbola saimniecību, apzināt savas iespējas un no jauna atvērt LBL durvis. Atvēra tiktāl, ka pāris gadus vēlāk tika izcīnītas bronzas medaļas, apetīte pieauga līdz pat spēlēšanai Eiropas kausos un komanda ir dzīvotspējīga līdz pat šai dienai un nav pazīmju, ka kaut kas varētu mainīties uz slikto pusi.

Vai "Ķeizarmežu" var sagaidīt līdzīgs liktenis? Teorētiski viss ir iespējams, ja vien "Ķeizarmeža" vadībai tik tiešām ir vēlme kļūt par nopietnu spēlētāju jaunās paaudzes audzināšanā. Starta kapitāls komandai jau ir - sava sporta bāze, kādas nav nevienai citas Rīgas komandai. Uzsveru - sava sporta bāze, nevis uz laiku izīrēta. Šāda ekstra šodienas apstākļos ir ļoti daudz. Savu lietderību apgādājot citas komandas ar pašu sagatavoto produkciju "Ķeizarmežs" jau ir pierādījis. Lai arī ne pašas spožākās zvaigznes, taču ventspilnieki no "Ķeizarmeža" pasmēlušies itin pieklājīgu papildinājumu. Pašos pirmssākumos iznāca arī neliels bizness notirgojot Ernestu Kalvi. Bizness bija plānots arī ar ventspilniekiem, taču pašu neizdarības dēļ netika paņemta tā naudiņa, kas pati skrēja pretī. Tā šodienas apstākļos ir jau zināma nolaidība, ko līdzjūtības pēc varētu nodēvēt par mācību nākotnes darījumiem. Acīmredzot spēlēšana Eiropas līmenī šai komandai nedraud un droši vien ka arī nemaz nevajag, taču spēlētāju pārdošanā roka jau bija iesildīta. Tāpat iespējams, ka "Ķeizarmežs" nemaz nevēlējās turpināt iesākto. Izberžot acis un paskatoties kādi spēlētāji šajā sezonā kaut uz vienu spēli bija pierakstījušies šajā komandā, kluba vadība sapratuis, ka vairs nav neviena ko tuvākajā nākotnē pārdot.

Ko no "Ķeizarmeža" izmešanas iegūs pārējās līgas komandas? Neko, jo līgas vadība nav tikusi skaidrībā kas notiek, ja sezonas gaitā kaut kādu iemeslu dēļ kāda komanda noiet no distances. Būtībā, esošajā situācijā ir pilnīgi vienalga, jo "Ķeizarmežs" zaudējis visās spēlēs un LBL būs jāizvēlas viens no diviem variantiem - visas notikušās spēles ar "Ķeizarmežu" tiek anulētas, vai atlikušajās pretiniekiem tiek piešķirtas uzaras.

  -1 [+] [-]

, 2010-02-09 19:58, pirms 15 gadiem
Latvijas basketbols bez sirdspukstiem !!!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-09 20:41, pirms 15 gadiem
neko sevišķu gan tas LBL nemainīs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-02-09 22:58, pirms 15 gadiem
Šobrīd krīzes apstākļos prasās uzsākt Latvijas Basketboa reformu.
Jo pagajušo gad no trases daļēji nogāja Gulbene, LBL negatavi izrādijās Līvāni, tagad Ķezītis noiet no ceļa... jasāk domāt.
Pluss vel jaatceras par Rīgas krahu.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-10 00:02, pirms 15 gadiem
Kas domāts ar - sava sporta bāze??? Ķeizarmežs Mežaparkā? Tam jau kādu laiku ar šo komandu nav nekāda sakara, tāpēc jau komanda mētājās pa Barona ielu un Ganību dambi...Kā i Strausa kungs?

     [+] [-]

, 2010-02-10 23:21, pirms 15 gadiem
es par uzvaraam. Kjeizarmezhs Skujutaks. Viirs un Vaards. Vai kaa shajaa gadiijumaa, otrais ir uzvaards