Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

LBL klubu "spēka rangs" (01.02.-07.02.)

LBL klubu "spēka rangs" (01.02.-07.02.)
Ernests Kalve
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Aizvadītajā nedēļā klubi iztika ar spēlēm tikai pašmāju čempionātā. "Sporta Avīze+" izveidojusi Latvijas komandu rangu, kurā ņemtas vērā nedēļas laikā izspēlētās spēles. Rangs neatbilst komandu izvietojumam turnīru tabulās, jo vērā tiek ņemtas tikai nedēļas laikā aizvadītie mači kā arī aktivitātes komandu iekšienē konkrētajā laika posmā.

1. "Ventspils"

Nedēļas bilance
nespēlēja
SA+ komentārs
Iztiekot bez spēlēm nenozīmē, ka Ventspilī visi gulēja ziemas miegā. Kustība bija un vēl kāda - kluba vadība pieņēma nepopulāru lēmumu neturpināt sadarbību ar vietējo audzēkni Sandi Buškevicu. Kamēr darbībā nav redzēts jaunpirkums Džamals Tatums, saspēles vadītāju nomaiņa neliekas loģiska. Pēdējo gadu prakse rāda, ka ar leģionāru pirkšanu ventspilniekiem nesokas tik labi kā pašiem gribētos. Bez atzinībām ventspilnieki tomēr nepalika - Ernests Kalve atzīts par janvāra BBL vērtīgāko spēlētāju.
Šonedēļ:
9. februārī pret "Valmieru" (Valmierā, BBL)
13. februārī pret "Rock" (Ventspilī, BBL)

2. VEF

Nedēļas bilance
pret "Valmiera" 80:74
pret "Zemgale" 77:73
SA+ komentārs
Lai arī ne pašas skaistākās un pārliecinošākās, uzvaras ir un paliek uzvaras, kas ļauj vefiņam atgriezties ranga otrajā vietā. Tāpat kā galvenie konkurenti, sastāvu papildinājuši ar jaunu leģionāru Tadžu Makulogu. Arī darbībā vēl nav redzēts, bet tiek pasniegts kā universāls spēlētājs kurš atgādinot "brocēnu" Fergusonu.
Šonedēļ:
12. februārī pret "Šiauliai" (Rīgā, BBL)
14. februārī pret "Kalev" (Rīgā, BBL)

3. "Valmiera"

Nedēļas bilance
pret VEF 74:80
SA+ komentārs
Ja "Barons" "Valmierai" skaitās ērts pretinieks, tad VEF tikpat neērts. Un ne pirmo gadu. Šogad ar VEF'u spēlēts trīs reizes un visās zaudēts (divas reizes LBL, vienu reizi - BBL). Un visās - mača galotnēs.
Šonedēļ:
9. februārī pret "Ventspils" (Valmierā, BBL)
13. februārī pret "Žalgiri" (Viļņā, BBL)

4. "Liepājas lauvas"

Nedēļas bilance
pret "Zemgale" 85:73
pret "Barons" 81:80
SA+ komentārs
Liepājnieki strādā tādā pašā režīmā kā pēdējos divus mēnešus "Dinamo" hokejisti - būt vai nebūt. Tiesa, ne turnīra tabulas kontekstā. "Būt vai nebūt" attiecas uz komandas galveno treneri Armandu Misu. Aizvadītajā nedēļā viņam tika dota pēdējā iespēja - vismaz vienā spēlē jāizcīna uzvara. Uzvarēja abās un kluba vadībai atkal jādomā - ko darīt tālāk? Saukt uz Liepāju Agri Galvanovski vai iztikt ar jau esošajiem treneru kadriem.
Šonedēļ:
11. februārī pret "Rock" (Liepājā, BBL)
14. februārī pret "Nevežis" (Liepājā, BBL)

5. "Barons"

Nedēļas bilance
pret "Liepājas lauvas" 80:81
SA+ komentārs
Tikuši pie jauna spēlētāja - uz "Barons" no "Ķeizarmeža" pārnācis Agnis Čavars. Zaudējuma iemesli var būt dažādi. Piemēram, nespēlēja pieredzējušie Uvis Helmanis un Aigars Vītols, bez variantiem zaudētā cīņa zem groziem (30:44).
Šonedēļ:
10. februārī pret "Zemgale" (Jelgavā)

6. "Zemgale"

Nedēļas bilance
pret "Liepājas lauvas" 73:85
pret VEF 73:77
SA+ komentārs
Kluba vadība nolēma atskaitīt no komandas Kasparu Raiskumu. Atlaišanas iemesli ir pretrunīgi - te kluba vadība paziņo, ka Raiskuma sniegums ir katastrofāls, te tā pati kluba vadība atsauc šo paziņojumu.
Šonedēļ:
10. februārī pret "Barons" (Jelgavā)

7. "Ķeizarmežs"

Nedēļas bilance
nespēlēja
SA+ komentārs
Tāpat kā ventspilnieki iztika bez spēlēm, vien kustības ārpus basketbola laukuma bija ar mīnusa zīmi. Klubs turpina cīnīties ar agrākajos laikos iekrātajiem parādiem un tiek lēsts, ka "Ķeizarmežs" varētu arī nepabeigt šo čempionātu.
Šonedēļ:
nespēlē

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-02-08 11:17, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Neredzu jēgu rangā iekļaut komandas, kas aizvadītajā nedēļā nespēlēja.
kur tad vinjas likt?mest ara?tad jau rangs nav pilnvertigs-BKV pirmstam uzvareja otraa vietaa esoso VEF,Zalgiri un Kalve atzits par BBL menesa speletaju...takaa nu kads ir tas rangs tads ir

  +1 [+] [-]

, 2010-02-08 11:18, pirms 15 gadiem
Shis komandas kuras nespele ir jaieklauj, bet tad tabulas apaksdalaa ar piezimi ka nev spelejusas... sakuma ir tas kuras speleja

     [+] [-]

, 2010-02-08 11:48, pirms 15 gadiem
..tak nav ko piekasīties - autors veido rangu ar savu domu, bet ja domājat, ka esat gudrāki, tad veidojiet paši savu..

..par rangu - ņemot vērā nedēļas bilanci Valmieras un Liepājas komandas vajadzētu apmainīt vietām..

  +1 [+] [-]

, 2010-02-08 12:48, pirms 15 gadiem
Tāpat kā galvenie konkurenti, sastāvu papildinājuši ar jaunu leģionāru Tadžu Makulogu. Arī darbībā vēl nav redzēts, bet tiek pasniegts kā universāls spēlētājs kurš atgādinot "brocēnu" Fergusonu.

Timonsu Ērik Timonsu

  -1 [+] [-]

, 2010-02-08 16:50, pirms 15 gadiem
Vynilz rakstīja: Tāpat kā galvenie konkurenti, sastāvu papildinājuši ar jaunu leģionāru Tadžu Makulogu. Arī darbībā vēl nav redzēts, bet tiek pasniegts kā universāls spēlētājs kurš atgādinot "brocēnu" Fergusonu.

Timonsu Ērik Timonsu
Timons bija vairak vai mazak arejais speletajs ar labu 3pt...Fergusons bija atletisks.un vareja spelet sakot no 2 pozicijas lidz 5 ja bija liela vajadziba ..taka autoram nav kluda

  +1 [+] [-]

, 2010-02-08 17:08, pirms 15 gadiem
rainmaker rakstīja: Timons bija vairak vai mazak arejais speletajs ar labu 3pt...Fergusons bija atletisks.un vareja spelet sakot no 2 pozicijas lidz 5 ja bija liela vajadziba ..taka autoram nav kluda
bet VV pats teica ka līdzīgs Timonsam