Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ščerbatihs kā politiskās terminoloģijas lamuvārds

Ščerbatihs kā politiskās terminoloģijas lamuvārds
Viktors Ščerbatihs tagad nokļuvis uz politiskās virtuves paaugstinājuma.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Nesenā valsts budžeta pieņemšana Saeimas koridoros vērpa ne tikai intrigas ap koalīciju, bet arī pieminēja kādu sportistu – pasaules eksčempionu svarcelšanā Viktoru Ščerbatihu. Atlēts nule kā bija pārvedis stāstus par nepaceltajiem smagumiem, taču uzmanības saulē viņš nokļuva ne jau sportisko atskaišu dēļ. Mediju vide sacepās par Ščerbatiha lietderību Saeimas krēslā?

Kopš Viktors ir ievēlēts starp 100 viedajām valsts galvām, viņš allaž ir uzsvēris, ka sportu malā neliks. To apliecina arī viņa panākumi, jo tieši Saeimā pavadītajos gados Ščerbatihs plūcis gan olimpisko bronzu, gan pasaules spēcīgākā atlēta titula laurus. Esot pašā spēku briedumā, svarcēlājam nudien bija grūti sevi berzēt tikai uz deputāta krēsla vien. Līdz šim politikas un sporta apvienošana tikusi pieņemta ar kolēģu iejūtību, lai gan abos gadījumos runa ir par profesionālismu. Loģiski, ka abus darbus Ščerbatihs padarīt vienlīdz labi nevar. Pagājušajā ceturtdienā viens otrs kliedza, ka nu esam nonākuši tiktāl, ka abas atbildības Ščerbatiham tagad ir atnesušas tikai postu – medaļu nav, bet nav arī jēdzīga darba Saeimā. Tajā pašā laikā naudu par tautas kalpa pienākumiem Viktors ir saņēmis. Vai tas ir godīgi?

Demokrātiskā valstī vēlēšanas ir ārkārtīgi uzskatāms sabiedrības spogulis. Ievēlot Saeimā aktierus, sportistus, mūziķus, ārstus, celtniekus, juristus, menedžerus un tml, tauta deleģē savus pārstāvjus atbildīgajiem darbiem. Ja nebūtu vajadzīgo balsu, nez vai Ščerbatihs tiktu pie deputātu labumiem un – atzīsim, arī mielēm. Jā, cilvēki viņu atpazina, tāpēc, iespējams, viņam vieglāk bija sevi pozicionēt pie vēlēšanu urnām, tajā pašā laikā jāatzīst – neviens jau ļaudis nespieda balsot par noteiktu sarakstu, kurā viens no uzvārdiem atsauca atmiņā pozitīvus stāstus par veiksmēm stadionos un arēnās. Asociācijas bija spēcīgas, gluži kā pats Viktors – muskuļu kalns, viens no varenākajiem pasaulē! Tagad viņam pārmet, vai ir bijis labi, gatavojoties pasaules čempionātam, saņemt algu no Saeimas? Vai bijis smuki, ka deputāts teju vai trīs mēnešus nav bijis tuvumā Jēkaba ielas namam un, kā tas sasaucas ar pēdējā laikā tik daudzkārt locīto atbildību, taupību, godaprātu?

Moralizēt par ētikas kategorijām šajā gadījumā var līdz bezsamaņai. Cita lieta, ka šobrīd Ščerbatihs tiek asociēts ar Saeimas nespēju veikt savus tiešos pienākumus. Gluži vai kā lamuvārds ar piedevām – slikts, kauns, ņem naudu, kas viņam nepienākoties... Viktors ir bijis godīgs pret šo amatu: ja nav varējis piedalīties, tā arī pateica, ja nesaprata, par ko balso – arī demonstrēja savu attieksmi. Vai pirms ievēlēšanas kādam bija ilūzija, ka Ščerbatihs tagad kļuvis par Latvijas politikas Betmenu, vai kaut attāli līdzinās norūdītam politiķim? Viņš pārstāv noteiktu sabiedrības daļu, kas rēķinājās un joprojām rēķinās tieši ar šādu deputātu. Iespējams, ka kāds no vēlētājiem tagad ir vīlies, bet arī tam ir zāles – vēlēšanas! Jau rudenī tauta atkal balsos, atkal solīsies izvairīties no negodīgiem personāžiem, no plānā galdiņa urbējiem, liekēžiem vai brīvā laika pavadītājiem. Ja Ščerbatihs būs gatavs sevi vēlreiz izlikt uz politiskā altāra, viņš saņems novērtējumu, bet mēs atskaiti – par tautas domām.

Tajā pašā laikā jāatceras stāsts par spoguli: pašreizējā Saeimas vēlēšanu kārtība ievēl tautas pārstāvjus, attiecīgas ir deputātu kvalitātes, kas pilnībā atsedz mūsu sabiedrības vaibstus. Saeimas 100 krēsli ir pašu rokām pelnīti un, kā izrādās, pagaidām tajos var tikt ievēlēti arī tādi kā Viktors Ščerbatihs, un - arī tādi kā Visvaldis Lācis vai Kārlis Šadurskis. Jo, kāds tieši tā arī domā... Demokrātija ir viena štruntīga padarīšana, bet neko labāku pasaule vēl nav izdomājusi. Paši ievēl, paši apmētā ar olām. Kāpēc vainīgs šajā gadījumā ir ievēlētais? Tāpēc, ka politika.

1 2 39 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +27 [+] [-]

, 2009-12-07 09:29, pirms 14 gadiem
Te gan vajadzētu nodalīt 2 lietas... labi ir treniņnometnes kad viņš nav, bet vakar Tv lieliski parādīja, ka pat tajā sēdē kad viņš bija, viņš visu laiku staigāja apkārt un viņa vietā regulāri balsoja viņa blakussēdētājs...
Cilvēkiem vnk ir jāpadomā, ka foršs džeks nevienmēr būs arī labs deputāts.
Slēpts komentārs: Juris no Ludzas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +24 [+] [-]

, 2009-12-07 09:38, pirms 14 gadiem
Tāda nu ir kārtība, ka deputāts saņem algu, ja sēžu kavējumi ir attaisnojami (kā Ščerbatiha gadījumā). Varētu, protams, šādu īsti nenopelnītu algu, piemēram, ziedot labdarībai, taču tas Latvijas apstākļiem skan pārāk smieklīgi.
Cita lieta- vakardienas DeFacto sižets, kur Viktors nopietnu seju stāsta, ka 179 Ls transporta kompensāciju saņēmis, jo braukājis tikties ar vēlētājiem. Kaut viens tam noticējāt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2009-12-07 09:38, pirms 14 gadiem
Ļoti cienu Viktoru un to ko viņš ir paveicis valsts labā,to neviens viņam neatņems.Taču viņš arī tomēr ir politisks āksts,kas nejēdz pat normāli atbildēt uz žurnālistu jautājumiem.Vai tiešām ir jāapmētā savs vārds ar sūdiem(diemžēl pamatoti)šīs nepelnītās naudas dēļ?Arī tā ir attieksme pret savu valsti un cilvēkiem kas šeit dzīvo.Protams katrs Latvijā savu labklājību ceļ kā prot,tāpēc mēs esam kur esam,žēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2009-12-07 09:41, pirms 14 gadiem
ziniet ko nu nav nekadas broblēmas ka viņš nenāk uz sēdēm un saņam algu - tiešām nav žēl ,bet ir vien liels bet ,es domaju kā šim pašam ar sirdsapziņu - neatnākt ne uz vienu sēdi,bet atļauties sev uzrakstīt vienas no lielakajām saimas kompensacijām par degvielu,telefonu,Rīgas dzīvokli ... kas sasniedz otras algas līmeni nu tas man liekas jau nav normāli!!! Ticiet man es ari jūtu līdz i par viņu i par Latviju kad viņš ceļ to stieni,bet šitais jau ir par traku!!!

  +9 [+] [-]

, 2009-12-07 09:46, pirms 14 gadiem
Ja mēs tagad atbalstam Viktora atrunāšanos, nestrādāšanu tiešajos pienākumos, to ka šī ir viņam kaut kāda kompensācija par iepriekš paveikto, ka lietderīgi tērē šo algu - treniņiem... nu tad ko... vēl ilgi no šīs sitēmas un "sūdiem" ārā netiksim...

Pilnīgi pievienojos Edgara komentāram. Ja gāji uz šo amatu, tad apzinies ko tas no Tevis prasa... ja gribi sportot, ņem bezalgas atvaļinājumu, nevis tikai saņemt kompensāciju par kaut ko pagātnē... Šis gadījums precīzi raksturo to, ka arī turpmāk, ievēlot jaunas sejas, no viņiem sagaidīsim tikai to pašu ko no vecajiem - savu kabatu piepildīšanu, nevis rūpes par valsti, tās cilvēkiem... arī sportu galu galā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-12-07 09:55, pirms 14 gadiem
vienkārši nevajag jaukt šīs divas lietas. Viņš ir savādāks sportā un savādāks politikā. Vienā jomā viņš ir profesionālis, bet otrā iesācējs. Nekad neviens nav bijis ideāls - ikviens cilvēks, piemāram, darbā un mājās uzvedas citādāk. Un viņa motīvus par kompensācijām, algām un citām finansiālajām lietām nekad neuzzināsim. Mediji jau mums parāda, kāda Saeima un deputāti ir - pa TV vienmēr rāda tikai slikto (kā sēž, spēlē spēlītes, runājas), bet nekad nerāda, ka viņi darīto ko labu un lietderīgu. Un ko mums šī ceturtā vara māca, tā arī mēs to uztveram. Varbūt arī viņš, tāpat kā lielākā tautas daļa, uzskata, ka tā ir vieta, kur nestrādājot var iegūt lielu naudu. Arī mums, tautai, būtu jāpiedomā, vai Saeimā gribam redzēt savus elkus citās jomās vai profesionāļus šajā jomā.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-07 10:21, pirms 14 gadiem
Ai, nu beidziet saukāt Viktoru par politiķi, kas viņš noteikti nav. Tas pats Zemļinskis - arī Saeimas deputāts, jau nav labāks. Netrūks aitasgalvu, kas sabalsos visādus līdzīgos arī nākamajās vēlēšanās.
Slēpts komentārs: Leons_Dravnieks

  +4 [+] [-]

, 2009-12-07 10:27, pirms 14 gadiem
Bet runa ir par to, ka, ja darbinieks nav bijis darbā 3 mēnešus (nav bijis slims, nav bijis mācību vai parastā atvaļinājumā), tad nav smuki saņemt algu par šiem 3 mēnešiem!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-07 10:37, pirms 14 gadiem
Man pie vienas vietas, ka Viktoru kā pasaules klases sportistu pabalsta ar deputāta algu, tāpat tur nav nekādas nozīmes, kas sēž visu izlemj partiju priekšsēži
Saeimā vajadzētu ielikt labāko bobsleja četrinieku, dukurus, šicus, mārtiņu rubeni, četrus šķēpmetējus, jo savādāk tā nauda aiziet kādam citam, kurš ne saeimā, ko izdara, ne arī ārpus tās

  +4 [+] [-]

, 2009-12-07 10:56, pirms 14 gadiem
Leons_Dravnieks rakstīja: un kas būtu tie profesionāļi?
Šlesers, ar vidējo izglītību, vai Andris ar dzērāja uzvārdu (TP).

Tak nav jau vispār neviena sakarīga. Par krieviem nebalsošu, Zaļie Zemnieki visvairāk simpatizē.
bitīt matos, kādi Zaļie Zemnieki? Tie, kas atdeva Abreni krieviem?

Tikai VISU LATVIJAI ir spēks, kas var pacelt valsti. Ak neesat par tādu dzirdējuši? Svarīgāk skatīties seriālus un basketbolu, nekā pasekot līdzi, kas notiek valstī un paanalizēt partiju padarīto?

Nu tad man nav žēl, ka pusvalsts nomirst badā krīzes laikā. Tā puse, kas klaigās, ka atkal neesot par ko balsot un nobalsos par kārtējiem tautas nodevējiem un vecajiem čekistiem, kas 18 gadus bijuši pie varas.

  +7 [+] [-]

, 2009-12-07 11:01, pirms 14 gadiem
Viss ir vienkārši - ja vieni bļauj, ka labāku reklāmu kā Ščerbatiha sasniegumus mums pat par viņa deputāta algu ārvalstīs nenopirkt, tad es teikšu, pie velna tādu reklāmu, ja valsts ir tādā pakaļā!

Cilvēkiem ir jādomā, kā pārtikt, bērnus pabarot, bet ir Saeimas deputāti, kas var vienkārši saņemt astronomiskas algas pat par NEKĀ nedarīšanu. Un visu cieņu sportistam, bet es ļoti apšaubu Viktora kā politiķa kompetenci (tāpat kā Paula un Kalniņa un vēl daudzu citu). Tātad, par to reklāmu var spriest tā - sabalsojam saeimā 100 Latvijas populārākos cilvēkus, kurus labi pazīst ārzemēs un nospļaujamies uz to, ka no politikas viņi daudz neko nesaprot un valsti reāli gremdē!

Tāpēc saku, ja valstī ir tik slikti ekonomiskie un jau arī sociālie apstākļi, tad šādus liekēžus, kas pārtiek no nodokļu maksātājiem, vajag triekt uz visām 4! Neko mums nedos dižošanās ar sportiskajiem panākumiem, ja darba vietas nebūs, veselības aprūpe nebūs, skolas slēgs ciet utt.

  +3 [+] [-]

, 2009-12-07 11:07, pirms 14 gadiem
Andree rakstīja: bitīt matos, kādi Zaļie Zemnieki? Tie, kas atdeva Abreni krieviem?

Tikai VISU LATVIJAI ir spēks, kas var pacelt valsti. Ak neesat par tādu dzirdējuši? Svarīgāk skatīties seriālus un basketbolu, nekā pasekot līdzi, kas notiek valstī un paanalizēt partiju padarīto?

Nu tad man nav žēl, ka pusvalsts nomirst badā krīzes laikā. Tā puse, kas klaigās, ka atkal neesot par ko balsot un nobalsos par kārtējiem tautas nodevējiem un vecajiem čekistiem, kas 18 gadus bijuši pie varas.
Visu Latvijai būs tas spēks, kas mūs no krīzes izvedīs un posta? No kurienes tāda pārliecība Atceramies visus zīgeristus ar banāniem, šķēles, repšes uz baltajiem zirgiem... Cik naivs var būt cilvēks, ka var noticēt tam, ka atnāks kaut kāda VIENA jauna partija ar zaļiem gurķiem un tik sāksies... Īstenībā gandrīz vienalga, lai saņem tās lielās transporta kompensācijas, taču lai tās būtu nopelnītas, eh, lai zog, taču tajā pašā laikā, lai ir padarīts darbs, lai tiek pieņemts budžets, kas nav tikai plika naudas apgriešana un nodokļu pacelšana, u.t.t.

 +10 [+] [-]

, 2009-12-07 11:08, pirms 14 gadiem
Viktora atbildes žurnālistiem vakardienas raidījumā parādīja tikai to, ka viņš ātri mācās - no pārējiem blēžiem, diemžēl.

  -1 [+] [-]

, 2009-12-07 11:18, pirms 14 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Visu Latvijai būs tas spēks, kas mūs no krīzes izvedīs un posta? No kurienes tāda pārliecība Atceramies visus zīgeristus ar banāniem, šķēles, repšes uz baltajiem zirgiem... Cik naivs var būt cilvēks, ka var noticēt tam, ka atnāks kaut kāda VIENA jauna partija ar zaļiem gurķiem un tik sāksies... Īstenībā gandrīz vienalga, lai saņem tās lielās transporta kompensācijas, taču lai tās būtu nopelnītas, eh, lai zog, taču tajā pašā laikā, lai ir padarīts darbs, lai tiek pieņemts budžets, kas nav tikai plika naudas apgriešana un nodokļu pacelšana, u.t.t.
Un kādas tad alternatīvas piedāvā? Balsot par vecajiem, kas bijuši pie varas 18 gadus? Tos 18 gadus patrennējās valsts vadīšanā, nu nesanāca, tagad točna sanāks?
Ā, vēl taču tev ir arguments, ka šie jaunie kā tiks pie siles, tā sāks zagt tāpat kā vecie čekisti, un vēl trakāk.
Baidos, ka tev vairs nevar palīdzēt. Labākais, ko tu varētu izdarīt, būtu emigrēt, un nejaukt te gaisu un netraucēt ar saviem debilajiem komentāriem, cilvēkiem, kas nenolaiž rokas un cer kaut ko izmainīt valstī.

     [+] [-]

, 2009-12-07 11:24, pirms 14 gadiem
optimuss rakstīja: Viktora atbildes žurnālistiem vakardienas raidījumā parādīja tikai to, ka viņš ātri mācās - no pārējiem blēžiem, diemžēl.
viņam tā liek un māca runāt "vīri no augšas"

  +5 [+] [-]

, 2009-12-07 11:30, pirms 14 gadiem
Andree rakstīja: Un kādas tad alternatīvas piedāvā? Balsot par vecajiem, kas bijuši pie varas 18 gadus? Tos 18 gadus patrennējās valsts vadīšanā, nu nesanāca, tagad točna sanāks?
Ā, vēl taču tev ir arguments, ka šie jaunie kā tiks pie siles, tā sāks zagt tāpat kā vecie čekisti, un vēl trakāk.
Baidos, ka tev vairs nevar palīdzēt. Labākais, ko tu varētu izdarīt, būtu emigrēt, un nejaukt te gaisu un netraucēt ar saviem debilajiem komentāriem, cilvēkiem, kas nenolaiž rokas un cer kaut ko izmainīt valstī.
Nesaprotu, no kurienes tev ir ticība tieši šai partijai? Tas, ka viņi aktīvāk māj sarkanbaltsarkano? Un kādi ir viņi unikālie plāni Latvijas ekonomiskajai attīstībai? Baidos, ka aiz skaļiem nac. lozungiem tur valda bezcerīgs tukšums.

P.S.

Nekur netaisos braukt prom. Man ir tiesības nefanot par sevi nepierādījušiem pol. spēkiem.

  +3 [+] [-]

, 2009-12-07 11:36, pirms 14 gadiem
Starp citu,viens dobelmieks,kurš personīgi pazīst Ščerbatiju teica :viens tups vilvēciņš...,kā jārunā,apgūst no blēžiem.Diemžēl sakarā ar grūto galvu,ne spīdoši.Vakardienas intervija klaunāde....

  +5 [+] [-]

, 2009-12-07 11:51, pirms 14 gadiem
agrāk pirms Šķerbatihs aizgāja uz politiku cienīju viņu ka izcilu sportistu, taču sēdēšana deputāta krēslā viņu ir galīgi samaitājusi
un tagad man pret viņu ir izkūpējušas pēdējas cieņas paliekas

  +1 [+] [-]

, 2009-12-07 11:52, pirms 14 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Nesaprotu, no kurienes tev ir ticība tieši šai partijai? Tas, ka viņi aktīvāk māj sarkanbaltsarkano? Un kādi ir viņi unikālie plāni Latvijas ekonomiskajai attīstībai? Baidos, ka aiz skaļiem nac. lozungiem tur valda bezcerīgs tukšums.

P.S.

Nekur netaisos braukt prom. Man ir tiesības nefanot par sevi nepierādījušiem pol. spēkiem.
Nu paanalizēsim:

Pie varas pēdējos 18 gadus ir bijuši vieni un tie paši cilvēki rotācijas kārtībā - Lembis visu laiku, Repše kā LB prezidents no 90. gadu sākuma, tad 2002. gadā par premjeru 2 gadus, tagad finanšu ministrs (faktiski valdības vadītājs, jo Dombrovskis ir viņa pavadā). Pa vidu TP ar Šķēli un Kalvīti, vēl kaut kādas partijas. Rezultāts: valsts parāds desmietiem miljardu latu, emigrācija lielāka nekā PSRS izsūtītšanās uz Sibīriju, eknomika sagrauta, nākotnē nepārskatāmu periodu bezcerīga. Man tā domāt, ja šos 18 gadus valsti būtu vadījušas trenētas šimpanzes, kurām būtu iedresēts nospiest zilu vai sarkanu podziņu Saeimas likumprojektu balsojumos, rezultāts nebūtu sliktāks,

Pie tam puse no viņiem ir bijuši čekisti vai komjaunieši - Godmanis, Repše u.c., pie tam bez izgītibas - bārmeņi, fiziķi un sazin kas. Faktiski, neatkarības atgūšna barikādēs ir mīts, pie varas palika čekisti.

Līdz ja paskatās, ka VL piedāvā patriotiskus, ekonomiski, juridiski izglītotus jaunus cilvēkus, kuri nav auguši cilvēka raksturu degradējošoajā PSRS laikā (kad zagt no darba bija goda lieta), tad tā man liekas kā debesmanna un brīnos, kā viņiem nenolaižas rokas. Un viņiem ir ĻOTI laba ekonomiskā programma, faktiski ļoti labas programmas visās jomās - izglītība u.t.t. Bet eknomika ir galvenais, jo ja nebūs tās, nebūs naudas nekam citam.

Viņi piemēram, puskaili, mīnus 10 grādu salā protestēja pret Abrenes atdošanu. Kopš VL ir dibināta kā politiskā partija (iepriekš tā bija tikai kustība), notiek nepārtraukts darbs, rīkoti pasākumi u.t.t.

Tikai slinkums pasekot līdzi vai ne? Labāk paskatīties kādu seriālu, sporta pārraidi, iedzert aliņu, pirms vēlēšanām nobalsot par košāko plakātu...ko tad galu galā var zaudēt? neko jau īpašu, tikai valsti, par ko pirms 80 gadiem tūkstoši atdeva dzīvības....ja viņi zinātu, ka viņu cīņa bija veltīga, ka tik vien šībrīža paaudze nevar izdarīt, kā paanalizēt un saprast patiesību (kas ir miljons reižu vieglāks uzdevums, nekā atdot dzīvību kara laukā), lai nosargātu savu valsti, tad viņi droši vien kapā apgrieztos otrādi..

un man arī, ja godī ir apnicis...it nemaz nav žēl, ka tūlīt badā nomirs tūkstošiem pensionāru...lai mirst, lai saņem sodu par to, ka konstanti 18 gadus ir balsojuši par tautas nodevējiem un smukām frizūrām...

  +3 [+] [-]

, 2009-12-07 11:55, pirms 14 gadiem
NAV tādiem kā Ščerbatihs vieta Saeimā, patiešām rodas iespaids, ka viņš pats no tā pilnīgi neko nesaprot un galīgi nav savā vietā.

  +7 [+] [-]

, 2009-12-07 11:59, pirms 14 gadiem
Vai Artūrs Irbe Saeimā būtu tāda pati bezsmadzeņu balsošanas mašīna kā Viktors??? Sportists no sportista atšķiras,un visu cieņu viņam ka sportistam,bet mēs nerunātu par šo teātri ,ja Viktors būtu ar savu lielo ES!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-07 12:30, pirms 14 gadiem
Viktors ir feins cilveeks, bet nevajadzeeja vinjam tajaa politikaa liist! Lai vinjam veicas!

  +2 [+] [-]

, 2009-12-07 12:31, pirms 14 gadiem
elements rakstīja: Tāda nu ir kārtība, ka deputāts saņem algu, ja sēžu kavējumi ir attaisnojami (kā Ščerbatiha gadījumā). Varētu, protams, šādu īsti nenopelnītu algu, piemēram, ziedot labdarībai, taču tas Latvijas apstākļiem skan pārāk smieklīgi.
Cita lieta- vakardienas DeFacto sižets, kur Viktors nopietnu seju stāsta, ka 179 Ls transporta kompensāciju saņēmis, jo braukājis tikties ar vēlētājiem. Kaut viens tam noticējāt?
Manuprāt kārtība ir tāda, jau laikus zinot, ka kaut kādā laikā darbā nebūsi, paņem bezalgas atvaļinājumu! Tā vismaz pie cilvēkiem dara, bet nu deputātiem citi likumi

  +4 [+] [-]

, 2009-12-07 12:33, pirms 14 gadiem
mēs ievēlējām? nebūtu ievēlēts ja nebūtu kandidējis. ja zini ka nevari tur neko izdarīt un esi balta lapa tad nav ko līst tajā lauciņā... Pareizi jau saka ka saeima ir cirks.

     [+] [-]

, 2009-12-07 13:50, pirms 14 gadiem
amstel rakstīja: mēs ievēlējām? nebūtu ievēlēts ja nebūtu kandidējis. ja zini ka nevari tur neko izdarīt un esi balta lapa tad nav ko līst tajā lauciņā... Pareizi jau saka ka saeima ir cirks.
un tu nebūtu galvu krāsnī bāzis,ja draugs neieteiktu,ka paveras skaists skats?
ja Rubikam atļautu kandidēt,arī pēc tam brēktu,ka nevajadzēja viņam kandidēt,tad tu nebūtu nobalsojis par viņu?!
tak domāt vajag pirms par kaut ko balso, drit vai kociņ!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-07 14:20, pirms 14 gadiem
Par to, ka pasi ieveeleejaam protams taisniiba. Un ideja, ka tikmeer, kameer pelna medaljas neatrasanaas Saeimaa ir attaisnojama ir visstulbaakais domu gaajiens, ko gadiijies dzirdeet (kaads tiesaam taa domaa???).
Un tomeer, kas attiecas uz seezu, komisijas tiksanos, utt. apmekleesanu - nu miiljie cilveeki, tiesi tas ir vinja kaa deputaata darbs!!! "Viktors ir bijis godīgs pret šo amatu: ja nav varējis piedalīties, tā arī pateica (...)"!?! Ja nevari veikt savu darbu, tad esi tik godpraatiigs un ej no taa prom! Kaa var pateikt " ziniet nav laika, nebuusu"?
Lai gan es pievienojos tiem, kas neuzskata Skerbatiha atrasanos Saeimaa par pareizo izveeli (ar to domaaju vinja pasa izveeli pienjemt mandaatu), tomeer cilveeciski man vinja, protams, arii zeel. Ne jau vinjs vieniigais seedes neapmeklee un ne jau vinjam vieniigajam biezi vien nav ne jausmas, par ko ir runa. Vienkaarsi taa nu diemzeel ir sanaacis, ka vinjs ir lielisks upuris "tas dumjais, duusiigais sportists, kurs regulaari neiet uz seedeem" lomai.

Beigu secinaajums gan man taads pats kaa Pucem - naakosajaas veeleesanaas domaajiet, ko darat, tauta!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-07 14:44, pirms 14 gadiem
Tādu kā Viktors ir pilna Saeima. Negrasos saukt nevienu vārdā un apvainot, jo gala beigās paši esam vainīgi, ka viņus ievēlējām. Man ļoti simpatizē Viktors gan kā sportists, gan kā personība ,bet.... ne jau politikā ir viņa vieta. Tieši tāpēc esam tādā bedrē, ka mūsu valsti vada nevis profesionāļi, bet populāri un atpazīstami cilvēki, un Ščerbatihs tur pilnīgi noteikti nav pie vainas.

  -4 [+] [-]

, 2009-12-07 17:14, pirms 14 gadiem
Atradushi Vieniigo GreekAazi!! Pashi ieveeleejaat un ko tagat raudat??? Vai tad tagt vinsh vieniigais vainiigs ka Latvijaa Suudi??? Saemaa seezh divreiz lielaaki Duraki par Viktoru!Nu nevineeja sacensiibaa nu un??? Toties kad pagaajushogad atveda medaljas tad visi ceela debesiis - stipraakais deputaatas utt.... Neklausi nevienu Viktor! Algu esi pelniijis un viss!!! Par to ka nes Latvijas vaardu pasaulee un V.V. Freiberga vispaar vareetu pakluseet! Atradusi uz ko izgaast suudus...
1 2 39 komentāri