Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Beidzot atrasts...

Beidzot atrasts...
Rīgas "Daugavas" futbolisti darbībā virslīgas spēlē. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Tiklīdz, runājot zem četrām acīm, izslēdz diktofonu, ko tik par Latvijas futbolu nav iespējams dzirdēt. Gribas ticēt, ka tas viss, protams, nav patiesība, taču nevar noliegt, ka totalizatora ēnas mākoņi brīžiem savelkas tumši jo tumši.

Nesen runāju ar personu, kurš vienā virslīgas klubā ieņem gana augstu amatu. Viņš redzējis, kā bārā, virs kura lieliem burtiem atradies totalizatoru kompānijas nosaukums, vienlaicīgi iegājuši pieci futbolisti. Viņam tāpat kā man radās jautājums - ko viņi tur darīja? Ņemot vērā, ka pats tur klāt nebiju, varu tikai minēt. Iespējams, tā nebija tikai pačalošana pie alus kausa. Ja godīgi, par to, ka teju katrā virslīgas komandā ir futbolisti, kuri aizrāvušies ar likmju likšanu uz dažādām spēlēm, futbola gaiteņos dzirdams teju ik spēli, un tā, manuprāt, ir diezgan bīstama tendence.

Nesen no diviem nesaistītiem avotiem dzirdēju arī to, ka vasarā mūs šajā ziņā varētu iet patiešām karsti. Raugi, esot pārdota Rīgas "Daugava" un drīz vien būšot ne tikai būtiskas izmaiņas komandas sastāvā, bet arī spēlē... "Investori" esot lietuvieši, kam esot sakars ar spēļu ietekmēšanas sērgas aizsākšanos Baltijā... Turklāt viņiem esot saites arī ar Lietuvas klubu "Šiauliai". Iespējams, tā ir tikai sagadīšanās, bet šās vienības pēdējais rezultāts Lietuvas čempionātā bija uzvara ar 7:3 pret "Tauras" vienību. Pēc pirmā puslaika rezultāts bija 2:1... Bet, kā jau rakstīju - var jau būt, ka tā ir tikai sagadīšanās, jo arī tādi rezultāti futbolā mēdz būt.

Nav mērķis tagad kādu vainot vai apvainot. Viss, ko futbola cienītājiem vajadzētu darīt, ir kritiski skatīties uz to, ko redzat laukumā virslīgas spēlēs un ne tikai. Ja Rīgas "Daugava", kas starpsezonā knapi noturējās virs ūdens, vasarā sāks "sprēgāt" ar būtiskām izmaiņām sastāvā, un vēl nomainīs galveno treneri, kurš palīdzējis komandai līdz šim virslīgā izskatīties cienīgi, būs pamats aizdomām, ka ne viss te tomēr ir tīrs.

Rīgas "Daugavas" īpašnieks Dainis Deglis saziņā ar SA+ noliedza runas, ka klubs kādam būtu pārdots. Taču neslēpa, ka pēc triju gadu meklējumiem beidzot izdevies atrast atbalstītājus, ko Dainis nosauca par "palīgiem". Kas viņi ir, kādi ir viņu mērķi un ambīcijas, tas, protams, palika neatklāts. Kā allaž Latvijas futbolā. Deglis vien piebilda, ka "palīgi" esot "no austrumiem" un ka tie neesot cilvēki, kam šobrīd pieder Šauļu klubs. Interesanti, ka tieši ar "Šiauliai" komandu Rīgas "Daugava" nupat aizvadīja pārbaudes spēli Ozolniekos (4:1), kamēr virslīgā bija pārtraukums. Iespējams, arī tā ir tikai sagadīšanās.

Runas, ka "Daugava" varētu kļūt par totalizatoru "upuri", Deglis kategoriski noliedza. "Mēs spēlēsim futbolu. Tas ir galvenais!" Jācer, ka tas tā arī būs, un līdz maniem avotiem būs atceļojusi nepareiza informācija.

Lai kā arī būs, Latvijas futbols, šķiet, vēl ilgi nespēs izvairīties no virknes neērtiem jautājumiem. Ja runājam par aisberga redzamo daļu, desmit vadošie Latvijas futbola klubi joprojām ir stadijā, kad nauda tiek tērēta, nevis pelnīta. Lielākā daļa no tiem ir amatieru un pusprofesionālas vienības. No kādiem līdzekļiem pastāv šie klubi, dzīvo futbolisti un funkcionāri? Zinot, ka ne visi no viņiem iztiku paralēli pelna citā darbā, šis jautājums iegūst pavisam citu nokrāsu un zemtekstu. Pat Liepājā, kur ir profesionāls klubs, šogad "pacēlās" jautājums par dažu futbolistu aizraušanos ar totalizatoriem. Nemaz nerunājot par Itāliju, kur šo lietiņu darījuši tie, kam par algas lapiņām būtu jāsarkst vismazāk. Tāpēc, cienījamie futbola draugi, turiet acis un ausis vaļā...

  +3 [+] [-]

, 2012-06-07 00:58, pirms 12 gadiem
Vēl uzraksti par Gulbeni,Daugavpili,Jūrmalu,Treimani... Būtu interesanti ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-06-07 01:02, pirms 12 gadiem
Kāpēc viņi nevar spēlēt totalizatoru?? Uz savām spēlēm vai max savas līgas spēlēm nedrīkst likt, ok! Bet kāpēc viņi tāpat ka visi parējie nedrīkst likt uz piem, Anglijas premjerlīgas spēlēm, kur nekādīgi nevar neko paši iespaidot?! Kapēc nevar aiziet u un uzlikt uz tenisu, basketbolu, hokeju??? Tas, piem, man ir hobijs!

  +3 [+] [-]

, 2012-06-07 01:22, pirms 12 gadiem
Indriksons Kļaviņu aizdzina/vienojās uz Islandi savus tīklus veidot. Beigās izrādīsies, ka savus burlakus padzenam lai atbrīvot vietu leģionāru burlakiem. Būtu atstājuši savus, būtu Cēsīm arī šobrīd spēcīga sieviešu komanda, ne tikai nākotnē, kad izkarpīsies no Islandes amatieru līgu dzīlēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-06-07 02:09, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Pag, vai tad Cēsis nav tāpat spēcigāka komanda Latvijā? Tikko tak Cēsis sakāva vareno TTT un ieguva Latvijas Čempionu!
nu un? Vai tad TTT un Cēsis šogad bija sinonīms vārdam stiprs? Maksimāli lēti nopirkts zelts pašā pēdejā brīdī.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-07 08:14, pirms 12 gadiem
nu tak neliekat uz pašmāju ciema spēlēm. Un viss.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-07 09:09, pirms 12 gadiem
Tas, ka katrā komandā, kāds spēlē ir skaidrs, jautājums, vai liek arī uz savas komandas spēlēm. Tikai Ilvaram info ir nepareizs, toto sērgu Baltijā ievilka tomēr nevis leiši, bet gruzīni... Un nekas nemainīsies, kamēr kāds neuzrakstīs iesniegumu policijai, tikmēr tas paliks baumu un runu līmenī.

Bet par federācijas mazspēju runājot ... Rīga jau klīst bauma, kas ir Triobet akcionārs

  +1 [+] [-]

, 2012-06-07 09:17, pirms 12 gadiem
Nu tas, ka futbolisti ieiet bārā, virs kura ir toto logo, nav nekas jauns un uzreiz automātiski nosodāms.
Sporta bārs Majoros līdz šim bija "Jūrmala-VV" atbalstītājs un nodrošināja futbolistu ēdināšanu, tā kā futbolisti tur bija sastopami regulāri. Protams, tajā bārā ir arī toto (un attiecīgs logo virs ieejas durvīm), bet vai tas automātiski nozīmē, ka viņi visi tur ne tikai ēd, bet arī piedalās toto? Diez vai...

  +5 [+] [-]

, 2012-06-07 09:21, pirms 12 gadiem
Acis un ausis tiešām turēsim vaļā, bet varu pateikt vienīgi to, ka vismaz līdz šim Rīgas "Daugava" ar kreisām lietām noteikti nav nenodarbojusies (esmu drošs par 100%) - esmu bijis klātienē uz 7 no 12 šīs komandas spēlēm, un tur nonstopā ir bijusi bezkompromisa cīņa 90 minūšu garumā (Ilvars gan neapgalvo pretējo, viņš raksta par sagaidāmajām lietām).

Ja Popkovu tiešām "palaidīs vaļā", tas būs absolūts nonsenss. Par tīru futbolu!

  -1 [+] [-]

, 2012-06-07 14:00, pirms 12 gadiem
Kāda velna pēc, lai spēlētājs ietu uz toto kantori un liktu naudu uz spēlēm???

Tam ir domāti labi draugi, radinieki.

+ mūsdienās online toto ir daudz lielākas iespējas izvērsties. Ir jābūt pilnīgam muļķim, lai dotos uz optibetu.

     [+] [-]

, 2012-06-07 15:44, pirms 12 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Acis un ausis tiešām turēsim vaļā, bet varu pateikt vienīgi to, ka vismaz līdz šim Rīgas "Daugava" ar kreisām lietām noteikti nav nenodarbojusies (esmu drošs par 100%) - esmu bijis klātienē uz 7 no 12 šīs komandas spēlēm, un tur nonstopā ir bijusi bezkompromisa cīņa 90 minūšu garumā (Ilvars gan neapgalvo pretējo, viņš raksta par sagaidāmajām lietām).

Ja Popkovu tiešām "palaidīs vaļā", tas būs absolūts nonsenss. Par tīru futbolu!
noteikti nav nenodarbojušies? literāri tas nozīmē, ka ir?

  +1 [+] [-]

, 2012-06-07 15:57, pirms 12 gadiem
mkr rakstīja: noteikti nav nenodarbojušies? literāri tas nozīmē, ka ir?
Pārrakstījos. Noteikti nav nodarbojušies!

  -1 [+] [-]

, 2012-06-10 15:15, pirms 12 gadiem
Interesants domu gājiens - ja Daugavai būs labi rezultāti, tātad viņi spēlē toto...