Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

22. nedēļa. Zeļoniju atceraties? Viņam uzradušies mantinieki

22. nedēļa. Zeļoniju atceraties? Viņam uzradušies mantinieki
Deniss Kozlovs (otrais no kreisās)
Foto: http://www.eju.net/

Aizvadītā nedēļa pagāja bez komandu sporta veidu radītiem „viļņiem”, bez hokeja, bez basketbola. Arī Latvijas izlases futbolisti spēli līdz galam pret Ganu tomēr neizturēja... Tenisisti nepriecēja, vieglatlēti neuzvarēja. Kopumā ņemot, labākā noteikšanai nekādi negribēja palīdzēt tie, uz ko varējām paļauties gada pirmajā pusē.

Pagājušās nedēļas nogalē iepriecināja džudisti. Tā kā tas notiek reti, nedēļas sportista godā šoreiz Latvijas džudists Deniss Kozlovs, kurš svara kategorijā līdz 66 kilogramiem sestdien triumfēja pasaules kausa posmā Madridē (Spānijā). Lai stātos uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, Denisam bija jāpieveic seši džudisti. Pa ceļam uz finālcīņu Latvijas džudists nošķērsoja ceļu gruzīnam Sandro Jakobašvili, tunisietim Maruanem Romdhani, polim Tomašam Kovaļskim, dienvidkorejietim Čo Junhjunam un francūzim Maksimam le Žanvikam. Finālā pret KTDR pārstāvi Honu Kukhjonu jau pēc piecu minūšu iztecēšanas tiesnesis ļāva pabeigt paņēmienu, kas noslēdzās ar tīru Eiropas 2009. gada čempionāta bronzas medaļnieka Kozlova uzvaru. Jāpiebilst, ka tikai pirmajās divās cīņās, neskaitot uzvaru finālā, mūsu džudistam nācās cīnīties pilnas piecas minūtes. Sīvāko pretestību izrādīja Jakobašvili un Romdhani...

Pilnam džudo pjedestālam pietrūka tikai trešās vietas, jo Madridē 2. vietu svara kategorijā līdz 100 kilogramiem izcīnīja Jevgēņijs Borodavko, tikai finālā tīri piekāpjoties Gruzijas džudistam Iraklim Cirekidzem. Pirms tam Jevgēņijam 4 tīras uzvaras ar ippon, ātrākā no tām pret francūzi Maksimu Klemēnu pēc 14 sekundēm. 7. vieta svara kategorijā līdz 81 kilogramam Konstantīnam Ovčiņņikovam. Laba maiņa izaugusi olimpisko bronzas medaļu īpašniekiem Latvijas džudistiem Aleksandram Jackevičam un Vsevolodam Zeļonijam!

Protams, varējām par nedēļas sportistu pasludināt arī olimpisko čempionu BMX Māri Štrombergu, kuram šoreiz nosacīta neveiksme ASV ABA seriālā – „tikai” 7. vieta pirmajā sacensību dienā un uzvara otrajā.

Turpina priecēt arī Daugavpils „Lokomotīve”, spīdvejā neatstājot nekādas cerības viesiem no Poznaņas (59:31). Pieņemu iebildumus, ka tā ir „tikai” Polijas 1. līga, bet, kaut arī tajā visas komandas nav nokomplektētas ar pasaules ekstraklases večiem kā pēc spēka augstākajā Polijas līgā, nekādi „sēņu veči” poznaņieši arī nav, noenkurojoties tabulas vidusdaļā. Drīzāk „Lokomotīve” šajā sezonā rāda daudz pārliecinošāku sniegumu kā iepriekšējā jau kopš sezonas sākuma.

  -2 [+] [-]

, 2010-06-07 15:40, pirms 14 gadiem
Gribētos zināt par tiem PK džudo,vai šajās sacensībās piedalās visi sezonas līderi,ka mūsējais bija pirmais un arī otrais bija mūsējais vai arī mūsējie dabūja medaļas,jo nestartēja labākie,jo man tie uzvārdi,kurus nosauca,ko mūsējie vinēja neko neizsaka.