Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Mīkstais un caurums?

Mīkstais un caurums?
Viena sīka epizode var izšķirt spēles gaitu un - mača galarezultātu.

Foto: Romāns Kokšarovs, F64, SA+.

Rīgas Dinamo uzvarēja iemetienu un... zaudēja vārtus. Sīkumi hokejā izšķir visu – tāpēc novērtēsim viņdien Ufas hokejistu mazās darbībiņas un – tikpat mazus mūsu nedarbiņus. Otrie zaudēties vārti izšķīra spēles gaitu.

Noskatoties video pavirši var teikt, ka Laviņš ir mīkstais, bet Holts – caurums. Tomēr atgriežoties pie notikumiem uz ledus, viss sākas ar pavisam nevainīgu lēmumu – kā ātrāk dabūt ripu ārā no savas zonas. Varjs uzvar iemetienu, ripa nonāk pie Cibuļska un viss liecina, ka Salavata uzbrucēja presings piespiedīs mūsu spēlētājam kustināt ripu pēc iespējas ātrāk, izvēloties tuvāko laukuma malu – tur Oskara piespēli jau gaidīja mūsu centra uzbrucējs, tur pat blakus bija Lundmarks. Tā būtu iespēlēta kombinācija, turklāt, mēs šajā manevrā sliktākajā versijā iestrēgtu viduszonā. Tomēr acīmredzot, bija apstākļi un intuīcija, kas lika Cibuļskim apgriezties ap savu asi un negaidīti – ievilkt ripu Holta aizvārtē. Tā nebija piespēle, tā bija atbrīvošanās no ripas... Jāteic – ka tas bija negaidīti arī Laviņam, kurš vienkārši sāka glābt kūlas ugunsgrēku. Tieši Rodžers ir tas, kurš tur saskrienas pie apmales ar Salavata uzbrucēju Saprikinu, kura agresivitāte faktiski ielika solīdus pamatus mūsu apmulsumam. Palīgā savam maiņas partnerim steidzas Radulovs un pa diviem šie meistari izmet uz zonas zilās līnijas elegantu piespēli. Pozicionāli mēs piespiežam pretinieku domāt un pieņemt ātras darbības un – tas arī notiek. Tiesa, izskatās, ka mēs neesam gatavi, ka šādi atspēlēta ripa nonāks pie Ufas aizsarga... Laviņš divcīņā ir pazaudējis nūju (Oskar, palūk, kādi mēsli rati ripo no kalna!), taču arī tad viņam izdodas nonākt zonas vidū metiena līnijā un ar augumu nobloķēt pirmo uzmetienu. Ripa atlec, taču pirmais pie tās tiek Saprikins, kurš jau savlaicīgi no stūra bija ieņēmis vietu vārtu priekšā. Tajā pašā laikā no aizvārtes jau starp Holtu un Cibuļski ieslido Radulovs, kas pilnībā dezorentē mūsu izpratni par to, kas notiks tālāk – kam pievērst uzmanību, kurš spēlētājs atbrīvosies metienam. Brīvākais no visiem ir Grigorenko, kurš no mīnusa leņķa uzmet ripu uz Holta ķērējcimda. Vārtsarga kustības inerce neko vairs neglābj – viņš pats iesit ripu savos vārtos (kaut kā līdzīgi pasaules čempionātā ripu savos vārtos ievilka Masaļskis, tāpēc – neuzskatiet, ka tā ir uzbrucēja laime; tikai meistarība). Taču – ja tā būtu bijusi piespēle, tad Radulovs jau stāvētu Rīgas vārtu priekšā – aci pret aci ar mūsu vārtsargu. Un acis viņš nemirkšķinātu...

Lēmums par ripas izvešanu no savas zonas – lūk, pirmais, otrais, trešais un n-tais punkts, kas izšķīra šīs epizodes un, kā vēlāk izrādījās, arī spēles gaitu.

  +5 [+] [-]

, 2011-12-06 18:47, pirms 13 gadiem
Gribēja kā labāk , sanāca ka vienmer ...

  +5 [+] [-]

, 2011-12-06 19:38, pirms 13 gadiem
Nu Cibulskis, Reķis, Laviņs šogad nerāda to labāko sniegumu, domāju laiks Andersonam parādīties vai varbūt kādam no HK Rīga aizsargiem dot iespēju.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-06 20:01, pirms 13 gadiem
Cibuļskis un Laviņs šosezon ne velti ir 7 un 8 aizsargs komandā, viņu sniegums ir vājš (maigi sakot). Lažiņu vēl var saprast- vecums, augums, spēks, bet CiBulis , viņam tak jāmauc un jāmauc, bet būs samācijies no Ozo kā taisīt sūdus. Uz Liepāju!

     [+] [-]

, 2011-12-06 20:07, pirms 13 gadiem
Cibuļskim vienkārši pieredzes trūkums. Varbūt apmulsa ka lielā ātrumā sekoja salavat spēlētājs. Nākamreiz vairs tā nerīkosies un cerams no kļūdām mācīsies! Lieliska video analīze, Armand - kā īsts trenners. Paldies!

  +4 [+] [-]

, 2011-12-06 20:42, pirms 13 gadiem
Šogad Oskars vairs nav tik labs, nu cerams atgūsies, un šādas epizodes var atrast i Ozo i Krišam i Galviņam, tā ka galvas augšā vēl daudz spēļu un laba situācija tabulā.

     [+] [-]

, 2011-12-06 21:30, pirms 13 gadiem
nesaku ka Ciba darīja pareizi, bet ja ripa atlektu veiksmīgāk (Ciba neatmestu to tik spēcīgi) tā nonāktu pie Laviņa kurš būtu ar seju pret laukumu un varētu turpināt manevrus .... veiksme ir tā kura uzsmaida meistariem un fiziski nenogurušajaiem

     [+] [-]

, 2011-12-06 21:53, pirms 13 gadiem
ledusbralis rakstīja: Cibuļskis un Laviņs šosezon ne velti ir 7 un 8 aizsargs komandā, viņu sniegums ir vājš (maigi sakot). Lažiņu vēl var saprast- vecums, augums, spēks, bet CiBulis , viņam tak jāmauc un jāmauc, bet būs samācijies no Ozo kā taisīt sūdus. Uz Liepāju!
+1

     [+] [-]

, 2011-12-06 22:04, pirms 13 gadiem
nu šī piespēle jau nu bija jāsavāc,bet -ātruma nav un fiziskais arī atbilstošs gan vecumam,gan augumam,kā rezultātā zaudēta ripa,gan spēka spēle pie borta.Var jau attaisnot šos dinamo rūķus,bet auglīšus mēs vēl pie izšķirošajiem mačiem vēl noplūksim.Pa lielam gan Reķis,Laviņš un Sotnieks var nospēlēt pašaizliedzīgi,pozicionāli pareizi,bet tas nes rezultātu pārsvarā pie vājākām komandām un arī ne ilgtermiņā

  +4 [+] [-]

, 2011-12-07 00:00, pirms 13 gadiem
Bija vēl viens moments, kad Miķelis neiemeta, kad bija praktiski viens pret vienu, jo uzreiz nākamajā epizodē iemeta Salavats! Tas pat bija izšķirošāks moments, jo ja Miķelis iemestu spēle būtu beigusies - laiks bija maz palicis!

Bet tā jau ir filozofēšana, kā būtu, ja būtu!

P.s. Patīk arī papētīt statistiku un Dinamo ir viena Tendence, ja viņi pirmie izvirzās vadībā ar 2 vārtu pārsvaru, tad spēle ir zaudē

     [+] [-]

, 2011-12-07 01:19, pirms 13 gadiem
nu sorry Armand,atradi ar epizodi,šitajā video vismaz padsmit reizes var atrast epizodes,kad ja ripa būtu atlēkusi citur,tad ar rezultāts būtu cits, tāpēc jau tā ir spēle,ka nevar visu paredzēt,tikpat labi tas Salavat aizsargs varēja uzmest pa Cibulska slidu un ripa izlidotu no zonas un mūsējiem varbūt būtu izgājiens divi pret viens,tā teikt shit hapens

  +3 [+] [-]

, 2011-12-07 14:10, pirms 13 gadiem
...atkal šinī jezgā Armands grib Holtu pataisīt par vienu no lielākajiem grēkāžiem......nevar būt tā ka v-sargs ir pats par sevi un pārējā komanda arī ir pati par sevi !!! ...nav ko piedēvēt Holtam kkādus pārcilvēciskus pienākumus ....ja komanda nejēdz kkādu iemeslu pēc normāli, koncentrēti un ar pilnu atdevi no 10 spēlēm nospēlēt vismaz 7-8, tad neprasiet no v-sarga brīnumus ...Holts ir kolektīva (RD)spogulis !!! ...jāsakārto komanda un tad arī Holts atdzims citā kvalitātē !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja