Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kauns!

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Kauns!
"Dinamo" pēdējā laikā spēlē diezgan primitīvu hokeju. Vai tam vajadzīgi arī primitīvi līzdzjutēji?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šonedēļ man divas reizes bija kauns. Ne par sevi, bet līdzcilvēkiem. Četri no viņiem man ir sveši cilvēki, būtībā svešs cilvēks ir arī Kultūras ministre Jaunzeme-Grende. Par visu pēc kārtas.

Kultūras (!) ministre Latvijas Radio pirmajā programmā runāja nu tik kroplā latviešu valodā, it kā jau no mazotnes būtu tikai skrējusi un uzreiz uzņemta LVFKI. Savā runā jaucot vienskaitlniekus ar daudzskaitlniekiem. Jau tā runa bija tukša pēc satura, bet, ja Kultūras ministrs gada laikā nav iemācījies runāt... Tad es kaut ko nesaprotu šajā mūsu brīvajā Latvijā. Precīzi vairs neatceros augstskolā mācīto, pagājuši tomēr 34 gadi, bet liekas, ka tēze bija apmēram šāda: "Valoda ir cilvēka domāšanas spogulis."

Otro reizi man neērti bija piektdienas vakarā "Arēnā Rīga". Nav brīnums, ka uz spēli ar "Vitjaz" saskrēja šī rudens skatītāju rekords (9810), lieku reizi parādot, ka daudziem ne jau hokejs vajadzīgs, bet iespēja par to pašu cenu paskatīties, kā mūsu Lāčplēsis (Ivanāns) sasitīs čehoviešu otmorozkus. Izrāde nenotika. Jo "Vitjaz" jaunais galvenais treneris Jurijs Ļeonovs savus kaušļus spēlei nemaz nebija pieteicis. Toties bija pieteicis un laida arī spēlēt astoņus (!) hokejistus, kas dzimuši 1990. gadā un jaunākus. Taču ne par to stāsts.

Pirmajā trešdaļā, kad jau nospēlēts krietni vairāk par desmit minūtēm, "Dinamo" ceremonijmeistars Armands Simsons uz konkursu aicina divus jaunekļus. Pēc skata: 17-19 gadi. Jautājums: "Kā sauc "Dinamo" vārtsargu?" Viens puisis paskatās uz otru: "Atbildi tu!" Un atbild arī: "Jučers!" Otrs neko neiebilst, un Simsonam jāķeras pie mājās sagatavotā uzdevuma - balva tiek izspēlēta spēlē "akmens, šķēres, papīrs." Vidusskolniekiem, kuri nākuši uz hokeju...

Citā reklāmas pauzē Simsons balvu izspēlē diviem jaunākiem līdzjutējiem - pēc skata 10 - 12 gadu. Redzot, ka abiem neveicas ar hokeja žestu pazīšanu, Armands ķeras pie vieglāka uzdevuma. Balva tiks tam, kurš nosauks vairāk "Dinamo" hokejistu. Cīņa gan praktiski nenotiek, jo viens no dalībniekiem var nosaukt tikai Karsumu... Un viss.

Šie divi piemēri, protams, nevar būt nekāds jauno hokeja fanu inteliģences lakmusa papīrs. Varbūt visi četri uz hokeju bija pirmo reizi, varbūt abi jaunākie pārlieku uztraucās, taču mani māc bažas, ka Latvijas hokeja jaunais līdzjutējs/fans aug diezgan neizglītots. Kādreiz Rīga varēja lepoties, ka mums ir Padomju Savienībā hokeju vislabāk zinošie skatītāji, kas šo spēli arī saprot. Jaunā "Dinamo" jaunajiem līdzjutējiem hokejs laikam ir tikai vēl viena iespēja labi patusēt. Bumsī-bumsī ritmos, lielā troksnī, ar alus plastmasnieci rokās... Ja paveiksies un parādīs uz lielā ekrāna, varēs arī publiski pabučoties.

Bet kāds tam visam sakars ar hokeju?

1 2 56 komentāri

 +25 [+] [-]

, 2012-10-06 12:21, pirms 12 gadiem
Šoreiz tev Jāni taisnība.

  +8 [+] [-]

, 2012-10-06 12:21, pirms 12 gadiem
Šoreiz nevar nepiekrist.

  +7 [+] [-]

, 2012-10-06 12:34, pirms 12 gadiem
taisniba jau vien ir,zel bet hokeja speles apmeklejums daudziem vairak ir ka keksisa ievilksana jeb savdabiga prezstiza izradisana,jo redz es esmu bijis uz rigas dinamo speli,varbut es kludos bet tas ir mans viedoklis!

  +2 [+] [-]

, 2012-10-06 12:41, pirms 12 gadiem
...un sauklis ''Raiti, Raiti...'' spēlētājam ,kura meistarība ir krietni zem vidējā, tas tiešām pārbaudītus šīs spēles cienītājus dzen kaunā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-10-06 12:44, pirms 12 gadiem
Taisnība, Jāni! Taisnība.

  +7 [+] [-]

, 2012-10-06 12:44, pirms 12 gadiem
Godīgi sakot tagad uz spēlēm nāk tie kuri grib skatīties, nevis atbalstīt.. Vakar biju uz spēli no mana sektora retais atbalstīja Rīgu, pārējie runā pa telefonu sarakstās un mierīgi skatās spēli.. Un, kad kautko pagrūž vai Ivanāns grūstās uzreiz iet vaļā RAITI, RAITI, RAITI.. Tak cilvēki mīļie Hokejs nesastāv no kaušanās un no skatīšanās, paši brīnamies kāpēc Rīga nespēj uzvarēt, jo nav atbalsta mājās! - visi noniecina Rīgu! Pagājušo sezonu atbalsts bija 3x skaļāks un labāks, un Jāni tiešām tā arī ir man bija kauns par šiem diviem puišiem kuri pat Nevar Rīgas Dinamo spēlētājus nosaukt, kā arī vārtsargus!!

  +2 [+] [-]

, 2012-10-06 12:46, pirms 12 gadiem
Jāsauc: Balderi, Balderi! katru reizi, kad Šremps pieskaras ripai (jaunieši drīkst aizstāt ar "Miķeli, Miķeli!" Dīvaini, ka neviens nezina Ivanānu, bet tauta sauc: Raiti, Raiti

  +4 [+] [-]

, 2012-10-06 12:56, pirms 12 gadiem
Saprotu, ko Jānis domā, bet šoreiz nepiekritīšu - tas, ka sporta pasākums jau sen vairs nav sporta spēle, bet izklaides pasākums, mūsu daudz kopētajā ASV jau sen ir pieņemts, Latvijā sporta ļaudis to saprot tikai pamazām. Tas ir tikai normāli, ja no 8000 skatītājiem 5000 neko daudz no sporta spēles nesaprot. Cita lieta, ja šie 5000 sāk skaļi klāstīt, ka trenera taktika nekam neder, hokejisti knapi slidot māk un tiesnesis vispār ir zilais. Un, ja jaunieši iet uz konkursu, tad ietilpst šajā kategorijā...

  +3 [+] [-]

, 2012-10-06 12:58, pirms 12 gadiem
Kopš īstā Rīgas "Dinamo" aiziešanas nebūtībā hokeja līdzjušanas tradīcijas tika pārtrauktas. Fanošana par hokeju sākās tikai ar izlases iekļūšanu A grupā. Un kļuva par modes lietu. No izlases mode pārmetās uz jauno "Dinamo". Vakardienas spēles tipisko apmeklētāju jau labi raksturojis Ivars Ošiņš: Piektdienas vakarā – nu tik būs, nu tik sitīs! Raitis Ivanāns izkaus tukšu visu Čehovas pilsētiņu. Ak tā, mačs ar Vitjaz laikam notikšot Rīgā? Nu tad tur jābūt klāt, jāredz, kā asinis plūdīs, kauli lūzīs un izsistās acis vienā dzīsliņā karāsies. Uh-cah-cā, kā izlustēsimies...

     [+] [-]

, 2012-10-06 13:02, pirms 12 gadiem
Kristaps Zālītis rakstīja: Saprotu, ko Jānis domā, bet šoreiz nepiekritīšu - tas, ka sporta pasākums jau sen vairs nav sporta spēle, bet izklaides pasākums, mūsu daudz kopētajā ASV jau sen ir pieņemts, Latvijā sporta ļaudis to saprot tikai pamazām. Tas ir tikai normāli, ja no 8000 skatītājiem 5000 neko daudz no sporta spēles nesaprot. Cita lieta, ja šie 5000 sāk skaļi klāstīt, ka trenera taktika nekam neder, hokejisti knapi slidot māk un tiesnesis vispār ir zilais. Un, ja jaunieši iet uz konkursu, tad ietilpst šajā kategorijā...
Ja ar "normāli" saprot "vairākums", tad var tikai piekrist. Bet normāli ir arī ka vairākums izpauž savu viedokli. Un pēc demokrātijas pamatprincipiem vairākumam taisnība.

  +9 [+] [-]

, 2012-10-06 13:06, pirms 12 gadiem
Tāda lūk ir "столица хоккейных болельщиков" ar kuru mēs lepojamies

  +3 [+] [-]

, 2012-10-06 13:20, pirms 12 gadiem
Pilniiga taisniiba. Man nesen klase brauca uz speli pret Spartak. Teikshu atklati varbuut 3-4 no 20 purniem brauca fanot par hokeju, bet parejiem tas bija tikai izklaides peec. Dazhi pat paspeja buut pamatiga palii.

Es pats gan esmu ljoti uzticiigs fans. Tikai stulbakais ir tas ka veel lidzshim nevienu speli neesmu noskatijies klatienee.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-06 13:42, pirms 12 gadiem
RD gadījumā nevar vilkt paralēles ne ar ASV ne arī kādas citas valsts hokeja līdzjutējiem, jo RD ir īpašs gadījums kaut vai tāpēc, ka Latvijā šāda veida sporta projekts ir tikai viens.
Ja atmetam visādus politiskos, finansiālos aspektus u.t.t. un t,j,p., tad patreiz RD nedod tos augļus, kuru sakarā būtu jārunā par sportisko izaugsmi jaunajiem hokejistiem vai kā piemēru pēc kā jatiecās jauniešiem. Drīzāk var runāt, ka RD ir vienādās pozīcijās ar modes pasākumu ''Rīga fashion'', kura apmeklēšanu sev par pienākuu uzskata jebkurš sevi cienošs Latvijas ''sabiedrības krējuma'' pārstāvis.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-06 13:43, pirms 12 gadiem
Es uz RD spēlēm neeju vairāku iemeslu dēļ:

1. Kluba vadības impotence komandas menedžmentā. Ja galvenajam trenerim ir jāspēlē ar hokejistiem, kuri pēc būtības neatbilst viņa spēles filozofijai un konceptam, tas nozīmē, ka kluba vadībai ir pilnīgi pie kājas, par ko mēs te cīnamies.
Mani neinteresē klubs bez ambīcijām.

2. Biļešu cenu politika ir neatbilstoša RD politbiznesa projekta konjuktūrai.
Nav noslēpums, ka pastarpināti šo krievu projektu stutē LV iedzīvotāji ar saldajiem gāzes tarifiem izmantojot starpnieka, čekistu subprodukta-parazīta Itera, pakalpojumus.
Biļetēm ir jābūt lētākām, it īpaši ģimenes komplektiem.

3.Kluba vadības cenzūra attiecībā uz nevēlamajiem masu medijiem vai žurnālistiem un impotence, arī vienaldzība, pret RD spēļu raidtiesību nodrošinājumu Latvijas iedzīvotāju interesēs.
Bizness ir bizness, bet šis nav biznesa projekts, tāpēc spēlēm ir jābūt pārraidītām valsts televīzijas kanālā LTV7! Amen.

P.S. Par Matuļa kunga līdzjūtējiem runājot... iepriekš minētajos trīs punktos ir meklējama atbilde-kluba vadībai nerūp hokeja pazinēju un ekspertu klātbūtne Arēnā, lai gan vieta šovā pienākas arī cilvēkiem, kuri vienkārši vēlas kādu izklaides pasākumu. Diemžēl, RD impotentā kluba vadība tik vien kā spēj izdomāt, lai piesaistītu pilnu Arēnu uz Vityaz spēli.
Zemteksts ir zināms, un tikpat labi Jučeram hokeja nūjas vietā piešķirsim motorzāģi-lai tik zāģē...
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +7 [+] [-]

, 2012-10-06 13:57, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nedomāju,ka RD vadībai ir jārūpējas par Latvijas hokeja līdzjutēju tradīciju izkopšanu.
To drīzāk ir jādara visādiem fanu klubiem u.t.t.
Šeit drīzāk var piesaukt to, ko Matulis rakstija vel vasarā-Latvijā domājošu cilvēku ir palicis krietni mazāk.
Es neteicu, ka RD ir jādomā par Latvijas hokeja līdzjūtējiem vai Latvijas hokeju kā tādu. Es minēju iemeslus, kāpēc uz nākamo spēli darba dienā Arēnā būs ~ 3000 līdzjūtēju.
Svētajam ir pie kājas viss LV hokejs ar tā līdzjūtējiem, tāpat kā man ir pie kājas RD ar visiem politiskajiem izvirtuļiem un biznesmeņiem-impotentiem tā vadībā.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-06 14:04, pirms 12 gadiem
knaible rakstīja: Šoreiz tev Jāni taisnība.
Ne tikai šoreiz
Tas,ka tagad runāt un rakstīt neprasme tiek uztverta kā normāla parādība,liecina par totālu sabiedrības garīgo degradāciju.Tāpat,kā Dinamo - Vitjaz spēles reklāma jau mēnešiem pirms mača. Domāju,ka saprotat,kas te domāts..

  -4 [+] [-]

, 2012-10-06 14:17, pirms 12 gadiem
silverstar rakstīja: Es neteicu, ka RD ir jādomā par Latvijas hokeja līdzjūtējiem vai Latvijas hokeju kā tādu. Es minēju iemeslus, kāpēc uz nākamo spēli darba dienā Arēnā būs ~ 3000 līdzjūtēju.
Svētajam ir pie kājas viss LV hokejs ar tā līdzjūtējiem, tāpat kā man ir pie kājas RD ar visiem politiskajiem izvirtuļiem un biznesmeņiem-impotentiem tā vadībā.
Tas man vienkārši atgādināja to, kā mūsu politiķi uzstājās pirms vēlēšanām. Daudz kritikas, bet neviena reāli konstruktīva priekšlikuma, kas pašiem būtu jādara.
RD vadībai nav jādomā, lai uz šīs komandas spēlēm nāktu par hokeju zinoša publika, kurai tiešām interesē hokejs, un nevis visādas blakus lietas.
Attiecībā uz biļešu cenu politiku, tad Latvija nav Krievija, kur daudz kas tiek dotēts no valsts vai vietējo pašvaldību budžetiem.

  +4 [+] [-]

, 2012-10-06 14:25, pirms 12 gadiem
Par valodu - nav pat jāmeklē ministre, tepat komentāros ir redzams, ka lielai daļai pieturzīmes, garumzīmes, utt., ir sveša lieta un rakstība sliktāka kā nesekmīgam trešklasniekam. Ko tad brīnīties par ministri, viņa jau no tās pašas sabiedrības vien nāk.

Par līdzjutējiem Arēnā - tas tā ir jau labu laiku, vienkārši šoreiz bija vēl izteiktāk, jo bija piektdienas vakars un gaidāms šovs. Man personīgi nekādu ilūziju par "pasaulē labākajiem faniem" nav jau sen, vēl pirms RD projekta. PČ laikā tur uz vietas arī var redzēt daudz ko, kāpēc negribētos izrādīt, ka arī esi no Latvijas.

  +7 [+] [-]

, 2012-10-06 14:33, pirms 12 gadiem
Ar steigu vajag vazanķu (pīpētāju un dzereaju )sektoru ! Tas vnk nav izsturams spele iet jau 8 min ierodas un tūcas ar savu pakaļu garam, paiet tiesi 16 min (spele iet vēl 2 min jau atkall dikti jasteidzz pakall kartejam dūmam vai malkam!Uz hokeju janak ne apmierinat savas atkarības!

  +2 [+] [-]

, 2012-10-06 14:38, pirms 12 gadiem
Varu piekrist.. un nepiekrist... Piekrītu par to, ka publikai pie kājas uz ledus notiekošais un uzvedība tribīnēs ir brīžam kaitinoša. Pērn tie bija bērnu bari, kuri sacentās spiegšanas skaļuma rekordu uzstādīšanā. Šogad tie ir asinis alkstošie... Un tam visam pa vidu alus lacēji - nav jau nekas pret aliņu hokeja spēles laikā, bet tā sajūta, kad pēc pārtraukuma esi iekārtojies savā sēdvietā un aiz muguras visai rindai garām spraucas 120 kg tēvainis ar 3 aliņiem divās rokās ir neaprakstāma...
Nepiekrītu, jo vidējais statistiskais spēles apmeklētājs tomēr atnācis baudīt nevis hokeju, bet tusiņu, atmosfēru... Arī es pāris reizes savā dzīvē esmu nejauši ieklīdis, piemēram, VEF Rīga spēlēs kopā ar paziņām, kuriem nez no kurienes parādījušies ielūgumi... Un lai piedod man VEFiņš, bet es pat nevarēšu nosaukt vienu sēlētāju, nerunājot jau, piemēram, par kādu no aizsargiem vai uzbrucējiem...

  +2 [+] [-]

, 2012-10-06 14:44, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tas man vienkārši atgādināja to, kā mūsu politiķi uzstājās pirms vēlēšanām. Daudz kritikas, bet neviena reāli konstruktīva priekšlikuma, kas pašiem būtu jādara.
RD vadībai nav jādomā, lai uz šīs komandas spēlēm nāktu par hokeju zinoša publika, kurai tiešām interesē hokejs, un nevis visādas blakus lietas.
Attiecībā uz biļešu cenu politiku, tad Latvija nav Krievija, kur daudz kas tiek dotēts no valsts vai vietējo pašvaldību budžetiem.
Sevišķi neapķērīgajiem-es minēju cēloņu, un ja būtu tik uzmanīgs, pamanītu, ka katra punkta nobeigumā ir minēts mans vērtējums par katru konkrēto situāciju.
Bet Tev jau kā zirgam-klapes uz acīm un uz priekšu...mal tik savu meldiņu...filozofs

P.S. Netaisos par pravieti, bet RD mārketings ir Vasjuku projekta līmenī.To Tev saku kā cilvēks, kurš mārketingā strādā jau 11 gadus...
Ja pirmajos divos gados RD bija vairākas labas iestrādnes un konsekvences mārketingā, tad šobrīd tas atgādina R.Paula komerctalanta spārnoto lidojumu...

  -4 [+] [-]

, 2012-10-06 14:58, pirms 12 gadiem
silverstar rakstīja: Sevišķi neapķērīgajiem-es minēju cēloņu, un ja būtu tik uzmanīgs, pamanītu, ka katra punkta nobeigumā ir minēts mans vērtējums par katru konkrēto situāciju.
Bet Tev jau kā zirgam-klapes uz acīm un uz priekšu...mal tik savu meldiņu...filozofs

P.S. Netaisos par pravieti, bet RD mārketings ir Vasjuku projekta līmenī.To Tev saku kā cilvēks, kurš mārketingā strādā jau 11 gadus...
Ja pirmajos divos gados RD bija vairākas labas iestrādnes un konsekvences mārketingā, tad šobrīd tas atgādina R.Paula komerctalanta spārnoto lidojumu...
Sekojošais tevis minētais iemesls daudz ko izsaka par tavām zināšanām KHL mārketinga jomā.

3.Kluba vadības cenzūra attiecībā uz nevēlamajiem masu medijiem vai žurnālistiem un impotence, arī vienaldzība, pret RD spēļu raidtiesību nodrošinājumu Latvijas iedzīvotāju interesēs.
Bizness ir bizness, bet šis nav biznesa projekts, tāpēc spēlēm ir jābūt pārraidītām valsts televīzijas kanālā LTV7! Amen.


Ne jau RD nosaka,kura televīzija veiks RD spēļu apraidi Latvijas teritorijā. Un ja Tu iedomājies, ka Savickim&Co ir baigā teikšana KHL ofisā,tad Tu smagi kļūdies.

Starp citu, visiem tevis minētiem iemesliem nav pilnīgi nekāda sakara ar to cik zinoši vai nezinoši ir RD līdzjutēji. Arī ar to par ko raksta savā rakstā Matulis.
Pirmās četras sezonas visas RD spēles bija pieejamas LTV7, un pilns i-nets bija, un joprojām ir, ar informāciju par šo komandu.

     [+] [-]

, 2012-10-06 15:09, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Sekojošais tevis minētais iemesls daudz ko izsaka par tavām zināšanām KHL mārketinga jomā.

3.Kluba vadības cenzūra attiecībā uz nevēlamajiem masu medijiem vai žurnālistiem un impotence, arī vienaldzība, pret RD spēļu raidtiesību nodrošinājumu Latvijas iedzīvotāju interesēs.
Bizness ir bizness, bet šis nav biznesa projekts, tāpēc spēlēm ir jābūt pārraidītām valsts televīzijas kanālā LTV7! Amen.


Ne jau RD nosaka,kura televīzija veiks RD spēļu apraidi Latvijas teritorijā. Un ja Tu iedomājies, ka Savickim&Co ir baigā teikšana KHL ofisā,tad Tu smagi kļūdies.

Starp citu, visiem tevis minētiem iemesliem nav pilnīgi nekāda sakara ar to cik zinoši vai nezinoši ir RD līdzjutēji. Arī ar to par ko raksta savā rakstā Matulis.
Pirmās četras sezonas visas RD spēles bija pieejamas LTV7, un pilns i-nets bija, un joprojām ir, ar informāciju par šo komandu.
Tev nav ne māzākā izpratne par to, kāda Svētajam ir teikšana KHL aizkulisēs, tāpat kā tās nav man un visiem citiem, kuri stāv pie ratiem...
Runājot par translāciju vai apraidi, atkārtošu vēlreiz īpaši gudrajiem-KHL nav biznesa projekts, un vilkt paralēles ar kaut kādām loģiskām biznesa shēmām ir neiespējami. No tā izriet, ka meklēt loģiku Krievijas politbiznesa anāles nav iespējams.
KHL MĀRKETINGA NAV!!! IEKAL SEV TO RIEVĀ!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-06 15:20, pirms 12 gadiem
silverstar rakstīja: Tev nav ne māzākā izpratne par to, kāda Svētajam ir teikšana KHL aizkulisēs, tāpat kā tās nav man un visiem citiem, kuri stāv pie ratiem...
Runājot par translāciju vai apraidi, atkārtošu vēlreiz īpaši gudrajiem-KHL nav biznesa projekts, un vilkt paralēles ar kaut kādām loģiskām biznesa shēmām ir neiespējami. No tā izriet, ka meklēt loģiku Krievijas politbiznesa anāles nav iespējams.
KHL MĀRKETINGA NAV!!! IEKAL SEV TO RIEVĀ!
Šeit ir pavisam skaidri redzams, ka cilvēks pilnīgi nav iebraucis par ko Matulis raksta savā rakstā.
Varu pateikt priekšā, ka Matulis tur raksta cik zinoši, jeb sevi cienoši ir RD tā saucamie ''šīs komandas fani''. Tam pilnīgi nav nekāda sakara ar RD vai KHL mārketingu.
Tas viss no tavas puses drīzāk izskatās pēc kārtējās raudāšanas, ka RD vai KHL kādam neliek visu mutē ar sudraba karotīti.

  -2 [+] [-]

, 2012-10-06 15:21, pirms 12 gadiem
silverstar rakstīja: Runājot par translāciju vai apraidi, atkārtošu vēlreiz īpaši gudrajiem-KHL nav biznesa projekts,
KHL MĀRKETINGA NAV!!! IEKAL SEV TO RIEVĀ!
Kas tad ir KHL, ja ne biznesa projekts? Varbūt projekts, lai attīstītu latvijas hokeju???

  +2 [+] [-]

, 2012-10-06 15:23, pirms 12 gadiem
Kristaps Zālītis rakstīja: Saprotu, ko Jānis domā, bet šoreiz nepiekritīšu - tas, ka sporta pasākums jau sen vairs nav sporta spēle, bet izklaides pasākums, mūsu daudz kopētajā ASV jau sen ir pieņemts, Latvijā sporta ļaudis to saprot tikai pamazām. Tas ir tikai normāli, ja no 8000 skatītājiem 5000 neko daudz no sporta spēles nesaprot. Cita lieta, ja šie 5000 sāk skaļi klāstīt, ka trenera taktika nekam neder, hokejisti knapi slidot māk un tiesnesis vispār ir zilais. Un, ja jaunieši iet uz konkursu, tad ietilpst šajā kategorijā...
Bet protams, ja jau ASV t'ir, tad tā ir norma arī mums un mēs esam muļki ja to nesaprotam Latvijai ar šitādiem kristapiem tiešām ir gaiša un tīkama perspektīva, nekādas individualitātes, jeņku pseidokultūras atraugu vergi.

     [+] [-]

, 2012-10-06 15:41, pirms 12 gadiem
silverstar rakstīja: Es uz RD spēlēm neeju vairāku iemeslu dēļ:

1. Kluba vadības impotence komandas menedžmentā. Ja galvenajam trenerim ir jāspēlē ar hokejistiem, kuri pēc būtības neatbilst viņa spēles filozofijai un konceptam, tas nozīmē, ka kluba vadībai ir pilnīgi pie kājas, par ko mēs te cīnamies.
Mani neinteresē klubs bez ambīcijām.

2. Biļešu cenu politika ir neatbilstoša RD politbiznesa projekta konjuktūrai.
Nav noslēpums, ka pastarpināti šo krievu projektu stutē LV iedzīvotāji ar saldajiem gāzes tarifiem izmantojot starpnieka, čekistu subprodukta-parazīta Itera, pakalpojumus.
Biļetēm ir jābūt lētākām, it īpaši ģimenes komplektiem.

3.Kluba vadības cenzūra attiecībā uz nevēlamajiem masu medijiem vai žurnālistiem un impotence, arī vienaldzība, pret RD spēļu raidtiesību nodrošinājumu Latvijas iedzīvotāju interesēs.
Bizness ir bizness, bet šis nav biznesa projekts, tāpēc spēlēm ir jābūt pārraidītām valsts televīzijas kanālā LTV7! Amen.

P.S. Par Matuļa kunga līdzjūtējiem runājot... iepriekš minētajos trīs punktos ir meklējama atbilde-kluba vadībai nerūp hokeja pazinēju un ekspertu klātbūtne Arēnā, lai gan vieta šovā pienākas arī cilvēkiem, kuri vienkārši vēlas kādu izklaides pasākumu. Diemžēl, RD impotentā kluba vadība tik vien kā spēj izdomāt, lai piesaistītu pilnu Arēnu uz Vityaz spēli.
Zemteksts ir zināms, un tikpat labi Jučeram hokeja nūjas vietā piešķirsim motorzāģi-lai tik zāģē...
1. punkts ir kā naglai uz galvas (un ne tikai 1.-ais) !!! Ja godīgi - tieši dēļ 1.p-ta man vairs nav apetītes uz hokeju...tas tiešām vairs nav sports, bet tikai un vienīgi izklaides pasākums....nav īsti saprotams kāpēc Kristaps Zālītis šo faktu uztver kā pašu par sevi saprotamu...tad jau Olimpiāde arī nav cīņa par uzvaru, par savas valsts prestižu, bet tikai un vienīgi šovs...

 +12 [+] [-]

, 2012-10-06 15:49, pirms 12 gadiem
Šis process (līdzjutēju kvalitātes krišanās daudzkārt un reizēm pat līdz absolūtam oligofrēna līmenim), Jāni, sākās jau krietni agrāk. Tad, kad par absolūto modes kliedzienu kļuva braukāšana līdzi Latvijas izlasei uz PČ, tev to sen jau vajadzēja pamanīt.
Varu saderēt, ka divām trešdaļām no tiem, kas tur brauca (un tusēja) līdzi izlasei, par hokeju ir tieši tāda pati izpratne kā šiem četriem rakstā pieminētajiem vunderkinderiem.
Un tie, kas palika mājās (daļa arī finansiālās rocības dēļ, jo aizbraukt uz PČ visbiežāk ir dārgs prieks), jau ne par kapeiku neatpalika. Tāpat pulcējās kopā dzertuvēs vai tusiņa teltīs, tempa alu, mīza un auroja - Latvija, Latvija! Un, ko tu padarīsi - tāda bija un ir mode!
Tagad mode transformējusies, stilīgi skaitās aiziet uz Dinamo spēli, kas arī nav lēts prieks (biļetes kopā ar obligāto alu 10-30 ls robežās). Tieši tādēļ esi taču pamanījis - pēdējo trīs gadu laikā uz PČ braucēju skaits krītas, jo priekš kam? Aurot un dzert var Latvijā uz vietas - Dinamo spēlē!
Galvenais sen jau vairs nav hokejs, vairumam sen jau ph kas un kā spēlē, galvenais ir - pieliet bieti un aurot. Un ja nu vel Raiča iedod kādam viķāzim pa purni, tad jau jaunietis var mirt laimīgs...
Neko dižāku viņš dzīvē neredzēs un nepiedzīvos...

     [+] [-]

, 2012-10-06 15:51, pirms 12 gadiem
Vairāk gribētos piekrist Zālīša kungam, jo galu galā ne visiem gājējiem uz hokeju ir jābūt arī lieliem faniem. Katrs atpūšas kā grib un var. Sporta mārketingā šādu sporta skatītāju kategorija ir pietiekami labi un daudz aprakstīta. Uz sportu iet dažādu iemeslu dēļ - kas just līdzi, kas baudīt atmosfēru, kas vienkārši tāpat iemaldās... nekādu problēmu.

  +3 [+] [-]

, 2012-10-06 15:59, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: RD vadībai nav jādomā, lai uz šīs komandas spēlēm nāktu par hokeju zinoša publika, kurai tiešām interesē hokejs, un nevis visādas blakus lietas.
...ir gan jādomā, Namej - varbūt ne tieša veidā, bet pastarpināti. Piemēram kluba saimniekiem ir jārūpējās lai nenedžments veidotu konkurētspējīgu komandu. Un tas ir viens no pamatuzdevumiem. Ja tā ir sporta komanda, tad ir jābūt sportiskām ambīcijām. Un ja sastāva komplektācija tiks veidota izejot no sportiskiem principiem, tad arī būs panākumi agri vai vēlu ...un kā sekas tam uz arēnu RIGA nāks nevis zooparka mīļotāji, kuri var no DR nosaukt tik vien kā Karsumu, bet publika, kura ne tikai zina statistiku un spēlētājus, bet arī reāli orientējās hokeja spēles niansēs...

     [+] [-]

, 2012-10-06 16:02, pirms 12 gadiem
Tu gan esi eksperts vecuma noteiksanaa, tie pirmie jauniesi bija ap 20 - 25 gadiem, bet otriem bija 16, nevieni neizskatiijaas peec tevis nosauktaa vecuma.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-06 16:06, pirms 12 gadiem
robgin rakstīja: Vairāk gribētos piekrist Zālīša kungam, jo galu galā ne visiem gājējiem uz hokeju ir jābūt arī lieliem faniem. Katrs atpūšas kā grib un var. Sporta mārketingā šādu sporta skatītāju kategorija ir pietiekami labi un daudz aprakstīta. Uz sportu iet dažādu iemeslu dēļ - kas just līdzi, kas baudīt atmosfēru, kas vienkārši tāpat iemaldās... nekādu problēmu.
Tak neviens nesaka ka jabūt baigajam līdzjutējam, bet ir tak normāli ja zini elementāras lietas par komandu uz kuras spēli esi atnācis...
1 2 56 komentāri