Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

22. nedēļa. Pludmales volejbolisti lauž ceļu uz olimpiādi

22. nedēļa. Pludmales volejbolisti lauž ceļu uz olimpiādi
Foto: www.fivb.org

Trīs dienas mīcījuši mālus – nē, bet smiltis Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā kaimiņvalstī Krievijā, Latvijas pludmales volejbolisti jau ir iebāzuši vienu kāju Londonas olimpiādes durvīs.

Pagājušajā nedēļā Latvijas bīča meistari paveica divas lietas. Pirmkārt, pa taisno kvalificējās Kontinentālā kausa (KK) izcīņas finālturnīram, otrkārt, ietaupīja sev laiku treniņiem un citiem turnīriem nākamā gada vasarā, kad citi vēl tikai mačosies pa KK pusfināliem. Protams, arī pierādīja augsto spēles klasi, ar kuru nopietni jārēķinās katram pasaules pārim un katrai komandai.

Pārverot grūtības, rūdās raksturs. Kazaņā nācās spēlēt dažādos laika apstākļos – gan vējainā un siltā, gan lietainā un aukstā laikā. Nācās atspēlēties (pret krieviem finālā no 0:1 un 1:2), nācās aizvadīt pa sešās spēlēm trijās dienās. Tikmēr krieviem un šveiciešiem bija par vienu spēļu dienu mazāk... Jāņem vērā arī tas, ka finālā pretiniekiem (Krievijas pludmales volejbolistiem) palīdzēja savas sienas. Cīņā ar Krieviju par 1. vietu un KK finālu ceturtajā spēlē iznākums karājās mata galā, bet abos setos savus pretiniekus pieveica Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins (vēl komandu pārstāvēja Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš) – 22:20, 21:19, piesitot demoralizētos pretiniekus arī zelta setā. Un ne jau tikai Krievija bija jāuzvar. Zaudēt varēja arī Francijai un, jo īpaši, Šveicei.

Puiši paveica to, pēc kā brauca uz Kazaņu, un to, ko no viņiem gaidīja līdzjutēji. Atšķirībā no tiem Latvijas sportistiem, kuri tomēr vairāk panākumus gūst negaidīti, mūsējie pludmalē apliecināja favorītu statusu, kas ir daudz grūtāk. Tas nozīmē stabilitāti un meistarību.

Savukārt neviens negaidīja, ka vieglatlētam no Madonas Edgaram Eriņam, kurš pagājušogad neaizbrauca uz Eiropas meistarsacīkstēm Barselonā naudas trūkuma un traumas dēļ, izdosies labot Latvijas rekordu desmitcīņā. Viens no iemesliem – piesardzība pēc pērnās traumas, otrs – no personiskā rekorda līdz Latvijas rekordam bija 310 punktu „bezdibenis”. Beigās 8312 punkti un lielisks sniegums!

Spānijas play-off cīņās turpināja pārsteigt basketbolista Jāņa Blūma pārstāvētā "Bilbao Basket", kas iepriekš ceturtdaļfinālā aizsūtījusi drīzākā nekā plānots atvaļinājumā draudīgo Valensijas klubu, pagājušajā nedēļā tāpat izrīkojās arī daudz slavenāko Madrides „Real”, sērijā uzvarot ar 3:1 (nedēļā bilance – 2:0). Jāatgādina, ka pirms tam vienība pat Spānijas čempionāta pusfinālā nebija iekļuvusi, bet te dalīs zeltu ar „Barcelona” klubu. Jānim trešajā spēlē 12 punkti, ceturtajā – pieci, taču silda ne jau punkti, bet spēlēšana finālā, kurā, starp citu, no latviešiem nav spēlējis pat Kaspars Kambala 2003./2004. gada sezonā, kad viņš pārstāvēja Madrides „Real”.

Jaunu izjūtu cerībās ir hokeja fani, jo KHL 2011./2012. gada sezonas Zvaigžņu spēles rīkošanu piešķīrusi Rīgai. Turpina priecēt vieglatēti. Šķēpa mešanā, kur par ietekmīgu figūru atkal kļuvis Vadims Vasiļevskis, sievietēm otro reizi šajā sezonā Latvijas junioru rekordu labojusi Līna Mūze. Turklāt viņa kļuvusi par tikai trešo Latvijas šķēpmetēju, kam pa spēkam bijis vismaz 60 metrus tāls raidījums, bet uzrādītie 60,64 metri tagad viņu ierindo visu laiku labāko saraksta otrajā vietā aiz Madaras Palameikas. Savukārt sestdien „Ventspils Šķēpu” sacensībās ar personisko rekordu un respektējamiem 6,70 metriem piekto visu laiku labāko rezultātu Latvijas vieglatlētikas vēsturē sasniegusi Lauma Grīva. Šveices pilsētā Vintertūrē Eiropas BMX čempionāta 7. un 8. posma sacensībās uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Edžus Treimanis.