Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kurš pateiks Murjāņiem taisnību?

Kurš pateiks Murjāņiem taisnību?
Murjāņu skolas pērnais izlaidums... Lai viņiem veicas dzīvē!

Foto: msģ arhīvs

Klāt sals un jau tradicionāli mediji var doties uz Inčukalna pusi – uz Murjāņu sporta ģimnāziju. Tur atkal top sociālas ievirzes sižeti – vai manu dieniņ’, cik grūti, mēs salstam, mums nav naudas, nākamie olimpieši un čempioni ir tuvu izmisumam... Kāpēc mēs neļaujam Murjāņiem nosalt?

Šo rindu autors zina, ka Murjāņos izauguši desmitiem olimpieši, tāpat ir zināms par medaļām, kas ar šīs skolas audzēkņu rokām, kājām un galvām tikušas pārvestas mājup no dažādas raudzes sacensībām visā plašajā pasaulē. Nevajag vēlreiz stāstīt par šīs skolas unikalitāti vēstures kontekstā. Pastāstiet – kāpēc Murjāņu sporta skola ir vajadzīgi Latvijai 2012. gada ziemā?
Ja mēs sakām, ka Latvijā ir sporta sistēma, tad Murjāņi te nekādi neiederas. Gan tāpēc, ka viņus ir dīvainā kārtā apgājusi vērienīgā sporta bāžu būvniecība, gan tāpēc, ka viņi tomēr pamanījušies izsargāties no kapitālisma... Nekādas sporta skolu reformas vai lielās tīrīšanas viņus neskāra, ja salīdzinām, kā vispār valstī tika uzmesti sociālisma laika iekarojumi, pie kuriem Murjāņus noteikti var pieskaitīt. Skola nav moderna ne pēc materiāli tehniskā, ne domāšanas veida, nemaz nerunājot par audzēkņu skaitu, kas ar katru gadu samazinās, vai labākajā gadījumā – nemainās.
Ja uzskatām, ka Latvijā sporta sistēma nav – arī tad Murjāņi ir liekie. Jo viņus sistemātiski tomēr balsta ar valsts dotāciju – tātad, viņi atrodas kaut kādā sistēmā, kas pārējiem nav pieejama. Piekritīsiet, katru gadu saņemt no valsts miljonu un to godprātīgi tērēt – tam vajag būt milzīgam argumentam, lai kaut ko tādu dabūtu gatavu. Iespējams, viņi ir pratuši iestāstīt kādam par savu īpašo vietu, bet tas, savukārt, nonāk pretrunā ar realitāti – ja reiz tik apsviedīgi, kā var skolu nodzīvot līdz bezizejai?

Sagremojiet šos skaitļus. Šogad Murjāņi no valsts saņem 1 002 801 latu. Tātad – miljons ar astīti. Audzēkņu kopējais skaits – 167. Sporta veidi – deviņi. Divas sporta spēles – volejbols un handbols. Tad – riteņbraukšana, vieglatlētika, kamaniņas, bobslejs, skeletons, airēšana, smaiļošana un kanoe. Nenāk par ļaunu atgādināt, ka Murjāņos mācās no 8. līdz 12. klasei. Ģimnāzijas mājas lapā var atrasts audzēkņu sadalījumu pa grupām un klasēm. Raug – piemēram, handbolā mācās un trenējas 8 puikas, kas pierakstīti 9. klasē, tad divi tikuši jau desmitajā, vēl divi – vienpadsmitajā, vēl divi – divpadsmitajā. Kopā četrpadsmit. Vai jums šeit prasās morāle par handbola pēctecību, paaudžu maiņu un tamlīdzīgi? Prasās, bet tā nebūs... Tāpat kā neiedziļināsimies citu Murjāņos praktizēto sporta veidu kvantitatīvajā pienesumā. Tas ir diezgan necils. Skola nav populāra, atzīsim – nav. Bija, bet tagad – nav. Tostarp vienu lietu Murjāņi ir spējuši nosargāt – tie ir pedagogi. Pie viņiem pieskaitu arī trenerus, kas katrs savā sporta veidā Latvijas apstākļos ir liela vērtība. Vai ziniet, cik mums tādu ir Murjāņos? Ja ņemam kopā ar mācību priekšmetu skolotājiem, tad 167 audzēkņus šogad ģimnāzijā māca 79 pedagogi. Lūk, te laikam arī būs lielais Murjāņu noslēpums. Skola šobrīd vairāk ir vajadzīga nevis jaunajiem sportistiem, bet – gan viņu skolotājiem. Nevajag apvainoties – tas ir acīmredzams!

Murjāņiem nav naudas, lai atjaunotu savas sporta zāles un sporta objektus, lai labiekārtotu vai rekonstruētu skolas apkures sistēmu, bet viņiem katru gadu ir miljons, lai viņi samaksātu skolotājiem to minimumu, kas viņus notur pie šī unikālās mācību iestādes. Šajā miljonā neatrodas nauda tam, lai kāds viņiem palīdzētu uzrakstīti projektu, kas palīdzētu piesaistīt Eiropas līdzfinansējumu skolas infrastruktūras uzlabošanai. Viņi droši vien par to nav domājuši, jo – nauda taču katru gadu bija nevis jānopelna, bet – to iedeva. Viņi jums pateiks, ka ir sagatavojuši olimpisko spēļu medaļniekus. Kurus? Ņemsim tā sauktos mierlaiku produktus – Rubeni, Kovalu, brāļus Šicus... Parēķiniet, cik mums izmaksāja šīs medaļas? Par tām ir maksāts labi, ja paskaitām, ka pēdējos divdesmit gadus tas miljons ar astīti tomēr ir nācis ar garantiju. Valsts ir mainījusies, sporta nozare kopumā ir piedzīvojusi dramatisku pārveidi, bet Murjāņi ir palikuši. Traki, ka nav mainījusies ideja par šo sporta skolu. Jo piekritīsiet – tikai ļoti bagāta vai liela valsts var atļauties tādu putukrējumu kā šī ģimnāzija. Man noteikti teiks – dotā nauda nav nemaz tik daudz, lai izaudzinātu augstas klases sportistu, patiesībā vajadzētu vairāk. Jā, tā nav liela nauda, ja parēķina uz tā sauktajām galviņām, bet tā ir ļoti liela, ja redzam, ka cilvēki, kas šo naudu apgūst, patiesībā ir mierā ar pastāvošo kārtību. Viņi jūtas iespringuši tikai aukstās ziemās un mazliet satraukušies pirms kārtējā budžeta apstiprināšanas. Tas noteikti vairs nav sporta, bet gan sociālas ievirzes projekts.

Skolai ir nevis direktors, bet – direktora pienākumu izpildītājs. Tas pilnībā atbilst Murjāņu statusam mūsu sporta sistēmā. Viņi pilda mistisku pienākumu. Kurš Latvijas sportā beidzot pateiks, ka Murjāņu sporta ģimnāzija ir kroplīgs veidojums, nevis nākotnes kalve? Tā ir morāli degradējusies vide, kas sportam nevis kalpo, bet gan – to pazemo... Šādai izglītības iestādei, kāda tā ir šobrīd – nav nākotnes. Entuziasms? Parādiet man vēl vienu vietu šajā valstī, kur entuziastiem noliek uz galda miljonu? Latvijā jau sen tiek dzīvots (arī sportots) pēc citiem noteikumiem. Lai viņi pavaicā saviem bijušajiem audzēkņiem – piemēram, baņķierei Ingrīdai Blūmai vai bijušajam privatizācijas aģentūras celmlauzim Viktoram Šadinovam - un sapratīs, ka šis miljons, ko skola saņem, patiesībā pie esošajiem apstākļiem ir bezcerīgs gadījums. Murjāņi kā olimpiskais centrs, kā augstu sasniegumu sporta laboratorija, kā zināšanu un pieredzes kopums – noteikti ir vajadzīgi. Ģeopolitiski tas piestāv Siguldas trasei, ko arī, starp citu, valsts dotē. Jūrmalai paliek airēšana. Arī zem Murjāņu karoga. Bet – visi citi stāsti par laimīgajiem padomju laikiem pagaidām ir jāaizmirst. Vienam ir jānāk ar Murjāņu idejas kūleni, kādam tas ir jāpaveic. Ja sporta sabiedrība ir tik gļēva, ka nav spējīga to uzņemties, tad aicinātu Izglītības ministriju šo miljonu atdot kultūrai. Jo nevajag sevi mānīt – mironis pie sistēmas var gulēt mūžīgi, bet - vai mūžīgs būs miljons? Ik gadus. Ja mums vajag 79 skolotājiem pateikties par viņu darbu, tad varbūt nesaucam to par ģimnāziju ar sporta ievirzi. Lai šis miljons tā arī tiek iegrāmatots – Murjāņu skolotājiem... Ak, par naudas grāmatošanu! Policijā ir uzsākts kriminālprocess par Murjāņu sporta skolas neskaidriem darījumiem ar naudu. Kurš vainīgs, kas pazudis – to noteiks policija. Tiesa, piešķirtajam miljonam no tā vieglāk nepaliek.

1 2 39 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2012-02-06 13:31, pirms 12 gadiem
Skarbi .....tomēr skaitļi ir neapgāžams fakts, ka kaut kas noteikti nav kartībā. Labprāt palasītu arī kādu treneru, bijušo un esošo sportistu viedokli, jo gan jau arī viņiem ir savs redzējums kā saglābt un padarīt gan pelnošu, gan mūsdienīgu šo tik tiešām vēsturisko sporta skolu.

  +6 [+] [-]

, 2012-02-06 13:33, pirms 12 gadiem
ja tā ir taisnība, te laiks KNABam un Valsts kontrolei!

  +7 [+] [-]

, 2012-02-06 13:37, pirms 12 gadiem
Labs raksts.

Gan jau ir arī kādi pozitīvie aspekti, kas nav apskatīti. Pieņemu, ka visiem 79 skolotājiem tā nav vienīgā darba vieta, bet ierodas tikai novadīt kādu stundu .. Varbūt arī diektora pienākumu izpildītājam ir argumentēts viedoklis. Bet skaidrs, ka izvērtējumu vajag un 1 miljonu sportā varētu iztērēt arī lietderīgāk.

     [+] [-]

, 2012-02-06 13:42, pirms 12 gadiem
Viena lieta man gan nepatīk - šis ir maksas raksts, kurā tiek aprakstīta problēma, bet tas pats par sevi neko nerisina.
Ir jāsūta vēstules ministrijai utml nevis jāpublicē maksas raksti, kurus, pēc idejas, ministriju darbinieki nemaz nelasa...

PS
bet informācijai ļoti noderīgi un izsmeļoši...

     [+] [-]

, 2012-02-06 14:06, pirms 12 gadiem
Novecojusi padarīšana - mūsdienās pilnīgi normāli, ka jaunietis iet normālā pamatskolā un pēc tam normālā vidusskolā (daļa arī dodas uz universitāti), mācās visu ko vajag iemācīties, lai neaizietu dzīvē tālāk kā totāls āmurs. Paralēli, brīvajā laikā apmeklē dažādas sporta nodarbības utml.

Cik tas praktiski, ka, piemēram, ar handbolu nodarbojas 9 cilvēki vienu viet? Tur pat nesanāk 2 komandas, kas varētu spēlēt viena pret otru pilnā sastāvā. Tad vēl 1 vai 2 cilvēkiem jātur vēl sazinkāds ekipējums kādā citā sporta veidā.

Vecs, klibs zirgs, kas pēdējiem spēkiem tiek turēts pie dzīvības.

 +12 [+] [-]

, 2012-02-06 14:23, pirms 12 gadiem
.............. rakstīja: Viena lieta man gan nepatīk - šis ir maksas raksts, kurā tiek aprakstīta problēma, bet tas pats par sevi neko nerisina.
Ir jāsūta vēstules ministrijai utml nevis jāpublicē maksas raksti, kurus, pēc idejas, ministriju darbinieki nemaz nelasa...

PS
bet informācijai ļoti noderīgi un izsmeļoši...
tu gribi lai Puče sūta vēstuli ministrijai?
Puče nav funkcionārs, bet žurnālists, viņš raksta rakstus.
Vienīgais, ka šī tēma nav domāta komentēšanai 15 gadīgiem hokeja draugiem, tāpēc labāk izlasīt, padomāt un... paklusēt, nav vajadzības rakstīt muļķības.

  -4 [+] [-]

, 2012-02-06 15:19, pirms 12 gadiem
deghost rakstīja: tu gribi lai Puče sūta vēstuli ministrijai?
Puče nav funkcionārs, bet žurnālists, viņš raksta rakstus.
Vienīgais, ka šī tēma nav domāta komentēšanai 15 gadīgiem hokeja draugiem, tāpēc labāk izlasīt, padomāt un... paklusēt, nav vajadzības rakstīt muļķības.
Dēliņ, Puče ir krietni vairāk nekā žurnālists.

  +4 [+] [-]

, 2012-02-06 15:21, pirms 12 gadiem
Par šo skolu man nav viedokļa,jo nav faktu.Interesantākais šajā rakstā ir..... komentāri.Armandam nepatīk Murjāņi un raksta iespaidā (spriežot pēc komentāriem) nepatīk arī mums.Cik viegli ir manipulēt ar cilvēkiem!

  +1 [+] [-]

, 2012-02-06 15:55, pirms 12 gadiem
arī es reiz mācījos Murjāņos... pareizāk sakot, ļoti daudz un nopietni trenējos, bet mācības bija stipri nosacītas. Ja tev bija panākumi sportā, mācības bija ķeksītis. Ja pavisam nedaudz iespringa pirms atzīmju izlikšanas, bija ļoti labi cipari liecībā, kas neatbilda vidējam skolu mācību līmenim. Uz pirkstiem var saskaitīt tos normālos sportistos, kas apguva mācības adekvātā līmenī. Tā teikt, laba treniņnometne, kur mācīties nebija obligāti. Ko vēl vairāk mūsdienu jaunietim vajag?

     [+] [-]

, 2012-02-06 16:09, pirms 12 gadiem
rolex rakstīja: Par šo skolu man nav viedokļa,jo nav faktu.Interesantākais šajā rakstā ir..... komentāri.Armandam nepatīk Murjāņi un raksta iespaidā (spriežot pēc komentāriem) nepatīk arī mums.Cik viegli ir manipulēt ar cilvēkiem!
A tu tos faktus pameklēji?
Pieņemu,ka tādi ir policijai.
Un ja jau tev nav viedokļa,tad paturi to,kas nav, pie sevis.

     [+] [-]

, 2012-02-06 16:13, pirms 12 gadiem
pēc raksta iedomājos, ka tad jau par šo tēmu jāgaida arī raksts Sporta Avīzē (droši vien Strauss) - atceros ka iepriekšējos gados jau ir rakstījuši par Murjāņiem. rezultāts? nulle

  +2 [+] [-]

, 2012-02-06 16:17, pirms 12 gadiem
niksj rakstīja: A tu tos faktus pameklēji?
Pieņemu,ka tādi ir policijai.
Un ja jau tev nav viedokļa,tad paturi to,kas nav, pie sevis.
Runa nav par faktiem,to cik saprotu vēl nav nevienam.Arī Armandam.Runa ir par to ,cik viegli ir noskaņot par vai pret kaut ko.

     [+] [-]

, 2012-02-06 16:37, pirms 12 gadiem
rolex rakstīja: Runa nav par faktiem,to cik saprotu vēl nav nevienam.Arī Armandam.Runa ir par to ,cik viegli ir noskaņot par vai pret kaut ko.
Vienmēr kāds pret kādu noskaņo.Tā ir norma.Objektivitāte neeksistē.
Jautājums ir par to vai spēj saprast kādus makaronus tev karina.
Un kā tu izmērīji to,ka šajā konkrētajā gadījumā Armands veiksmīgi manipulēja ar cilvēkiem? Un cik lielā mērā?
Manuprāt, viņš piedāvāja savu viedokli.Ne vairāk un ne mazāk.Piekrīti vai nepiekrīti.

  +2 [+] [-]

, 2012-02-06 17:08, pirms 12 gadiem
niksj rakstīja: Vienmēr kāds pret kādu noskaņo.Tā ir norma.Objektivitāte neeksistē.
Jautājums ir par to vai spēj saprast kādus makaronus tev karina.
Un kā tu izmērīji to,ka šajā konkrētajā gadījumā Armands veiksmīgi manipulēja ar cilvēkiem? Un cik lielā mērā?
Manuprāt, viņš piedāvāja savu viedokli.Ne vairāk un ne mazāk.Piekrīti vai nepiekrīti.
Armands šajā rakstā ir mazliet nohaltūrējis. 3 cipari -pasniedzēji,audzēkņi,budžets un viedoklis gatavs.Viss ir bezcerīgi.Lai gan tas ir viņa darbs rakstīt par visu ,kas piesaista lasītāju uzmanību.Par manipulāciju. Es vienkārši izlasīju rakstu un tam sekojošos komentārus.Man likās savādi ,kā no tik skopas informācijas var izdarīt kaut kādus secinājumus.

  +1 [+] [-]

, 2012-02-06 18:23, pirms 12 gadiem
Būsim reāli ja tagad uz vietas aizvērtu Murjāņus tas pats Armands kliegtu kāpēc?

Skola ir izaudzinājusi pietiekami daudz labu sportistu lai vienkārši publiski neapspriestu šai skolai piešķirto līdzekļu apjomu.

     [+] [-]

, 2012-02-06 18:24, pirms 12 gadiem
No šiem cipariem, plus vēl no tā, ka zinot to, ka Murjāņos jau gadiem nekas nopietni neattīstās var izdarīt secinājumus. Drīkst jau rakstīt arī pozitīvus komentārus (visticamāk nostaļģijas iespaidā). Bet kriminālprocess ir fakts

  +8 [+] [-]

, 2012-02-06 20:25, pirms 12 gadiem
Cienījamais Pučes kungs, kādu rakstu lūdzu, arī par basketbola lietderību LV. Cik tērē nodokļu maksātāju naudu neskaitāmās basketbola skolas un cik lietderīga atdeve no viņu puses.Nosauciet kaut vienu OS, PČ vai EČ medaļnieku šajā sporta veidā. Basketbola pedagogu algu saraksta kopējo ciparu. Un tikai nevajag te klāstīt par to, cik basketbols ir skatāms vai cik ļoti viņš dažiem indivīdiem patīk.Konkrēti cipars un iegūtais rezultāts.

  +1 [+] [-]

, 2012-02-06 22:47, pirms 12 gadiem
Māris Urtāns rakstīja: Cienījamais Pučes kungs, kādu rakstu lūdzu, arī par basketbola lietderību LV. Cik tērē nodokļu maksātāju naudu neskaitāmās basketbola skolas un cik lietderīga atdeve no viņu puses.Nosauciet kaut vienu OS, PČ vai EČ medaļnieku šajā sporta veidā. Basketbola pedagogu algu saraksta kopējo ciparu. Un tikai nevajag te klāstīt par to, cik basketbols ir skatāms vai cik ļoti viņš dažiem indivīdiem patīk.Konkrēti cipars un iegūtais rezultāts.
Divi audzēkņi uz vienu pedagogu!!! Kādi te vēl ir nepieciešami komentāri?!?!
Protams, par savējiem ir jāiestājās, bet mazliet ir jāpiedomā-kur un kāpēc?
Uzdošu pretjautājumu-cik LV volejbola un handbola izlases ir spēlējušas OS? Es zinu, ka LV sieviešu basketbols tur ir bijis, zinu, ka LV hokeja izlase vairākkārt ir spēlējusi OS, bet kaut kā esmu palaidusi garām, ka Murjāņu izaudzinātās handbola un volejbola izleses ir pārstāvējušas Latviju pasaules vai Eiropas čempionātos, nemaz nerunājot par OS...
Mostamies!

  +1 [+] [-]

, 2012-02-06 23:07, pirms 12 gadiem
Māris Urtāns rakstīja: Cienījamais Pučes kungs, kādu rakstu lūdzu, arī par basketbola lietderību LV. Cik tērē nodokļu maksātāju naudu neskaitāmās basketbola skolas un cik lietderīga atdeve no viņu puses.Nosauciet kaut vienu OS, PČ vai EČ medaļnieku šajā sporta veidā. Basketbola pedagogu algu saraksta kopējo ciparu. Un tikai nevajag te klāstīt par to, cik basketbols ir skatāms vai cik ļoti viņš dažiem indivīdiem patīk.Konkrēti cipars un iegūtais rezultāts.
Tur nevienam Jums nav jasniedz atbildes, pamekjlejiet google cik medelas mums ir dazadas vecuma grupas basketbola, tas ir populars, viegli pieejams treniniem berniem. Un vieglatletika tie dazi panakumi kas mums ir bijusi ir dazu fenomenalu treneru darbs, nevis sistemas. Vai bez Siguldas trases mums butu kamanas un bobslejs ? Vai bez Eidukas mums butu tik daudzi labi skepmeteji ? Bet es esmu diezgan parliecinats ka bez Murjanu miljona sie panakumi butu. Bet nu pareizi, labak nevis pieradit savu lietderibu ar rezultatiem, bet skatities kas notiek citos sporta veidos, pie raksta par mezu naudu jau ari LVS trakoja ka naudas galigi nav, bet re kads parsteigums, miljons lvl katru gadu uz 79 skolotajiem.

  +6 [+] [-]

, 2012-02-07 00:07, pirms 12 gadiem
rediss77 rakstīja: Tur nevienam Jums nav jasniedz atbildes, pamekjlejiet google cik medelas mums ir dazadas vecuma grupas basketbola, tas ir populars, viegli pieejams treniniem berniem. Un vieglatletika tie dazi panakumi kas mums ir bijusi ir dazu fenomenalu treneru darbs, nevis sistemas. Vai bez Siguldas trases mums butu kamanas un bobslejs ? Vai bez Eidukas mums butu tik daudzi labi skepmeteji ? Bet es esmu diezgan parliecinats ka bez Murjanu miljona sie panakumi butu. Bet nu pareizi, labak nevis pieradit savu lietderibu ar rezultatiem, bet skatities kas notiek citos sporta veidos, pie raksta par mezu naudu jau ari LVS trakoja ka naudas galigi nav, bet re kads parsteigums, miljons lvl katru gadu uz 79 skolotajiem.
Šeit runa gāja par pieaugušajiem.Ja Jūs atsaucieties arī uz jauniešu un junioru medaļām, tad MSĢ medaļniekus gan pasaules, gan Eiropas, uz vienas lapas sarakstīt nevarētu.Tas tā, salīdzinot, basketbola panākumi būtu, kā piliens jūrā, visās vecuma grupās.Sakiet, viegli pieejams?Protams katrā pilsētā vai mazpilsētā 5 basketbola zāles, paskaitīsim cik v/a manēžas ir LV .....mmm sanāca divas pa visu Latviju.Lūdzu kāda atieksme. Un pavisam droši varu teikt, ja kaut katrā trešajā LV pilsētā būtu manēža, nebūtu nekādu jezgu ap un par Murjāņiem, nevienam viņi nebūtu vajadzīgi.
...esmu runājis, vairāk netaisos ne arvienu strīdēties, aizstāvēt vai nomelnot, jo tāpat no parastiem mirstīgiem šeit nekas nav atkarīgs....visu izlems augša un tā tam būt.Basta

  -3 [+] [-]

, 2012-02-07 00:53, pirms 12 gadiem
Māris Urtāns rakstīja: Šeit runa gāja par pieaugušajiem.Ja Jūs atsaucieties arī uz jauniešu un junioru medaļām, tad MSĢ medaļniekus gan pasaules, gan Eiropas, uz vienas lapas sarakstīt nevarētu.Tas tā, salīdzinot, basketbola panākumi būtu, kā piliens jūrā, visās vecuma grupās.Sakiet, viegli pieejams?Protams katrā pilsētā vai mazpilsētā 5 basketbola zāles, paskaitīsim cik v/a manēžas ir LV .....mmm sanāca divas pa visu Latviju.Lūdzu kāda atieksme. Un pavisam droši varu teikt, ja kaut katrā trešajā LV pilsētā būtu manēža, nebūtu nekādu jezgu ap un par Murjāņiem, nevienam viņi nebūtu vajadzīgi.
...esmu runājis, vairāk netaisos ne arvienu strīdēties, aizstāvēt vai nomelnot, jo tāpat no parastiem mirstīgiem šeit nekas nav atkarīgs....visu izlems augša un tā tam būt.Basta
Ja katrs sporta veids LV darbotos ar tadu ideju, ka visu izlems augsa, tad mums butu labi ja viena medala 20 gados, ir masu sporta veidi un un ir tadi, kur praktiski viss atkarigs no fanatiska darba +talanta, nav ta, ka Latvija nebutu pieejami stadioni, vai manezas, un ka izradas nav ari ta, ka nebutu sportam nauda. Neesmu specialists lai pateiktu cik maksa uzcelt jaunu sporta manezu, tacu domaju ka par paris gadu murjanu finanseju sanaktu nu loti laba vismaz viena maneza, kas so jautajumu tad lena gara ari atrisinatu.

     [+] [-]

, 2012-02-07 13:36, pirms 12 gadiem
Tipiska latviešu mentalitāte: paskat cik tam dod! Ko tie sagatavojuši, tam arī maksā daudz par daudz! Te ir konkrēts raksts par Murjāņu sporta ģimnāziju. Labāk ierakstīt komentārā konkrēti par Murjāņiem, nevis par to, ka basketbolam dod par daudz (vienam tas ir ļoti smagi). Dod arī futbolam, hokejam u.c.

  +3 [+] [-]

, 2012-02-07 22:45, pirms 12 gadiem
Lasu un brīnos cik mēs esam apbrobežota tauta visu tik likvidēt, jā gan jau kādam tas ir ļoti izdevīgi, nepietiek ka visa ražošana likvidēta un pārdota vēl tagad skolu likvidēt ? Jā nav jau nekāda pelnošā iestāde ! Vienīgi tajā brīdī kad skan Latvijas himna tad pēkšņi mēs par kaut ko atceramies! Runājot par handbolu un paskatoties statistiku cik spēlētāju spēlē pēc tam austākā līmenī ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, tie visi gandrīz ir gājuši caur šo skolu un ne jau pie tā ka tagad ir tik maz audzēkņu ir vainīgi treneri vai skolotāji , tā ir šī brīža situācija. Sporta skolās likvidējam stundu skaitu ! Uz ko mēs ejam ? Nav mums tik daudz turīgu vecāku lai maksātu un viss notiktos un ne jau tie turīgākie ir tie labākie un talantīgākie. Trūkst vārdu šādiem rakstiem, bet tāda sajūta ka mēs paši iznīcinam sevi. Vajag meklēt risinājumu , nevis vieglāko ceļu visu sagraut un iznīcināt ! Šeit tomēr ir runa par mūsu jaunatni un nākotni!

     [+] [-]

, 2012-02-08 18:40, pirms 12 gadiem
Irita.S rakstīja: Divi audzēkņi uz vienu pedagogu!!! Kādi te vēl ir nepieciešami komentāri?!?!
Protams, par savējiem ir jāiestājās, bet mazliet ir jāpiedomā-kur un kāpēc?
Uzdošu pretjautājumu-cik LV volejbola un handbola izlases ir spēlējušas OS? Es zinu, ka LV sieviešu basketbols tur ir bijis, zinu, ka LV hokeja izlase vairākkārt ir spēlējusi OS, bet kaut kā esmu palaidusi garām, ka Murjāņu izaudzinātās handbola un volejbola izleses ir pārstāvējušas Latviju pasaules vai Eiropas čempionātos, nemaz nerunājot par OS...
Mostamies!

     [+] [-]

, 2012-02-08 18:50, pirms 12 gadiem
Irita.S rakstīja: Šitādu sviestu uzrakstīt jābūt īpašam talantam......ja LAT volejbola vai handbola izlase tagad spelētu OS Londonā tad tā būtu zinātniskā fantastika. Mostamies!
Divi audzēkņi uz vienu pedagogu!!! Kādi te vēl ir nepieciešami komentāri?!?!
Protams, par savējiem ir jāiestājās, bet mazliet ir jāpiedomā-kur un kāpēc?
Uzdošu pretjautājumu-cik LV volejbola un handbola izlases ir spēlējušas OS? Es zinu, ka LV sieviešu basketbols tur ir bijis, zinu, ka LV hokeja izlase vairākkārt ir spēlējusi OS, bet kaut kā esmu palaidusi garām, ka Murjāņu izaudzinātās handbola un volejbola izleses ir pārstāvējušas Latviju pasaules vai Eiropas čempionātos, nemaz nerunājot par OS...
Mostamies!

     [+] [-]

, 2012-02-08 19:16, pirms 12 gadiem
kupciene@inbox.lv rakstīja: Lasu un brīnos cik mēs esam apbrobežota tauta visu tik likvidēt, jā gan jau kādam tas ir ļoti izdevīgi, nepietiek ka visa ražošana likvidēta un pārdota vēl tagad skolu likvidēt ? Jā nav jau nekāda pelnošā iestāde ! Vienīgi tajā brīdī kad skan Latvijas himna tad pēkšņi mēs par kaut ko atceramies! Runājot par handbolu un paskatoties statistiku cik spēlētāju spēlē pēc tam austākā līmenī ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās, tie visi gandrīz ir gājuši caur šo skolu un ne jau pie tā ka tagad ir tik maz audzēkņu ir vainīgi treneri vai skolotāji , tā ir šī brīža situācija. Sporta skolās likvidējam stundu skaitu ! Uz ko mēs ejam ? Nav mums tik daudz turīgu vecāku lai maksātu un viss notiktos un ne jau tie turīgākie ir tie labākie un talantīgākie. Trūkst vārdu šādiem rakstiem, bet tāda sajūta ka mēs paši iznīcinam sevi. Vajag meklēt risinājumu , nevis vieglāko ceļu visu sagraut un iznīcināt ! Šeit tomēr ir runa par mūsu jaunatni un nākotni!
Protams, ka kaut kur grib atnemt neadekvati izlietietu finasejumu ta tas ir graut un iznicinat vai ne ? Parasti si domasana ir tipiska ieredniem kuri dzili iesaknojusies un nevelas savu silto vietu atstat. Runa iet par to, ka so miljonu Lavijas sporta var izmantot daudz lietderigak, ta nu galigi nav maza nauda.

  +2 [+] [-]

, 2012-02-08 20:10, pirms 12 gadiem
Aizbraucat un apskatieties pasi.Tas ir runas ka tur ir tas miljons.Audzekni pasi iegulda savu naudu lai tiktuuz maciem.

  +1 [+] [-]

, 2012-02-08 21:44, pirms 12 gadiem
Neviens Jūs neziniet,ko Murjāņu Sporta ģimnāzija dod audzēkņiem,un,ja šīs skolas nebūs tad,lai neraud,ka nebūs olimpisko spēļu dalībnieku un sportistu Latvijā. Paprasiet jebkuram šīs skolas skolniekam,ko tā devusi,viņam tā noteikti ir patstāvība,dzīvot bez vecākiem un iemācīties ietaupīt naudu un noteikti saprast alkohola negatīvo ietekmi. Šī skola ir zelts bez, kuras Latvija nevar dzīvot.

  -1 [+] [-]

, 2012-02-08 22:51, pirms 12 gadiem
sweex112 rakstīja: Neviens Jūs neziniet,ko Murjāņu Sporta ģimnāzija dod audzēkņiem,un,ja šīs skolas nebūs tad,lai neraud,ka nebūs olimpisko spēļu dalībnieku un sportistu Latvijā. Paprasiet jebkuram šīs skolas skolniekam,ko tā devusi,viņam tā noteikti ir patstāvība,dzīvot bez vecākiem un iemācīties ietaupīt naudu un noteikti saprast alkohola negatīvo ietekmi. Šī skola ir zelts bez, kuras Latvija nevar dzīvot.
Kā jūs visi to nesaprotat... ? KA - Runa jau nav par skolas kā tādas nepieciešamību, tas visiem skaidrs, ka tamlīdzīgu iestādi vajag, bet par to, ka tiek dots miljons katru gadu, bet skolā paliek arvien mazāk studentu, skola arvien nolaistāka, kur aiziet nauda ?! Kur pazūd miljons gadā?! kartupeļos un 79 skolotāju algās ?! šādu naudu atliekot jeb guldot citur, veidojot jaunu skolu, varētu izveidot daudz modernāku bla bla bla un tātālāk un tā joprojām !

  +1 [+] [-]

, 2012-02-08 23:38, pirms 12 gadiem
No ieredņa nav ne smakas, es arī esmu par to ka nauda jāizmanto lietderīgi un man arī kā mātei kurai dēls mācās šinī iestādē, ar ar nožēlu ir skatīties uz visu šo nabadzību kas tur valda. Bet kur tad ir mūsu kontralējošās iestādes , kur viņas ir bijušas visu šo laiku ? Kā tas viss ir pieļauts, vai tad nenotiek nekādas pārbaudes un cik zināms kaut kādas normas jau tak ar jāievēro, tagad jau kad viss ir aizgājis tik tālu vieglākais jau visiem likvidēt. Esmu cilvēks no sporta vides un kā zināms tām jaunajām bāzēm arī nejiet tik labi, tas ka viņas ir tas ir labi , bet vēl jau viņas jāuztur, un visas pašvaldības jau nevar būt tik bagātas piemēram kā Venspils. Kā zināms mums jau daudz ko nolikvidē tikai pēc tam, varbūt vajadzētu pastāvēt uz to ka jāatjauno !

  +1 [+] [-]

, 2012-02-09 18:08, pirms 12 gadiem
zvaigznajs rakstīja: Kāds vēl handbols???
Kādās komandās un līgās spēlē tie mūsu handbolisti? Vai tam ir vajadzīgā šāda skola, lai sagatavotu spēlētājus otrajām un trešajām līgām?
Visi jau nevar būt hokejisti un basketbolisti , kā arī futbolisti un tad lai vēl spēlētu augstā līmenī vēl viestrādnieki jāiepērk. No tā daudzuma kas iesaistās šajos sporta veidos tad vajadzētu būt tādai izlasei, jo ir tāda atlase !

  +4 [+] [-]

, 2012-02-09 20:36, pirms 12 gadiem
Tā problēma nav tik vienkārša, ka to var risināt tikai divējādi - atstājot visu kā ir vai aizklapējot to bodīti ciet pavisam. Ir, protams, vēl trešais - atdot tikai renes šļūkām. Visu cieņu šo sporta veidu pārstāvjiem, taču bobslejistus Murjāņos sagatavot vienkārši nav iespējams (lai gan varbūt revolucionāra ideja - sākam bobistus gatavot no vidusskolas, lai gan bobā kāpt šiem vēl ir liegts???), jo teju visi bobslejisti asnojušies vieglatlētikā...
Arī par tiem Murjāņu absolventiem - izcilniekiem Armands runā stostīdamies. Labi, smukā Ingrīda Blūma (par privatizācijas afēru tiesisko piesedzēju Šadinovu pat vemt negribas), bet vai tikai??? Kas ir Blūma, salīdzinot ar Jāni Paukštello (pirmā izlaiduma absolvents!) vai dzejnieci Māru Zālīti? Sūds priekš dieva(u) vaiga? Un Jānis Ķipurs (neapšaubāmi visu laiku labākais latvju bobslejists un šī sporta veida treneris arīdzan, paklausieties, kā TV viņš kopā ar Rīmeni komentēja, tad arī visi saprata, kāpēc Ekmanis ir vienkārši lohs, bet Ķipurs - bobu priesteris)? Un Armanda spalvas bračka Māris Zembergs? Un Dukuru dzimtas seniors Dainis? Murjāņu absolventu vidū lielisku cilvēku, iespējams, ir krietni vairāk, nekā Rīgas 1. ģimnāzijai (diez vai tā šodien pie goda dēļa lipina savu absolventu Māra Gaiļa, Ivara Godmaņa un Einara Repšes vieplīšus). Problēma tiešām ir samilzusi, taču ar vienkāršu aizklapēšanu vai pārprofilēšanu vienā renē nekas netiks atrisināts. Pilnīgi saprotu Urtānu Māra sašutumu, cerams, ka Londonā Māris aizgrūdīs tiktāl, lai Armandam žoklītis atsistos pret Arēnas Rīga ledus apakšu...

  +5 [+] [-]

, 2012-02-10 10:10, pirms 12 gadiem
Ar sašutumu, lasu visu šo rakstu un nespēju noticēt kā kāds cilvēks no malas drīkst izlemt Murjāņu mērķtiecīgo- jauno sportistu nākotni! Es pati esmu sportiste un trenējos Murjāņu sporta ģimnāzijā! Ja Jūs ar savu negatīvismu varat noniecināt gan sportistu gan treneru ieguldīto darbu un to ka mūsu skolas hallēs, lai arī tur ir auksts tagad, kad arā termometra stabiņš sasniedz pat 30 grādus, bet kā redzat mēs nesēžam mājās pie telvizora un datora mēs ejam un trenējamies ....MĒS CĪNAMIES PAR SAVU NĀKOTNI UN TO KA KĀDREIZ VARĒSIM PARĀDĪT KA MURJĀŅI CILVĒKUS PADARA PAR SKAISTIEM UN GODĀJAMIEM CILVĒKIEM!

  +3 [+] [-]

, 2012-02-10 18:00, pirms 12 gadiem
Cik skumji ir lasīt šādus vārdus , ka Murjāņi ir morāli degradējusies vide ,kas sportam nevis kalpo, bet to pazemo. Manuprāt šis raksts ar sagrozītiem skaitļiem un faktiem nepareizi attaino patieso situāciju un parāda cik viegli var uzrakstīt tiešām amorālu rakstu. Nepelnīti nopulgoti var justies treneri, pedagogi un bērni, bet vai tiešām tie ir īstie vainīgie par patreizējo situāciju skolā.

  +2 [+] [-]

, 2012-02-11 01:20, pirms 12 gadiem
labi, ka izlasīju visus komentārus, citādi būtu aizvēris rakstu ar Armanda domām galvā...
1 2 39 komentāri