Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

26. nedēļa. Pludmales volejbolisti patīkami pārsteidz

26. nedēļa. Pludmales volejbolisti patīkami pārsteidz
Jānis Šmēdiņš uzbrukumā
Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbolā ir bijusi gan uzvara olimpiskajās spēlēs pār nākamajiem čempioniem, gan 2. vieta Pasaules kausa posmā Kristiansandā, bet tā, kā tas bija pagājušajā nedēļā, vēl nav bijis.

Pasaules kausa Grand Slam posmā pludmales volejbolā vīriešiem Norvēģijas pilsētā Stavangerā veiksmīgi startēja abi Latvijas pāri. Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš iesākumam bija spiesti pārvarēt kvalifikāciju (2:0 (22, 16) pret Bērsmu/Brūveru (Nīderlande) un brāļiem Sesiem (Francija) – 2:0 (21, 17)). Pēc tam jau grupu turnīrā (P apakšgrupā, ja tam ir kāda nozīme) tika pārsteigti gan Benžamins/Bruno (Brazīlija) – 2:0 (13, 17), gan mājinieki Kjemperuds/Hoidalens – 2:0 (19, 11), gan igauņu pāris Jāni/Vesiks – 2:0 (12, 18), un pirmā vieta grupā bija rokā!

Tikpat sparīgi „kaimiņu” (Q apakšgrupā) „smiltis ara” arī Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kuri tika galā ar poļiem Fijaleku/Prudelu – 2:0 (15, 13), Skarlundu/Spinnangru (Norvēģija) – 2:0 (14, 22) un šveiciešus Hejeru/Hoišeru – 2:0 (21:17, 21:17). Arī 1. vieta grupā!

Šmēdiņš ar Pļaviņu šogad pasaules kausa posmos pirmo reizi pārvarēja kvalifikāciju, bet pamatturnīrā apklusināja skeptiķus, kuri uzskatīja, ka ar tādiem (maziem) augumiem pasaules pludmales volejbolā nav, ko darīt. Jāpiebilst, ka visi pretinieki pamatturnīrā abiem Latvijas pāriem bija izsēti ar augstākiem kārtas numuriem, respektīvi, viņu izredzes pirms turnīra tika vērtētas augstāk.

Zaudējumus abi pāri piedzīvoja tikai astotdaļfinālā – Pļaviņš un Šmēdiņš ar 0:2 (19, 18) piekāpās olimpiskajiem čempioniem no ASV Rodžeram/Dalhauseram, bet Samoilovs un Sorokins ar 1:2 (16, -15, -11) – Fīrbringeram/Lūsenam (ASV). Rezultātā – dalīta devītā vieta un pārliecība, ka kāds no pāriem varēja būt arī tur, kur Samoilova un Sorokina apakšgrupā vinnētie mājinieki Skarlunds/Spinangrs, kuri tika līdz pat finālam...

Uzslavas pelnījuši ar „FK Ventspils” futbolisti, kas svētdien „nevienam nevajadzīgā” Baltijas kausa finālā viesos pēcspēles sitienos pieveica Marijampoles „Suduva” vienību. Lai arī cik vienības par to izteikušās kā par „sētas mačiem”, uzvarēt jāmāk arī Baltijā.

Neparko no līderpozīcijām pasaules čempionātā motokrosā motocikliem ar blakusvāģiem nav pierunājams atkāpties Jorisa Hendriksa „kantētājs” Kaspars Liepiņš, kas kārtējā posmā Genkā (Beļģija) kāpa uz goda pjedestāla 2. pakāpiena un vicelīderus kopvērtējumā – pašu Danielu Vilemsenu un Gertiju Eginku tagad apsteidz par 1 punktu!

Ar vēl labāku sniegumu kā iepriekšējā sezonā turpina priecēt arī Daugavpils „Lokomotīves” spīdvejisti, kas viesos negaidīti ar 50:40 pieveica vienus no konkurentiem uz Polijas 1. līgas labāko četrinieku, kas dalīs medaļas, – Poznaņas „PSŽ. Kā zināms, spīdvejā viesos parasti uzvar tikai klasi pārāka vienība.

Visbeidzot Prāgā no pasaules čempionāta militārpersonām ar uzvaru atgriezusies labākā Latvijas modernās pieccīņas meistare Jeļena Rubļevska.

     [+] [-]

, 2010-07-06 10:17, pirms 14 gadiem
Varētu arī kādu plašāku komentāru un viedokļus par pludmales volejbolu, konkrēto turnīru, pašu spēlētāju viedokļus. Citādi ieraudzīju virsrakstu, abonēju SA+, bet raksts nekāds, rezultātus jau sen visi interesenti zin...
Smaržo pēc haltūras....