Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kam neizturēs nervi?

Kam neizturēs nervi?
Dinamo treneru kolektīvs šajās dienās piedzīvo kārtīgu pārbaudījumu.

Foto: Romāns Kokšarovs, F64, SA+

Peka Rautakalio ir mierīgs, lai gan sakās – esam šādās situācijās savas karjeras laikā bijis, pieņēmis, pārdzīvojis un kā redzams – joprojām strādā algotu hokeja trenera darbu. Vai šī reize kopā ar Rīgas Dinamo ir viņa kompetences treknā izsaukuma zīme – sak, es zinu, ko daru - vai tomēr – šaura, šaura laipiņa...

Nevajag domāt, ka Rīgas Dinamo nometnē viss ir mierīgi. Tas nebūtu normāli, ja komandas iekšienē ļaudīm būtu vienaldzīgi pašreizējie sezonas procesi – sākot no masiera un beidzot ar resno galu. Arī menedžeris Sējējs mēģina saprast, kas būtu jādara, lai viņa paša savāktais spēlētāju kopums, uz ledus tomēr demonstrētu – 1) pieklājīgu hokeju un cīņassparu; 2) sāktu izcīnīt pa kādai uzvarai... Sarunas ar treneriem notiekot, dažubrīd – ļoti asas, taču tās visas esot darba dunas kontekstā. Nevienu pagaidām no komandas dzīt prom netaisās, lai gan to izdarīt var diezgan mierīgi. Izmaksā līgumā paredzēto kompensāciju un – lai veicas! Un tas, starp citu, attiecas ne tikai uz treneriem – hokejisti sēž uz tās pašas degmaisījuma mucas. Tūlīt sāksies NHL sezona, kas nozīmē – brīvajā tirgū parādīsies jaunas sejas. Sējējs šūpo galvu un saka, ka viņš šos procesus vēro, taču, lai šobrīd uzreiz ķertu un grābtu vai – lektu uz karstām oglēm – to gan ne. Pirms mača ar znarokiešiem menedžeris lūdzis pamainīt treneriem spēles rīta treniņa intensitāti, ar domu – var būt, ka puikas vienkārši tiek nodzīti un vakaram viņiem nepietiek spēka. Kas likts, tas darīts... Kas sanāca – redzējāt. Kad pēc nedēļas Rīgas Dinamo atgriezīsies no izbraukuma spēļu sērijas, visticamāk, mēs būsim turpat, kur šobrīd – Rietumu grupas pēdējā vietā. Tas sit pa nerviem! Kā viņi slido, kā spēlē, kā piespēlē, kā stāv kā sālsstabi vai mēģina turēt savus pretspēlētājus ar baltiem cimdiem... Jūtat? Pasākums skarbs. Vai tāda izskatās jaunā komandas nākotne? Desmitā sezonas spēle būs pret Čehovas Vitjaz...

Rautakalio nepsiho – viņš neskraida pa ģērbtuvi ar aspirīna paciņu rokās. Viņš netrīc, kad treniņa laikā pie ledus laukuma pamana kādu no komandas vadības, tāpat viņš neuzprasās vizītē pie Savicka un nestāsta, ka viņa vadītie rati tomēr ir bez gultņiem... „Es zinu, ko es daru, tāpat es pilnā mērā spēju izprast un iztēloties komandas vadības šī brīža sajūtas. Nezinu nevienu klubu, kurā par zaudējumiem teiktu – nekas, mēs zinājām, ka tā būs... To parasti saka, pirms treneris tiek ņemts darbā. Kad sāc strādāt, tad visu izšķir pacietības mērs – abās pusēs. Mēs nespēlējam līgā, kur pretinieks vienkārši garlaikojas – visās komandās tiek kalti plāni, izstrādātas treniņu programmas, veikta nopietna spēlētāju atlase. Ar katru gadu šis darbs pilnveidojas, jo KHL ir jauna organizācija – klubiem ir pieejami resursi, kas viņiem ļauj patiešām nodemonstrēt savu spēku uz ledus. Šādā konkurencē mēs nebūsim tie, kas varēs likt pretī neierobežotus finansu resursus un arī tad kā zināms – par naudu nevar nopirkt uzvaras vai titulus. Tad jābūt gudrākiem – jāizmanto savas priekšrocības, jāprot izmantot savu spēlētāju labākās īpašības, vai vismaz nolikt pretī tādu spēli, kas pretinieku apgrūtinātu. Darbs nosaka visu un tas nekur nepazudīs. Iespējams, hokejistiem var šādos brīžos kā tagad rasties neticības saviem spēkiem, taču – tāpēc ir komandā treneri. Ticiet, nekur nav bijis ar šo pārbūvi savādāk – visos gadījumos ir jāiziet cauri smagam treniņu procesam, zaudējumiem un rakstura pārbaudījumiem. Līdzjutējiem tas nav patīkams laiks un es nemeklēšu attaisnojumus, lai speciāli sargātu savu ādu... Tomēr pateikšu vienu – hokejs nav vide, kurā visu saliec uz papīra un ej laukumā pēc uzvarām. Tās vispirms ir jānopelna treniņos ar smagu darbu. Tāpat zinu, ka nav neviena komanda, kura sezonu sāk ar vienu sastāvu un beidz – ar to pašu. Viss mainās, viss atrodas nepārtrauktā kustībā un meklējumos. Ideālās formulas ir treneru pierakstos, taču tās nekad nav iespējams realizēt pilnībā, jo spēle ir fiziski prasīga un mēs visi esam tikai cilvēki. Man pacietības pietiks, par citiem – es nespriežu...”

Desmit spēles kā atskaites punkts Rīgā jau ir apzelēts motīvs. Palūkojos, kā Pekam veicās viņa iepriekšējā darba vietā ar sezonas pirmajām desmit spēlēm. Raustot stūri Pori Assat komandā viņš 2009. gada rudenī šajā atskaites nogrieznī izcīnīja četras uzvaras, turklāt – trijos gadījumos tie bija mazie punkti, jo tika vinnēts pagarinājumā vai pēcspēles metienos. Pēc gada pie tās pašas komandas jau sezona tika sākta ar solīdām septiņām uzvarām pirmajās desmit spēlēs. Šis gan nav mājiens iespējamā Dinamo scenārija virzienā, taču paturēt prātā to vajag. Ja 2010. gada pavasarī Rautakalio vadītie dūži (assat) Somijas augstākajā līgā izskatījās pēc kārava kalpiņiem – 13. vieta no 14. komandām, iekrāti tabulā 72 punkti (58 spēlēs) – tad 2011. gada regulārajā sezonā viņi bija jau otrie (!) ar izcīnītajiem 119 punktiem. Kāda ir atšķirība ar Dinamo stāstu? Pirmkārt, Rautakalio pie Pori krāna tika pieslēgts brīdī, kad sliktāk vairs nevarēja būt – trīs sezonas pēc kārtas Assat burtiski mocījās pa augstākās līgas pašu apakšu. Rīga viņu uzaicināja pēc diviem optimisma pārpilniem pavasariem. Tātad – komandas vadība aicināja treneri, lai viņš kāpj vēl vienu soli augstāk, vai – vismaz sasniedz to pašu, ko priekšgājējs. Vai Dinamo menedžeri apzinājās, ka šīs pārmaiņas viņiem negarantēs tūlītēju atdevi? Ja gribēja turpināt Šuplera odiseju, tad pie Šuplera bija jāpaliek, vai – vismaz jāpavaicā, ko Jūlis pats redzētu kā sava darba pārmantotāju. Ja tas nenotika, tad acīmredzot, bija skaidrs, ka tādā garā turpinot, mēs nonāktu pie tās pašas abras, pie kuras tagad sēž Peka ar Dinamo. Tātad – Rautakalio ņēma ar domu, ka pārbūves procesā būs, maigi izsakoties, nepatīkamas sajūtas... Tagad par to vairs nav neviens jāpārliecina – viss redzams turnīra tabulā un uz ledus. Kas notiks tālāk? Tā jau būs runa par nākamajām desmit spēlēm... Esam pēdējie – tātad, zemāk nav kur krist. Krievu laikos varēja ar šo vietu izlidot no augstākās līgas, KHL gadījumā neko tādu neparedz. Nu, vismaz kaut kas...

1 2 44 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2011-10-03 10:13, pirms 13 gadiem
labs raksts

 +20 [+] [-]

, 2011-10-03 10:22, pirms 13 gadiem
Armandam nebija ko rakstīt, nu uzrakstīja atkal vienu un to pašu, tikai citādā salikumā un beigu beigās, izlasot, pārdomāju, ko es jaunu uzzināju!!!?? vienā vārdā...NEKO!!!
Bet tāds jau žurnālistu darbs, rakstīt, rakstīt, rakstīt....vienalga, vai pa to pašu vai ne, bet ka tik jauns virsraksts!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-10-03 10:29, pirms 13 gadiem
Armandam izskataas,ka arii optimisms ir beidzies. kaut kaa seeriigi tas viss skaneeja...

  +4 [+] [-]

, 2011-10-03 10:30, pirms 13 gadiem
tieši tā, ideāls raksts tiem pumpainajiem, kas brēc ka viss ir pakaļā.

  +6 [+] [-]

, 2011-10-03 10:44, pirms 13 gadiem
Lai ar kādu interesi, es lasu Armanda rakstus šoreiz varēja pilnīgi iztikt ar pēdējo rindkopu, pārējais tiešām jau ir reizes 4 dzirdēts šajā sadaļā.

Pie tam man ir apnicis klausīties, ka te esot visa komanda jālauž, jo lūk neviens neesot spēlējis šādu hokeju.
Pie labākās sirdzapziņas. Es varu saskaitīt kādus 4-5 spēlētājus, kuri nav spēlējuši Ziemeļamerikā, Somijā un Vācijā un kuriem varētu būt problēmas ar Pekas piedāvāto stilu, ko te visi piesauc.
Pekas piedāvātais stils prasa perfektu fizisko sagatavotību un Dinamo pamatproblēma ir tā, ka vieniem 3-4 pamatsastāva spēlētājiem tāda šobrīd nav, kas arī ir būtiskākais iemesls, kāpēc mums ir tikai 1 uzvara nevis teiksim 3.

Jā ir viena lieta, kas man ļoti nepatīk tad tās ir mūsu aizsargu lažas pazaudējot pretspēlētāju, kādu gadu pusotru nebiju tādas redzējis un nu pēdējās 3-4 spēles atkal paliek brīvi spēlētāji mūsu vārtu priekšā u.t.t.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-03 11:03, pirms 13 gadiem
diez kas darisies RD istabas ja pec izbraukuma atbrauks ar baranku un tiks zaudets Vitjaz?kadas galvas ripos?cerams ka ta nebus bet nu pedejo spelu paraditais nevies ceribas ka nu visus nems un skjardis pa sturiem.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-03 11:14, pirms 13 gadiem
rainmaker rakstīja: diez kas darisies RD istabas ja pec izbraukuma atbrauks ar baranku un tiks zaudets Vitjaz?kadas galvas ripos?cerams ka ta nebus bet nu pedejo spelu paraditais nevies ceribas ka nu visus nems un skjardis pa sturiem.
Vitjaz zaudēs paļubomu

  -1 [+] [-]

, 2011-10-03 11:15, pirms 13 gadiem
Domāju, ka nākamais atskaites punkits avrētu būt mājas spēle pret Lev, lai parāda treneru korpus, ko iemācījušie, kas jauns viņiem ir pa speķam un kā puikas sapurinājušies.
Izbraukums ir izbraukums, tur būs dimbā takvaitā...

  +5 [+] [-]

, 2011-10-03 11:18, pirms 13 gadiem
es biezi briinos nu kaa armands taa var uzrakstija nu tik lielu tekstu un nekaa nepateica(cepuri nost ka profesioaana zurnalista priekshaa),bet es atkartoshos mani kaa liidz juteju vairaak interesee kas notiek komandaa un visi jaunumi kas saistiiti ar komandu. (Nevajag domāt, ka Rīgas Dinamo nometnē viss ir mierīgi. Tas nebūtu normāli, ja komandas iekšienē ļaudīm būtu vienaldzīgi pašreizējie sezonas procesi – sākot no masiera un beidzot ar resno galu.) tik daudz vaardu un neko nepasaka nedeljas teeze)))))))))

     [+] [-]

, 2011-10-03 11:20, pirms 13 gadiem
Edgars rakstīja: Lai ar kādu interesi, es lasu Armanda rakstus šoreiz varēja pilnīgi iztikt ar pēdējo rindkopu, pārējais tiešām jau ir reizes 4 dzirdēts šajā sadaļā.

Pie tam man ir apnicis klausīties, ka te esot visa komanda jālauž, jo lūk neviens neesot spēlējis šādu hokeju.
Pie labākās sirdzapziņas. Es varu saskaitīt kādus 4-5 spēlētājus, kuri nav spēlējuši Ziemeļamerikā, Somijā un Vācijā un kuriem varētu būt problēmas ar Pekas piedāvāto stilu, ko te visi piesauc.
Pekas piedāvātais stils prasa perfektu fizisko sagatavotību un Dinamo pamatproblēma ir tā, ka vieniem 3-4 pamatsastāva spēlētājiem tāda šobrīd nav, kas arī ir būtiskākais iemesls, kāpēc mums ir tikai 1 uzvara nevis teiksim 3.

Jā ir viena lieta, kas man ļoti nepatīk tad tās ir mūsu aizsargu lažas pazaudējot pretspēlētāju, kādu gadu pusotru nebiju tādas redzējis un nu pēdējās 3-4 spēles atkal paliek brīvi spēlētāji mūsu vārtu priekšā u.t.t.
Gan jau, ka bija kāds iemesls, kapeč viņi neturpina karjeras savās amerikās un citās spēka līgās...
Komanda ir jāsalauž, bet pienāk brīdis, kad atlaists tiek treneris, jo trenerim ir nav par katru cenu jāmaina spēlētāji, bet no spēlētājiem jāizveido cīnīties spējīga komanda. Un tas, kā to izdarīt, jau ir trenera kompetencē.
Pagaidām saku, ka mūsu bāleliņi ir nožēlojami. Nožēlojami profesionāļi. Viens ir nevarēt ievērot sistēmas vai kanpā meistarība, bet, ja cilvēks nespēj darīt savu darbu ar iedvesmu, sparu un centību, tad viņš nav profesionālis.
Armands teica, ka Peka vilcis lielākus sūdu vezumus, domāju, ka sūdu vezumus ir ar vilcis lielākus, bet vai ir vilcis lielākus pohujistu baru, to gan var viņam uzjautāt...

     [+] [-]

, 2011-10-03 11:26, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Domāju, ka nākamais atskaites punkits avrētu būt mājas spēle pret Lev, lai parāda treneru korpus, ko iemācījušie, kas jauns viņiem ir pa speķam un kā puikas sapurinājušies.
Izbraukums ir izbraukums, tur būs dimbā takvaitā...
Ar maju speles iegutajiem punktiem bus par isu PO.Ir janem izbraukuma ar kaut kas.ja pec 10 spelem bus tikai 4 acis...tad nez vai ar 11 speli kaut kas kardinali mainisies.Man nav iebildumu ja vadiba ekspermentee utt..tik jautajums cik ilgi cilveki maksas lai redzetu zagji un sals stabus all over Arena Riga.Lev mana skatijuma spele tiesam zolidi un ne velti izmauca Znaroku pec pilnas programas.Ja Lev ta turpinas pielauju pat iespeju ka vini tiks PO un tik pat liela ispejamiba ka tiesi musu vieta

  -4 [+] [-]

, 2011-10-03 11:27, pirms 13 gadiem
Atļaušos atgādināt raksta autoram,ka Pekka pie Pori Assat stūres ar šo komandu palika priekšpēdējā vietā SM-līgā, bet nākošā sezonā pēc komandas sastāva gana nopietnas pastiprināšanas rezultāts kļuva stipri labāks.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-03 11:29, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Gan jau, ka bija kāds iemesls, kapeč viņi neturpina karjeras savās amerikās un citās spēka līgās...
Komanda ir jāsalauž, bet pienāk brīdis, kad atlaists tiek treneris, jo trenerim ir nav par katru cenu jāmaina spēlētāji, bet no spēlētājiem jāizveido cīnīties spējīga komanda. Un tas, kā to izdarīt, jau ir trenera kompetencē.
Pagaidām saku, ka mūsu bāleliņi ir nožēlojami. Nožēlojami profesionāļi. Viens ir nevarēt ievērot sistēmas vai kanpā meistarība, bet, ja cilvēks nespēj darīt savu darbu ar iedvesmu, sparu un centību, tad viņš nav profesionālis.
Armands teica, ka Peka vilcis lielākus sūdu vezumus, domāju, ka sūdu vezumus ir ar vilcis lielākus, bet vai ir vilcis lielākus pohujistu baru, to gan var viņam uzjautāt...
Tu esi ar katru spēlētāju izrunājies, ielīdis katram galvā, zini visu, kas notiek komandas iekšienē, katra spēlētāja fizisko un psiholoģisko stāvokli??? Pilnīgi glupi tev apgalvojumi pagaidām

     [+] [-]

, 2011-10-03 11:31, pirms 13 gadiem
Edgars rakstīja: Es varu saskaitīt kādus 4-5 spēlētājus, kuri nav spēlējuši Ziemeļamerikā, Somijā un Vācijā un kuriem varētu būt problēmas ar Pekas piedāvāto stilu, ko te visi piesauc.
kadreizeja spelesana ZA stila vel negarante to, ka sim speletajam ir si stila specifika saglabajusies ka iemana. Varbut nespeja tomer spelet so ZA stilu ir tas iemesls kapec neviens no siem speletajiem nespele NHL/AHL un neviens kurs uzspelejis piemeram somija, tur vairs nespele.
paris sezonu pieredze ZA stila hokeja vel negarante, ka sis speletajs to tik tiesam parvalda, Jekijs jau 3 sezonas spele somija, bet neteiksim jau, ka vins tagad izlase mums ir kautkads bez maz vai nezvers vai slepkava, kur pie bortiem pazemo pretiniekus
ar to gribeju teikt, ka hokejs daudzviet pasaule ir loti plastisks, ja tu spele NHL vai Somija, tad tas vel nenozime, ka tu nu esi nenormals speka speles lielmeistars, piemeram jau pieminetais Jekijs jau nu pavisam noteikti nespele SM, del saviem fiziskajiem parametriem vai speka speles, vina trumpis ir tehnika un izveiciba. Pagajusaja PC redzejam izlasi kura daudzi bija spelejusi saja speka speles stila, bet tikai viens patiesam bija redzams ka si stila pielietotajs - Kulda.
videjais latviesu hokejists vienmer ir bijis un paliks tehnikis, kurs labak kadu skaisti apspeles nevis kapatajs kurs kadu izlimes pie borta.
reali no si RD sastava vienigi Karsums ta pa istam atbilst Pekas stilam.

     [+] [-]

, 2011-10-03 11:32, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Vitjaz zaudēs paļubomu
Pamatojums? Tapēc ka Raitcham tā liekas?
Esmu skatījies kādas 4 Vityaz spēles - saki ko gribi, patizla komanda viņiem, sakariga ir pusotra maiņa... Ja RD būs savākušies, tad 80% uzvara pār Vityaz, arī Spartaks ir ņemams...

  +1 [+] [-]

, 2011-10-03 11:34, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Atļaušos atgādināt raksta autoram,ka Pekka pie Pori Assat stūres ar šo komandu palika priekšpēdējā vietā SM-līgā, bet nākošā sezonā pēc komandas sastāva gana nopietnas pastiprināšanas rezultāts kļuva stipri labāks.
Paldies, tagad vis skaidrs. Gaidām nākamo sezonu.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-03 11:36, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Atļaušos atgādināt raksta autoram,
Viņš nelasa savu rakstu komentārus
Ta vismaz saka

  -1 [+] [-]

, 2011-10-03 11:41, pirms 13 gadiem
Bicevskis rakstīja: Tu esi ar katru spēlētāju izrunājies, ielīdis katram galvā, zini visu, kas notiek komandas iekšienē, katra spēlētāja fizisko un psiholoģisko stāvokli??? Pilnīgi glupi tev apgalvojumi pagaidām
Mans viedoklis ir tāds. Spēlētājs ir profesionālis, un viņam savs darbs ir jādara. Cik ilgi viņi pārdzīvos pasaules katastrofas? Tāpat arī profesionaļim ir jāmaķ nošķirt darbs no mājām un otrādi. Ja nevari, tad maini darbu.
Fiziskais stāvoklis komandai ir pārliecinoši švakākais līgā, bet tur vainojams ir treneru korpuss...

     [+] [-]

, 2011-10-03 11:43, pirms 13 gadiem
Bicevskis rakstīja: Pamatojums? Tapēc ka Raitcham tā liekas?
Esmu skatījies kādas 4 Vityaz spēles - saki ko gribi, patizla komanda viņiem, sakariga ir pusotra maiņa... Ja RD būs savākušies, tad 80% uzvara pār Vityaz, arī Spartaks ir ņemams...
Atceries spēli pret Lev? Man tā atgādināja spēli pret Vitjaz pagājušā sezonā savaš mājās.
Tā būs izbraukuma pēdējā spēle, ja nemaldos, viņu laukumā. Ja mūs tur nenomīcīs pa apmalēm,tad kādus divus vārtiņus iemetīsim, ne vairāk, pagaidām ar to nav pieticis (ar diviem goliem)

  +2 [+] [-]

, 2011-10-03 11:57, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Mans viedoklis ir tāds. Spēlētājs ir profesionālis, un viņam savs darbs ir jādara. Cik ilgi viņi pārdzīvos pasaules katastrofas? Tāpat arī profesionaļim ir jāmaķ nošķirt darbs no mājām un otrādi. Ja nevari, tad maini darbu.
Fiziskais stāvoklis komandai ir pārliecinoši švakākais līgā, bet tur vainojams ir treneru korpuss...
"Fiziskais stāvoklis komandai ir pārliecinoši švakākais līgā, bet tur vainojams ir treneru korpuss..."

Atkal frāze no sērijas: "Raitcham liekas, ka..."
Tas, ka bija 2 tizlas spēles piekrītu – bet par to pārliecinoši vājāko fizisko stāvokli absolūti nepiekrītu – pēc ka tu vadījies izsakot šādu pamatojumu?
Tipa, es skatījos pa TV vai arēnā un man tā likās, vai ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-03 12:19, pirms 13 gadiem
Bicevskis rakstīja: "Fiziskais stāvoklis komandai ir pārliecinoši švakākais līgā, bet tur vainojams ir treneru korpuss..."

Atkal frāze no sērijas: "Raitcham liekas, ka..."
Tas, ka bija 2 tizlas spēles piekrītu – bet par to pārliecinoši vājāko fizisko stāvokli absolūti nepiekrītu – pēc ka tu vadījies izsakot šādu pamatojumu?
Tipa, es skatījos pa TV vai arēnā un man tā likās, vai ne?
istaniba pedejas 3 speles ir bijusas svakas.Lai ari pret Znaroku skats bija cienijamaks...1 metiens pa tresdalu bija katastrofa un diez vai tur pie vaians galvas..drizak fiziski nespej izturet lielu spiedienu un nespej to verst sava laba.Nav jau ta ka visi lidotu pa laukumu pat jaunie trakie un Redlihi kaut kur pieklibo.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-03 12:24, pirms 13 gadiem
Bicevskis rakstīja: "Fiziskais stāvoklis komandai ir pārliecinoši švakākais līgā, bet tur vainojams ir treneru korpuss..."

Atkal frāze no sērijas: "Raitcham liekas, ka..."
Tas, ka bija 2 tizlas spēles piekrītu – bet par to pārliecinoši vājāko fizisko stāvokli absolūti nepiekrītu – pēc ka tu vadījies izsakot šādu pamatojumu?
Tipa, es skatījos pa TV vai arēnā un man tā likās, vai ne?
Bet protams, ka secinu to pēc tā ko redzu laukumā..
Pēc, kā gan vēl, lai to secina? Principā, mums ar fizisko vienmēr ir bijušas problēmas (trešie periodi pag. sezonā.), bet šogad tas ir uzskatāmi redzams, divas tizlas spēles? Varbūt, bet cik ir bijusās spēles, ko varam nospēlēt visas 60 minūtes vienlīdz labā slidojumā?
Noraidījumi no aizmugures ir pirmais, kas liecina par nespēju tikt līdzi savam pretiniekam. Piespēles sagaidām stāvot uz vietas - nav spēka kustībām. Pretinieka zonā ieslidināmies - nav spēka turpināt skrējienu līdz vārtiem. Mazākumā stāvam statiski, jo izksraidīt līdzi nav spēka, spēka spēle nav vispār, jo tam nepietiek spēka, pēc kontakta nekrīt vienīgi Karsums, pārējie vārtās pa zemi, jo kājaš nav speķa, tā varētu turpināt vēl un vēl, bet ja to ko nosaucu salīdzina ar citiem, reti kuram vēl ir līdzīgi, bet ja ir, tad viņiem vismaz ir meistarība.
Ja mums meistarības nav, tad ir jāstrādā, bet fizisko darbu mēs neesam gatavi darīt.

     [+] [-]

, 2011-10-03 12:42, pirms 13 gadiem
otro sezonu arī sākām gauži vāji, bet spējām sapurināties. Starp citu, tieši uzvarot labu ātrumu uzņēmušo SKA, tiesa, Rīgā. Tā kā, galvenais, lai nevis uzreiz viss ir smuki un jauki, bet, lai treneru korpusam būtu pārliecība, ka tiek darīts tieši tas, lai pavasarī varētu uzraut Gagarinā. Godīgi sakot, dažas labas epizodes tomēr liek domāt, ka pilnīgā pesimismā krist nevajag.

     [+] [-]

, 2011-10-03 12:44, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Paldies, tagad vis skaidrs. Gaidām nākamo sezonu.
Skaties Normis "papildinās" to komandu ar kādu(-iem) NHL nederīgo(-iem) šosezon un ta arī šosezon var būt parastais "RD scenārijs" ar ielekšanu pēdējā (vai priekšpēdējā) PO "vagonā".... Katrā ziņā es vēl nekādu baigo traģēdiju neredzu, jo jāspēlē vēl ir pietiekami daudz un ja arī RD vienreiz pa 4 gadiem netiks PO, tad domāju, nākotnē tas nāks tikai pa labu gan komandas komplektācijas ziņā, gan arī iespējams nopietnāk visiem pieejot pie lietas citādi patreiz neatstāj sajūta, ka visiem (vai gandrīz visiem atskaitot Peku) iekš RD ir sajūta, ka "gan jau tāpat kaut kā tajā PO tiksim a pēc tam kak karti ļažet.... " un tapēc (viņuprāt) nav ko te tagad baigi saspringt!

  +1 [+] [-]

, 2011-10-03 13:08, pirms 13 gadiem
GaryII rakstīja: Viņš nelasa savu rakstu komentārus
Ta vismaz saka
Pēc dažām pazīmēm spriežot lasa gan.

     [+] [-]

, 2011-10-03 13:09, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Skaties Normis "papildinās" to komandu ar kādu(-iem) NHL nederīgo(-iem) šosezon un ta arī šosezon var būt parastais "RD scenārijs" ar ielekšanu pēdējā (vai priekšpēdējā) PO "vagonā".... Katrā ziņā es vēl nekādu baigo traģēdiju neredzu, jo jāspēlē vēl ir pietiekami daudz un ja arī RD vienreiz pa 4 gadiem netiks PO, tad domāju, nākotnē tas nāks tikai pa labu gan komandas komplektācijas ziņā, gan arī iespējams nopietnāk visiem pieejot pie lietas citādi patreiz neatstāj sajūta, ka visiem (vai gandrīz visiem atskaitot Peku) iekš RD ir sajūta, ka "gan jau tāpat kaut kā tajā PO tiksim a pēc tam kak karti ļažet.... " un tapēc (viņuprāt) nav ko te tagad baigi saspringt!
Bet kur tad paliek nacionālās jūtas, kuru dēļ tā tiek noniecināts MnD, bet slavēts RD?

     [+] [-]

, 2011-10-03 13:11, pirms 13 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: otro sezonu arī sākām gauži vāji, bet spējām sapurināties. Starp citu, tieši uzvarot labu ātrumu uzņēmušo SKA, tiesa, Rīgā. Tā kā, galvenais, lai nevis uzreiz viss ir smuki un jauki, bet, lai treneru korpusam būtu pārliecība, ka tiek darīts tieši tas, lai pavasarī varētu uzraut Gagarinā. Godīgi sakot, dažas labas epizodes tomēr liek domāt, ka pilnīgā pesimismā krist nevajag.
Ja tāds domu gājiens, tad priekš kam bija jamaina treneris?
Iespējams,ka nevajag vilkt nekādas paralēles ar Šuplera laika RD, un tagadējo Pekkas dresēto komandu.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-03 13:17, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja tāds domu gājiens, tad priekš kam bija jamaina treneris?
Iespējams,ka nevajag vilkt nekādas paralēles ar Šuplera laika RD, un tagadējo Pekkas dresēto komandu.
zem stāvoša Šuplera ūdens netek

  +1 [+] [-]

, 2011-10-03 13:47, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Bet kur tad paliek nacionālās jūtas, kuru dēļ tā tiek noniecināts MnD, bet slavēts RD?
Man liekas Tu noniecini RD un slavē MnD. Vai tad ne tā?

     [+] [-]

, 2011-10-03 13:48, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Skaties Normis "papildinās" to komandu ar kādu(-iem) NHL nederīgo(-iem) šosezon un ta arī šosezon var būt parastais "RD scenārijs" ar ielekšanu pēdējā (vai priekšpēdējā) PO "vagonā".... Katrā ziņā es vēl nekādu baigo traģēdiju neredzu, jo jāspēlē vēl ir pietiekami daudz un ja arī RD vienreiz pa 4 gadiem netiks PO, tad domāju, nākotnē tas nāks tikai pa labu gan komandas komplektācijas ziņā, gan arī iespējams nopietnāk visiem pieejot pie lietas citādi patreiz neatstāj sajūta, ka visiem (vai gandrīz visiem atskaitot Peku) iekš RD ir sajūta, ka "gan jau tāpat kaut kā tajā PO tiksim a pēc tam kak karti ļažet.... " un tapēc (viņuprāt) nav ko te tagad baigi saspringt!
Man nebūs traģēdija ja kulsies pa apakšu un netiks PO

     [+] [-]

, 2011-10-03 13:52, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Atļaušos atgādināt raksta autoram,ka Pekka pie Pori Assat stūres ar šo komandu palika priekšpēdējā vietā SM-līgā, bet nākošā sezonā pēc komandas sastāva gana nopietnas pastiprināšanas rezultāts kļuva stipri labāks.
Kāda sastāva nopietna pastiprināšana notika Pori Assat starp tām sezonām, vari mazliet konkretizēt?

  -1 [+] [-]

, 2011-10-03 14:09, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Man liekas Tu noniecini RD un slavē MnD. Vai tad ne tā?
Par mani ta viss skaidrs, bet es jau jautājumu uzdevu cilvēkam,kas vel nesen stāstija, ka RD nav nekāds MnD.
Starp citu, tad jau virtuālā vidē aizvien vairāk lietotāju nosien Latvisko prievīti, un sāk jau mainīt kursu.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-03 14:17, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par mani ta viss skaidrs, bet es jau jautājumu uzdevu cilvēkam,kas vel nesen stāstija, ka RD nav nekāds MnD.
Starp citu, tad jau virtuālā vidē aizvien vairāk lietotāju nosien Latvisko prievīti, un sāk jau mainīt kursu.
Nu pats esi gana nasks prievītes noņēmējs un uzlicējs Bet MnD nav RD, tas gan. Viņi savādāk domā - iedod vienam krieviņam pasi u tas jau ir viņējais. Lai gan mums jau ar ir publika kas katram kurš iemet pāris golu gatavi pasi uzdāvināt
1 2 44 komentāri