Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

17. nedēļa. Kad pat Eiropas medaļa neder...

17. nedēļa. Kad pat Eiropas medaļa neder...
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Braucot uz Eiropas čempionātu džudo, kāds cerēja uz Borodavko, kāds uz Denisu Kozlovu vai Andreju Mageru, taču „izšāva” Konstantīns Ovčiņņikovs, kurš svara kategorijā līdz 81 kilogramam tika pie bronzas.

Svara kategorijā līdz 81 kg tikai brīnums, piemēram, uzvara Eiropas čempionātā un konkurentu neveiksmes tur var palīdzēt Konstantīnam Ovčiņņikovam (196 p., 50. vieta pasaules rangā), jo pēdējais virs strīpas pašreiz ir baltkrievs Aleksandrs Scašenko ar 310 punktiem.

Šādu tekstu aprīļa sākumā ierakstīju „SA” žurnāla versijā. Ja par autora paredzēšanas spējām tiktu spriests tikai pēc šī teksta gabaliņa, autoru varētu likt blakus ne tikai Zilā kalna Martai un Finkam, bet pat izskatīt jautājumu par iecelšanu svētā kārtā. Kamēr Starptautiskās džudo federācijas rēķinveži aplēš, cik kurš nopelnījis punktus olimpiskās kvalifikācijas ietvaros, pēc aptuveniem aprēķiniem ar Konstantīna izcilo sniegumu gada svarīgākajās sacensībās, kad daudziem izšķīrās „būt vai nebūt” un nervu stīgas strinkšķēja kā ģitārai, tomēr bija par īsu, lai tiktu uz olimpiādi Londonā. Cerams, ka man tā rēķināšana nevedas un esmu saskaitījis par maz punktu Ovčiņņikovam un par daudz konkurentiem, taču sanāk, ka pēdējā vakance tikusi jau pieminētajam baltkrievam Aleksandram Scašenko, kuram galā sakrāts par nieka 16 punktiem vairāk (266 pret 250). Tā kā bronza „svēra” 72 reitinga punktus, sudrabs – 108, bet zelts – 180, sanāk, ka ar sudrabu būtu pieticis katra sportista sapņa īstenošanai – dalībai olimpiskajā turnīrā, kur katrā svara kategorijā cīnās tikai 24 pasaules labāko džudo valstu labākie sportisti. Tāpēc žēl, ka tiešām viena vieta Eiropas čempionātā Čeļabinskā izšķīra sportista četru gadu (var pat teikt, visas karjeras) darba rezultātu.

Var teikt, ka gadās arī cūcenes, džudo domājot veiksmīgu izlozi. Jā, daļēji Konstantīna panākumus Urālos var norakstīt uz veiksmi izlozē. Pirmajā cīņā viņam pretī nāca svara kategorijā līdz 81 kg 1. maijā (pēc EČ) rangā tikai 122. vietā esošais grieķis, bet trešajā – 87. vietā esošais Zviedrijas sportists. Tomēr 2. kārtā tika nolauzts ranga 18. numurs itālis Frančesko Brujers, kurš uz Londonu brauks. Pusfinālā gan minimāli tika zaudēts nākamajam čempionam Siražudinam Magomedovam no Krievijas (ranga sestajam numuram, kurš arī visticamāk brauks uz olimpiskajām spēlēm), taču cīņā par bronzu pārspēts vēl viens olimpietis gruzīns Avtandils Črikišvili (23. rangā). Pusfinālā vinnētā cīņa ļautu Latvijas džudistam olimpisko turnīru skatīt daudz tuvāk nekā televizora ekrānā... Taču būsim godīgi - no Ovčiņņikova neviens Eiropas medaļu Čeļabinskā negaidīja!