Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kādā papīrā ietīt Dinamo konfektes?

Kādā papīrā ietīt Dinamo konfektes?
Pirms gada Sandis Ozoliņš tika nopirkts kā kaķis maisā. Tagad kaķim maisu vairs nevajag, bet...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

Ja salasa tās informācijas drupačas, kas tagad ir pakritušas zem Rīgas Dinamo galda, tad šajās dienās faktiski ir gandrīz vai nokomplektēta komandas aizsardzība. Vēl vienam vai diviem tur vietas būs un – tas arī viss...

Pēc visa spriežot, Rīgas Dinamo ir savākusi naudu Sanda Ozoliņa līgumam, lai gan salīdzinoši neko dižu nevajadzēja vākt – pēc neoficiālas informācijas komandas kapteinis paprasījis par nepilniem desmit procentiem lielāku algu nekā pelnīja šogad. Vai tas ir daudz? Ja ņem vērā, ka pagājušajā vasarā Dinamo piekrita nopirkt kaķi maisā – Ozoliņš ar savu atkarību epopeju bija ārkārtīgi liels risks, turklāt, neaizmirsīsim, ka viņš pirms tam pusotru gadu hokeju biju atstājis novārtā – tad šis desmit procentu lielais sadārdzinājums faktiski ir visai simbolisks. Ja pērn viņi samaksāja par nezināmo Ozoliņu (mārketinga ieguvumus neskaitam), tad šogad jau vienošanās par nākamo gadu ir izmērāma ar konkrētu minētā hokejista pievienoto vērtību. Ja kaut kur Krievijas presē pavīd ziņas, ka Sandim tagad piedāvā darbu arī citi KHL klubi, tad tas nav hokejista vai viņa aģenta blefs, lai padižotos ar spalvām vai, lai izspiestu no Rīgas lielāku algu. Vēl vairāk – ja Ozoliņš par katru cenu gribētu palikt pie summām, kuras viņam šobrīd vismaz divi klubi garantē, tad Guntis Ulmanis jau nākamajā dienā uzsāktu histērisku Vislatvijas naudas vākšanas kampaņu... Tad mēs arī dzirdētu no kluba akcionāru puses lūgumus Sandim nākt pie prāta, atteikties no pārmērībām, vai sliktākajā gadījumā – prasīt valdībai, lai Ozoliņa alga šajā komandā tiktu finansēta no valsts līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem... Tas neizbrīnītu. Taču šobrīd nekas tāds nenotiek un Dinamo vadība laikam pati saprot, ka gluži jau par nerriem nevajadzētu šajā situācijā izlikties.

Sandis ir gatavs spēlēt Rīgā par ļoti saprātīgu algu, pat, ja iztēlojamies, ka dinamiešiem ir viens no mazākajiem līgas budžetiem. Taču – tas var notikt tikai gadījumā, ja komandas galvenais akcionārs Juris Savickis pasaku savu jāvārdu. Cik var noprast no menedžera Sējēja sacītā – citiem šobrīd atliek vien šo procesu vērot. Ja tā, tad Savickim vajadzētu ielāgot, ka vērošana var ilgt līdz 15. maijam – tieši līdz šim datumam Ozoliņš vēlas ieviest skaidrību par savu vietu Rīgas Dinamo komandā. Ja kluba vadība domā, ka pēc divām nedēļām viņi varēs izlāpīties ar vēl vienu paziņojumu par gatavību piedāvāt Sandim darba līgumu uz vēl vienu sezonu, tad tas var izrādīties ļoti maldīgi. Atgādināsim, ka savu pirmo apņemšanos par Ozoliņa paturēšanu Dinamo rindās, akcionāri jau ir tautai pavēstījuši pirms diviem mēnešiem. Tagad vajadzētu tā kā prasties ar darbiem, vai – pateikt, ka Sandim viņi vietu šajā komandā neredz tīri finansiālas rocības dēļ.

Pēdējo teikumu gan iesaku uzlūkot ar kaulainu aci. Pavej, ko mums pasviež Dinamo informācijas oficiālie avoti. Runa ir par aizsargiem. Šobrīd ar komandu par spēlēšanu jaunajā sezonā esot vienošanos panākuši šādi spēlētāji: Sotnieks, Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Reķis, Andersons. Pieliekam klāt tos divus, kam līgumi jau bija noslēgti – Jēkabs Rēdlihs un Cibuļskis. Kopā – septiņi. Ja var ticēt tai neoficiālajai informācijai, ka teju, teju līkop būšot panākts ar Laviņu, bet pilnīgi noteikti mēs dinamiešu kreklā jaunajā sezonā neredzēsim Sorokinu, tad – aizsardzības kontūras solās būt bez piecām minūtēm izceptas. Konfektes uz galda saliktas, bet – prasās spīdīgs papīriņš tām apkārt. Nosauktie hokejisti un viņu aptuvenie algu apjomi liek noprast, ka pie šāda salikuma vēl vienam pieredzējušam aizsargam vieta noteikti tiek gatavota vai rezervēta. Pieņemsim, ka tas varētu būt Ozoliņš. Taču – ko tādā gadījumā nozīmēja vēl pirms mēneša trenera Šuplera teiktais, ka viņam ļoti gribētos aizsardzības līniju jaunajā sezonā pastiprināt vēl vismaz ar diviem leģionāriem? Sotnieks, Galviņš, Reķis, Laviņš un Jēkabs Rēdlihs – viņi būtu tā kā stabilie pamatsastāva veči. Liekam klāt Ozoliņu un vēl divus leģionārus – kopā astoņi. Vai tas nozīmē, ka Cibuļskis un Andersons kalpos par fārmkluba gaļu, bet Krišjānis tāpat kā divus iepriekšējos rudeņus, mēģinās sevi pēc ausīm izvilkt no Šuplera nemīlamo hokejistu saraksta? Kaut kas uz to pusi velk... Tieši tas, ka Sējējs šajās dienās vislielāko skaidrību publisko komandas aizsardzības līnijā – varētu nozīmēt, ka Ozoliņam tiek gatavots atbilstošs piedāvājums. Tāds, par ko būtu mierā abas puses. Jo Sandis ar kaulēšanos un diedelēšanu noteikti nenodarbosies. Viņš grib spēlēt Dinamo. Klubs ir teicis, ka viņi arī grib redzēt Sandi zem sava karoga. Ko tālāk? Ar nacionālo sentimentu te noteikti nevajadzētu spēlēties, lai gan kāds varbūt ieņēmis galvā, ka Ozoliņam šādus argumentus var ik rītu pasniegt uz brokastu laiku. Tā nav.
Tikai hokejs. Racionāli. Jo sentiments ir atklāts Ozoliņa nosauktajā ciparā, kas ir trīs reizes mazāks par viņa iespēju šobrīd nopelnīt citur...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2010-05-03 20:23, pirms 14 gadiem
Īsti nesaprotu, kam mums vēl leģionārus aizsargu līnijā...izskatās diezgan pieklājīgi (es pat necerēju, ka Galviņš paliks)! Beigās vēl iegrābsies tā kā ar Svetu. Labāk pataupīt naudu, lai noturētu komandas līderus ,piemēram, Masaļski, Sašu, Dārziņu, Miķeli, to pašu Ozo u.c. vai iegādāties kādu uzbrucēju un labu 2. vārtsargu!
Sorokins tomēr aizvadīja ļoti labu sezonu, žēl, ka droši vien nākamgad nebūs. Laikam jau nepiekrita spēlēt ar tik pat mazu algu..

  +2 [+] [-]

, 2010-05-03 20:25, pirms 14 gadiem
Soroka nebūs?

 +13 [+] [-]

, 2010-05-03 20:25, pirms 14 gadiem
Leģionāri aizsargi mums tiešām nav vajadzīgi.

  +5 [+] [-]

, 2010-05-03 20:27, pirms 14 gadiem
cilveeks rakstīja: Sorokins tomēr aizvadīja ļoti labu sezonu, žēl, ka droši vien nākamgad nebūs. Laikam jau nepiekrita spēlēt ar tik pat mazu algu..
Cik sapratu, viņam neviens neko vispār nepiedāvāja. Līgums beidzās un viss. Brīvs.

Tam visam gan ir zināma priekšvēsture, un ne tikai ar Dinamo vien saistīta.

  +7 [+] [-]

, 2010-05-03 20:27, pirms 14 gadiem
Sorokinam nemaz netika piedāvāts līgums, mācāmies lasīt starp rindām. Žēl, cerams, ka atradīs labu līgumu Zviedrijā/Somijā vai kādā citā labā līgā. Nesaprotams ir lēmums meklēt leģionārus aizsardzības līnijā. Pietiek ar to, ka, visticamāk, Andersons un Cibuļskis kalpos par fārmkluba lielgabalgaļu.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-03 20:29, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: Cik sapratu, viņam neviens neko vispār nepiedāvāja. Līgums beidzās un viss. Brīvs.

Tam visam gan ir zināma priekšvēsture, un ne tikai ar Dinamo vien saistīta.
un tā būtu kāda???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Supervaronis

  +2 [+] [-]

, 2010-05-03 20:40, pirms 14 gadiem
Krišjāni no nemīlamo sarakasta aiz ausīm nevajag vilkt ārā. Viņš tā arī nav pamodies un ir diezgan pamīksts

 +13 [+] [-]

, 2010-05-03 20:45, pirms 14 gadiem
Sorokinu varētu paņemt Kijevas Budeveļņik,tomēr stabils,ar lielu pieredzi aizsargs.Bet bez darba jau nepaliks.

 +14 [+] [-]

, 2010-05-03 20:49, pirms 14 gadiem
Supervaronis rakstīja: Lai vai kā man patīk Puče un viņa draugs Ozoliņš, aizvien nevaru izturēt to glorificēšanu. Nu nav tā, ka tā summa par Sandi ir simboliska un Sandis par brīvu spēlētu Dinamo. Viņš viens saņem tādu summu, kā visi pārējie septiņi aizsargi kopā. Un tas nav īsti tā, ka "Ozoliņš grib spēlēt tikai Dinamo". Ja tā būtu, tad arī nebūtu šādi raksti.
un ja Oveckins butu ar mieru spelet Riga par teiksim 2 miljoniem sezona tad ari tu teiktu, ka redz Oveckins maita pless devinas adas no RD un sanem tikpat cik parejie uzbruceji kopa, laigan NHL vins sanemtu 10 milj.?
visam ir sava cena, ozo cena ir 2 milj., bet vins RD ir ar mieru spelet par kadiem 0,65 milj. domaju, ka ta ir salidzinosi simboliska cena

  +4 [+] [-]

, 2010-05-03 20:57, pirms 14 gadiem
bet prieks, ka Laviņš būs!
Slēpts komentārs: jurisch

  +9 [+] [-]

, 2010-05-03 21:08, pirms 14 gadiem
Ceru, ka Sorokins tomēr paliks un ļoti ceru, ka Dinamo sapratīs, ka OZO nav vienkārši labs aizsargs... Par komandas mugurkaulu ir vērts maksāt... un domāju, ka Sanda izteiktais piedāvājums ir ļoti samērīgs...

  +8 [+] [-]

, 2010-05-03 21:27, pirms 14 gadiem
jurisch rakstīja: 100% piekrītu - Ozoliņš protams ir komandas līderis un īsts kapteinis, bet no otras puses viņš diezgan daudz kļūdās aizsardzībā un vairs nav tik ātrs kā jaunībā un acīmredzot jau spēlēs vienu no pēdējām sezonām. Līdz ar to rodas jautājums vai Dinamo vispār to vajag - pa malu malām meklēt naudu, ka tik viņu noturēt visiem spēkiem, manuprāt, labāk piedāvāt Ozoliņam atalgojumu virs vidējā komandas spēlētāju atalgojuma līmeņa, ja viņš nepiekrīt - tad pateikt paldies un vienārši atvadīties, jo kā lai arī negribētos Ozoliņš vairs nekādi neatbilst superzvaigznes statusam.
slinkums meklēt linku bet der atcerēties ko par Ozo lomu RD teica Znaroks, un tas nebija vnk kompliments jo Značoks ar tādiem neaizraujas, un Začoks ir vecis kura viedoklī der ieklausīties, + arī vēl mērketings jo Ozo piesaista cilvēkus jo Latvijas hokejā viņš ir īpašs

  +1 [+] [-]

, 2010-05-03 21:35, pirms 14 gadiem
man oļegs ļoti patika kā cilvēx un hokejists, gudrs un nosvērts. bet tad kaut kas viņam notika, vai nu sakāpa galvā, vai nez kas cits. visu laiku kaut ko sūdzējās, ka alga pa mazu klubā, ka izlasē viņš neesot spicē, ka viņš ir pa maz novērtēts utt. tiešām visās intervijas ar voļegu, viņš ir palicis baigias čixtulis. man liekas, tas bija viens no faktoriem, kāpēc viņam nāxies meklēt jaunu klubu. gan jau, ka visu laiku čixtēja arī vadībai un uzsita baigo algu.
novēlu viņam veixmi gan dzīvē, gan sportā!

     [+] [-]

, 2010-05-03 22:01, pirms 14 gadiem
Ar Oļeģu līgumu nenoslēgs tādēļ, ka ar viņu jau pagajušajā sezonā negribēja tur ar viņu ņemties un izlikta redraftā, tātād klubam nav izvēlēs un japagarina ar viņu uz vēl vienu gadu līgums bet tikai jau ar kkadiem 10-20 % varbūt samelošu bet man taa liekas

     [+] [-]

, 2010-05-03 22:18, pirms 14 gadiem
Nesaprotu kamdēļ aizsardzībā leģionārus. Pēc raksta noprotams ka izdosies paturēt arī tos kuri it kā taisījās prom. Dinamo aizsargu sastāvs pat izskatās spēcīgāks nekā šobrīd izlasē.
Tā kā labāk to naudu ielikt labos uzbrucējos.

  +4 [+] [-]

, 2010-05-03 22:21, pirms 14 gadiem
Savicki nav iespējams izprast, tapēc brīnumi vēl būs!

  +1 [+] [-]

, 2010-05-03 22:30, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: un ja Oveckins butu ar mieru spelet Riga par teiksim 2 miljoniem sezona tad ari tu teiktu, ka redz Oveckins maita pless devinas adas no RD un sanem tikpat cik parejie uzbruceji kopa, laigan NHL vins sanemtu 10 milj.?
visam ir sava cena, ozo cena ir 2 milj., bet vins RD ir ar mieru spelet par kadiem 0,65 milj. domaju, ka ta ir salidzinosi simboliska cena
Nav runa par Ovečkinu vai jebkuru citu labu spēlētāju, kuram cena tāda arī ir. Puče mūždien raksta, ka Ozoliņš teju ziedojas Rīgas Dinamo. Nu nav Ozoliņš puisis auseklīšu džemperītī un ar Latvijas karodziņu rokā, kas ļoti grib izpalīdzēt klubam. Man patīk Ozoliņš, man patīk, kā viņš spēlē ar visām savām kļūdām, vēl vairāk patīk, kā viņš runā, bet man nepatīk, ka tiek pārspīlēts, ka viņš te par sviestmaizi atdodas un kluba vadība nespēj tik kā piezvanīt un pateikt - klau, patriot Ozoliņ, spēlēsi taču vēl vienu sezonu par sviestmaizi, ne? Jo gluži tā tomēr nav. To taču jūs saprotiet? Tas nenozīmē, ka negribu viņu redzēt Dinamo - tieši otrādi. Es vienkārši gribu pateikt, ka Ozoliņš tomēr ir dārgs, un nav tā, ka Dinamo vadība neapjaustu viņa vērtību.

     [+] [-]

, 2010-05-03 23:01, pirms 14 gadiem
kaut nu būtu

  +3 [+] [-]

, 2010-05-03 23:04, pirms 14 gadiem
Reķi vajag, bet akmenī iecirstu, pārbaudītu vērtību Oļegu nevajag! Es to saprast nespēju! Vai maz tāds Andersons un Reķis ir spējīgi spēlēt KHLā, to NEVIENS nezin! Beigās vēl kkādus lētos leģionārus iepirks, jo redz vajagot, un tad sanāks tāda pati grandioza iegrābšanās kā ar šī gada leģionāriem + vēl kļūdas ar spēlētājiem, kuriem LV pase.

Bāc, biju sev nosolījusies, ka necepšos šovasar par to komplektāciju, galu galā kā šie pateiks, tā būs.

     [+] [-]

, 2010-05-04 00:21, pirms 14 gadiem
hokejs ir sports un bizness vienlaicīgi. jāpierod, ka mūsu puikas spēlēs arī citās khl komandās un pret RD. atbalstu to, ka mūsējie spēlē arī citur un nopelna sev maizīti vecumdienām. Ar patriotismu maizīti nenopelnīsi un salauztos kaulus nesalabosi. Tāda ir dzīve...

     [+] [-]

, 2010-05-04 10:22, pirms 14 gadiem
Njā, žēl par Sorokinu. Domāju, ka viņš varētu dabūt līgumu arī iekš KHL, ne tikai Somijā vai Zviedrijā. Mani vairāk par aizsardzības līniju uztrauc puse no komandas - vārtsargi. Cik noprotu no visām "drupačām", kas izbārstītas pa Krievijas medijiem (un pavīd arī Latvijas mēdijos), tad Edgars ir uz izķeršanu. Ko tādā gadījumā mēs liksim kastē? Labs vārtsargs maksā labu naudu, ja ņemsim jaunu - kur garantija, ka neiegrābsimies? Ja tā būs, play-off neredzēt, kā savas ausis...

     [+] [-]

, 2010-05-04 13:00, pirms 14 gadiem
Vilšanās par Sorokinu. Šosezon otrs labākais aizsargs aiz Ozo. Tad jau drīzāk no Laviņa bija jāatsakās, ja gribējās atteikties no viena veterāna.

     [+] [-]

, 2010-05-04 13:27, pirms 14 gadiem
Sorokinu gan vareeja....

  +1 [+] [-]

, 2010-05-04 13:37, pirms 14 gadiem
Nu par Sorokinu ir divējādas izjūtas, uzbrukumā jau itkā ir ok, bet nu aizsardzībā tomēr nevelk....Un nevienam nav noslēpums, ka ielaistie goli RD iepriekšējā sezonā bija gana un visa aizsardzība kopumā nevisai veiksmīga(savos tiešajos pienākumos), tā ka kaut kādām pārmaiņām jānotiek...

Un tagad vēl uzlikta tā minimālā alga, kas itkā ir lielāka par Sorokina iepriekšējo....Tas ir tikai Bizness....

     [+] [-]

, 2010-05-04 13:39, pirms 14 gadiem
cilveeks rakstīja: Īsti nesaprotu, kam mums vēl leģionārus aizsargu līnijā...izskatās diezgan pieklājīgi (es pat necerēju, ka Galviņš paliks)! Beigās vēl iegrābsies tā kā ar Svetu. Labāk pataupīt naudu, lai noturētu komandas līderus ,piemēram, Masaļski, Sašu, Dārziņu, Miķeli, to pašu Ozo u.c. vai iegādāties kādu uzbrucēju un labu 2. vārtsargu!
Sorokins tomēr aizvadīja ļoti labu sezonu, žēl, ka droši vien nākamgad nebūs. Laikam jau nepiekrita spēlēt ar tik pat mazu algu..
Svets ir parakstijis līgumu ar kaut kādu(aizmirsu kuru) NHL klubu - divvirziena, bet tomēr....

     [+] [-]

, 2010-05-04 13:58, pirms 14 gadiem
Nu tad, gan jau ieraudzīsim Ozo nākamsezon Rīgas DINAMO formā

     [+] [-]

, 2010-05-04 19:26, pirms 14 gadiem
mrPO rakstīja: Sorokinu gan vareeja....
Ja nepiedāvāja - tātad nevarēja/negribēja... Rodžers arī varētu kopā ar Sorokinu braukt uz Budivelniku vai Jugru kapāties, bet laikam Šuplers zin, ko ar viņu grib iesākt...