Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" trīs janvāra mirkļi

"Dinamo" trīs janvāra mirkļi
Akcija - "Meklējam līderi!" turpinās.
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Janvārī Rīgas "Dinamo" sagaida trieciencikls mēneša garumā ar 12 spēlēm ik pārdienas. Tas būtu liels izaicinājums pat tad, ja komandā visi spēlētāji būtu veseli un atrastos izcilā sportiskā formā, tāpēc pašlaik, kad vēl joprojām komandai nevar palīdzēt vairāki atslēgas spēlētāji, šis posms tiek gaidītas ar vēl jo lielākām bažām. Visas janvāra 12 spēles būs ar tiešajiem konkurentiem Rietumu konferencē, tātad katra sešu punktu vērtībā. Katrs klupiens - divtik sāpīgs, katra veiksme – divtik patīkama. Piedāvāju trīs spēles, kurās klupieni vai veiksmes, var lielā mērā noteikt rīdzinieku pavasara plānus.

2011.gada 4.janvāris. Izbraukuma spēle pret Ņižņijnovgorodas „Torpedo”

Jau pirmā janvāra spēle ir ar komandu, kura pašlaik atrodas pirmā aiz strīpas, proti, ir devītajā vietā Rietumu konferencē. „Torpedo” šobrīd ir par septiņiem punktiem mazāk nekā „Dinamo” un viena spēle rezervē. Zaudējot šajā spēlē, jau trieciencikla pašā startā, rīdzinieki nonāks bīstami tuvu devītajai pozīcijai un tas var radīt papildus nervozitāti, kas noteikti nepalīdzēs veiksmīgi spēlēt pārējās vienpadsmit janvāra spēlēs. Nav nekādu šaubu, ka pretinieks ir informēts par dinamiešu problēmām un noteikti būs gatavs izmantot rīdzinieku vājuma brīdi. Tieši tāpēc dinamiešiem ir jābūt gataviem un jāpierāda, ka komandai ir pietiekami garš spēlētāju soliņš un, ka tie nav tikai numuri pieteikumā, bet spēlētāji, kuri grūtā brīdī sakļaujas dūrē un dod pretsparu jebkuram pretiniekam. Uzvara šajā spēlē ir ļoti svarīga. Būs ko redzēt!

2011.gada 22.janvāris. Izbraukuma spēle pret Čehovas „Vityaz”

Šī būs janvāra otrā izbraukuma otrā spēle. Lai kāda arī tobrīd būtu turnīra situācija, skaidrs, ka šajā spēlē, pret Rietumu konferences pārliecinoši vājāko komandu, rīdziniekiem būs jāņem trīs punkti. Šo spēli noteikti nebūtu vērts īpaši izcelt, ja vien ne šīs sezonas pieredze. Rīdzinieki kopumā vāji spēlē pret turnīra lejasgala komandām, bet tieši pret „Vityaz” dinamieši pamanījās aizvadīt vienu no vājākajām spēlēm un nodemonstrēt tādas īpašības, kuras nepiedien nevienai hokeja komandai. Jādomā, ka otrreiz „Dinamo” neuzkāps uz tā paša grābekļa un būs gatavi maksāt nepieciešamo cenu, lai izcīnītu uzvaru. Šī noteikti būs raksturu pārbaude un jācer, ka rīdzinieki to izturēs. Tas ir jāredz!

2011.gada 26.janvāris. Mājas spēle pret Minskas „Dinamo”

Rīdziniekiem un minskiešiem, ļoti iespējams, līgā nav principiālāka pretinieka. Kaimiņu sāncensība sportā vienmēr ir kas vairāk nekā tikai punkti turnīra tabulā. Un tas vistiešākajā mērā sakāms arī par Latvijas un Baltkrievijas attiecību kārtošanu hokeja laukumā – vienalga kādā turnīrā un kādā līmenī spēlēs arī nebūtu. Papildus visam - pašlaik abas „Dinamo” (Rīgas un Minskas) turnīra tabulā atrodas plecs pie pleca un cīnās par sesto pozīciju. Minskas komanda ir trīs punktus priekšā, bet Rīgai divas spēles rezervē. Līdz janvāra beigām situācija var manīties, tomēr ļoti iespējams, ka abu komandu sīvā divcīņa turpināsies. Tās būs jau janvāra beigas un, neskaitot šo spēli, katrai komandai atliks vien četras spēles, lai mainītu vai saglabātu lietas sev vēlamā gultnē. Tā būs bezkompromisu cīņu, ko nedrīkst palaist garām!`

PS Prognozējot rīdzinieku decembra veikumu, līdzīgi kā novembrī, pārliecinošs vairākums no Jums bija optimisti un uzskatīja, ka „Dinamo” decembrī iekrās lielāko daļu no punktiem. Šoreiz sanāca kļūdīties, jo rīdzinieki tika vien pie 8 punktiem, kas ir krietni mazāk pat par pusi no iespējamiem (27). Laiks izteikt prognozes janvārim!

Cik punktus „Dinamo” izcīnīs janvāra divpadsmit spēlēs?

  • 10

  • 76

  • 63

  • 28

  • 6


  -2 [+] [-]

, 2011-01-03 07:39, pirms 14 gadiem
? tā īsti nesapratu ?

  -1 [+] [-]

, 2011-01-03 08:43, pirms 14 gadiem
Ir lielā puse un mazā puse....

 +12 [+] [-]

, 2011-01-03 09:18, pirms 14 gadiem
100% piekrītu, ka šī sērija var kļūt par lūzuma punktu cīņā par PO. Īstenībā - jau decembra sākumā situācija sāka izskatīties visai kuteklīga. Tas pateicoties gan savainojumiem, gan, galvenokārt, Jūliusa eksperimentiem ar sastāvu un episkajai Mikuša sāgai, kas, manuprāt, nočakarēja komandas mikroklimatu līdz galam. Patreiz RD izskatās pēc tāda izkāmējuša, cīņās apskādēta pavasara runča, kuram vēl joprojām priekšā smagas cīņas ar pāris trekniem, labi barotiem eksemplāriem

  -2 [+] [-]

, 2011-01-03 11:36, pirms 14 gadiem
Par Minsku gan nepiekrītu. Nav viņi nekādi baigi principiālie pretinieki, vienkārši viena no daudzām KHL komandām. RD nav Latvijas izlase un vēl jo vairāk MnD nav Baltkrievijas izlase, lai šeit varētu vilkt kaut kādas paralēles. Jā, šobrīd komandas atrodas līdzās tabulā, bet tas arī ir vienīgais moments, kas varētu kaut kā izcelt šo abu komandu spēli starp citām spēlēm.

  +2 [+] [-]

, 2011-01-03 13:20, pirms 14 gadiem
Aizmirsts pieminēt principiālās spēles 18. un 24. janvārī un 01. februārī ar ACSK, kas arī joprojām pretendē uz Playoffiem.

     [+] [-]

, 2011-01-03 13:22, pirms 14 gadiem
Minska papildinājās! Kur mūsu "jaunais pienesums"?