Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Urbānam 17. vieta Eiropas junioru čempionātā svarcelšanā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Urbānam 17. vieta Eiropas junioru čempionātā svarcelšanā
Madis Urbāns. Foto: ventasbalss.lv

LETA. Latvijas svarcēlājs Madis Urbāns svētdien izcīnīja 17. vietu Eiropas junioru čempionātā svara kategorijā līdz 81 kilogramam.

Raušanā Urbāns pirmajā piegājiena tika galā ar 116 kilogramiem, tomēr atlikušajos mēģinājumos nespēja fiksēt 120 un 121 kilogramu smagos stieņus, kamēr grūšanā pirmajā mēģinājumā pacēla 143 kilogramus, otrajā - 147 kilogramus, bet trešajā nespēja tikt galā ar 150 kilogramiem.

Summā Urbānam 263 kilogrami, kas B grupā deva astoto vietu, bet kopvērtējumā ļāva ierindoties 17.pozīcijā. Par Eiropas junioru čempionu ar summa paceltiem 327 kilogramiem kļuva gruzīns Saba Asanidze. Sudraba godalgu ar 317 kilogramiem izcīnīja Lukass Millers no Vācijas, bet pie bronzas medaļas tika Mnatsakans Abrahamjans no Armēnijas, kurš pacēla 313 kilogramus.

Eiropas čempionātā junioriem no Latvijas vēl startēs Iļja Sokolovs svara kategorijā līdz 89 kilogramiem, bet U-23 čempionātā piedalīsies Daniela Ivanova (svara kategorija līdz 71 kilogramam) un Armands Mežinskis (līdz 89 kilogramiem).

Eiropas junioru un U-23 čempionāts svarcelšanā Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē norisināsies līdz 3. augustam.