Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Malaničevs paceļ 1160 kg un uzvar "Titānu Superkausā"

Juris Miņins
Juris Miņins

Malaničevs paceļ 1160 kg un uzvar "Titānu Superkausā"
Andrejs Malaničevs
Foto: berserkbarbell.com

Šodien Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā norisinājās viens no spēka trīscīņas sezonas svarīgākajiem startiem Eiropā, "Titānu Superkauss". Par uzvarētāju, triju vingrinājumu summā paceļot 1160 kg, kļuva Andrejs Malaničevs.

"Titānu Superkauss" ir vienas no prestižākajām sacensībām spēka trīscīņā ar ekipējumu un katru gadu tās pulcē visus spēcīgākos Krievijas un Ukrainas atlētus, kā arī konkurētspējīgākos sportistus no citām valstīm. Interesanti, ka līdz šim visi sportisti uz sacensībām bija uzaicināti no organizatoru puses, bet šogad tika mainīta pieteikšanās sistēma un visi, kuri jutās gana spēcīgi, lai sacenstos ar pasaules pauerliftinga eliti varēja sūtīt savus pieteikumus, kuri arī tika izskatīti.

Tomēr, jāsaka, ka nekādas kardinālas izmaiņas šoreiz nesekoja un uz Sanktpēterburgu devās tikai viens sportists, kuru varēja saukt par "melno zirdziņu", t.i., kurš īsti nebija zināms šādā līmenī. Tas bija gruzīns Arčils Šašurašvili. Tiesa, kā nezināmais viņš bija neilgi, jo jau pirmajā kustībā, pietupienos, nespēja tikt galā ar pieteikto svaru, 410 kg, un no sacensībām izstājās.

Kā labākais pēc pietupieniem sacensības turpināja jau pieminētais Malaničevs, kuram šī ir "kroņa disciplīna", jo bez ekipējuma viņš uzstādīja pasaules rekordu – 460 kg (personīgais rekords ekipējuma divīzijā – 485 kg). Šoreiz, startējot ekipējuma divīzijā, viņš iespēja 480 kg. Otrajā vietā palika Timurs Gadijevs (460 kg), bet Jevģenijs Jarimbašs no Ukrainas pietupās ar 10 kg mazāku svaru.
Interesanti, ka vissliktākais rezultāts pietupienos tika fiksēts bijušajam svarcēlājam un spēkavīram Mihailam Kokļajevam – 380 kg.

Kokļajevs arī palika bez rezultāta spiešanā guļus, jo nespēja tikt galā ar 240 kg smagu stieni, taču te ir jāpiebilst tas, ka atlēts tikai pavisam nesen bija sācis treniņus ar speciālo spiešanas kreklu. Tomēr, no sacensībām viņš neizstājās un organizatori viņam atļāva izpildīt arī vilkmi, kurā Kokļajevs, viens no spēcīgākajiem sportistiem šajā kustībā, bija vienīgais, kurš spēja izvilkt 400 kg smagu stieni, kas arī bija šī gada labākais rezultāts.

Atgriežoties pie spiešanas guļus un cīņas par uzvaru, tad vislabāko rezultātu uzstādīja šo sacensību rekordists Romans Abidžba. Šogad gan rezultāts par 10 kg mazāks nekā pirms gada uzstādītais rekords – 345 kg. Gadijevs atkal bija otrais, jo tika galā ar 335 kg, bet trijnieku noslēdza Jarimbašs ar 325 kg. Ceturtajā vietā palika lietuvietis Vids Blekaitis (320 kg), bet Malaničevs, kurš spiešanā izpildīja vien divus mēģinājumus, samierinājās ar 300 kg pacelšanu.

Kā jau nereti gadās spēka trīscīņā, tad pašas aizraujošākās cīņas norisinājās tieši vilkmē. Kā jau minēts iepriekš, tad uzvarēja šajā kustībā Kokļajevs, kurš pacēla 400 kg. Otrajā vietā ar 380 kg ierindojās Malaničevs, bet trijnieku noslēdza Jarimbašs ar 360 kg. Te gan ir jāpiebilst, ka rezultāti varēja būt labāki, jo Kokļajevs pēdējā mēģinājumā nepacēla 410.5 kg, Malaničevs – 411 kg, Šāda cīņa abu atlētu starpā skaidrojama ar to, ka "Titānu Superkausa" vilkmes rekords ir 410 kg un tas jau kopš 2008. gada pieder Malaničevam. Tiesa, kā redzams, šoreiz rekorda labošanai būs jāpagaida vēl viens gads.

Līdz ar to triju vingrinājumu summā, uzrādot rezultātu 1160 kg uzvarēja Andrejs Malaničevs, kuram tā jau bija ceturtā uzvara šajā turnīrā. Otrajā vietā, jāsaka, ka negaidīti, ierindojās Timurs Gadijevs, kurš piekāpās vien par 10 kg (1150 kg), bet trijnieku noslēdza trīskārtējais šo sacensību uzvarētājs (viņš arī triumfēja iepriekšējos divos gados) Jevģenijs Jarimbašs, kurš kopsummā pieveica 1135 kg. Virs 1100 kg, ko šajās sacensībās uzskata par "lielmeistara normu" tika arī Romans Abidžba, kurš finišēja ar rezultātu 1112.5 kg.

Īpaši jāizceļ Ukrainas atlēts Ivans Freiduns, kurš bija šo sacensību vieglākais sportists (102.7 kg). Viņš pietupās ar 400 kg, spiešanā guļus pievarēja 295 kg, bet vilkmē – 355 kg, kopā savācot 1050 kg un ierindojoties sestajā vietā.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт турнира «Супер-Кубок...

     [+] [-]

, 2015-05-31 22:12, pirms 9 gadiem
Jocīgi. Dārziņš teica, ka visstiprākais esot Kristaps Sotnieks...

     [+] [-]

, 2015-05-31 23:47, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Jocīgi. Dārziņš teica, ka visstiprākais esot Kristaps Sotnieks...
Viņš nedaudz samelojās...

     [+] [-]

, 2015-06-01 06:34, pirms 9 gadiem
Tas laikam ar IPF ekipējumu ? Ar WPC triko un maikām pirmajos etapos cipari baisāki.
Interesanti arī cik stigri tiesāja un kādu stieni uzlika vilkmē.

     [+] [-]

, 2015-06-01 09:50, pirms 9 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Tas laikam ar IPF ekipējumu ? Ar WPC triko un maikām pirmajos etapos cipari baisāki.
Interesanti arī cik stigri tiesāja un kādu stieni uzlika vilkmē.
Visa tiesāšana ir pēc IPF noteikumiem.

     [+] [-]

, 2015-06-08 22:19, pirms 9 gadiem
Interesanti, kāpēc nav pieminēts lietuvietis Blekaitis, kuram ļoti pieklājīgas sacensības ņemot vērā, ka šim jau 42 gadi.
Tiesāšana tiešām ir ļoti augstā līmenī un tiesneši ir salīdzinoši piekasigi, ka nekā tiesā pēc IPF noteikumiem. Žēl gruzīna, kurš tomēr drusku parverteja savas spējas, tomēr pirmoreiz piedalās šādās sacensības, varēja jau nedaudz mazāku sākuma svaru paņemt. Varēja redzēt, ka tiešām pietupieni nebija pārāk dziļi.
Biju pārsteigts, ka Freidunam tik mazs svars bija 102kg, jo iepriekšējos gados bija visu laiku virs 105kg. Bet youtuba redzēju interviju kurā viņš teica ka pirms sacensībām viņam kāds piedāvāja kaut kādu poļu sportpitu no kura vislaik uz poda sēdēja. Šitāda veidā 9kg pazaudēja.